Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz TRitON #2693 üzenetére

Nemrég vetettem fel, hogy vajon egy ma $200-250-ért árult ryzen-t és egy $300-ért árult navi10-szerűséget 16GB HBME2-vel össze lehet-e pattintani egybe mondjuk alaplappal és hűtővel $500-ért?

De a két dolgot én szétválasztanám.
    Tehát egy dolog egy méretes IGP, ami szükségtelenné teszi a dGPU-t a nagy többségnek (elvileg)
    És megint egy másik egy olyan IGP, amit nem feltétlenül grafikára használsz.

• S_x96x_S

addikt

válasz TRitON #2693 üzenetére

> A gondolatmenetem a következő:
    > nézzük meg, melyik diszkrét videokártyából adunk el a legtöbbet;

Az AMD mikor az új ZEN architektúrájét/procijait tervezte, akkor másképp gondolkodott,
    Azt nézte, hogy 5év múlva a várhatóan versenytárs procija mit tud - és az AMD erre milyen stratégiával tud legjobban válaszolni.
    ( Az ellenfél legjobb stratégiáját (lépését) nézték )
    Aztán ha a piaci ellefél hibázik - az már csak a ráadás ( mint ahogy az Intel csúszik a 10nm-el )

És most ők a chipletes technológia vezetői.
    Vagyis nem statikus helyzetre kell megtalálni a globális optimumot.
    És ezért nem könnyű egy CEO-nak.

az (Integrált) gpu-k terén tudható, hogy az Intelnek(Raja + Jim Keller ) mi a célja - A lehető legjobb architektúrát megalkotni.

és erre az AMD-nek is fel kell készülnie. ( folyamatosan fejlesztenie kell és meg kell őriznie az előnyét )

és egy idézet
    Raja Koduri-tól ... ő hogy értelmezi az architektúrát ..
    "Architecture is often a misused word today – people usually use it in the context of microarchitecture, when in reality architecture defines a contract between the system and the developer - how something is built is not architecture, but how something interfaces with outside world and how something functions is architecture." ( link )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés