Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sysrq
őstag
válasz
weresgyufa
üzenetére
Az nem véletlenül .mkv volt? Próbalj meg egy 3D .iso -t.
-
weresgyufa
tag
válasz
t72killer
üzenetére
"3D-Blu tartalmat tudtommal csak 2-3 player játszik le (PowerDVD, Totalmediatheater) - esetleg vmi trükkel rá lehet bírni az XMBC-t, hogy használja a powerDVD-s kodekeket - nem tudom..."
Hááát nem is tudom, én tegnap néztem meg a Hobbit-ot FullHD3D-ben MPC-HC-vel egy Samsung UE40D6500-on HD4550-nel és teljesen jól ment.
Kodek-nek éa a K-Lite-t használom csak, eddig még minden ment. -
törölt tag
válasz
bigdady
üzenetére
Megkérdezhetem milyen böngészőt használsz? WIn7 64 bit?
Persze állítása szerint van, hogy bekapcsolás után is rögtön lassú. Én mikor ott voltam ezt nem tapasztaltam. Arra gondoltam a FLASH játék idővel telenyomja a memóriáját és behalasztja a gépet. De elmondása szerint akkor is ez történik ha egyáltalán nem játszik. Nehéz ügy. Azért is zavar a dolog mert kedves ismerösöm és mivel anyukám is ilyen gépet használ továbbá egy kedves könyvelő ismerősöm is (ő konkrétan dolgozik rajta nap mint nap) ezért bátorkodtam ezt ajánlani. Annyi a különbség, hogy Gigabyte az alaplap tipusa.
-
törölt tag
Üdv a kedves Brazos tulajoknak.
Kedves ismerősömnek vettem egy ASROCK E350M1-s Brazost. Sajnos csak 2 GB ram-ra futott meg egy V300 Kingstone SSD-re.
A problémám az, hogy a gép lassú és szaggat. A videó problémákat elsőnek orvosoltam a Firefox hardveres gyorsításával és a Flash player vissza butításával. A 11.2 Flash-el nem szaggat a gép jónak tűnt.
Azonban az ismerősömnek továbbra is rossz. Spontán lelassulások hosszú hosszú percekig homokóra még a gép bizonyos műveleteken tovább libben. Mindenből a legújabb van fent. Driverek legújabbak.
Sokat játszott egy Flash játékkal ami szerintem irracionálisan megfogja a gépét, lévén az én itthoni ezer éves Thinkpad T60-as notim T7200 procival és X1300 vga karival simán mondhatni röhögve viszi miközben a egyéb dolgok is nyitva vannak. Igaz Lubuntut használok ő meg Win7-t. De szerintem ekkora külömbség akkor sem indokolt.
Nincs valami tippetek mi az istenért ilyen akadozós ez a gép?
-
syler123
veterán
Van valakinek ötlete, hogy az OpenElec miért nem mountolja a hdd-ket? Lehet azért mert win8-al lettek formázva? Jó lenne valamit kitalálni, mert rendesen felidegesített a gép, így pendrive-ra feltettem az openelec-et, de nem látja a hdd-ket, így sokra nem megyek vele. Win8 alatt mennek a hdd-k.
-
iMaverick
addikt
válasz
syler123
üzenetére
Egyetértek pmheros-szal!
Nekem a "játszós" gépen jött ue. elő: ha elaludt a monitor, többé nem ébredt fel a Win7 (Asrock alaplap+Corei5)
A registry-ben kellett mókolni és az megoldotta. (Ha érdekel, du. ha hazaérte átküldöm.)
A hiba oka az volt, hogy a Win7 X időközönként "rákérdez" a kártyákra, hogy mi újság? Namost ha nem kap akkor és ott azonnali választ, akkor elkönyveli hogy annyi. (Volt hogy a gép előtt ülve is üzengetett nekem.) Namost ha ráadásul még Standby-ban is van a megjelenítő...
-
syler123
veterán
válasz
pmheros
üzenetére
Ez a fel nem éledés nyomott fel igazán, amúgy nagy baj nincs vele. Lehet bepróbálom az ati beta drivert. Lehet a win 8.1-el jött a baj.
radi8tor1: ssd-vel? Miért próbálnám? A laptopom ettől 3-szor gyorsabb, pedig ezer éves és ugyanúgy 5400-as 2,5"-os hdd van benne. SSD gyorsítana rajta, de nem annyit, hogy megérje... Meg helyem sincs a házban, így is tákolva raktam bele 2db 2,5"-os hdd-t az EPC3-ba. Legközelebb ha ilyet veszek nem fog érdekelni, hogy nagy a ház, veszek olyat, amibe sok 3,5"-es hdd fér és hűtést is tudok normálisat tenni.
-
pmheros
őstag
válasz
syler123
üzenetére
"lassú hogy használhatatlan" -Egy 4670k -hoz képest mindenképp
"Ha kikapcsol a képernyö, nem tér vissza." -Az driveres hiba lesz. Valamelyik AMD -s topikban olvastam ugyanezt a hibát, diszkrét vga -val is létezik.
A Brazos nem i3 kategóriába van pozicionálva, így ahhoz nem érdemes hasonlítani. Bár ha nem kell a nagyobb grafikus teljesítmény akkor 2-3x -os áron jó lehet. Tapasztalatból mondom, van mindkettőm.
(Nekem meg nV kártyáim haltak, intel vga nálam szintén egy sem
) -
syler123
veterán
Nah most jutottam el odáig a Brazossal, hogy már nincs türelmem hozza. Annyira lassú hogy használhatatlan. Meg előjött egy fatális hibája. Ha kikapcsol a képernyö, nem tér vissza. Csak restart segít. Abban a pillanatban cserélek, ha kijön valami kabini. De lehet jobban járok egy I3-al, mert azt kell mondonom hogy ezek az amd-s hardware-ek vackok. Már 2 amd kártyám halt meg, a gari időn belül szerencsére. Intellel sosem volt gondom.
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezek szerint a QT player sz@r...talán a QuickTime Alternative megoldaná a problémád.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
canniball
üzenetére
Ez így szép és jó, de trailers oldalhoz QT player kell.

Az meg 100%-on pörgeti a CPU-t. (BBB lejátszásakor csináltam a képet)
Amúgy XMBC-vel hibátlanul viszi a MOV-okat.
Sebaj, majd Kabini vagy Puma(?) már elboldogul vele biztosan.oldbone'76: jó lenne egy ilyen addon vagy plugin XBMC-be is.
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Nálam is W7+XBMC van a HTPC-n, csak egyéb desktop PC-s sallangoktól mentesen, arra van külön PC.
Nem tudom segít-e, innen letöltöttem az alábbi trailereket:
The Hunger Games: Catching Fire - H.264 HD 1080p Theatrical Trailer #2
Now You See Me - H.264 HD 1080p Theatrical Trailer
The Hobbit: The Desolation of Smaug - H.264 HD 1080p Theatrical Trailer
és nem volt velük gond. -
-
canniball
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
"... nem bírja 1080p felbontású QuickTime videókat lejátszani szaggatás nélkül (nagyobbik baj)."
Nálam az E350 viszi, legalábbis a BigBuckBunny-t (1080p MOV H264) gond nélkül. -
syler123
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Találtam valamit. Nah majd ha megjött a tv, akkor kipróbálom. Aki ki szeretné próbálni, hát rajta.
Total Media Theatre 5 kell hozzá. De akkor sztem megint nem kerüli meg a védelmet... -
t72killer
titán
válasz
syler123
üzenetére
"Biztos vagyok benne, hogy van olyan filmlejátszó, amiből hiányzik a védelem, hogy ne engedje a 3D-t..."
Olyan, ami eközben 3D-Bluray tartalmat is lejátszik nem tudom, van-e. 3D-Blu tartalmat tudtommal csak 2-3 player játszik le (PowerDVD, Totalmediatheater) - esetleg vmi trükkel rá lehet bírni az XMBC-t, hogy használja a powerDVD-s kodekeket - nem tudom...
mindenesetre én váltani már csak a HDMI 2.0 szabvány elterjedésével fogok - ezzel elvileg már játszani is lehet majd 1080p120Hz-en (3D, 2x60Hz). (ja, meg elég erős vas is kell hozzá, hogy a Starcraft 2 jól menjen ilyen felbontásnál
) -
syler123
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Milyen lejátszóval próbáltad a BD 3D-t? Érdekes ez a hdmi 1.4 dolog. Nekem egy Sony BDV e370 házimozim van, aminek a megjelenésekor még híre sem volt a hdmi 1.4-nek, mégis lejátsza a FULL HD BD 3D lemezek, amit egy szoftverfrissítés oldott meg. Biztos vagyok benne, hogy van olyan filmlejátszó, amiből hiányzik a védelem, hogy ne engedje a 3D-t...
A héten, vagy jövőhéten megjön a 3d tv-m, majd ha sikerült rábírnom a 3D-re, akkor írok.
-
raidx
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Mivel nem sürgős megvárom mit hoz a tavasz vagy a nyár.
-
raidx
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Gondoltam, lecserélem a kis Brazost egy Kabinire most azon gondolkodom, inkább megvárjam az utódot? Utána hosszabb távon már nem akarok cserélni.

-
t72killer
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ahogy az AMD-t ismerem ez valószínűbb
. -
t72killer
titán
válasz
iMaverick
üzenetére
Már vannak Kabinik: "gyönyörű" 17"-os notikat szerelnek velük
. -
iMaverick
addikt
Újabb infók a Kabini-kről... LINK
Kicsit kezd már olyan "végtelen történet" szaga lenni ennek a dolognak...
Idézet: A jövő márciusra tervezett startra összesen ...
No comment. Szerintem a Brazos-om szószerint nálam fog megnyekkenni, mire letudnám cserélni a Kabini-re.
-
sysrq
őstag
Nem akar venni valaki paneltápot?
Nekem csak a ház kell de azt külön nem árulják. -
syler123
veterán
válasz
bigdady
üzenetére
Hát ezt még nem használtam, ki kell próbálni. Nem egyértelmű teljesen. Meg kell nézni, hogy milyen hz-re állítja a tv-t. Az a forrásváltó gombbal, vagy infó gombbal ki kell írnia a tv-nek. Elindítasz egy 24hz-es filmet, ha annyin megy a tv, akkor okés.
De mindenképpen javaslom az xbmc-t, szép borítókat szed, nagyon jó a formátum támogatása. Meg persze távirányítóval könnyebb kezelni , mint a MPHC-át. Meg persze ez is ingyenes.
-
raidx
őstag
Most fedeztem fel a Realtek HD Audio Manager-nél egy Karaoke valamit. Állítási lehetőség +4 és -4 között de akármit állítok semmi változást nem tapasztalok. Ja meg ha rákattintok akkor egy piros X jelenik meg a figurán.
Valaki tud erről valamit?
-
t72killer
titán
Most tettem fel a windows 8.1-et, és vmi miatt ha hdmi-re kötöm az e450-es netbookot (hp dm1-4010), egy zsugorított kép vár a monitor közepén. VGA-kábelen minden ok. Mi lehet a gond?
-
bigdady
nagyúr
Nem tudjatok ha van egy pana st60-as tv amire kötve van az e350m1 akkor át kell allitanom a radeont es a mphc-t is 1080p/60 ról 1080p/24 re hogy kandenciahelyes legyen a film? (Csak filmezés re es történtté megy a htpc)
-
raidx
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Már bemutatták: ASRock KA5200-ITX de azóta csend van akár csak a Shappire háza táján: Sapphire IPC-FT3W és az MSI 2500I-E1-E33 -ről sincs még hír. Lehet, csak a nyuszika hozza őket?
Computex 2013 alkalmából voltak bemutatva és azóta csak az ECS jött ki az övével.
-
bigdady
nagyúr
Szerintetek miért van hogy a dts-es mkv-ék beszed hangja a tv-n halk, de az effektek hangosak? Mit kene beallitanom a brazoson? Többi jó egyenletes hanggal jön.

-
AirBundy1
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Asrock-nál is várható?
-
AirBundy1
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
A gari miatt elektronikai dolgokat csak itthon szoktam megvenni. Mely gyártóknak van már ilyen lapja? Ázsiában forgalmazzák egyenlőre?
-
syler123
veterán
Ha belegondolunk amúgy sem nagyon éri meg a bd 3d. Közel 50gb egy film, amiből egy TB-on tárolhatunk 20-at. 1-2 hét mire meglesz a tv-m. Samsung aktív 3d. Kipróbálom majd mekkora eltérés van a full hd 3d és a felezett felbontású 3d között.
-
AirBundy1
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Szerintem nem lesz szükségem a legerősebbre. A preferenciák a kis fogyasztás és a BD3D lejátszás. Ennek függvényében mit tippelsz?
-
AirBundy1
tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Ahogy olvasgatok róla, egyre jobban tetszik a kabini. A problémám csak az, hogy már közel 1 éve, amikor elkezdtem nézegetni a brazos lapokat, szó volt róla, hogy érdemes lenne ezt megvárni. Ahhoz képest még mindig semmi. Kb milyen árfekvésre lehet majd számítani, ha elkezdik forgalmazni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple MacBook
- Gitáros topic
- Elektromos autók - motorok
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40ANY Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen2)
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sokan azzal használják. A 2.0 az annó jó volt, de akkor még win7 volt a Brazoson, azzal lettek a hdd-k formázva.

)

)

.

.