- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
S_x96x_S #6453 üzenetére
> Egyrészt mert drága lesz az alaplap is, meg a DDR5 is.
+1 valahogy én is így érzem, hogy nyilván mivel új platform még lehetnek az első pár hónapban gyerekbetegségeik. Amit idővel nyilván kinőnek, de a DDR5 ára is ilyesztő tétel lehet.Szerintem még ha az AM5 el is rajtol idén, lehet ez még drága mulatság.
Lehet elsőnek csak a 8/12/16 magos modeleket mutatják be, de ha azok valóban jók lesznek 400/800 dollár között fognak menni. Bár ki tudja még lehet kidobnak egy 24 magos csúcs cpu-t. Elviekben ez megoldható, és ha az intel MT teljesítménye jelentősen nő, akkor az AMD megint át vehetné az írányitást.Szerintem a Zen 4-20-30%-al biztos erősebb lesz mint a Zen 3. És még arra is van esély, jön belőle 3D V-Cache verzió. Az IPC/Cache/órajel emelkedés együtese már elég szépen megdobná a teljesítményt. Szóval én látok benne potenciált, és lehetséges még ha nem is olcsón de piacra kerül egy ilyen.
Mondjuk arra kíváncsi leszek az AMD a AM5 megjelenése után az AM4 platformnak milyen sorsot szán. Tudtommal a Zen 4 TSMC 5 nanométeren készül, és az I/O 6 Nm-en lesz gyártva. De mivel rengeteg ember birtokol már AM4 lapot, szerintem a Zen 3 attól még ugyan úgy forgalomba marad. Max ha már csökken a kereslet elkezdenek az árakon csökkenteni.
+ Egyenlőre csak a Zen 4/Zen 5-ről tudok. Kíváncsi leszek lesz-e Zen 6? Vagy valami új dologba vágják a fejszélyüket?
Ha idén rajtol a Zen 4, jövőre meg a Zen 5 akkor mondhatjuk mostanság izgalmas éveknek nézzünk elébe."Greymon" Biztos nagy Digimon Fan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Macska topik
- TV antenna és jelerősítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged