- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- eBay segítség kezdőknek
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #2064 üzenetére
Mindennel egyetértek, amit írtál.
Én nem (sem) azt mondtam, hogy az AMDnek mihamarabb 5nm -re kell mennie, mert az csak előnnyel jár.
Csak azt mondtam, hogy a tranzisztorsűrűséget olcsón, azaz különösebb mérnöki fejvakarás,.vagy növekvő fogyasztás.nélkül biztosítja.
Nyilván emellett lehetnek.hátrányai is, például az,.hogy drága és talán limites a kapacitás.A 7nm-nek a következő 1-2 évben IP kompatibilis továbbfejlesztése az N6, tökre.érthető, hogy nem az 5nm-t célozzák.
Abban viszont kételkedem, hogy Lisa Su kijelentése több évre értelmeznető. Bem hiszem, hogy akkor jövőre még N7 és aztán további 2 évig még mondjuk N6-on lesznek. Vagy legalábbis én meglepődnék.
-
DraXoN
addikt
válasz
S_x96x_S #2064 üzenetére
Mondjuk ha az IO-chip méretnén faragnak, akkor elférhet az asztali AM4-en a 2chiplet,
de könnyen lehet az AM5 már fizikailag kicsit nagyobb mérettel rendelkezik.
De megint egy lehetőség ha beiktatnak egy interposer-t (és legalább 2.5D-re rakják ezáltal a CPU-t a 2D helyett), akkor megint kisebb tud lenni a tokozás (de ha kap HBM-et is akkor könnyen lehet akár 3D felépítés, hogy elférjen).Több lehetőség is adott, hogy elférjen egy kicsit nagyobb chip a tokozásban (akár mind egyszerre).
Bár szerintem IO-chip esetén maradnak a glofo-nál, náluk "érdekes módon" jön egy 12nm-es technika ami támogatja a HBM-et (és interposert), ha jól emlékszem 21-es sorozatgyártási dátumtól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Bittorrent topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen routert?
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest