Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Raptoreum bányászat dióhéjban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
válasz
torma1981 #940 üzenetére
Ogre azért jobb mert nagyobb a forgalom hiába fapad. Dex en próbáltam kicsit arbitrazsra játszani mert volt nem egyszer olyan hogy 10% árkülönbség is volt. Ami azt jelenti hogy ogrerol ha atkuldod az rtmet akkor azt többert tudod eladni ami instant profit. Csak nagyobb összeget képtelenség eladni mert beragad az order. Macera az egész. Plusz mivel nő a diff a confirmation is lassabb ezért lassabban ér át a coin. Mindegy egy próbának jó volt
-
kabos777
tag
"Figyelni kell 1-1 bányászhatót" ezt nehéz kivitelezni, nem tudni melyik youtube celeb hypeolja túl adott coint, amitől lavina indul meg!
Én már nézegettem RTM-et korábban, neki is feszültem csak épp hamar feladtam, cirka 20 perc után elengedtem. Pedig láttam benne fantáziát.
Olvasgatva írták, hogy monero utód/tesó -ként jött képbe. Sajnos akkor valamiért nem akart működni a móka és hagytam, de most megint nekifutottam és minden elsőre flottul beindult.Mivel moneron pár gép már megy nálam, abból tapasztaltam, hogy milyen kínkeserves mire 1-et kikaparsz... nem véletlen ott is Ryzenek jól teljesítenek, ott! RTM előnye moneroval szemben most az, hogy tudsz egész RTM-ket bányászni "rövid" idő alatt. Még nem ott jár a nehézség, a munkagépek száma stb. Szerintem aki nagy tételbe kikapart az most csinálhatott belőle elég zsét 1 hét alatt, amíg megfutott a 8 centes
árat hogy a korábbi áramszámláit és hardverberuházást visszakapta. Most viszont jön a hullámvasutazás árfolyam terén, tehát jön a "tözsdézés" bika piacozás, medve piacozás, ki tudja milyen állatnevű hatások az árfolyamra
Arra lennék kíváncsi, hogy a monero bányászat mennyivel esett vissza most, szerintem páran átállítottak jópár vasat RTM-re a nagyok közül is!
Lényeg, hogy aki kapargat és kitart, kaparásszon. Aki megunja, márpedig itt hamar(abb) monero szintre jutnak a kaparási képességek, azok nyugodtan felejtsék el, ha csak ezt kaparásszák, sok babér nem terem nekik hosszú távon nyereség terén. Amit kiszedtek jól mentség wallet ügyileg és figyeljék hónapról hónapra az árfolyamot, akár még be is állíthatnak figyelést hozzá! Aztán megfelelő pillanatban (100 -200 dodonál), ami nem egy hét vagy hónap az biztos, akkor passzolja el!
Ha mellette mennek a GPU bányászkodások, meg az asszonynak kell lábmelegítőnek a vas, szóval nem lényeg a villanyszámla, azok meg vigyék tovább kitartóan! Csak keményen!
Talán mindenkinek jut egy lambo, nekem elég egy 911-es is! -
miki3d
junior tag
Aham..., köszönöm szépen! Akkor jól gondoltam.
Igen, én is nézem a flock-on is és péntek óta (amióta kb mindenki - én is - elkezdtük), eléggé romlik a kitermelhetőség
Péntekről szombatra viszont olyan szépen ment föl az árfolyam, 0.03-ról 0.08-ra, hogy csak pislogtam és már el is könyveltem magamban, hogy ez így megy tovább..., de nem ment tovább... -
miki3d
junior tag
Még egy hülye kérdés, hogy a hash elvileg nem változik, függetlenül attól, hogy milyen a nehézség, ugye? Tehát egy gép "fixen" tudja mindig ugyan azt a hash-t hozni. A nehézség függvényében viszont több idő kiszedni és/vagy kevesebbet kapunk érte, de maga a hash érték az kb ugyan az ma, mint mondjuk 2-3 héttel ezelőtt, nem? Vagy az is változik és romlik le?
-
varmi2
nagyúr
belemész a balance-ba, ott vannak a coinok. a keresőbe beírod rtm. Az rtm sorában lesz olyan, hogy withraw, deposit. Most a deposit kell. Ha rámész, ott lesz a címed. a withrow-val meg ki tudsz utalni máshova.
