Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Pár nap használat után nem találtam benne hibát. Igaz én nem vagyok hard user. Csak a tisztább felület matt gondolkodtam el rajta. De ha ilyen pozitív tapasztalat van vele, akkor nem fogom erőltetni a Chromecastot.
-
Ra3
őstag
Sziasztok, gyors kérdés, 4k max-ot használok elégedetten kábé egy éve, már egy jó ideje nem kellett de most pendrive-ról akarok filmet nézni, és ami fél éve még ment az most nem jó.
Y kábelem van, fat32 pendriveok amik régebben mentek gond nélkül (Sandisk mind), most egy darab van amit egyeltalán néha felismer, arra azt dobja hogy nem kompatibilis fájlrendszer és formatálni akarja, de ettől függetlenül látja és megy is a lejátszás róla.
Ha leveszem és vissza akkor már ezt se látja, nem is jelez semmit.Változott valami ezen a vonalon, vagy simán kéne hogy menjen és nálam lehet a gond? Kábelre gyanakszok, de most nincs itthon tartalék amit ki tudok próbálni.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Bubukain
senior tag
szerintetek van értelme egy ilyen kütyüt rárakni egy mai modern TV-re, tisztán streaming szempontból (Kodi-t most hagyjuk)
csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
törölt tag
válasz Bubukain #5403 üzenetére
Igen is meg nem is, attól függ.
Van értelme, ha a TV esetleg lassúcska és lassan reagál. Vagy ha fontos a DD+ hang, nálam pl. a Samsung sehogy nem adja ki HDMI ARC-on a DD+ -t, ezért átkódolja sima DD-be, ami nekem nem jó, így ezért van a stick az erősítőbe dugva.
Egyébként nem biztos, hogy vettem volna már második darabot, mert a Samsungnál van minden app, ami nekem fontos és streaming és az újabb tévék már belépőszinten sem olyan lassúak.
-
blakey
titán
Igen.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ra3
őstag
Attól függ elég-e amit tud a tévé.
Én jellemzően régebbi tévéken használom amikre nem is volt vagy már nincs frissítés, plusz zárt rendszerűek, oda egy megváltás ez az eszköz.
Ajánlottam sok ismerősnek, de ha valakinek csak netflix-prime videó-hbo kell és a 4-5 éves tévéjén még megy gond nélkül oda nem volt rá igény.
Az újabb tévék már elég gyorsak, androidos rendszerrel telepíthetsz amit akarsz, oda az átlag usernek nem biztos hogy kell.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Bubukain
senior tag
LG oled CX, C2, C1
fut rajtuk minden streaming rendesen, Plex amit kicsit lassúnak látok talán
hangot is rendesen kiadja eARC-on
inkább a képi megjelenítés és a sebesség miatt kérdeztem -
blakey
titán
Annyit egyik TV sem tud, mint egy jó külső lejátszó. Volt néhány (sok) okos TV-m, de egyik sem volt képes mindarra amire a médialejátszók. Nyilván mindenkinél más az ingerküszöb, de ha valakiben felmerül egy külső médialejátszó kérdése, akkor egyáltalán nem beszélem le róla. Tehát ha van igény, pénz és hely a külső eszközhöz, akkor mindenképp jó döntés.
#5407 Bubukain
Csak addig gyors egy TV rendszere amíg nem próbáltál egy médialejátszásra szánt eszközt. Nem a kép lesz jobb, hanem a felhasználói élmény, a jobb testreszabhatóság, a kényelem, hogy nem függsz egy TV korlátaitól, mert az eARC nem egy életbiztosítás, a TV-d nem tud DTS-t, DTS-HD-t, többcsatornás LPCM-et, stb.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gyűrű
Topikgazda
Android TV- rendszerű tv-n használom az egyik 4K maxot. A TV gyakorlatilag más csak kijelzőként működik. Mindent a sticken nézünk, a lineáris adások kivételével, pedig az összes streaming app megy a tv-n is.
Ahogy blakey irta, egész más a felhasználói élmény, a testreszabhatóság, a kényelem.
Persze ha igazi mozi feeling kell, 11.1 hangfallal akkor bekapcsolom a shieldet az AVR-el.
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Én se beszélek le senkit nyilván, egyszerűen az a tapasztalat volt több olyan ismerős akinek kölcsönadtam, és visszajött azzal hogy jó-jó, de nekik bőven elég amit a tévéjük tud.
Ha valakinek nem ennyire fontos/nem ér ennyit se az hogy gyors legyen meg testreszabható akkor nem erőltetem.
Én se szeretem azóta amúgy a tévék rendszerét bármennyire új, ez már csak a reklámmentes youtube meg kodi miatt megéri nekem.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Xelo
addikt
válasz Bubukain #5407 üzenetére
lg c2-nek (nekem is ilyen van) gyorsabb a rendszere mint a 4k max, es ha a szemem nem csal a kepminoseg is jobb a beepitett applikaciokkal, viszont pl vpn nem elerheto ra. routeren kene beallitani, de nekem egyszerubb egy sticket beledugni es letolteni a nordvpnt. a masik amit elobb emlitettem, nekem a chromecast is hianyzott (ez firesticken sincs), illetve Crunchyroll sincs lg tvkre (anime streaming app).
-
Bubukain
senior tag
"a TV-d nem tud DTS-t, DTS-HD-t, többcsatornás LPCM-et, stb."
ez igaz de a HDMI-n átküldi a házimozinak, akár a stick-et használom akár a TV app-ot.
hozzáteszem senkit nem akarok semmiről meggyőzni, csak elmélkedek.Próbáltam én már nagyon sok mindent, apple Tv-től elkezdve a shield-en át a stick-ig mindent, de valahogy mindig azon kapom magam, hogy a tv appokat használom.
Kadencia helyes lejátszás is csak az apple tv-n volt normálisan megoldva, meg gigabit internet is, csak ugye ott meg nincs Kodi (tudom van mrmc)
Két oled van itthon, egy C9 és egy C2, ezeken szerintem elég jóra sikeredett a webOS, ellenben a sokat szidott android Tv-vel.
Kodi-t is csak az RTL Most miatt használtam néha, de most ugye azt is hazavágták. -
Bubukain
senior tag
"lg c2-nek (nekem is ilyen van) gyorsabb a rendszere mint a 4k max, es ha a szemem nem csal a kepminoseg is jobb a beepitett applikaciokkal"
Én is így látom, ezért is kérdeztem, hogy ezeken a TV-ken van-e értelme egy stick-nek."illetve Crunchyroll sincs lg tvkre (anime streaming app)"
Jó hogy mondod, meg is nézem mi ez, a fiam nagy anime fan"viszont pl vpn nem elerheto ra. routeren kene beallitani, de nekem egyszerubb egy sticket beledugni es letolteni a nordvpnt"
Jó hogy mondod a VPN-t ez ki is ment a fejemből, azzal egy csomó minden nézhető a stick-en
-
Spec
őstag
Nekem a Samsung TV-men 2 USB port van. Egy 0,5V / 0,5A-es, és egy egy 3.0-ás USB, ami 0,5V / 1A-t tud. Ez pont ugyanazt tudja, mint a stickhez adott adapter. Ezen a porton prímán elmegy a stick, nem kell neki külön táp adapter.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
gyűrű
Topikgazda
-
blakey
titán
válasz Bubukain #5416 üzenetére
ez igaz de a HDMI-n átküldi a házimozinak - és ebben 100%-ban biztos vagy? Szerintem a DTS-t nem, mert nem ismeri, tehát át sem engedi, kapásból néma a lejátszás.
Próbáltam én már nagyon sok mindent- vagy rosszul próbáltad, vagy tényleg neked elég amit egy TV tud, számomra nem, alapból 3 lejátszó van a TV-re kötve, nincs az a pénz hogy én egy TV lejátszójával b@szakodjak. Egyébként az elmúlt 15-20 évet mással sem töltöttem, csak saját hobbiból teszteltem kb. 60 lejátszót, 30 TV-t, 20 AVR-t és 10 hangsugárzó szettet, maradok a megfelelő eszközöknél. A TV-vel nem tudod normálisan és gyorsan elérni a hálózati eszközöket, kell a DLNA, Plex, Emby és azok korlátai. Ha ISO-kat szeretnél nézni, akkor megint problémába ütközöl, holnapig lehetne sorolni, hogy miért korlátolt egy TV lejátszási képességei, legyen az Android, webOS, Tízen, bármi.
Két oled van itthon, egy C9 és egy C2 - neked megfelelő, szerintem pocsék egy tvOS-hez, CoreELEC-hez vagy Fire OS-hez képest.
-
trance89
őstag
Egyesek szerint igen, egészen addig amíg el nem halálozik idő előtt. Nem véletlenül nem ajánlott a tv usb portjáról használni ugyanis azok kb mindegyike lelövi az usb portok tápellátását kikapcsoláskor. Ez a stick pedig készenléti módra van tervezve, vagyis mindig alvó módban pihen.
-
Bubukain
senior tag
és ebben 100%-ban biztos vagy? Szerintem a DTS-t nem, mert nem ismeri, tehát át sem engedi, kapásból néma a lejátszás.
C9 tudja, ezt használom a házi mozival, de szerintem ennek nincs sok jelentősége, csak válaszoltam a felvetésedre, ami szerint nem tudja a TV.nincs az a pénz hogy én egy TV lejátszójával b@szakodjak
ebben maximálisan igazad van, én a büdös életben nem használtam a TV lejátszóját, de nem is erről volt szó. Az alap kérdésem kimondottan a streaming appokra vonatkozott. -
blakey
titán
válasz Bubukain #5422 üzenetére
Az alap kérdésem kimondottan a streaming appokra vonatkozott. - Első körben CX, C2, C1-et említettél és ott volt a Plex (ami otthoni "streaming") is a felsorolásban. tehát a válaszom az, hogy egy dedikált külső lejátszó jobb, kényelmes. C9 a második körben lépett színre egy C2 társaságában. A kép minősége nem lesz feltétlenül jobb, többnyire a mai TV-k-nek nincs ezzel gondjuk, a felhasználói élmény és kényelem lesz jobb, tehát továbbra is kérdezed vagy véleményed van arról, hogy kvázi felesleges egy külső lejátszó?
-
trance89
őstag
válasz Bubukain #5422 üzenetére
Streaming appokra a tv is bőven elég (ha tudja), ha szükség van helyi tartalom lejátszására is akkor ajánlott a stick mert a tv-k belső fapados lejátszói egyenlők egy rakat kakival.
Képminőségben egyáltalán nem veszek észre különbséget a 2db 4k hdr képes samsung tv-men. -
gyűrű
Topikgazda
Nos elég jól kitárgyaltuk, a témát. Köszi mindenkinek. Úgylátom megegyezhetünk annyiban hogy igényes médialejátszásra céleszköz való. A firestickek pl. ilyen céleszközök. Akinek megfelelőek az ilyen olyan webos - vidaa, tizen, meg hasonló herélt rendszerek, csak nyugodtan használja, az sem baj. Az ezekhez váló hozzászólások viszont nem ide tartoznak. Ezután a nekik nyitott topikokban lehet írni róluk. Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Bubukain
senior tag
tehát továbbra is kérdezed vagy véleményed van arról, hogy kvázi felesleges egy külső lejátszó?
kérdezema felhasználói élmény és kényelem lesz jobb
sokkal több különbséget én sem látok, ezért vetettem fel a témát
egyedül a Plex tűnik lassúnak a TV-n (a menüben)
szerinted van más hátránya is a TV-n való használatának? -
Xelo
addikt
válasz trance89 #5424 üzenetére
dolby vision minosegeben van kulonbseg. dvbol ket fajta van, low latency (player-led) es sima (tv-led). stickek, medialejatszok tobbsege az elsot tudja, ami azt jelenti hogy a stick elokeszeti a dvt es egy egyszerusitett formaban adja le a tvnek. ez jobb minoseget eredmenyez mint a sima hdr (pl xbox series konzolok dolby vision gaming modja is ezt hasznalja), de elmarad attol amikor a tv a teljes erteku adatot kapja meg es maga a tv konfiguralja a dolbyt. ezert neznek ki szebben a tv beepitett appjain a dolby vision musorok, mert ott a fullos dolby vision megy (tv-led). nekem van itthon egy sony xh90-em, illetve az lg c2, mindketton lathato kulonbseg van a beepitett appok javara. hdr es sdr musoroknal megegyezik a kepminoseg, ez csak a dv-re vonatkozik.
"Internally DV has different modes -ways of transferring the information from the source to the screen- and in one of them there is actually no DV data sent, but instead the player pre-processes the DV data into HDR, which any HDR display can show. This mode is called Low-Latency Dolby Vision or LLDV in short (it's also known as block 5 or player-led dolby vision).
It's not as good as the other DV modes (who are known as display-led Dolby Vision), but it's significantly better than static HDR." [link][ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ööööö…, valamint rosszul értelmezel, van player-LED és TV-LED, ha a lejátszó tudja a DV-t, és nincs külön kapcsolója, akkor a teljeset tudja, vannak lejátszók ahol kapcsoló is van hozzá, a Sony TV-k tavalyig pl. csak az LLDV-t "ismerték", a lejátszók a teljes DV-t átküldik a TV-nek és az kezeli a megfelelő módon, amire viszont a lejátszók többsége nem képes az összes profil lejátszása, de a TV-k lejátszói sem feltétlenül ismerik az összes profilt, és itt vannak különbségek lejátszó és lejátszó között, de attól még pl. egy DV profile5 ugyanúgy fog megjelenni a lejátszón is és a TV-n is, ez a Dolby által szigorúan ellenőrzött, zárt "projekt".
-
blakey
titán
A Netflixen azért vettél észre eltérést, mert két különböző rendszer és optimalizáció, nem azért, mert egyik player-LED, a másik TV-LED. És nem, nem ennyire fehér vagy fekete, hogy egyik lejátszón biztosan szebb lesz a kép, mint a másikon, ez így marhaság. Pl. a Netflis, Plex, Prime, HBO sem az az app amire rá lehetne bízni a "mérőműszert", azért képes eltérést produkálni rendszeren belül egy másik apphoz képest is, szóval a nagy igazság az, hogy ha a két OS normálisan, és sztenderd szerint van megírva, akkor a képben nem lesz eltérés.
-
Xelo
addikt
nem vagyok tv guru, nem allitom hogy teljesen ertem a dolgot, de ha van egy popec tvd inditsd el a the witcher 2. evadat a tv netflix appjan, illetve a firestick 4k maxon is, es valts oda vissza a ketto kozott. lehetoleg olyan jelenetnel ahol tobbnyire sotet van de azert akad erosebb fenyforras, pl amikor a disznoemberrel vacsoraznak az asztalnal. beepitett appon sokkal dinamikusabb a kep mint a sticken, lgn is sonyn is. ugyanez hbo maxos dv filmekkel is eljatszhato. sdr, hdr minosegben megegyezik, tesztelgettem azt is. eleg sokat bujtam redditet emiatt mert elegge idegesitett a dolog, es ott talaltam olyan infomorzsakat ami szerint a legtobb medialejatszo csak player-led dvt tud, es kapcsolo sincs ra hogy ezt allitani lehessen. itt egy osszehasonlito video a minosegbeli kulonbsegrol: [link]
-
Csabi1984
addikt
Gondoltam kipróbálom a Top Gun Maverick filmet amit DV-be szedtem le a Firestick 4K MAX Kodi maven DV támogatói verziójával valamint kipróbáltam a TV saját PLEX alkalmazásával és annyi különbséget vettem észre, hogy ugyanazon fényerőnél mindkettő Dolby Vision világos üzemmódba a TV PLEX világosabb még a sticken picit sötétebb.
Természetesen nem próbáltam Sticken más médialejátszóval, -
blakey
titán
Mint írtam, két különböző rendszer, különböző fejlesztés. Androidos Netflix jelenleg gyengébb a TV-ken futóhoz képest, de a TV-k között is van olyan amelyiken jobb a Netflix egy masik TV-hez képest és van egy eszköz amelyiken még jobban optimalizált, előbbi a Samsung, utóbbi az Apple TV, mint mindig, egy újabb frissítés bármikor megváltoztathatja a felállást. Tehát ebben az esetben nem a player-led vagy a tv-led okozza, az egy másik dolog, és ott lehetnek különbségek a két megoldás között, de az sem törvényszerű, mert simán lehet, hogy az adott lejátszó jobban csomagolja ki, mint a hozzá csatlakoztatott TV. Azért, mert az egyik neve player-led, a másiké meg tv-led, nem azt jelenti, hogy egyik csak a lejátszókra készül, a másik csak a tv-kre, hanem arra vonatkozik, hogy a TV-re bizod a feldolgozást vagy a lejátszóra. Minőségi, offline anyagot hasonlítgass és ne "streameket", az csak azt fogja bizonyítani, hogy egyiken jobban optimalizált, míg a másikon esetleg "pörgősebb", de semmiképp sem azt, hogy egyik lejátszó biztosan jobban kezeli a DV-t, mint a másik. Nagyon összetett dolog. De ha már DV, akkor a profilok között lehetnek különbségek, egy profile5 nem lesz jobb, mint egy profile7 vagy profile8.
[ Szerkesztve ]
-
Xelo
addikt
okés, ezen nem veszünk össze. annyi tuti hogy minden streaming appal ugyanezt tapasztaltam (netflix, hbo, disney), sony xh90-el is (android tv) és lg c2-n is (tvos). azt én is leírtam hogy mi a különbség a tv-led és player-led között, még egy oldalt is linkeltem mellé ami jobban kifejti a témát. mivel streaming szolgáltatásokat használok, nyilván nekem a streaming szolgáltatások minősége számít. tv szaki továbbra sem vagyok, ezért nem mondom hogy tuti a lldv vs sima miatt van ez a jelenség, simán lehet az hogy optimalizációról van szó amit te is írtál, de a lényeg és a tapasztalat nem változik ettől: az általam tesztelt tvken a beépített alkalmazások (legyen akkor streaming alkalmazások) dolby vision filmjei szebbek mint a firesticken. sry amúgy az offért, nem teljesen ide illő a téma, de mindenképpen érdekes jelenség és szerintem érdemes volt megemlíteni.
Csabi1984: yep, én a witcher 2. évadát néztem annó, tvs appon kezdtem el, aztán egyik nap a firesticken folytattam. annál a disznóemberes vacsorázós jelenetnél meglepően sötét volt a kép (tv dv beállításai megegyeztek a stick és beépített között), mintha kisebb lett volna a dinamikatartomány. elkezdtem váltogatni a stick és tv appjai között, és kép sötét részei mindkettőnél sötétek voltak, de a középtartomány illetve fényes részek észrevehetően világosabbak, részletgazdagabbak voltak a tvs netflix appon. világos, többnyire nappal játszódó filmeknél kevésbé észrevehető a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz trance89 #5421 üzenetére
Nem értem mitől halálozna el attól, ha nem alvó módban van, hanem kikapcsolva. Legfeljebb kicsit hosszabb a boot idő. De abban se vagyok biztos, hogy áramtalanítja a portot, amikor kikapcsolom a TV-t. Majd utána nézek ennek.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
gyűrű
Topikgazda
A stickek updateket csinálnak a háttérben. Sokszor észre sem vehető mikor milyen appot vagy magát a rendszert frissítik. Ezért is van az állandó áram és alvó módra tervezve. Kikapcsolt tv áramtalanitja az usbt és megszakadhat ez a folyamat, ami károsodáshoz vezethet. Nem ajánlott onnan adni feszültséget még akkor sem ha elvileg lehetséges, ennyi. Persze mindig van aki csakazértis így csinálja, és értetlenkedik . Ő dolga.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Próbáltam otg kábelbe dugott pendriveról filmeket lejátszani ( Vimu, MXPlaye, VLC) de egyik sem látja, csak a stick belső memóriáját.Van valami trükkje a dolognak? Kodizni nem akarok.Egy régi Samsung tévémonitor letudja játszani róla a filmeket, csak gondoltam komfortosabb a sticről egy lejátszóval, mint a régi player a tévén.Nem látja a stick a pent. NTFS-re van formázva, és igaz nem próbáltam még más fájlrendszerrel. Lehet ez a nyűgje.szerk. Megnézem másik pennel, más fájlrendszerrel is.Igen az volt a gondja, az NTFS fájlrendszert nem láttja.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne, hogy a vimuplayert, hogy lehetne rávarázsolni a készülékre? Google-ön keresztül van egy vásárolt vimum de a Firestick ugye nem google alapú
-
Golyo69
senior tag
Akinek 4K Max van az még tudja erositeni hogy megy az atmos a netflixen és a primeon?
Nekem a sima van és ezen nem megy sajnos. A Disney+ nal működik.
Ez amúgy szerintem nagyon gáz. :(Köszi
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
blakey
titán
válasz Golyo69 #5446 üzenetére
Ha Disney+-nál működik, akkor a többinél is, azaz nem készülékhiba, hanem app hiba. Csak emiatt kár másikra cserélni. Egyébként újabban az NF-nél, HBO-nál és Prime-nál is előjöhetnek furcsaságok, rendszertől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs