Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz S_x96x_S #6728 üzenetére

Szerintem a Zen4 esetén a stacked 4CU csalódást keltő volna, amennyiben csak ennyit tartalmaz.

Nem tudom, mekkora lehet N6-on az IOD. Mindenesetre a CEzanne esetén a CPU rész kb 50mm2-t foglalt [link]
    Ehhez képest az egész lapka 210mm2. Úgy nagyon sacc/kb azt lehetne mondani, hogy a CPU rész változatlan, akkor a maradék 160mm2-t fel lehet osztani a jelentősen megnövelt képességű IGP a fixfunkciós képességekkel együtt és az IO között

Ebből azt saccolnám, hogy olyan ~80mm2 simán lehet az N6-on készülő IO lapka - hiszen az IO nem skálázódik jól. És hát sajnos az összes fixfunkciós részegység mellett a csak a CU-k számának csökkentésével olyan sokat nem lehet nyerni már. Tehát éppenséggel lehet, hogy igazad van és kijön szintén ~80mm2-re az IGP, noha csak 4CU-t tartalmaz - és hiába, de nem fér el több.

Ezzel együtt szerintem csalódást keltő lenne, mert az emberek több CU-t várnának, hiszen ott van 107mm2-rel rögtön a 16CU-s Navi24, ami alig nagyobb, de jelentősen nagyobb teljesítményre lenne képes.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés