- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutya_7
tag
válasz
Kutya_7 #54840 üzenetére
Lejárt a szerkestési időm...
Annyi kimaradt, hogy az "FX FIX" mappa tartalmát be kell másolni abba a könyvtárba amiben van az "IntelBurnTestV2" alkalmazás és mindent átírni, mert ugye ugyanazok a fájlnevek vannak ott.
Ha ez megvan mehet a Very High-on a 10 kör. Hőmérsékletekre figyelni!!!Ha Winfos8.1-en futtatod akkor Winfos7 kompatibilitási módban kell rendszergazdaként hogy ne dobja el az utolsó körnél.
-
Kutya_7
tag
válasz
Adamrapkor #54838 üzenetére
-
Kutya_7
tag
Elmondom akkor, hogy értsd:
Minden proci más és más, máshogy reagál a feszültég emelésre, más feszültégérték kell bizonyos órajel eléréséhez... (Alaplap is közrejátszik persze részben)
PL.: Habugi elvtársnak kell 1,5V az 5 Ghz-hez, nekem kell 1,6V az 5 Ghz-hez, neki elég egy Silver Arrow, nekem már épített víz kellett hozzá...
Nincs 2 ugyanolyan proci -
Kutya_7
tag
válasz
inspiroyhome #54368 üzenetére
Igaz nekem más venti volt rajta (CM Jetflo), de 4,7-ig elég volt IBT-re is.
Gyári lefogatást nem tudom milyen, nekem barkács volt rajta. -
Kutya_7
tag
válasz
czundermák #53917 üzenetére
Atyaég...
Nekem 1,644 V-al is max 78 fokos volt IBT alatt. Ennyire más az R2.0-s Saber?
Pláne hogy még csak 1,368-1,44V-nál jársz... -
Kutya_7
tag
-
Kutya_7
tag
Ilyet én is tudok
5376 -
Kutya_7
tag
Minden procinál eljön az a freki ami fölött már aránytalanul (freki emeléshez képest) sok feszt. kér a stabil működéshez. Nálam ez 4,7 Ghz környékén lép életbe:
4,5-1,416V / 4,6-1,428V / 4,7-1,512V / 5-1,596V / 5,1-1,680V
4,6-tól felfelé már bőven kell neki fesz.Lehet nálad ez 4,5-nél következik be. De lehet ez a max nálad...
-
Kutya_7
tag
Nem kellett volna
, de mértem egy fogyasztást IBT alatt: 520W
Nem hittem el ezért többször megnéztem, de akkor is 500+ mindig... -
-
Kutya_7
tag
válasz
ViZion #53502 üzenetére
Blogomban a részletek
Ott mehet az offkérdésáradat -
Kutya_7
tag
Lehet én csináltam akkor vmit rosszul, mert eddig 21K ment az egyedi vizemre (igaz nem vmi dizájnos..), de 1,6V-ig elbírja az FX-et. Az hogy egyenlőre max 5Ghz a plafon IBT stabilra csak az éhes 8350-esem sara...(DE a probléma megoldásán dolgozom persze...)
Játékvizeket és SA-t nézegettem mielőtt rászántam magam, de nem bántam meg hogy végül epítettem egyedi vizet.
-
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #53119 üzenetére
Mit meg nem adnék egy ilen 9370-esért, ami 1,536V-on megy 5,3-at...
-
Kutya_7
tag
válasz
inspiroyhome #53014 üzenetére
Ha van otthon egy kallódó venti és fel tudod erősíteni/fogatni az alaplap hátuljára a procifoglalattal szemben az is segítség lehet. Pár fokot lejjebb visz rajta...
-
Kutya_7
tag
válasz
lovas001 #52889 üzenetére
FSB tuningnál ne felejtsd el, hogy vannak holt zónák is ugye...
Lehet 230-al még megy, de 231-el már nem, hiába állítasz mindent kb ugyan oda.
DE ha van benned kitartás akkor nézd tovább, mert lehet 240-től ismét menni fog pl 250-ig, vagy 250-től 270-ig, amíg ki nem próbálod nem tudhatod...
Minden proci más és más+ ebbe még az alaplap is nemkicsit beleszól. -
Kutya_7
tag
válasz
Habugi #52882 üzenetére
Hát kezdetnek jó lesz, megkeresem a gyenge pontját és fejlesztünk, mint mindig
, de asszem a blokk lesz az, legalábbis sztem, de majd vki megmondja biztos
Igen végigmegy az, csak winfos 8/8.1 alatt winfos 7 kompatibilitási módban kell futtatni rendszergizdaként
Az SSD ponthogy érzi a melegséget ami a szívemből sugárzik
-
Kutya_7
tag
Vhol azt olvastam, hogy a magasabb HT-nak a többkártyás rendszereknél van haszna, de mivel nincs csak 1 kártyás rendszerem, így nem tudtam kipróbálni, szal ha hazudtak akkor én is.
-
Kutya_7
tag
válasz
eldiablo #52820 üzenetére
Már javíthatatlan állapotban van vhol/vmiben újrahasznosírva valszeg, így ez nem pálya, mert apró pici atomjai bontottam mikor megláttam hogy elfüstölt...
(Persze miután kitéptem a házból...
)
(#52821) Tomko78
No para, peace...Még a 6300-as simán jó benne, a gond a 8 magosoknál fordult csak elő és 4,6 fölött...
-
Kutya_7
tag
válasz
Tomko78 #52816 üzenetére
Csak itt ment a rizsa, hogy 12+2, meg seggszikla...
A 2011-v3-as széria még eléggé kiforratlan sztem, tehát még lesznek fura dolgok vele... De Fatal1ty nem az am3+ elején jött ki sztem, de nem is érdekelNekem is volt seggszikla lapom, gagyibájt is...
A gagyibájt elfüstölt az 1055T-m alatt(Tette azt mindössze 3,4Ghz-en
), a seggszikla meg gyári hibás volt
, azóta van a Saber ami már több mint 3 éve hibamentes és kapja rendesen az ívet elhiheted
, ennyi
-
Kutya_7
tag
Találtam pár képet a jó kis 12+2-es seggszikláról:
1
2
3"zila" felhasználó írta ezt: This is what happens when you use an Extreme9 with an FX chip. The components on this board are very cheap as compared to others, such as Gigabyte UD5, Asus Sabertooth or Crosshair V. I would not recommend the AsRock boards at all for 8 core. I have a few dead AsRock boards in my closet. I thought about attempting a repair but even if I did I would only be back at the same place I started.........Nah, it's going to the trash where it belongs. *You have been warned.
Szal csak hajrá 12+2 VRM seggsziklával
-
Kutya_7
tag
Ha nincs az alaplap támogatási listájában akkor vagy fog menni vagy nem...
De eleve egy max 95W TDP-vel bíró lapba beleerőszakolni egy 125W TDP-s procit ERŐSEN NEM AJÁNLOTT.
Ha el is indul és működni fog netán (ami kétséges) akkor sem tuti hogy hosszú kapcsolat lesz köztük...
Jobb esetben nem fog elindulni sem, rosszabban elindul és elfustöl vmi... (Vagy mindkettő)
-
Kutya_7
tag
válasz
Balathruin #52389 üzenetére
nV FX? az mi?
-
Kutya_7
tag
Boldog Új Évet minden kedves FX és Ex-FX tulajnak!!!
-
Kutya_7
tag
válasz
Gabrikovics #52344 üzenetére
SABERTOOTH vagy Crosshair V Formula-Z
Ha már költesz -
Kutya_7
tag
válasz
kulcsarbence #52143 üzenetére
A puding próbája az evés. Ha nem próbálod meg sose fog kiderülni...
A 6 hőcsövéből kiindulva sztem 4,7-ig elégnek kéne lennie, de ugye minden proci más és más, van amelyik 1,4V-al viszi a 4,7-et, van amelyik már 1,5V-ot kér oda, ettől is függ mekkora hűtő kell hozzá az adott órajelhez. De nem "csak" az órajelt kell emelni, ne feledkezz meg a NB-ről sem aminek az egyszálas játékokban jön ki az előnye. Alapon NB 2,2, HT 2,6-on van ugye... -
Kutya_7
tag
válasz
Taifa Díaz #51816 üzenetére
+1 Behalok...
Sztem MX-2, de nagy különbség nincs a paszták között max 2-3 fok...
-
Kutya_7
tag
Az alaplaphoz tegyél még vagy 10K-t és vegyél Sabertooth-ot, de ez csak egyéni elfogultságom megnyilvánulása...
Proci az lutri... Van aki 8320-ast 5,0 fölé birja húzni, van aki a 8350-et 4,4 fölé se...
Pusztán elméleti síkon a 8370-esek jobbak a csiszolódott gyártási technológiából kifolyólag, de ezt még senki nem bizonyította pl... -
Kutya_7
tag
válasz
honda 1993 #51329 üzenetére
-
Kutya_7
tag
válasz
honda 1993 #51326 üzenetére
Inkább várj egy kicsit és vegyél egy Saber-t, nem fogod megbánni később se...
-
Kutya_7
tag
válasz
eldiablo #51316 üzenetére
Hát igen... Sokat számít az alaplap, de mindenki spórolni akar 1-2K (vagy 5-6K)hufot, mert akkor marad jobb hűtőre pl, vagy videókártyára...
Aztán azt elfelejtik, hogy ez az alap ami mindent ugye "táplál"...
Nekem kezdésnek az X6-hoz egy Gagyibájt volt, aztán lett Seggszikla Deluxe, aztán lett a "kis" Saber. A lapcserével párhuzamosan nőtt az elérhető órajel is... (3,6-3,8-4,05)
Így visszagondolva fölösleges spórolni az alaplapon. -
Kutya_7
tag
Az általad linkelt alaplapba max FX-8150-est (Zambezi) vagy FX-6350-est (Vishera)rakhatsz a gyártó szerint.
(persze ott van még az FX-8300 is, de olyat még nem láttam)
Azt is tartsd szem előtt, hogy erősen ajánlott lefelé (alaplap irányába) fújó hűtő az összes FX processzorhoz abban a lapban a gyártó szerint. -
Kutya_7
tag
válasz
honda 1993 #51197 üzenetére
Tápegységről én nem beszéltem, de valóban a 450-es az kevés lesz...
-
Kutya_7
tag
válasz
Balathruin #51192 üzenetére
+1
Az AMD FX processzorsorozata tuningra teremtődött... -
Kutya_7
tag
válasz
honda 1993 #50997 üzenetére
Egyértelműen nem, nálam 1055T+280X elpusztította a CTG-met...
(igaz x6 4,05Ghz-en, 280X 1200/1700-en ment)
-
Kutya_7
tag
Most vagy én teszem fel sz@rul a kérdésem, vagy ennyire nem értem a válaszokat...
Na még 1x:
Adott egy általam kitűzött/elért 5,0 Ghz-es tuning. Ugye jelenleg ezt 1,53V-ot adok neki(biosban beállított érték)Ultra High LLC-vel ami max 1,548V-ig ad neki feszt max terhelésen.
Ugyanezt meg tudom tenni 1,48V+Extreme LLC vagy 1,55V+High LLc-vel is.Kérdés:
Hosszútávon mivel járnák jobban? Vagy teljesen mind1??? -
Kutya_7
tag
válasz
stratova #50608 üzenetére
Köszöntem a teszteket
Elég sok minden van bennük amiket már tudtam (ugye az alaplappal együtt töltött 4 év eredményeként+a csak FSB tuningos 1055T-vel sikerült felfedeznem), de akad ami újdonság.
A kérdésemre sajna egyik sem válaszolt:
Melyik a jobb a ha fix pl 1,5V-on megy állandóan a proci (High LLC-vel), vagy ha pl EXtreme LLC-vel terhelésfüggően kapja meg azt a max 1,5V-ot. Stabilitás terén melyok a jobb, ill. minél magasabb tuningoz melyik ajánlott? -
Kutya_7
tag
válasz
Habugi #50596 üzenetére
(El)olvasom én, csak hátha kiderül vmi amit nem említettél...
(ugye ez lenne a titok
)
Akkor ha átlövöm Extreme-re az LLc-t és ha pl. 1,48-al indulok, akkor elm. idleben kevesebbet kap, terhelésnél meg megkapja pl. 1,55-öt, akkor kevésbé nyúzom a "kicsikémet", nem? Vagy jobb neki ha minél kisebbet ingadozik a feszültség? (1,53-1,55 vs 1,48-1,55 melyik a jobb???)
Más:
VDDA-t érdemes babrálni ha 4978-5038 között mozog az órajel???
Ugye ez stabilizálja az "FSB"-t elméletileg. Vagy nem jól tudom? -
Kutya_7
tag
válasz
Habugi #50592 üzenetére
Vantage-et nem töltöttem le, R15 elhullik (fagy) még 1,58V-al is
(Többet nem merek neki adni amíg nincs jobb hűtőm)
De azért pár fortéjt elárulhatnál már, hogy hogyan éri be a tiéd 1,456V-al 5,2 Ghz-en...
Bár mondjuk terhelés alatt is ennyi??? Mert azt én is meg tudom csinálni, hogy Extreme-re állítom az LLc-t és 1,53 helyett 1,48-at fog mutatni CPU-z idle-ben. Így is Ultra High-on 1,53-1,548 között van terhelésnél ha 1,53 van neki belőve.
Szívesen megnézném mit alkotna a Te procid a lapomban és az enyém a tiédben.
(Bár az sem elhanyagolható tényező, hogy nálam a határon vannak a hőfokok...
(Kell egy SA vagy egyedi víz és akkor megmondom tutira segít-e a hőfokok lenttartása
, már egy DDC1T-m van hozzá, meg egy 24Vos 30-as venti, ami 12V-on hangtalan de levegőt azt tolja rendesen
)
(#50593) Yllgrim
Nem úgy néz ki, mert ha csak egy lépcsőt is lejjebb veszem a feszt akkor fagy még az R11.5 is 5,1-en... -
Kutya_7
tag
Na én is csinálgattam ilyeneket:
Többre nem volt időm/energiám...Kicsit variáltam a "házhűtésen", mostmár a magok szállnak el, nem a socket...
(82 foknál lekapcsol...)
Akkor valszeg elértem a 2x6 cső maximális hőelvezetését?
Van vmi trükk amivel lehet javítani a proci hőátadásán a hűtő felé? (Síkolás vagy vmi más érdekesség) -
Kutya_7
tag
-
Kutya_7
tag
válasz
Omli85 #50473 üzenetére
Az előző procim (Phenom II X6 1055T) is kapta az 1,5V+-t a 4,05 Ghz-hez, nálam töltött 4 éve alatt nem panaszkodott sose.
Meg amúgy is ha vmi nagyon nem ok, akkor leáll a rendszer, vagy fagy, vagy kékhalál, vagy lekapcsol, védik "ezek" magukat rendesen.
Nem hallottam még olyat, hogy ha odafigyelt vki a hőfokokra akkor megsült volna a proci.
Lásd pl. Eldiablo eredményeit (1,6V+-al is megy/működik amíg a hőmérsékletre oda figyel az ember)
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest