- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-01-30 19:36 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
Bár azóta kicsit elbizonytalanodtam, hogy ez polarizált lencse e. Azzal lenne kedvező az ár, de az egyik értékelésben azt írják nem az.
Köszi a segítséget
Szerintem keress másikat. A termék leírása elég béna, az eladó friss, nincs még értékelése. Nem biztos hogy kamu, (bár nagyon gyanús) de ne te legyél az a bátor aki elsőnek rendel tőle.
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Soha nem rendeltem még amazonról. Most kinéztem egy napszemüveget ami egész jó árnak tűnik.
Ha az van ott, hogy Liefern nach Ungarn akkor elvileg szállít ide ugye?
Eredetiségi probléma nem lehet innen ugye?
Eddig minden külföldi vásárlásom paypal os volt jó látom, hogy itt csak kártyás lehet?
Sima KH lakosságim van ezzel megy a dolog? Korábban másfelé olvastam, hogy ügyelni kell arra, hogy a bank váltson ne a "cég" mert nagy a difi az árban ez itt is így van hogyan lehet ezt orvosolni?
Van még esetleg valami amire egy ilyen full kezdőnek mint én oda kell figyelni?

Ha beteszed a termék linkjét, sokkal egyszerűbb.
1) Ha oda van írva, akkor igen. Nyilván. Azért van odaírva.
2) De lehet. Az Amazonon is árulhat bárki. Meg kell nézni ki az eladó.
3) Igen, jól látod.
4) Fizetésnél utolsó lépés, pénznemet euróra állít, örül. (Előtte a kártyád pénzneme, amikor regisztrálod nyilván marad forint. ) -
pulutodurumo
őstag
Ezt nem lehet tudni. Az utóbbi 3 rendelésem gyorspostával kértem. 1-2 nap mire kiveszik a raktárból, aztán még 2-3 mire ideér. Ha futárszolgálat hozza, kicsit gyorsabb, ha a posta, kicsit lassabb.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Fizess elő VPN-re is.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Ez még mindig az Amazon topik, nem ebay. De igen, köteles. Viszont mondhatja azt, hogy bocs de közben tönkre ment, ellopták, megette a kutya, és ezért nem tudja elküldeni.
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Még januárban rendeltem a német amazonon keresztül (amazon.de). Bár a neten láttam olcsóbban is, de az usaból jött volna áfa-nélkül.
Innen, én úgy értelmeztem hogy bár euroban, de az Áfás árat fizetem (német?)
így jobb vételnek tűnt.
A múlt pénteken jó pár hét pihentetés után végre hozzá jutottam a postán. Viszont gyönyörűen ráfizettették még velem a 27% áfát + 3500 sarcukat., (előszőr még azt is 2x akarták felszámolni..) Japánból jött a cucc.
Szerintetek érdemes reklamálni? Vagy én néztem valamit be?
Egy airbrush pisztolyról van szó. Csak akkor még olcsóbb volt, 115euró szállítással együtt.
Innen rendeltem:
https://www.amazon.de/dp/B0030AO94U/?coliid=IRSVGGB8GJ0RL&colid=YFAY5DGMERI7&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_itS ezt irták az áfáról:
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201895760
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201895790
Én értelmeztem félre? És japánból áfa nélkül jött volna? -
pulutodurumo
őstag
Azért ez kemény. És még az állam is segít benne.
Persze nem csak nekik dolgoznak ügyes könyvelők (Google és Írország esete pl.) , de akkor is gyász. -
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Tuti. Szerintem sincs. A chargeback régóta létezik, a világon mindenhol, és hidd el nem az OTP találta fel.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Legutóbb két dolgot rendeltem egyszerre, a drágább, gyorsabb postával. Reméltem hogy egyben küldik. Nem így lett. A nagyobb csomag postaköltsége - a külső doboz akkora volt mint egy nagy mikró - 14€ lett, a kisebb - egy óra - 4€. Ez vagy expressz posta (MPL), vagy futárszolgálat. Ha nincs karácsony, 3-5 nap alatt itt van. Ez, ennyiért szerintem rendben van.
-
pulutodurumo
őstag
Egyébként mitől függ hogy van-e trackelve egy csomag vagy nincs? Én 3 dolgot rendeltem decemberben, ebből 2 jött meg, egy elveszett (gondolom a magyar postán), és mivel nem voltak trackelve, hivatkozni sem tudok mire. Közben meg elnézem, mindenki trackelt csomagokat vár mindenhonnan. Én ilyet nem tudtam választani az amazon.de-n.
Hogy fizetsz-e érte pluszban. Az expedited shipping mindig követhető, sima néha.
-
pulutodurumo
őstag
Van egy rendelésem (amazon.de), ami osztrák raktárból jön. Az osztrák posta oldalán látszik is addig, hogy átadták a kézbesítést végző partnernek itt Magyarországon.
Übergabe an Kooperationspartner; PLZ 1005
Viszont az Eurodis nem mutat semmit, csak annyit hogy egy darab valami a küldemény és pont. Nem sürgős, de jó lenne tudni kábé merre jár. -
pulutodurumo
őstag
Miért nézegessem a UPS oldalán? Ezt a Posta fogja kézbesíteni. Látszik is az oldalukon. De nem akarok erről hosszasan beszélgetni, csak beraktam a képet mint érdekes, mókás dolog.
-
pulutodurumo
őstag
see all updates-nél mit ír?
ha mondjuk a vecsési elosztóban van/volt már, akkor simán. nekem is 2 nap alatt ideért németországból a rendelésem.Kizárt dolog, mert nem tudom.
Expedited shippinget fizettem, de nem DHL express, hanem packet lett belőle, azaz itthon a Posta fogja hozni. Szóval bármi, és annak az ellenkezője is megtörténhet. -
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Üdv!
Még új vagyok, érdeklődöm, hogy BF-en rendelénék az amazonról procit, videókarit, alaplapot, ha találok jóárasat. Még nem kerestem rá egyik termlékre sem de van plusz felár a magadott áron feül, amit hoz az oldal, és a másik kérdés, hogy a garit hogy tudom érvényesiteni, ha gond adódik?Melyik Amazonról? Amerika .com? ÁFA, plusz postaköltség. Német .de? ÁFA különbözet + pk. Ha maga az Amazon az eladó. Ha 3rd party, akkor az Unión belül lehet hogy megúszod az adót.
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok
Vettem német amazonról egy wd külső wincsit. Az összefoglalóban az van, hogy 1 év garit ad az amazon, de a wd ezt a típust 3 év garival adja. 1 év letelte után a kihez kell fordulni ha garis probléma merülne fel?
Hivatalos magyar forgalmazók: Expert, Ingram, Ramiris. Talán ők tudnak válaszolni.
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok, szeretnék rendelni az angol amazonról egy Century BOB XL bábut árnak £425.00 + £23.24 delivery ír, ezt azt jelenti, hogy 163.000Ft-t kell fizetnem és kész? Vagy lenne még benne egyéb turpisság? Mert olvastam valami olyat az amazon hiába EU-n belülről de a 27% áfát fizetteti meg az emberrel? Köszönöm a segítséget.
Mivel nem az Amazon az eladó, hanem a Fight Equipment blabla nevű cég, ezért lehet hogy nem kell kifizetned az ÁFA különbözetet. Ha kosárba rakod, és végigkattintod az utolsó lépésig (de nem fizetsz) akkor biztosan fogod látni a pontos összeget.
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Rendeltem német Amazonon (ő is a konkrét eladó) egy műszaki cuccot expressz szállítással. Péntekre ígérik a megérkezést. Ha azt írják, hogy szerdán adják fel, akkor tényleg szerdán adják fel? Mert úgy nehezen hiszem, hogy péntekig ideér.
Futárszolgálat hozza, szóval simán lehet.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Eszembe se jutott volna, szerintem így lesz.
Viszont ugyanezt a típust megtaláltam szintén németektől, de eladótól, nem Amazon raktáros. Ezzel egy ötöst megspórolnék. Van valami különbség ha Amazon raktárból vagy magánszemélytől vásárolok? Új termék mindkettő.+(#6354) allfinanz, (#6355) twofatcat: Ezt hol tudom átállítani? PayPal-en már megcsináltam, de itt nem találtam az opciót.
Az eladó megbízhatóságának utánajársz. Megnézed milyen címmel regisztrált, van-e webes, vagy fizikai boltja, stb. A pénznemet a fizetés utolsó oldalán tudod kiválasztani. Jobb oldal, közép/fent.
-
pulutodurumo
őstag
Üdv
Először rendelek az amazon.com ról, de előtte még lenne egy kérdésem.
Order Summary
Items (2): USD 87.74
Shipping & handling: USD 11.18
Total before tax: USD 98.92
Estimated tax to be collected: USD 0.00
Import Fees Deposit: USD 28.97
Order total: USD 127.89Ez esetben jol sejtem, hogy ez végösszegnek tekinthető és nem kell a 27% áfát valamint vámot még ráfizetnem?
Yep.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Üdv!
Teljesen új vagyok ebben a topikban, mivel még nem volt dolgom az Amazonnal, most viszont lenne.
Egy fejhallgatót rendelnék Angliából, és ahogy nézem, szállítással együtt kb. 82-83 font lenne a vásárlás. Nem egy ökör ára ugyan, de kezdőként szeretném elkerülni a tanulópénz megfizetését.
Mivel sajna nincs összefoglalója a topiknak, ezért kérnék egy kis gyorstalpalót, hogy mit merre, mire ügyeljek feltétlen. A gondom még az, hogy az angolt nem igazán vágom ( nekünk még úgy jó ötven éve, az orosz lőn a kötelező
), marad a fordító.
Első lépés a regisztráció lenne, ezzel elboldogulok. Akkor egy-két kérdés előzetesen.
1./ A fizetésnél jól látom, hogy PayPal-al nem lehet fizetni, csak a megadott bankkártyák valamelyikével? Kellően biztonságos az Amazon ilyen szempontból, ha megadom a kártyám adatait a vásárlásnál?
2./ Az itthoni bankom csak simán, a napi valuta eladási árfolyamon fogja majd levonni a számlámról a forintot, vagy felszámolhatnak még valami egyéb költséget is, mik a tapasztalatok? Egyébként a KH-nál van a számlám.
3./ Magyarországon melyik szállító cég szokta általában kiszállítani a csomagokat?
A válaszokat, meg minden egyéb tanácsot előre is köszönök.1) Biztonságos, don't fos.
2) A fizetés legvégén kell figyelni, hogy ne engedd az Amazonnak hogy ők váltsanak. Fizess fontban.
3) Ingyenest a Magyar Posta hozza, a gyorsat nem tudom.Azt nézd meg, hogy az Amazon az eladó, vagy egy harmadik fél. Esetleg "fulfilled by Amazon". Lehet hogy egy thaiföldi hirdet az amazon.co.uk-n, és onnan adja fel.
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Évek óta rendelgetek innen-onnan cuccokat és most éppen az amazon.de-ről válogattam össze egy csomagot. A rendelés során a következőkre lettem figyelmes:
1.) Miután szépen összeválogattam a cuccokat X összegben, végén, a rendelés véglegesítése során, felment mindennek az ára egy picivel. Például ez a cucc 16.99-ért lett betéve a kosárba, viszont a fizetés előtt felment az ára 18.14-re. Több mindent rendeltem és minden cuccnak módosult az ára, így lett több a végösszeg is. Német ÁFA benne van az árban, írja is már az elején, így nem igen értem mi a picsával tudnak még lehúzni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2.) Mikor kifizettem a cuccokat, csak 1 EUR-val terhelte be a kártyám. Mikor fogja a többit levenni?
3.) Hétvégén eleve nem adnak fel cuccot a németek vagy most a hosszú hétvége bekavart? Mert 27-én este adtam le a rendelést és még most is csak az van a Track package alatt, hogy Dispatching soon.
Ezek normális dolgok az amazon.de-nél?
Köszi előre is a segítséget!

1 ÁFA különbözet.
2 Próba terhelés.
3 Ha kész a csomag, és indul a raktárból. -
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Írtam neki, kedvesek voltak. Egyből nyomtak egy full refundot. Viszont nekem időközben a bank cserélte a kártyámat, mert új csomagba léptem, így a régi kártyám már nem él.

Megírtam nekik, nem tudom, hogy mit reagálnak rá.A kártyád mögött lévő számára lehet csak pénzt küldeni. Ezért pont mindegy.
-
pulutodurumo
őstag
Köszönöm az infót. Ezek szerint akkor kb 20-ból meg is lenne minden egyéb költség nélkül. Forintban vagy fontban érdemes fizetni vagy nincs konverzióra lehetőség? Fizetés bankkártya adatokkal történik?
Nem POS (mint a PayPal), utalásos fizetés van. Megadod a kártya adatait, és kész. Fontban fizess, akkor a bankod vált, az jobb mint az Amazon árfolyama.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Akkor nem kapsz semmit. Unión belül nincs vám, az ÁFA pedig benne van az árban. Ez az eladó felelőssége. Bizonyos értékű forgalom alatt az eladó országának az adóját fizeted, felette emelkedik az ár az ottani, és a mi ÁFÁnk különbözetével.
-
pulutodurumo
őstag
Két rendelésből kettő sima posta. Az egyik el is tűnt szőrén-szálán. Szerencsére gyorsan megoldották. Fulfilled by Amazon.
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Az, hogy 29 EUR felett ingyenes a szállítás, az úgy is lehetséges, hogy ha az Amazon az eladó, hogy több terméket rendelek egyszerre és egyben szállítják ki?
Ha Németországba rendeled, akkor igen. Magyarországra 39 euró felett van ingyen posta.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok,
először rendelnék a német Amazonról, így ezzel kapcsolatosan szeretnék kérdezni.
Az világos számomra, hogy 39 euró feletti rendelésnél ingyenes a szállítás.A kérdéseim:
Kell-e fizetnem valami plusz költséget még rá (pl. Áfa)?
Honnan tudom, hogy az Amazon szállít-e?
Kapok a csomaghoz nyomkövetési számot?1. Az ÁFA különbözetet (8%) hozzáadják vásárláskor.
2. Ha sold by vagy fulfilled by Amazon, akkor ők küldik.
3. Nem valószínű. (Nekem eddig 2/0) Arra van a prémium. -
pulutodurumo
őstag
Mondjátok már meg, miért van ekkora lehúzás ebben az országban?
Sokadszor futok bele abba, hogy a német amazonnál jóval olcsóbb egy termék még áfacsere után is mint itthon.
Nálunk a kereskedők honnan szerzik be a termékeket? Nem hinném hogy pl közvetlenül a gyártónál drágább a termék mint az amazonon.Itt egy példa, borhűtőt szeretnék venni.
Kinéztem a CASO WineCase 6 típusút.
Amazon
ÁrukeresőUgye amazonon 119.99 EUR, ebből áfacsere után 128.05 lesz, így ingyen postával megáll 39.500 Ft-ban.
Nálunk 55.000 Ft
Ez 40%-os árrés. És ez Németországban egy kisker ár.A MediaMarkt-ban is ennyi, ami ráadásul német cég, ezért nem értem ezt az egészet.
A fizetések ott sokkal magasabbak, tehát pont fordítva kellene lennie.
Hát a német MM-ben szintén 120 ojró, szóval biztos drága a fuvarozás hozzánk

-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik, az amazonon nekem a termék helyének megállapítása lesz nehézkes... Ez pl most kínából jön vagy sem ? Van ott egy "Place of origin China" a termékleírásban, de ez jelentheti azt is, hogy kínai gyártmány.. nincs valami tuti módszer arra, hogy meg lehessen nézni, mi honnan jön ?"Dispatched from and sold by Travel Outdoor."
A kereskedő nevére kattintva:
Business Address:
Tian He Qu Long Dong Dong Lu 211 Hao 2020 Fang
Guangzhou
Guangdong
510000
CN
Kínából jön. A sold vagy fulfilled by amazon jön európából. -
pulutodurumo
őstag
Bizony hogy lehet. (Volt is vele bajom.) De ne állj hozzá ilyen negatívan
Nekem tegnap jött nem aláírós német postás cucc Amazonról időben. -
pulutodurumo
őstag
Ma felvettem a kapcsolatot a support-tal és rákérdeztem, hogy Magyarország irányába van-e az utóbbi időben komolyabb probléma a meg nem érkezett csomagokkal kapcsolatban, ezt a választ kaptam:
Most of the parcels are delivered on or before the delivery date it is only 1% of the parcels that get lost or delayed during international shipping.
Nekem eddig 2/1. Egy tavalyi elveszett, de a mostani ideért egy nappal a jelzett idő előtt. (Ennyire drága a regisztrált küldemény? Még mindig nem fér a fejembe.)
-
pulutodurumo
őstag
Hát izé. Egy 80 erurós fejhallgató se nem olcsó, se nem kicsi. Mégis képesek voltak mezítlábas Royal Maillel küldeni. Még szerencse hogy simán refundolnak.
De tényleg nem értem miért éri meg ez nekik. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy megéri nekik visszafizetni ennyi termék árát a minimális felár helyett, amit a regisztrált küldemény jelent. De én nem a világ egyik legnagyobb online kereskedője vagyok, ők tudják... -
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Beng... nem lettem vidám. Köszi a választ!
Lehet hogy rossz irányból közelítettem meg a kérdést az előbb. Nem ártana figyelmesebben olvasnom. Ha "Fulfilled by Amazon" akkor csak a Britanniából küldik a cuccaikat, pláne hogy vállalnak egy napos küldést a szigetországon belüli címre. Ez lenne a konkrét termék.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
Sziasztok!
Amazonról még nem rendeltem, ezért felmerült egy kérdés. A co.uk oldalon kinéztem egy cuccot ETTŐL az eladótól. Ő honnan fog postázni? Nyilván az lenne a cél hogy ne Kínából jöjjön a csomag, hanem a britektől.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 4000GB Gen4x4 NVMe SSD, 1 év gar 4TB!!!
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R7 7700X 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100 750W
- Ventilátor bazár /LIAN LI/NZXT/PHANTEKS/CORSAIR/MSI/ZALMAN/120MM/140MM/CSOMAGOK/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont ugyanezt a típust megtaláltam szintén németektől, de eladótól, nem Amazon raktáros. Ezzel egy ötöst megspórolnék. Van valami különbség ha Amazon raktárból vagy magánszemélytől vásárolok? Új termék mindkettő.