Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Látom régebben valaki már érdeklődött, hogy az alexás stickekkel vajon itthon lehet-e nézni a primevideót.
A gen2 stickemmel tudom használni, egy véletlen folytán észrevettem, hogy a basic-en futó app rajta van az alexáson is, csak rejtve, más felületet indítva alapból. A véletlen pedig az volt, hogy egyszer egy német amazon előfizetés trial kipróbálásakor átváltott németre a régióm és akkor magától előugrott az indítóikonja. Részletesen leírtam ezt xda-n is. [link]
Legutóbb valaki írta, hogy régióváltás után jött neki elő, addig nem akarta megtalálni. Szóval lehet nem mindegy, hogy milyen régión volt a stick korábban.
Nálam, akár a stick gyári visszaállítása után is megvan az app. Be kell kapcsolni a debuggolást:
settings -> my fire tv -> developer options -> adb debugging: onutána adb segédprogramokkal rendelkező gépről hálózaton át el lehet érni. Linux alól nekem a legegyszerűbb, de win alá is biztosan telepíthető.
Először rá kell kapcsolódni:
adb connect firetv-ip-címeutána lekérni az app apk fájljának útvonalát a sticken:
adb shell pm path com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv
Ez nálam, ha már települt updatelt verzió (4.7.21 az aktuális)
package:/data/app/com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-1/base.apk
vagy ha már futtattam reinstallt, akkor
package:/data/app/com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-2/base.apk
Reset utáni, renszer appként (4.7.19-es)
/system/priv-app/com.amazon.amazonvideo.livingroomA dumpsys parancs egyéb extra infókat is kiír, az updatelt és a rendszer app adatait
adb shell dumpsys package com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetvLényegében csak az eleve rajta lévő apk-t kell lementeni, a korábbi parancsból kapott útvonallal:
adb pull /data/app/com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-1/base.apk com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-4.7.21.apkAztán reinstall kapcsolóval visszatenni, és akkor megjelenik a másodlagos parancsikon is a felületen:
adb install -r com.amazon.amazonvideo.livingroom.firetv-4.7.21.apkIdőnként, főleg ha jön valami frissítés, akkor eltűnik az ikon és meg kell ismételni. 4k sticken nem próbáltam még, de nem tűnik esélytelennek a dolog.
Sima, csak első körös régiókban működő app ikonja
A nálunk is működő ikonnal, a primevideós előfizetéssel itthon is működő mód:
Meglehetősen vicces kedvükben lehettek az előnézeti kép készítői a kiválasztott filmek címei kapcsán. Talán normál esetben ez az ikon akkor ugrana elő, ha például egy német eljön kelet-európába és a szolgáltatás roaming szabályok miatt itt is kéne tudja használni a szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Hogy csak bizonyos régióban enged valamit azt értem. Viszont magyar régióra visszaváltva is megmarad, gyakorlatilag kiirthatatlanul nekem a primevodeo app. Csak alapból az első körös régiós ikonú látszik csak, reinstallal jön elő a másik. Direkt ellenőriztem megint amazon.com alatt, hogy a régióm hungary
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nekem németektől vett gen2 stick van. Az alexa távirányítósakat nem árulják másodrendű régiókban. A felületbe integrálódott amazon video lejátszás nem megy itthon magyar accounttal. Minden más nekem ettől függetlennek tűnt. A magyar primevideo előfizetéshez nekem sikerült elővarázsolni gen2-re a másodrendű régiós, basic sticken lévő appot is, nemrég írtam róla kommentet.
A netflix megy mindenütt, nem finnyás.
firetv-re hivatalosan nincs hbo go és kodi. A firetv 4k -ra azt írták a többiek, hogy a play store-ból való androidtv apk-t side loadolva megy. A gen2 stickre moddolt apk megy, mert 6os androidot adtak meg minimumnak, de 5ös van a gen2 sticken.
A kodi apk-ból telepítve tökéletesen megy. Ehhez amúgy van nem hivatalos hbo go addon is, az is megy. Hbo go alatt a magyar/európai verziót értem, nem az amerikait, mert ezek egymástól független cégek.apple tv app simán megjelent a gen2 stickemen, miután a webes amazonon kiválasztottam telepítésre, gondolom a stick store-jában is megjelenik.
Szóval szerintem minimális macerával kb minden működhet. Sőt, már hivatalos youtube app is van rajtuk. Nekem van hbo go, netflix, primevideo, youtube premium (originals) előfizetésem is. Az apple tv szolgáltatást még nem próbáltam, nem enged belépni a nyomi rendszerük
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha van saját hangerő állító lehetősége a hangszórónak, akkor talán jó lesz.
Anélkül kapcsolódik, szól, de fix max hangerőn. Az amazon app storeban lévő hangerő appok pedig nem telepíthetőek - side loadot nem próbáltam.Saját hatáskörben, amelyik appnak van belső hangerő szabályozása, annál ez működhet, például youtube alatt cast módban a telefonról tudom a youtube hangját állítani.
Azért is fura ez, mert mintha külön meg lehetne venni hozzá az új távirányítót is, amin van hangerő. Lehet a firmware-ben korlátozás, hogy a régi távval ne működjön. Késés lehet a hangban.
Nekem egy hdmi audio extractor van a firetv stick és a megjelenítő közé kötve.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A többiek beszámolója alapján a hbo go androidtv változata apk-ból feltehető rá és megy. Csak a frissítéseket is kézzel kell feltenni. Apk-t pedig esetleg valamelyik ezzel foglalkozó oldalról, vagy talán az aptiode segítségével lehet telepíteni. Meg persze a kodi alá is tehető nem hivatalos addonként és akkor az is kadenciahelyes lesz.
-
azbest
félisten
már pedig a linkelt 5.9.0 működik. Itt fut előttem az alexás gen2 sticken.
Ha tippelnem kéne, akkor feltetted az újabbat, majd törlés nélkül a régebbit rá akarod pakolni, s valójában nem sikerül a telepítés, csak nem veszed észre vagy nem mutatja a hibát. A settings - applications - manage installed applications részen próbáld már meg, hogy a hbo go-ra clear data, clear cache majd uninstall. És utána feltenni a működő verziót, amit linkeltem én is.
Még reseteltem is próbaképp. Szolgáltatós előfizetéssel sikerült most is aktiválni. Esetleg, ha közvetlen regisztrációs, akkor talán ott változhatott valami, amit én nem tapasztalhatok.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Én úgy szoktam, hogy pécéről, hálózaton át telepítek.
Az adb segédprogram kell. Az linux alatt csomagból felmegy. Windows alatt külön kell letölteni [link]
Ha a sticken be van kapcsolva a debug mód, akkor az adb-vel így lehet elérni:
adb connect ip-címe-a-sticknek
adb install alkalmazás.apkHa később újabb verziót akar törlés nélkül ráinstallálni, akkor kellhet a reinstall vagy a downgrade kapcsoló is
adb install -r -d masik.apkAz ip címet nem emlékszem, hogy a wifi beállításnál kiírja-e. A routerek is szokták írni, hogy milyen címeket használnak a rájuk kapcsolódó eszközök.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a beépített felületen nem megy itthonról az amazonos tartalom, de múltkor leírtam, hogy a gen2 stick-kemen hogyan aktiváltam a basic-on is lévő amazon appot, ami a stickemen gyárilag rajta van elrejtve. Esetleg kellhet hozzá egy német amazon prime trial indítás, hogyha nem mindegyiken van rajta alapból, utána rajta marad, csak elrejtőzik pár havonta.
Nem emlékszem, hogy bárki próbált-e hasonlót a 4k stickkel.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz morzseya #433 üzenetére
Belépés nélkül persze, hogy semmi sem működik.
A settings környékén kell legyen loginra lehetőség, ha valamiért alapból nem jött fel.(#436) morzseya
ha tényleg letiltották volna, akkor a sorozatszámára szükséged lehet, hogy azt megadd a supportnak. A sorozatszám is a settingsen belül van.
Az nem teljesen igaz válasz részükről, hogy csak németországban működne. Az eu szabályozás miatt minden eu gazdasági térség országban működnie kell és másoknál működik is. Persze a tartalomra akkor is régiókorlátoznak, de valószínűleg "roaming" alatt a basic-es prime video app előjön, hogy például a német accal itt is menjen a szolgáltatás. Ha amazon.de-n prime membership trialt nyomsz, lehet még németre is vált ideiglenesen. Nekem ezt tette anno, amikor kipróbáltam a membershipet.Egyébként egyáltalán magyarországról írsz? Mert ide nem szállít az amazon nem basic firetv sticket, csak kerülő úton lehet. Egyáltalán neked mid van?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
mondjuk, ha az elő indítás varázslónál, még belépés előtt nem engedi a frissítést, akkor nem jut előrébb.
Úgy értem, a sticken kéne belépnie, hogy az accountjához kapcsolódjon.Neten hasonló panasznál azt írták megoldásnak, hogy az ügyfélszolgálat a sorozatszámot a fiókjához rendeli. Ha esetleg tényleg letiltották, mert elveszettnek jelentette, akkor el tudom képzelni, hogy megtagadja a működést.
Ha csak valami idióta új régió limitálás, akkor a vpn segíthet. De ha nem egyedi probléma lesz, akkor egy jó nagy eu-s fenékberúgást ideje lenne az amazon hátsójára helyezni. Eléggé necces ez, és valószínűleg sért pár eu-s szabályt a gyakorlatával.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz morzseya #443 üzenetére
Mindenképp keresd meg a tiédnek a sorozatszámát. A csomagoló dobozon rajta kell legyen. Az én második genes dobozom alján van egy matrica vonalkóddal, amit rajta van a dsn kód, ami az amazon fiók alatt is látszik a Serial Number részen.
A supportnak próbáld meg elmagyarázni egyszerű tömör mondatokban, hogy a te készülékednek mi a dsn-je ahelyett, ami ott szerepel. És hogy a rendelés körül volt kavarás, azért sikerült így.Én anno csak egy saturn polcáról leemeltem, nem volt előre regisztrálva a fiókomhoz a stick. Nem gondoltam, hogy online rendeléskor még külön szivatás kör is lehet.
szerk: áh közben te is leírtad kb ugyanezt
vpn-t csak a frissítés telepítéséig gondoltam használni, már ha egyáltalán továbbenged úgy
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Mezga Aladár #457 üzenetére
Milyen távirányító van hozzá?
Ha a legelső, akkor ez bizony basic edition, nem pedig alexás. Mondjuk ezt nem kell feltétlen bánni, mert itthon úgysem mennek a nem basic funkciók. Az egyébb appok meg ugyanúgy működnek rajta. A nem basic felületbe integált prime videós tartalma itthon nem működik, hanem alternatív módon lehet a magyar előfizetéssel használni. A basic meg itthon is megy alapból. A basic drágábban kapható, mint az alexás ráadásul. Hardverileg csak a távirányító különbözik a gen2 stick alexás és basic változat közt. Meg a szoftver.
Ha tényleg alexás és mégis basic felülettel megy, az igencsak érdekes, lehet hasznos is lenne nekünk itt kelet-európában. Nézd meg a settings környékén, hogy mit ír, milyen szoftver verzió van rajta.Ez a kép egy basic reviewból van
dh66e nem hinném, hogy a basicen kívül másnak ilyen szűkített listás feülete lenne.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Mezga Aladár #464 üzenetére
A hivatalos amazon által árultakból az alexásat nem szállítják ide. Ha nem magyarországon vagy vagy csak random embertől vettél használt sticket, akkor más lehet a helyzet.
Egyébként a basic edition stick is működik az alexás, hangerőszabályozós távirányítóval. Külön is meg lehet venni hozzá. Viszont tudtommal a basic rendszerrel nem működik az alexa.
Ha basic editionod van, szerintem itthon azzal egyáltalán nem vagy hátrányban. Sőt. Azzal az integrált felületen is működhet a prime videó előfizetésed, ha lesz. Minden másban meg kb ugyanazt tudja.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Mezga Aladár #467 üzenetére
a távon megnyomva a mikrofon gombot, attól függően épp hol jársz a felületen előjöhet az alexsza hallgatózós csíkja felül vagy az épp nyitott app várja a parancsot, ha támogatja. Youtube-on van csomó review, amiben ez látszik.
Tudsz egy fotót csinálni a settingsben az about részen ahogy én csináltam? A serial numbert érdemes lehet kitakarni.
Ahogy neten néztem kanada speciális hely lehet, mert úgy tűnik, hogy már kapni náluk alexás eszközöket is, de régebben nekik is csak basic volt. Kíváncsi lennék rá, hogy neked milyen verziót ír, főleg a home-ra.
A check for update majd esetleg frissítést is telepíthet, ha régebbi, mint az aktuális.A hangerőszabályzó gombok működnek a távoddal? A régebben eladottakhoz még hangerő állítás nélkülit adtak és csak a megjelenítővel (tévé, projektor vagy külső hangrendszer) lehetett állítani a hangerőt, ami elég bosszantó időnként. Bár lehet most is csak cec-en át a tévét szabályozza. Nekem a hangerő nélküli távosnál például nem volt tévé típus választós lépés a beállításnál.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nem.
Youtube-ot lehet kiküldeni youtube tévés eszközökre. A fire tv stick -re is ki lehet küldeni youtube-ot, ha van rajta youtube app. A mi box topicban leírtam, hogy mi a különbség a chromecast és a youtube tv -re küldés között: [link]
Az is szerepel benne, hogyan kell beállítani, hogy a telefon youtube appjából a youtube tévés eszközre (például fire tv stick, a mi box helyett) küldhessünk tartalmat.Asztal megosztás megjelenítésére is képes lehet a firetv stick. Csak nem chromecast, hanem miracast módja van. Például a karikás gomb hosszú nyomására előjövő gyorsmenüben is szerepel display mirroring. Azt bekapcsolva, windows alatt vezeték nélküli kijelzőre keresve működhet a képernyőtükrözés. Win10 újabb változatainál kavartak ezzel, így nem biztos, hogy most is működik, annak ellenére, hogy megtalálja a firetv sticket, de nem biztos, hogy sikeres a kiküldés. Némelyik androidos telefon is támogat képernyőtükrözést, de újabban ezt a funkciót a gyártók le szokták tiltani sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Esetleg B tervként, ott a premium membership, 1790ft havonta. A fire tv-re települő hivatalos appban is lehet használni reklámmentesen a youtube-ot, a youtube music-ot és a youtube originalst is. Pár hónapja integrálták be azokat a pontokat is a bal oldali menübe.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #53667584 #540 üzenetére
mailboxde továbbküldő szolgáltatással amazon.de -ről.
Regisztrálsz mailboxde.com oldalon, a saját postázási címedet és telefonszámodat megadva náluk.
Utána ők elküldik levélben is, hogyan rendelj hozzájuk. Meg persze a webes felületük accout - my address részen is írja, hogy milyen címre kell rendelni.Ezt felviszed amazonon szállítási címkként. Az amazon ki akarja javítani, szóval végül valami ilyesmit enged megadni [kép]
Mailboxde.com GmbH
Sajat Neved id {azonosító számod}
äußere Weberstr 57
02763 Zittau
GermanyHa amazonon meg akarod úszni a német postaköltséget (~7 euro), akkor aktiválhatod a prime membership trialt. Ha lemondod rögtön, akkor is egy hónapig él.
A mailboxde címére megérkezik kb 1 nap alatt az amazonos csomag. Emailben erről értesítenek és a webes felületen is megjelenik.
Ott egy ürlapon megadhatod, hogy indíthatják a továbbküldést és hogy stimmel-e a címed meg mi legyen a csomagra írva. Kiválaszthatod a futárcéget, ott a legolcsóbb a gls. A kezelési költséggel és a futárdíjal (úgy emlékszem ezt összesítve írja már választáskor) feltöltöd a mailboxde egyenlegedet. Nekem 9.33 futár + 2.95 kezelés = 12.28 euro lett a végösszeg.
És hamarosan küldik is tovább.Az esetemben szerdán rendeltem amazonnál. Csütörtökön 11 körül megérkezett a mailboxde-hez, délre kifizettem. Éjjelre már felvette a gls, péntek éjjel a cshekhez ért, vasárnap éjjel alsónémedibe. Hétfőn -ma- 11 után megérkezett a gls futár hozzám. Felhívott ellőtte pár perccel, hogy a címen át tudja -e venni valaki.
Mivel kollégának is kellett egy, így felezni tudtuk a díjat, a két darab összesen 2x34.99 + 12.28 = 82.26 lett (azaz egy 41.13-ra jött ki)
(#542) nxferenc
a postaköltséget se felejtsd el hozzáadni ebay esetén. Ha usából rendeled, akkor meg a szállítási költséggel együtt már lehet a vámosok áfát is fizettetnek vele.(#544) devil-k
a félreértés elkerülése végett, a youtube premium membershipre gondoltam abban a kommentben, nem a prime membershipre De gondolom a smart youtube is jól működik, csak abban nincs így integrálva a plusz szolgáltatás.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Hm, ennek a 4k sticken határozottan gördülékenyebb a felülete, mint a gen2-nek.
Beépítve még nem találtam basic amazon videó appot a 4k sticken, de a play store-os prime video for androidtv [5.0.31] az úgy tűnik megy szépen. A gen2-őről szedett basic app az nem működik 4k változaton.
A hbo go for androidtv is megy [5.11.2]Youtube, netflix, kodi persze, hogy mennek. Nameg appletv is menne, de most nincs élő előfizetésem rá.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz zsoltika74 #559 üzenetére
Hát attól függ, hogy mire akarod kötni és hogyan.
A fire tv sticken csak hdmi van. Szóval, ha a megjelenítődnek van hang kimenete (pl jack) és az megfelelően szól, akkor dughatsz oda hangkábelt.
Ha nincs, vagy pedig digitálisan szeretnél (spdif), akkor valami hdmi audio extractor dobozt kell közbeiktatni, amin van stereo hang és stereo vagy 5.1 digitális kimenet.
Nekem is egy ilyen 8 dolcsis kínai extractor szedi le a hangot a sima kis aktív hangszóróknak.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz zsoltika74 #561 üzenetére
nekem ilyesmi van [link]
-
azbest
félisten
válasz Mezga Aladár #612 üzenetére
Egyébként a shield hivatalos netflix appal tud kadenciahelyes lejátszást?
Csak azért kérdem, emrt a firetv 4k stick beállításainál is van külön auto frame rate engedélyezés, de a netflix app nem váltja át. Ha jól emlékszem a gen2 stick is tud ilyet, csak nincs külön opció rá, de mintha kodival ment volna a váltás. A mibox is tud kadenciahelyes lejátszást, de a netflix azon sem vált át.
Ezért kérdem, hogy valami spéci nvidia - netlix megoldásról van-e szó vagy egyik androidos lejátszón sem támogatott a hivatalos appban.
-
azbest
félisten
válasz Mezga Aladár #616 üzenetére
uhh, ja hát akkor ez is csak ilyen hekk... debug logból próljba megkeresni, hogy milyen fps-sel indult el videó és arra vált - némelyik app meg kicsit durcás lehet tőle
-
azbest
félisten
válasz kmarci25 #582 üzenetére
A külföldi rendelős topic helyett inkább ide válaszolok a prime membershipes témára:
De, a prime videó oldalon tudsz belépni pécén is filmet nézni itthonról. A német prime mebershippel a sima amazonos videó felületről is megy a filmezés, de csak az itthoni régióból is elérhető tartalmat engedi lejátszani. Ha magyar régióra van állítva a fiókod, akkor az amazon.com-os, ha mondjuk németre (pl a mailboxde címére) állított fiókod van, akkor az amazon.de videó részén is megy. De a legegyszerűbb a primevideo.com-os.
Sajnos az alexás stick nem játsza alapból itthon a normál felületről, de a play store-os prime video for androidtv appal a firetv 4k-n is megy itthonról. Azzal használom.
Most a német prime membershipes előfizetésemet hagytam meg, előtte a magyar primevideós előfizetésemmel néztem. Ugyanúgy megy tovább.
A prime membership nem csak a videóról szól, hanem az náluk ilyen minden egyben csomag, ingyen szállítás országon belüle - másnapi kézbesítéssel. Meg még úgy láttam, hogy talán kindle-re is van amit ingyen tölthetek így le.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz gdsantos87 #749 üzenetére
úgy látom wikipédián, hogy a fire tv box gen2 is 5.1 -e rendszerre épít, mint a stick gen2. A hbo go tévés app pedig 6-os rendszer követel meg minimum. Erre volt az, hogy a stickre egy moddolt apk-t tettünk, ami 5ös rendszeren sem sír. A friss app lehet már nem megy így, de az a régi még talán igen... hogy meddig, azt nem tudni. Ha úgy nem, akkor kodi nem hivatalos addonnal.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz gdsantos87 #755 üzenetére
az app play store értékeléseinél sok panasz volt. És úgy emlékszem máskor is felmerült, hogy valami ad blocker vagy hasonló megoldás borítja fel a lejátszást. Szóval ahogy te is találtad, úgy kell beállítani a hálózatot, hogy ne barmolja szét a reklámblokkoló megoldás a kommunikációt a hbo go szerverei felé.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha mind a kettőt próbálod, akkor látványos a különbség. A főmenüjének betöltődése appok indulási ideje eléggé más.
De ezen kívül azt is érdemes számításba venni, hogy a sima stick még 5ös androidtv rendszerre épül a 4k stick meg 7-esre. A topicból például a hbo go tévés változata kapcsán nem mindegy, hogy módosított apk vagy simán a play store-os friss változat működik-e.
A hbo go-nál maradva. A 4k sticken vajsimán megy az animáció a főképernyőjén lépegetve oldalra. A fullhd sticknél azért meglehetősen döcögős. Persze utána a lejátszásban már nincs igazán különbség.
De máskor is vettem észre olyat, hogy a sima sticken teljesítményprobléma volt, belassuló lejátszás például és kellett neki újraindítás. Például a prime videós tartalomnál. Pedig a sima sticken elő tudom varásolni a basic régiós hivatalos prime videó appot és az döcögött lejátszás körben esetenként, mert a háttérben valami fogta. A 4k sticken meg az androditv-s prime videó app simán megy.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
De hát írja, hogy NOS4A2 -t találta
icemad
sajna nem tudok én sem arról, hogyan lehetne szűrni magyarra. Redditen valaki linkelt amazon.com-os keresőt nyelv szerint, de gondolom az csak amcsi régióban él, mert hiába van a találatok közt tényleg magyar nyelvű is, de azok prime videón nem érhetőek el itthon és a NOS4A2 meg nem is szerepelt az ottani találatokban. Ha meg magyar vagy hungarian szóra keresünk, akkor a nevekben vagy leírásokban talált eseteket listázza. Érdekes, hogy amcsiban lehet van pár konkrétan magyar film is a listában.
Nyelv szerinti listázás amazon.com-on, de a magyar találatok nem ezek és itthon nem is nézhetőek.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
azért van előnye a 4k sticknek. Újabb androidtv rendszer az alapja, így több program megy vele (pl hbo go). Gyorsabb, így simább a ui. A prime video for androidtv is jól megy vele (itthon a beépítettek régiókorlát miatt nem mennek).
Plusz egy érdekesség, hogy a gagyibb fajta blitzwolf bw-vp2 projektor rettenetes képet ad a sima stikkel, míg a 4k ugyanúgy fhd-ban már vállalható. Valsz, mert a video mód jobban paraméterezhető.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Véreshurka #919 üzenetére
2-3 havonta jellemző az akció. A mailboxde 13 euro körül kezeli gls küldéssel. Ha épp nem ingyenes a németországon belüli postázás (mailboxde-hez), akkor prime membership trial-lal azt meg lehet úszni. Ha a környzetedben mással összefogsz, akkor el tudjátok osztani a postaköltséget. Ha esetleg kindle-t is szeretnél, az már level 99, ha olyan akcióval együtt tudod rendelni
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #75501312 #925 üzenetére
én akkor töltöttem fel felfelé kerekített összeggel az egyenleget, amikor odaért és jött az értesítés. Akkor megnéztem, hogy milyen szállítási móddal hogy lenne (gls, kezelési díj) és aszerint. Olyasmit írt, hogy dél előtt rendezve még aznap elindíthatják.
Egyéb automata kezelés meg ilyen extra szolgáltatások nem kellenek, azok igényelnének egyenleg, ha előre beállítva automatizálva szeretnénk a továbbküldést.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #75501312 #935 üzenetére
1) amúgy sem lehet kiakpcsolni, max alszik.
2) van külön opcio a felbontás mellett, hog legyen -e auto framerate. Mondjuk nem tudom, hogy az erősítő mit mond magáról, ha nem egy-az-egyben adja át a tévé képességeinek listáját, akkor lehet nem látja így a stick, hogy a tévé képes 24-re.
De az sem mindegy, hogy milyen appból nézed. A hivatalos youtube és netflix sem támogat váltást. De például kodi a megfelelő beálltással tud.
