2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

,,Kihajtsa-e", avagy a nagy processzorteszt

Vajon milyen processzor kell egy GTX 1060 3 GB videokártyához, hogy igazán kiadja az erejét?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Sziasztok!

Régen írtam már főoldalas logoutos cikket, ezért hát gondoltam írok egyet. Sajnos most már egyre kevesebb időm van a hobbijaimra (barkácsolás, ha lenne műhely, pecázás, számítógép tesztelés/játék, foci).

Jelen cikk egy kis űrt hivatott betölteni, még pedig azt, hogy a mai középkategóriás, illetve felsőkategóriás VGA-khoz milyen processzor is dukál(na). Elég sokat írok a ,,Milyen processzort vegyek" és a ,,Milyen videókártyát?" című topikokba, és ezen topikokban visszatérő kérdés illetve vitaindító, hogy egy adott VGA mellé milyen processzort raknának/raknak vagy hogy előbb procicsere legyen vagy VGA-csere?

Személy szerint én a minél erősebb processzort a VGA mellé vonalat képviselem, de nagy többsége a fórumozóknak az erősebb VGA - gyengébb processzor elvet vallja. Egy konkrét példán keresztül mutatom be, mit is értek ezek alatt: segítséget kérő emberkénknek van egy régebbi x4-es Phenomja (x4 960), és kérdezi, hogy egy RX 470-hez elég-e a rendszere? Kicsit húzva is van a Phenom. Ilyen helyzetben én azt szoktam mondani, hogy ahhoz a procihoz nagyon sok már az a VGA, hagyna benne annyit, ami miatt nem éri meg, a többség viszont azt mondja, hogy elég, mert a játékok nagy részében a VGA a limitáló tényező. És igazából itt el is akad a diskurzus, ugyanis konkrét tesztek erre vonatkozóan nem találtam (magyart nem, de külföldit se nagyon), s ezért úgymond ,,érzésből" mondtam/uk a dolgokat erre vonatkozóan.
Ezért is született meg a fejemben a gondolat, hogy írok egy tesztet, melyben igyekszem megtudni, hogy egy RX 470 / GTX 1060 3 GB-os videokártyához mekkora s milyen jellegű processzor kell, amire azt tudjuk mondani, hogy kihajtsa.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.