Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• carl18

addikt

válasz S_x96x_S #6453 üzenetére

> Egyrészt mert drága lesz az alaplap is, meg a DDR5 is.
    +1 valahogy én is így érzem, hogy nyilván mivel új platform még lehetnek az első pár hónapban gyerekbetegségeik. Amit idővel nyilván kinőnek, de a DDR5 ára is ilyesztő tétel lehet.

Szerintem még ha az AM5 el is rajtol idén, lehet ez még drága mulatság.
    Lehet elsőnek csak a 8/12/16 magos modeleket mutatják be, de ha azok valóban jók lesznek 400/800 dollár között fognak menni. Bár ki tudja még lehet kidobnak egy 24 magos csúcs cpu-t. Elviekben ez megoldható, és ha az intel MT teljesítménye jelentősen nő, akkor az AMD megint át vehetné az írányitást.

Szerintem a Zen 4-20-30%-al biztos erősebb lesz mint a Zen 3. És még arra is van esély, jön belőle 3D V-Cache verzió. Az IPC/Cache/órajel emelkedés együtese már elég szépen megdobná a teljesítményt. Szóval én látok benne potenciált, és lehetséges még ha nem is olcsón de piacra kerül egy ilyen.

Mondjuk arra kíváncsi leszek az AMD a AM5 megjelenése után az AM4 platformnak milyen sorsot szán. Tudtommal a Zen 4 TSMC 5 nanométeren készül, és az I/O 6 Nm-en lesz gyártva. De mivel rengeteg ember birtokol már AM4 lapot, szerintem a Zen 3 attól még ugyan úgy forgalomba marad. Max ha már csökken a kereslet elkezdenek az árakon csökkenteni. :U
    + Egyenlőre csak a Zen 4/Zen 5-ről tudok. Kíváncsi leszek lesz-e Zen 6? Vagy valami új dologba vágják a fejszélyüket? :R
    Ha idén rajtol a Zen 4, jövőre meg a Zen 5 akkor mondhatjuk mostanság izgalmas éveknek nézzünk elébe. :K

"Greymon" Biztos nagy Digimon Fan. :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés