- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
Nekem eddig a nagylátó és az uwa szinonima volt, de ezek szerint pontatlanul tudtam.
Igen, ez a kék foltosodás engem is zavar, de volt már hasonló jelenség cpl nélkül is. Optikafüggő is vsz.
Sajnos a szenzorkosz eléggé kijön, ha az ember játszadozik a kontraszttal. Profibb módon kell eltüntetni, de ez most itt nem pályázat, az érdekel elsősorban, hogy a kompóról, utómunkáról mi a vélemény.
Nikon d800 és Dolomitok. -
torzo
őstag
A kontraszton nyomtam valóban nem keveset, máshoz talán nem is nyúltam az utómunkában, ill. a satu-ból vettem vissza.
27 mm-es állásban készült N24-70-nel, szóval nem nagylátó.
A polárt pedig mindig használom tájazásnál. Kell az!@Malingo: Nekem mind tetszik. Némelyik lehetne azért élesebb.
[ Szerkesztve ]
-
Larry303
addikt
ne tedd sztem...soha nem lesz olyan mintha eleve máshogyan fókuszálsz...
sztem bitang jó ez a verzio, nekem pl valahogy több a mondanivalója, mintha az ember lenne éles...
pont így jön át, hogy a város így fölénő..sztem ebben a kompóban nem kizárólag az ember a téma, hanem inkább a viszonya a környezetével...pont így nyomasztó egy kicsithangulatra érzelmre számomra egy nagyon eltalált fotó, kár, hogy a saját elmondásod szerint csak a véletelen műve, mert máshova akartad a fókuszt
de azért grat mégegyszer sztem remek meglátás...az ilyen jellegű látásmódból kéne több ezekbe a képelős topicokokba -
L4mie
veterán
Vannak jó kompozíciók, van egy valag trash, csomószor megzavar, hogy van egy tetszetős kompozició és le van vágva belőle x-y-z mennyiség :[ rontva ezzel az összképet.
egyik legjobb amúgy ez: [link] szerintem!! de a nyomi QR kód belerondít, vágd ki ha tudod
(én nem tudnám rendesen kivágni)
-
zolka78
senior tag
A lufis és a négeres-telefonos tetszik nekem képügyileg. Egyébként jók az ilyen utcai sorozatok. Van bennük valami hangulat.
#8543) zool1: Ez nekem olyan túl erőltetett színvilágú. Meg az egész ferde lett.
Mutatok én is fotót, ne csak írogassak. Nincs kedvem még egyszer beszúrni, így csak a linkelem a hozzászólásom ahol van.
-
Darkness1
aktív tag
-
A szűkebb rekesz miatt nagyobb mélységélesség érhető el, ami pont közeli portrénál jöhet jól, ha mondjuk nem csak az egyik szemet akarjuk fókuszban tartani.
Ha jól tudom... Én még sosem hallottam a közeli portré - nagy rekesz - élesebb kép összefüggést, ami viszont önmagában semmit sem jelent, legfeljebb a tudatlanságomat. -
m3ss
veterán
ez nekem tul lett huzva, nem jon be ez a kek szinhatas. sima ff vagy szinesben megneznem inkabb.
(#7773) filózoli a lepkesen a lepke elott van a fokuszsik, nem? jobb lett volna tobb doffal, vagy lepkere fokuszalva...kar, mert amugy jo kis kep lenne, jo a hatter, szep a lepke meg a virag is. lila viragos sem rossz, csak a hatter nem vmi izgalmas.
(#7779) fattyu aranyos!
(#7739) drkbl ezekben a lovagos kepekben nem tudomi mit latsz, en csak egyszeru tucatfotokat, amiket esetleg elrak maganak az ember. sem a perspektiva sem a vagas nem jarul hozza egyiken sem, hogy vmi jo kep szulessen. szemkontakt sincs, elozo amin harman voltak meg eletlen is volt.
-
Mhamster
tag
Odanézős is van
Többi kritikát köszi, itt még jpegben csináltam a képeket, de most már csak raw-ban fogom, hogy a fénymérési hibákat jobban lehessen korrigálni, fókuszt megpróbáltam az arcra, de egy m4/3 vázon használok egy Canon 50mm f/1.2 obit, és napsütésben szinte lehetetlen normálisan beállítani a fókuszt, előre látom, hogy ezért kell majd evf-es gép...
Vaku az "in progress", a gépen nincsen, keret meg majd a jövő hónapban, de már várom, sok koncepció van fejben, hogy miket lehet majd csinálni velük -
m3ss
veterán
nem vmi nagyszam. mintha kicsit bemozdult volna, pedig 1/125. ment a busz? zavaro az ablakon a firka, kicsit a tekintete is fura. mintha azt mondana vele, hogy tedd el a kamerat
hatter sem vmi jo, zavarnak a szekek is. talan ugy jobb lenne, ha balrol mellole lotted volna, es a hatter az utca lenne.Omen: ff eiffel jo lett, bar en ezt is elhdresitettem volna, hogy legyen lent reszlet. vagy ellenkezo iranyban, sziluettesen, sotetbe huzva a tornyot meg a varost.
fattyu: milyen vakut vettel makrozni? ilyen kis korvakut?
-
j.bravo
addikt
igen, úgy értem hogy azok a képek (legalábbis a zöme) nem csak azért jobbak mert szép helyen készültek. Szerintem. Nem rosszak a virágosak, meg szép színesek
de szerintem jobban komponáltak a skót képek, legalábbis azokból a jobbak. Virágról nehéz újat, érdekeset alkotni.
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
Számomra az sp1 egy kicsit kaotikus. Össze-vissza bolyong a szemem a képen.
Az sp3-nál jobb lenne, ha egy kicsit elmostad volna a hátteret. Amúgy nekem tetszik, szép virágok.
Az sp4-et alsóbb gépállásból lőttem volna. Talán.
Az sp8-nál nekem kicsit sántít a dof, és fura a lilás virág a lilás háttér előtt.
Az sp9-en van valami utómunka? Mert a levelek széle nálam elég furán néz ki.
Az sp12-n nekem elhúzza a szememet a háttér, és egy kicsit más szögből lőttem volna.Ballingtonhoz csatlakozva megjegyezném, hogy tényleg szép színesek.
Mondom mindezt úgy, hogy teljesen kezdő vagyok, és nem is vagyok meggyőződve arról, hogy igazam van.
[ Szerkesztve ]
-
Nekem erről a képről az első benyomásom, hogy túlságosan élénk. A fókusz nem a legmegfelelőbb helyen van, elég zavaró az előtérbe nyúló életlen virágszirom. Alul a félbevágott virágszirmokat pedig kiszedném, hogy ott is a barna homogén terület legyen. Szerkesztése szerintem aránylag rendben, két átlós vonalat is generál a virág, egyet a szárával, egyet pedig a virágok elhelyezkedésével. Még csiszolgatni kell rajta, de nézhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Óvodások homokozója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GoPro Hero 12 + 2 db aksi + töltő + ND/PL szűrőkészlet
- Sandisk Extrem Pro Cfexpress 128Gb Type B kártya Cf express Újszerű Dobozos
- Panasonic DMC-LX15 Digitális fényképezőgép F1,4 2,8 LEICA DC 4K videó 20,1 MP LX15
- Smallrig Forewala W60 wireless vezeték nélküli mikrofon eladó
- Sony Vario-Tessar T E 16-70 mm f/4 ZA OSS