- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Petykemano #527 üzenetére
Kiegyenesítettem a perspektívából a legjobban sikerült Rome fotót simára. A nyáklap 58.5 mm × 75.4 mm, szóval pixel-arányból kiszámolható melyik lapka mekkora. Zeppelinre így 220 mm2 jön ki, szóval egész pontos.
Eredmény: egy Zen2 lapka ~75 mm2, az I/O lapka meg ~430 mm2.
Hely szintjén meg lehet spórolni gyakorlatilag elég sok mindent. Csak az Infinity Fabric, PCIE, DDR4 vezérlő szentháromságra van szükség. Előbbi kettő új, így nem tudni mekkora, utóbbi ismert csak, kb 60 mm2 + körítés lenne legalább.
-
Simid
senior tag
válasz
Petykemano #527 üzenetére
Ennek az eDRAM-nak mi lenne a funkciója amúgy? Értem én, hogy L4 cache, de miért érné meg ez egy CPU-nál? (Laikusként kérdezem, tényleg nem tudom)
A zeppelinhez képest nem csak a redundanciát kell szerintem figyelembe venni, hanem azt is, hogy ez egy jóval bonyolultabb IF, ami már 8 chipet képes összekötni. Gondolom ez nem kis különbség a korábbihoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest