Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz paprobert #2949 üzenetére

A 47ns egy átlagérték, ha jól gondolom. rákerestem, jópár helyen L3$ latency-re ilyen 10-13ns értékek vannak, tehát ez nyilván nem független a kiolvasott adat méretétől.

Azt nem tudom, hogy az mennyit adhat hozzá egy consumer életéhez, hogy onnantól nem 16mb, hanem 32MB L3$ érhető el egy maggal. Mármint nyilván ST szempontból.

Azért nehéz kérdés ez, mert eddig szembe kellett nézni olyan kérdéssel, hogy ha 2 magos terhelés van, akkor mi az előnyösebb? Ha ugyanabban a CCX-ben indul a második szál, mint az első - akkor a hőtermelés ugyanazt a CCX-et terheli, és a két mag osztozik az egy CCX-hez tartozó gyors elérésű L3$-en, de ha adatot kell megosztani, akkor az gyors.
    A másik lehetőség, hogy a másik CCX-ben levő magon fut a másod szál, akkor magonként ugyanannyi a cache, nem kell osztozni, de ha adatot kell cserélni, akkor az a memórián keresztül történik, tehát nagy a latency impact.

Ez a kérdés - legalábbis CCD-n belül - felszámolódik.
    Szerintem ennek ott lesz leglátványosabb hatása, ahol a Ryzen eddig gyengébbnek tűnt, mint az inteles versenytársak: a játékokban.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés