Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-06 17:04:36

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2507) esicyhun


esicyhun
tag

Sziasztok!

Szeretnék némi gyakorlati tapasztalatot megosztani.

Firestick 4K-ról váltottam Firestick Max-ra. A 4K még régebbi verzió, a távirányítón nincsenek még dedikált nyomógombok.

Wi-Fi lefedettség tekintetében nincs változás. A stickeket használom SMB-n keresztüli történő videóanyag lejátszáshoz, de a nagyobb 60-70 Gb méretű, HDR-es anyagok Wi-fivel már akadoztak, pont határon voltak, a Kodi kiírta, hogy a forrás olvasási sebessége túl lassú. Volt, hogy csak kb. 15 másodpercenként akadt meg, de nem volt tökéletes. A routerem a Max sticktől kb. 1 méterre van, AC-s, freshtomato-s Xiaomi R1D router. Telefonnal mérve a sebessége akár 300 Mbps is van, de a stick esetében ennyi nyilvánvalóan nincs. Hozzá kell tennem, hogy én társasházban lakom, elég zsúfolt az "éter" az 5 Ghz-es sávban is, el tudom képzelni, hogy magánházban egyéb routerektől távol menne a lejátszás wi-fivel is.

A megoldás az lett, hogy egy tápellátást is adó, USB Y kábellel, és egy sima régi Sony telefonhoz való OTG kábellel kötötöttem rá egy USB 3.0 - 1 Gbps ethernet adaptert (köszi a fórumos kollégának, aki javasolta korábban), ezzel minden rendben, nincs akadozás eddig semmilyen anyagnál sem. Az USB Ethernet adapter egy mezei, korábban még CoreElechez rendelt kínai, név nélküli, de a Gembird NIC-U3-02-ra kísértetiesen hasonló "csoda". X-ray funkciót bekapcsolva a 70 Gb méretű fájlok lejátszása közben sokszor akár 120-130 Mbs-ot is eléri az adatforgalom.

A legfurcsább az, és nem számítottam rá, hogy a Max stick több mindent játszik le Kodi alatt DV-ben. Több mkv is van, ami a sima 4K sticken elindul ugyan, de tökfekete volt a kép, ezek a Max sticken ugyanazzal a Kodival mennek (Maven).

Az egész Max stick gyorsabb, pörgősebb, főleg a menü, ill. appokban (pl. Kodi) érezhető. (Nem ég és föld a különbség, de azért érezhető). Ha valakinek DV miatt kell, vegye a Max verziót, HDR10-hez mindegy.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.