Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodes
aktív tag
válasz Keresztapper #922 üzenetére
Ok Ram, Én is erre hajlok. Most már csak az a kérdés, hogy hogyan cseréljem vissza a boltba illetve, hogy hogyan cseréljem be a Geilt egy Kingmaxra, vagy kingstonera??
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
FefeeX
veterán
válasz Keresztapper #1031 üzenetére
Rendszervisszaállítás kikapcsolva Csak egy héttel ezelőtti, még nem felcuccolt rendszerem van --> programtelepítés, játékletöltés, etc... Vagy uninstall a jó kis rendszerfrissítésekre egyesével...
-
FefeeX
veterán
válasz Keresztapper #1031 üzenetére
Programok hozzáadásánál leszedtem az SP1-et, és láss csodát, most jó
Nekimegyek majd mégegyszer, újraletöltéssel meg mindennel, ha úgy sem lesz jó, nem kell Service Pack (amúgy a másik notimon meg az asztalimon nem volt gond az SP-vel) -
zhagyma
őstag
válasz Keresztapper #1412 üzenetére
Értem. Ha nálam bennt volt a rossz RAM, akkor a ventik felpörögtek és egy jó PS/2-s billentyűzet inicialízálódott viszont nem működött (kínomban bányásztam elő a sufniból). Viszont semmilyen kimeten nem jelent meg kép: DSUB / DVI-D / HDMI "no signal". Gondolom a videókártyának és CPU-nak nem állt rendelkezésre RAM. Ha viszont kivettem a rossz RAM-t, akkor az alaplap a "nincs memória" szabványos beep csipogást halatta ciklikusan. Ezután jött a kereskedő, aki RAM hibát "állapított" meg. Egyéb ként írtam az ASROCK RMA-ra is egy email-t a hibával kapcsolatban. 10 percen belül válaszoltak. Küldtek egy RAM csere és próba típusú standard választ a CMR rendszer tudásbázisa alapján (bejött) és eredménytelenség esetén a local dealer-hez irányítottak. Az alaplapom azonosítója így bekerült a globális ASROCK RMA rendszerbe, amire a válasz email-ben fel is hívták a figyelmemet.
Most nem panaszkodok ,,, döcög rendesen a lap.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt320i
senior tag
válasz Keresztapper #1426 üzenetére
Szia
Kösz az infót!
Csak ezzel semmire nem megyek, magasról "tojnak rá"
Ezért mondom, kerülje mindenki a digitáltrendet, vásároljatok normális boltokban.
Én megjártam, remélem ti nem fogjátok. -
vegyszer
addikt
válasz Keresztapper #1428 üzenetére
köszönöm!
Tudod, és slax-ból indultam ki...
ott kapásból volt ntfs, és még tán írni is rudott rá. vagy csak olvasni róla, már nem is rémlik, de látta.
és mivel ha kiléptem az xmbc X gombjával, nem adott command line-ot, nem tudtam vele mit kezdeni...
majd este nekiesek kicsit.nekem ez a fusion, és az előző asrock lap is csinál egy érdekességet, ha a HDMI mellett be van kötve a D-SUB s, akkor néha videólejátszásnál a képen egy igen pontosan meghatározhetó sávban a függőleges vonalak a kép egy részén vízszintesen eltolódnak...
Azért kell mindkét bekötés, mert a TV-m nem kezeli HDMI-n keresztül a "monitor kikapcsolása" parancsot, ezt kizárólag a D-SUB-ról tudja feldolgozni, és van hogy belealszok a netelésbe, filmbe, stb, akkor a tv meg kapcsoljon le, ne csak az "ellenőrizze a jelforrást" üzenet jöjjön fel.
Nem tudom, a panelcsere megoldja e ezt a kérdést, de egy normálisíbb HDMI kábel már úton van. (ja, és ha megfordítom a HDMI kábelt, a tv, és a pc között, a sáv is fordul, valószínúleg az a bugos, de D-SUB nélkül tökéletesen megy )"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #1516 üzenetére
Valami hasonlót már olvastam, csak webes felületről nem elérhető. Eddig, ha beakartam jutni mindig restart lett a vége. Hiába, Windowson nőttem fel, azaz öregedtem meg. A VortexBox oldal ismertet egy grafikus felület telepítést, de ennyi miatt talán nem kellene. Még próbálkozok ahogy időm engedi.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #1527 üzenetére
Sikerült bejutnom parancssorba csak az a gond, nem tudom a fájl pontos nevét amit szerkeszteni kellene. Nano van csak amit tippeltél fájlnevet/utat, üreset nyit. Tehát vagy az elérési út, vagy a név nem OK. Sajnos az oldalukon említés sem esik a doksiknál a torrent progiról. Böngészgetem a fórumát a VortexBoxnak de eddig eredmény nélkül.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #1572 üzenetére
Köszi előre is!
A winscp-vel keresgettem a könyvtárakba de semmi olyat nem találtam ami esetleg szóba jöhetne.
@Nudlee
A konverter típusát megtudnád mondani?
[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
válasz Keresztapper #1752 üzenetére
Amennyit adnának érte annyit nekem is ér, így megmaradt Xp-vel tartaléknak - vendég gépnek.
-
canniball
nagyúr
válasz Keresztapper #2367 üzenetére
Ha első körben lemondasz 2 HDD-ről, a RAID kártyáról, a Rii-ről és a pofás házról, esetleg a PicoPSU-ról akkor már most összerakhatod. Aztán később akár egyesével tudod pótolni őket.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
PeterPH
senior tag
válasz Keresztapper #2369 üzenetére
Ebből bajosan lesz RAID5, ahoz komolyabb kártya kéne.
-
PeterPH
senior tag
válasz Keresztapper #2371 üzenetére
RAID 0+1-hez 4 vinyó kell.
RAID 0: semmi biztonság, csak összefűzi a két lemezt, ezért sebességben jobb mint 1 HDD magában.
RAID 1: tükrözés (ezt akarod szerintem)
RAID 0+1 a kettő ötvözete. -
sysrq
őstag
Ez így jó ahogy van.
Ha neked erre van szükséged, ne változtass rajta.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
MZperX75
addikt
Nekem nincs szükségem raidre,egy ilyen kis konfignál,
elég 60W-os táp mindenre ,mert jobb a hatásfok!
4giga ramot nem használod ki rajta,egy SSD sokkal többet ér.
Nem vagy sokkal bejjebb,de te tudod 130.000ft-ért elég jó cuccost lehet azért venni,hogy egy ilyen HTPC-re költsd.
1. nekem a fogyasztás miatt ,vettem
2.torrent éjjel nappal+film némi games.
A nagy gép idle:120-125W
Ez 14-18W max idle terhelve 24-28W ,de szerintem ezt sohasem éri el.
Havi 7500-8000Ft helyett 1000Ft körül megáll a számla!
6000-6500Ft megtakarít!
Ergo a gépet (mondjuk én negykeráron vettem)+ajándék DVD íróval)
38.000ft-ért vinyó nélkül.
2 Giga rammal+Ház+táp ,ami 60W-os
Konfig:MSI E-350IS-E45 21.000ft persze neked +áfa
DDR3 - 1333 Kingston 3.500 ft
Ház: Gigabytes GZ.SPIM51-POB Black+60W-os kocka táp!13.000ft neked +áfa
ház
Namármost ,egyik videókarimat eladtam,(hd4870-1g 18.000ft-ért)
Így egy 20.000ft -ba került az egész
az árát nem egész fél év alatt behozza fogyasztásban....[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Keresztapper #2384 üzenetére
Ja hát egy sima DVD író+2db 3.5 vinyó fér bele ,ha dvd írót kiszedem akkor meg 4 db...
na reeől meg ennyit... -
raidx
őstag
válasz Keresztapper #2387 üzenetére
Sok memória akkor kell, ha képet-videót renderelsz. Ha nem végzel grafikus munkát, filmszerkesztést, kihasználatlanul áll a memo nagyobbik része. Esetleg még ha virtuális gépet használsz akkor kell a sok memória.
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #2389 üzenetére
Ezek nem memória zabáló műveletek. Az FF például már ártalmasabb időnként.
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #2577 üzenetére
Mivel az USB-s HDD csak a két Windowsos gép rendszermentési céljaira szolgál valószínűleg marad a gyári fw. Az egyéb megosztásokat, kiszolgálásokat egy Windos 2008 SP2 végzi. Lányomék munkája miatt lényeges a Wines kiszolgáló.
Amúgy köszi.
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #2584 üzenetére
Ma üzembe helyeztem a TL-WR1043ND routert. Firmware frissítés után megjelent egy USB fül. Megnyitva a Storage Sharing alatt megjelent egy FTP és egy Media Server opció is. Az FTP elég gyors, a media servert még nem próbáltam. A storage shared tényleg nagyon lassú. Legalább is a Win 7 lemezkép készítéskor.
Nagy hibája az FTP-nek, hogy az admin beállítást nem lehet módosítani![ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #2633 üzenetére
Elvileg elvinné a 80-as is de nem szabad annyira kiszámolni! Kell a 90-es legalább!
-
syler123
veterán
válasz Keresztapper #3678 üzenetére
Azt hiába fogja engedélyezni azzal nem fog soha tökéletesen menni, hiába tettem fel a legfrissebb verziót xbmc-ben akkor sem tökéletes, viszont a media player home cinema, és a Total media Theatre alatt tökéletes a lejátszás....
Ezen nem lehet változtatni, mindent megcsináltam amit kellett, indítsátok el az avatar 22 gigás 1080p-ben, nem fog menni..... Illetve megy de van frame drop.... -
gyiku
nagyúr
-
z00li
senior tag
válasz Keresztapper #4296 üzenetére
Szerintem ez hasonló, csak biztos nem olcsó.
-
raidx
őstag
válasz Keresztapper #4299 üzenetére
Ezek biztos megfelelnének neked. " ára 33,6 és 30 euró lesz."
@Sethdobaloah
Nekem az jön le az AMD rizsájából, ha a Proci keveset dolgozik, keveset is eszik, így több kaja marad a GPU-nak és akár a 600-at is kihasználhatja folyamatosan.
Ha te egyéb buhera módon veszed el a proci étvágyát, a többlet a GPU rendelkezésére áll!
De ezen majd akkor témázzunk, ha már lesz pár fórumtagnak E450-es és beszámolnak a tapasztaltakról.
-
syler123
veterán
válasz Keresztapper #5269 üzenetére
Köszi, megpróbálom. De csak pénteken tudok gép közelbe kerülni. Jó lenne kideríteni mi a baj, meg ha wifivel van a baj, akkor a routerrel vagy az adapterrel, bár azt próbálhatom laptoppal, ha azzal jó akkor az adapter okozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest