Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
headhunter
üzenetére
Sajnos igen, ezért csak a hálózati lejátszás játszik.

-
Joshi
titán
válasz
Csabi1984
üzenetére
Ebben a videóban még a gomb kombinációt is megmutatják.

-
Joshi
titán
válasz
headhunter
üzenetére
-
Joshi
titán
Én ezt a verziót tettem fel, de nagyon lassú. Ha elindítok egy filmet pl Mátrix 4, akkor belepörgetésnél akár képes percekig is kimerevedett képpel várni. Ugyan ez egy 1000 éves Sony A1 tévével gond nélkül megy. Nem tudom, hogy ez most attól van mert az Amazon nem támogatja kis hazánkban az appot, vagy csak ilyen kedve van. Végül is működik.
ui.: nekem sehogy nem akar magyar lenni az app.
PC-ről böngészőről magyar minden, de Sticken nem az. A Sony tévén is magyar. -
Joshi
titán
Amennyiben a videó fájl mérete max 4GB (FAT32), ugyanis a Fire Stick 4K nem támogatja se az NTFS, sem pedig az extFAT fájlrendszereket. Állítólag volt akinek működött az extFAT, de nekem a sima Fire Stick 4K nem látta.
Ja és mindenek előtt kell egy OTG kábel, mert a Stickeken csak microUSB csati van.
-
Joshi
titán
Természetesen felraktam és így működik. Köszi.
Igazság szerint tudja a Spotify-t a Marantz 7011 erősítő is, de azért nem szeretem, mert Zone2-t be kell hozzá kapcsolni. Volt már olyan, hogy elfelejtettem kikapcsolni a Zone2-t és napokig melegedett az erősítő bent a szűk helyen. -
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy Fire Stick 4K lejátszóm ami az erősítőbe van dugva. Ezen lehet olyat hogy mobiltelefonos appon keresztül hallgatom a Spotifyt a tévé bekapcsolása nélkül?
-
Joshi
titán
válasz
esicyhun
üzenetére
"A legfurcsább az, és nem számítottam rá, hogy a Max stick több mindent játszik le Kodi alatt DV-ben. Több mkv is van, ami a sima 4K sticken elindul ugyan, de tökfekete volt a kép, ezek a Max sticken ugyanazzal a Kodival mennek (Maven)."
Privibe küld el légyszi azoknak a releaseknek a nevét, ami a sima 4K Sticken nem mentek. Ki szeretném próbálni én is. Köszi.
-
Joshi
titán
válasz
spiky03
üzenetére
Amit tudni kell a rendszerről.
Fire OS: 6.2.8.1 (NS6281/4061)
Fire TV Home Version: 6341067.1
Kodi: Fire Stickes v19.3 Matrix DoVi
Marantz 7011 erősítőbe van dugva közvetlenül. (A forrás nevek senkit ne tévesszenek meg, azok csak az erősítű HDMI bemenetek elnevezései.)
Másik lejátszó Oppo 203, de természetesen azzal is ugyan ezt a 33GB-os fájlt játszottam le.Nos kipróbáltam és hát tényleg nincs HD hang, de mondhatjuk úgy, hogy egyáltalán nincs csak Surround hang. Persze abból az erősítő csinál 5.1-t, de azért na. Viszont ha a Fire Stick 4K beállításában a hangot PCM-re teszem, úgy legalább már van 5.1. Hogy aztán az megegyezik a TrueHD-val, azt nem tudom. Kipróbáltam az Oppo 203-al, és egyből ott volt a TrueHD. Ugye nekem nincs bekötve az Atmos hangfal, csak sima 5.1 van. A Kodi beállításaiban is csak kétféle beállítás van, szóval nagyon nem lehet kapálózni.
A Kodiban csak ezt lehet állítani. Mindkettőt próbáltam, de ugyan az.

Aztán ez a Kodiból kijövő hang. Ezek az erősítő infó gombjára előjövő menü. Látszik hogy csak Surround van.

Ez pedig amikor PCM-re állítottam a Stick Audio kimenetét.

Ez pedig az Oppo 203-al való lejátszás. Na ilyennek kellene lennie.

-
Joshi
titán
válasz
Yahhher
üzenetére
Első körben EU-ban 2021 őszén akarták bevezetni, de azóta ez csúszik. Mivel kis hazánk nem tartozik a prio országok közé, így borítékolható, hogy a legutolsók között kapjuk meg a szolgáltatást.
-
Joshi
titán
válasz
tomigonzo
üzenetére
Ezt is érdemes lenne beleírni az összefoglalóba.
1. Ezeken csak USB 2.0 van, szóval minden eszköz amit rákötünk ennek megfelelő sebességgel fog menni (pl. USB3.0 Gigabit ethernet átalakító, pendrive stb)
2. A régebbi Stick 4K TV csak a Fat32 fájlrendszert támogatja OTG kábelen keresztül. Legalább is én nem tudtam rávenni hogy működjön se pendrive-ot, sem pedig külső vinyót ami NTFS vagy ExtFAT fájlrendszerre volt megformázva.
3. létezik egy Fire Stick 4K TV-re optimalizált Dolby Vision Kodi verzió. A link most hirtelen nincs meg.
4. a Fire Stick 4K-t nem lehet kikapcsolni, csak készenlétbe lehet rakni. Gondolom azért, mert nincs infra port.
-
Joshi
titán
válasz
kareszkaresz
üzenetére
És kicsit késve kareszkaresz kérdésére reagálnék. Nekem még a régi 4K Stickem van, de nagyon nem szereti az NTFS-t. Ha véletlenül felismeri, akkor formázni akarja (Patriot 256GB pendrive). De pl van egy 2TB-os 3,5"-os WD Green vinyóm amit egy usb3.0 külső tápos megoldással csatlakoztatok, de egyáltalán nem ismeri fel.
Azt nem tudom, hogy az újabb 4K Max mit csinál, de a régi felejtős ilyen célra. Egyébként nekem ExtFAT-ra formázva se ismerte fel a pendriveokat, FAT32-vel viszont mindegyiket. Gondolom ezt direkt így csinálta az Amazon, hogy ne tudd csak Stream lejátszónak használni.
-
Joshi
titán
válasz
kokokka
üzenetére
Így már érthetőbb, habár bizton állítom, hogy egy Synology NAS messze jobb megoldás. Eleve nem is lenne szükséged arra, hogy fizikailag mozgasd a vinyókat, mert azt minden eszköz könnyedén elérné a hálózatról. Sőt még kintről is elérhetnéd pl zenéidet.
Nekem van egy ilyen USB3.0 3.5"-os vinyó tápom, ezt azért vettem, hogy egy SATA merevlemez csatlakozását PC szétszedés nélkül meg tudjak oldani. Esetleg valami hasonlóval már működhet amit szeretnél. NAS-t vegyééé.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vagy egy ilyen dokkoló, csak USB3.0 legyen, mert a képen szerintem nem az van.
-
Joshi
titán
válasz
kokokka
üzenetére
Én egy ilyet rendeltem és hibátlanul működik a sima Stick 4K-val. Ráadásul ennél a webshopnál van Foxpost is.Természetesen egy akármilyen MicroUSB Y OTG kábel is kell hozzá. A Gigabit etherneten ~220Mbps-et mértem, de azt nagyjából tudja a Wifi is.
(#2307) kzkz nekem az 5Ghz-en kb ugyan annyit tud mint ezzel az adapterrel vezetéken, csak a vezeték az stabil.
Egyébként érthetetlen, hogy a Stick 4K maxra miért nem USB-C-t tettek.

-
Joshi
titán
válasz
kareszkaresz
üzenetére
USB 2.0 (micro USB) van a Stickeken, szóval a sebesség ennek megfelelő. Az USB 3.0 nem gond, ugyanis az visszafele kompatibilis. Az hogy milyen vinyót tud "meghajtani" megfelelően, az inkább a táptól függ, de 2A-es táp elég szokott lenni. Természetesen OTG kábel közbeiktatása mellett.
-
Joshi
titán
válasz
tomigonzo
üzenetére
Az egy kamu oldal, vagy lúzereket keresnek visszatartott példányok megvásárlására irreális árért. Felejtsd el.
Ez volt az Oppo hivatalos oldala, de az OppoDigital üzletágat megszüntették, már csak a mobilos van nekik. A használt piacon még egy-egy példányt meg lehet csípni, de ott is 300k körül mennek. -
Joshi
titán
válasz
tomigonzo
üzenetére
Már mint az Oppo 203 2000€? Már nem gyártják, de anno az USA-ban 550$-ba került, csak az EU-ban adták 1000€-ért. Szóval nem volt az olyan drága, sajnos már nem gyártják. Persze itt van az utódja, na az beteg áron van, ráadásul nyomába se érhet az Oppo-nak (ezt meg is említettem Bécinek).
-
Joshi
titán
Teszteltem a Kodit egy Fire Stick 4K-n. Több TS kiterjesztésű Dolby Vision anyagnál elindul a videó, de kép az nincs viszont érdekes módon a Sony tévé ettől függetlenül átvált Dolby Visionra.
Próbáltam MP4, TS fájlokkal Dolby Vision tartalmat lejátszani, MKV DV-s anyagom pont nincs szóval azt nem tudtam kipróbálni. Annyi biztos, hogy nem számít a fájlkiterjesztés, mert mindegyik kiterjesztésből volt olyan videó ami elindult DV-vel. Gondolom az a nem mind1 hogy milyen profillal van az adott videó. Pl gond nélkül viszi a Gyűrűk Ura 120GB-os Dolby Vision 8.1-es filmeket NAS-ról wifiről is.
Alapvetően nem rossz, de az Oppo 203 azért ebből a szempontból jobb.(#2188) spiky03 nem ismerem ezt a cuccot. Ez hogy működik?
-
Joshi
titán
válasz
kareszkaresz
üzenetére
Ha annyira zavar a sok távirányító akkor miért nem veszel egy Logitech Harmonyt?
-
Joshi
titán
Engedjük el a témát.

Más. Rendeltem egy ilyen hubot, kíváncsi leszek hogy felismeri a 4K stick a gigabit ethernet részét. Persze USB 3.0 sincs, de azért valamivel stabilabb lehet a wifinél.
-
Joshi
titán
+Gijon
Nekem Sony van de azon nincs és soha nem is volt ilyen funkció, legalább is amelyik modellek megfordultak nálam azokon nem volt. Viszont azokon a tévéken amelyeken vissza lehet állítani SDR-re, azokon a felbontás továbbra is marad 4K? Vagy úgy veszi a Netflix app, hogy ez egy 1080p SDR tévé?
-
Joshi
titán
Már mitől ne küldené ki a Stick a HDR-t? A Stick küldi a jelet a tévé felé, aztán a tévé vagy tud vele mit kezdeni vagy nem. A HDR jelet vissza kell konvertálni SDR-re, ez csak így működik. Ezzel az a gond, hogy kevés eszköz tudja ezt jó minőségben hiba nélkül elvégezni. Ha a Stickben van HDR-SDR konverzió, akkor működhet, egyébként nem.
-
Joshi
titán
Annyi, hogy van egy OTG kábelem és arra rákötöttem a Logitech K400+ billentyűzetemet, és azzal lehet navigálni és működik is rendesen. Egyszerűen a távirányítójára nem reagál. Hogy lehet párosítani a távot a Stick-hez? Esetleg lemerülhetett az elem? Pedig egy másik távirányítóból átraktam de semmi.
-
Joshi
titán
Van egy kis gondom. Amazon Fire Stick 4K távirányítójára nem reagál semmit a készülék. Telepítettem a Youtube appot amit felajánlott a Stick, és miután feltelepült rányomtam hogy megnyitás és kifagyott a Stick. Kihúztam a tápkábelt és azóta ha bekapcsolom nem reagál a távirányítóra. Mi lehet ez?
-
Joshi
titán
Ide is belinkelem a problémámat hátha tudja valaki a választ.

-
Joshi
titán
válasz
tomigonzo
üzenetére
Már bocs de én soha nem használtam Plexet, én a Serviio-t használom. Azt is csak arra, hogy a PC-és Blu-ray meghajtómat (Pioneer 212) megosszam hálózaton az Oppo 203 lejátszómmal, mert az Oppo nem ismeri a BD-R XL 100GB-os lemezt. Serviio-nál működik a direct adattovábbítás tömörítés nélkül.
-
Joshi
titán
válasz
djpundro
üzenetére
Valaki korábban írta neked, hogy nálad a Plex lesz a szűk keresztmetszet. Ezek szerint igaza volt.
Nekem még nincs OTG kábelem, viszont hálózaton keresztül egyszerűen nem bírok csatlakozni a NAS-ra. A #1588 hsz-ben írtad hogy miket használjak, de nem igazán tudok csatlakozni. Látja a megosztásokat (IP-ket lát), tudom is hogy melyik a NAS, de a felhasználó + jelszót nem fogadja el.

Pl az általad linkelt Kodit se tudom letölteni egyetlen böngészőből se, pedig annak működnie kellene. Ha a Kodit tudnám telepíteni, akkor az OTG kábel se kellene.
-
-
Joshi
titán
Igen, azt tudtam hogy az USB 2.0 elméleti sávja 480Mbps. Így már világos. Nekem az rémlik, hogy sokan hálózati lejátszóként akarják ezt a Gigabites funkciót használni, aminek van létjogosultsága. Sok UHD Blu-ray azért nyaldossa a 100+Mbps-et ami akadást okoz egy 100-as hálózatnál. Egyébként nekem se ez a fő csapásvonal, de azért jó lenne ha működne.
-
Joshi
titán
OTG kábelnél van szerepe hogy USB 2.0 vagy 3.0? Egyáltalán megkülönböztetik OTG kábelnél ezeket?
Csak mert ezt megrendelném, de a specifikációban egyértelműen USB 2.0-t írnak. -
Joshi
titán
válasz
djpundro
üzenetére
Neked az Amazon Fire Stick 4K van?
Amúgy én régen rendeltem egy HP USB 3.0 Gigabit átalakítót a laptopomhoz, de az a Sony Androidos tévémmel nem működik. Tévéknél is van ami működik van ami nem. Viszont elég ám egy szoftverfrissítés és annyi a támogatásnak. Ugye Linuxos cuccoknál Kernel szinten kell támogatni az eszközt, tulajdonképpen az Android verzió nem is olyan fontos.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Lenne még kérdésem az Amazon Fire Stick 4K-val kapcsolatban.
1. van HBO Go alkalmazás?
2. Netflix filmlejátszás közben hogy lehet megnézni, hogy éppen milyen minőségben megy a Netflix? Tévé Netflixes alkalmazásánál ha info gombot nyomok, akkor a bal felső sarokban kiírja, hogy milyen felbontással és mekkora bitrátával megy az adott film.
3. Lehet valahogy külső forrásból Appokat telepíteni? Hogy tudok egy külső tárhelyet csatlakoztatni? 4. és akkor a 3-as kérdésből adódóan lehet fizikai tárat csatlakoztatni az eszközhöz? OTG kábelem nincs. -
Joshi
titán
Köszi mindkettőtöknek.

-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy Amazon Fire Stick 4K cuccom. Az a gondom, hogy a bekapcsoló gomb a távirányítón nem működik, vagy csak nem tudom hogy kellene működnie.

Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- PlayStation 5
- Apple iPhone 11 - népalma
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- ZEN.com
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Apple Airpods 3 új pods-ok!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

PC-ről böngészőről magyar minden, de Sticken nem az. A Sony tévén is magyar.
Igazság szerint tudja a Spotify-t a Marantz 7011 erősítő is, de azért nem szeretem, mert Zone2-t be kell hozzá kapcsolni. Volt már olyan, hogy elfelejtettem kikapcsolni a Zone2-t és napokig melegedett az erősítő bent a szűk helyen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Alapvetően nem rossz, de az Oppo 203 azért ebből a szempontból jobb.