3) passz, a hangra van opció a sticken, nincs előttem, de valami olyasmi, hogy pcm vagy átengedjen többcsatornásokat is.
4) ha a tévé nem tud annyi ampert adni, akkor lefagyhat, újraindulhat a stick.
-
azbest
félisten
válasz #75501312 #951 üzenetére
Az amazon fiókban lehet állítani a lokációt, lehet a német cím felvétele miatt lett úgy és azért, mert kipipálva hagytad, hogy hozzá is rendelje a fiókodhoz kiküldés előtt a sticket. (Ezt érdemes kivenni és akkor pár kellemetlenséget meg lehet úszni, amiről régebben már páran beszéltek. Általában mindegy, de azért néha kellemetlen.) Ha kivesszük a pipát, akkor a stick olyan, mint amikor levesszük egy bolt polcáról, nincs fiókhoz kötve.
Vagy amazon.com vagy amazon.de, gyanítom az utóbbi az, ahová a régiód került. Ott tudod a fiók beállításainál állítani a régiódat. Magyar fiókkal alapból az amazon.com-on lehet. A prime videó is aktív most amíg a prime membership. Tudsz nézni róla filmeket. A felület valsz ip régió korlát miatt nem engedi, de ha a google play store-os prime video for android tv appot apk-ból felteszed, az tökéletesen megy a 4k sticket. Meg persze pécén a primevideo.com oldalon belépve is tudod nézni az itthon elérhető tartalmat.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz #75501312 #954 üzenetére
a fiókodhoz előre hozzárendelést a megrendeléskor tudtad volna kivenni. "Link to my amazon acc.."
A your account oldalon a "content and devices" vagy 'manage content and devices" pontban van elvileg. Ha amazon.de -n nem látni ilyen opciót, akkor amazon.com-on lehet. Ott a preferences tab alatt country/region settings részen.
-
azbest
félisten
válasz #75501312 #957 üzenetére
nem, szerintem nem értetted meg amit írtam
Nem kell kiszedned, mert mindenképpen fiókhoz kell legyen rendelve. Csak vásárláskor előre bekötik a pipa miatt és arra gondoltam, hogy talán német fiókoz kötötték, azért látsz németet.
De ha amazon.com-on van az eszköz, akkor valsz nem.Nem a devices, hanem egyel jobbra, a preferences fül alatt van ahol lehet nézni, hogy milyen ország van beállítva.
Ha esetleg a primevideo.com-on lépsz be, ott lehet rákérdez arra hogy milyen régiót akarsz, ha még nem voltál ott. Amikor először aktiváltam amazon.de-s prime membershipet és közben már volt magyar primevideós regisztrációm, akkor érzékelte, hogy két országom is van és választanom kellett közülük a primvideo oldalon.
Egyébként a primevideo oldalon van az ottani beállításoknál website language is. De a stick esetén a beállításainál is van nyelv választás. Az lehet, hogy nem azonnal vált át a főmenün minden, mert időbe telik mire átszikronizálódik.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ha webshopban veszed és nem szeded ki a pipát hogy a te accountodhoz kösse, akkor utána plusz macera leválasztani. Amúgy ott nem árulják bevásárlóközpontokban is, ahol csak leveszed a polcról és kész?
Hivatalosan csak a gen2-es basic (amin nincs alexa) változat az, ami a másodrendű országokban is lejátsza a beépített felületen a primevideo tartalmakat.Ettől függetlenül működik itthon is az alexás távirányítós fajta is, a 4k sticket érdemesebb választani a gen2-höz képest. Netfix, youtube alapból megy, saját apk-k telepítése manuálisan a google play store változatokkal lehet (prime video for androidtv, magyar hbo go for androidtv és hasonlók).
Szóval ha arra gondolsz, hogy csak azért mert uk-ban veszed, még nem lesz semmiben sem máshogy korlátozottabb, mintha a németektől hozod magyarországra. Alapból a kezelőfelületbe van építve a prime videó, de azzal itt nem engedi lejátszani őket (persze előfizetés is kellene hozzá). Viszont külön apk-ból telepítve, appot indítva megy az is, ha prime videot akar nézni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A megjelenítőd nem mutatja meg, hogy milyen frissítéssel mutat tartalmat? Mondjuk, ha lejátszás indításakor egy pillanatra elsötétül a kép, mert frissítést vált, az is jó jel.
Nekem nagyon is működőnek tűnt, legfeljebb a stick menüjében is engedélyezni érdemes ezt. A régi projektorom szépen kiírta, hogy 24Hz, a többi megjelenítőm sajna csak a felbontást jelzi ki, a frissítést nem.ARC-cal nem lehet a megjelenítőből az erősítőbe átadni a hangot?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz contaxg #1054 üzenetére
Próbáltam
olyanhasonló kinézetű hubot, nálam szó szerint megolvadt, kijött belőle a füst, amikor a tabletemet azon át akartam tölteni, miközben usb eszközt is használtam volna.Ha megelégszel azzal, hogy kapjon áramot és közben az usb port elérhető legyen, akkor lehet kapni Y kábelt fillérekért. Aliexpressen vagy ebayen kapni, példának itt egy régi linkem, de már az nem él, rá kell keresni [link]
Egy mostani link kevésbé elszállt árral [link][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Mezga Aladár #1060 üzenetére
Lehet segítene, ha mondanád milyen videóval. Tévé adás? Hd vagy sd?
-
azbest
félisten
válasz Baloo27 #1084 üzenetére
Én írtam az idézett részt egyel feljebb. Rég volt előtte bekapcsolva a gen2-őm, most látom, hogy van valami frissítés a stickre. Szóval most feltelepítem azt és meglátom utána is működik -e. Valami nagy update lehet, mert elég sokáig tart.
Az újabb hbo go verzió nem biztos, hogy működne, persze próba szerencse. Csak mert a régi azért tudott működni, mert bár 6os a minimum, de nem használta ki a 6os egyik képességét sem. Ha elkezdték használni, akkor az már nem fog működni az 5ös rendszerre épülő sticken.
-
azbest
félisten
válasz Baloo27 #1086 üzenetére
Hát, addig nyomogattam az about menüben a check for update-et, amíg már nem mondott újabbat. Volt az újraindítós, státuszcsíkos frissítés után még 2-3. Bár igazából még most sem azt mondja, hogy nincsen több, hanem sokáig vár és nem mond semmi
Viszont a hbo go 5.9.0 patchelt app, ami a topicból van, nálam továbbra is megy. Próbáld meg esetleg, hogy a settings, my firetv, about részen neked nem kínál e fel még újabb frissítést.
Nálam 5.2.7.3 (652614020) de utána még gondolom szolgáltatásokat is frissítgetett, mert az utóbbi kisebb updatek nem változtatták ezt a számot.
Ha van esetleg másik usb tápod, akkor próbáld azzal vagy másik kábellel. Hátha a táppal vagy a kábellel van gondja.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Baloo27 #1090 üzenetére
Akkor még próbálkozom frissítésre buzdítani. Neked is alexás, nyugati változat, ugye? Nem az alexa nélküli basic gen2?
(nekem alexás, mikronon gombos táv, nyugati prime videó az alap főképernyőbe beintegrálódva).Egyébként valami portugál fórumon is panaszkodnak a hbo go-ra [link]
Van, akinek egy rákövetkező update javította meg másik fajta firetv eszköznél. Szóval lehet valamit tényleg elrontottak és esetleg visszavontak verziót azóta és másik update kell, hogy nálad helyrerázza majd. Szerk: látom te is azt találtad meg.szerk#2 : adb logcattal nézve a stickemet, ahogy rányomok a firrítés keresésére, valami gebasz lehet most vele vagy a szerverrel. Mert nem sikerül neki valami frissítést betölteni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Baloo27 #1092 üzenetére
amott meg még nagyobb kavar van, ahogy a hivatalos amazon verziós oldalon is régebbi számokat írnak, még az enyém is újabb, mint ami elvileg hivatalosan van [link]
Ha valami nagyon mellé megy, akkor még az is okozhat változást, ha eltávolítod a fiókodból az amazon.com-on az eszközt és újraregisztrálod. Sunyi módon olyankor is szokott telepítgetni dolgokat, gondolom régió alapján. Persze ha valami nagyon összekutyultak központilag, akkor most lehet ez csak növeli a kavart és persze ilyenkor a telepített alkalmazásokat is lehet legyalulja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OpenMediaVault
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest