Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- pIIrash: Toshiba L670-16M
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Meggyi001: Kuponok....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Én még mindig azt gondolom, hogy az AMD ellenérdekelt abban, hogy saját magának/maga által kínált ARM-os processzort készítsen még akkor is, ha az mobil.
Ezen a területen számos nagymúltú chiptervező versenytárssal kellene megküzdeni (Qualcomm, Mediatek) nem is beszélve azokról a mobil készülék gyártókról, akik képesek ARM designból saját maguknak összerakni, ami kell (Samsung, Huawei-Hisilicon, Apple)
Mindenki ugyanonnan indul: amit az ARM kínál.
Megkülönböztetésre a model szolgál (QC) és más fixfunkciós hardverek, amiket az ARM nem kínál. Szerintem az RDNA2 ehhez kevés.
Látjuk, hogy hagyományos OEM notebook és desktop vagy szerver környezetbe is milyen nehezen kerül be az AMD. Én nem hiszem, hogy egy olyan piacon, ahol kábé saját magad is össze tudsz dobni valamit, ennél könnyebb lenne.A másik dolog pedig a kapacitások szétterjesztése. A Rory Read által elvégzett munka éppen az volt, hogy az AMD sokfelé irányuló figyelmét fókuszálta, levagdosta a cégről azokat a hajtásokat amelyek ha mégoly csekély befektetést is igényeltek, de csekély sikerrel is kecsegtettek. Fókuszálta a cég erőforrásait.
Szerintem ha az AMD-nek van "felesleges" chiptervezői erőforrása, akkor helyesebb, ha további IPC növekedésre fordítja a zen magokon vagy a GPU-kon, minthogy még a most meg nem hódítottakon túl további nagy kihívásokkal teli piacok felé kacsintgatna.Ha a chip mégis létezik, akkor azt gondolom, hogy az semi-custom részleg műve.
DE mondom, én kétlem, hogy az RDNA2 önmagában elég jó ok lenne ahhoz, hogy az AMD-től rendeljen valaki mobil chipet. A samsung, ami licencelte az RDNA2-t, persze jó jelölt lenne mégis. De a samsung szerintem nem rendelne ezek után chipet az AMD-től, hanem megtervezné és legyártaná magának. (adabszurdum lehet, hogy a samsung célja a licenceléssel pont az volt, hogy saját erőforrásból megcsinálja az RDNA2 portot a saját gyártósoraira, hátha ezzel át tudja csábítani az AMD-t )Ez persze részemről csak egy vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xbox Series X|S
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- iPhone topik
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- XPS 16 9640 16.3" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX 4050 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Beats Audio Solo 3 Wireless by Dr.Dre, Apple W1 chippel
- iKing-Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3 hó gari
- Xiaomi BHR7109EU Electric Scooter 4 Lite elektromos roller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB DEEPCOOL Tesseract SW 600W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue 120 Hz ProMotion, 8 optikai-minőségű zoom 100% akku ,3 év gari
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest