Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1680) Puma K válasza -FreaK- (#1679) üzenetére


Puma K
veterán

Például a foglalat miatt éri meg.

Most veszel egy 4/8-as vagy 6/12-es Ryzen 3000 szériás procit egy megfelelően kiválasztott minimum B450 chipset-es alaplap társaságában (gondolva a jövőre), akkor később bármiféle gond nélkül bepattintasz egy erősebb-több szálas 8/16, 12/24, 16/32 CPU valamelyikét.

Ilyet Intelnél nem tudsz megcsinálni az LGA1151 v2-nél...

... ott 8/16 a plafon, amivel az AMD is tud azért versenyezni ha teljesítményről van szó.
Persze az abszolút nyertes még az Intel a játékokban, de látod hogy kilőtt az AMD 12-13 évig tartó tetszhalott állapota után... szóval ha ezt a hátrányt mind ledolgozza az AMD ami amúgy már most is tök jó, akkor miért venne Intel-t az ember?

Intelnél maximum a HEDT vonalon azaz LGA2066-nál tudod ezt megcsinálni hogy 4/4 CPU-tól kezdve a 18/36-ig tudsz válogatni a magok/szálak között, ahol viszont olyan CPU árakkal találod szembe magad, hogy elsírod magad miért nem AMD vonalon gondolkodtál inkább.

Aki új gépben gondolkodik annak mindenképpen erősen ajánlott az AMD.
Ha az abszolút csúcs kell, akkor lehet Intelezni még mindig, de jelen állás szerint minek...?

Aki meg ilyen szinten mozog annak nem hiszem, hogy a hűtés-fogyasztás a gondja, mert rendszerint vagy kilós batár primitív hűtőkkel vagy épített vízhűtéssel tolják az emberek ezen a szinten megfelelően választott házzal ami meg ki van tömve kellő teljesítményű és mennyiségű ventilátorral.

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.