Ez így működik az összes váltónál, tőzsdénél. Minden coin esetén. -
neopeti
tag
Hogy érdemes a Walletről mentést csinálni? Mi van ha elszáll a vinyó ?
-
BeZol
őstag
válasz
Dare2Live #910 üzenetére
Nekem is volt 8700K meg 10900K amikor jött 3. gépnek az 5950X, és akkor esett le a tantusz hogy az Intel procik cpu-bányára nem jók. (ugye azon voltam h vmit csinálhatna a proci napközben ne csak szotyizzon)
Úgyhogy mostanra mindkét Inteltől megváltam, hiába voltam minden más területen elégedettebb velük.koko52:
chia-ra viszonylag még jókor beszálltam de solo plotokkal és úgy nézett ki h 1 hónap alatt be kell mákolnom 1 blockot (ami 2 chia), és akkor a befektetésem 0-ás lesz.
De már akkoriban írtam h annyira nő a diff h itt 1 éves megtérülések várhatóak.
Eltelt 1 hónap, nem volt szerencsém, azóta már 1 éves megtérülést ír, de 35 EiB vagy micsodánál tetőzik a "nehézsége".
Árfolyamot nem néztem, coinom sincs, pool-ra meg nem megyek h mindent át kelljen plotolni. -
x_pnK
tag
válasz
Ereshkigal #915 üzenetére
-
varmi2
nagyúr
válasz
Igen, nem kell futnia mindig.
De én nem is használom a wallettet. Egyből trade ogre-ra bányászom. Aki nem hodl-zik, annak jobb kihagyni a wallet progit. -
szabeska
addikt
válasz
Igen, én is bezárom.
-
Ereshkigal
őstag
Buta kérdés, de ugye a walletnek (raptoreum core) nem kell futnia mindig,
"elég", ha pár naponta elindítom, és szinkronizálás után megnézem, mi gyűlt össze?!Ja, még1 kérdés. Aki 5900x-et használ, annak mennyire melegszik fel a proci? Nekem Noctua NH-C14S hűtővel kb. 75 fokos, mondjuk megy mellette eth bánya is (red devil 6700xt).
-
2018
senior tag
Végül is hozamtól függetlenül bárkinek megéri beszállni. Főleg ha a rigjeibe rakott cpuval akarna bányászni. Az több gép több processzora 1 walletbe dolgozhatnak. Minél több a miner annál nagyobb a diff de idővel az árfolyama is kilő, ahogy lehet vele kereskedni, mert elon is belerakhat pár millát , a többi mamutról nem is szólva. Megeshet az is hogy idővel több 100 vagy ezer dollárt is fog érni 1 rtm. És a korai beszállók milliomosok lesznek így, de a később beszállók is jó pár dollárt kereshetnek vele naponta. Figyelni kell 1-1 bányászható coinnál amikor elindul a buli, időben beszállni cpukkal és gpukkal amikor még gombokat sem ér a coin mert akkor ad rengeteget. Nekem is 1 hónapja 300+ darabokat adott.
-
madpapa
senior tag
Az állításod részben igaz. A coin értékét a kereslet, a hozzá kötődő várakozás szabja meg. A hashrate ennek függvényében nyilván változthat. Sokan tolták az ETH-t úgyis, hogy deficites volt 2019-ben. A piac az ami eldönti, hogy mit ér. Ennek függvényében változhat a hashrate. Nyilván ahogyan írod, ha megéri többen bányásszák, nő a hashrate és viszont is igaz.
-
miki3d
junior tag
Az durva, hogy egy "átlagnak" mondható kis amd kiszedett napi 200-at!
Nekem a 6 gép (3950x, 5900x) ha kiszed 200-at 1 nap alatt, akkor örülök...kabos777: Igen jogos amit írsz... Szerencsére nekem vannak ezek a gépek, amiket nem most vettem és megláttam, hogy amd-vel kifejezetten jól lehet vele bányászni, hát belevágtam, főleg, hogy a kalkulátorok 50 dollár körülire mondták a napi hozamot... azért az nem rossz sztem. Egyértelmű, hogy nem leszek belőle milliárdos 1 hónap alatt, de legalább valami csurrant-cseppent volna
Viszont, hogy mi lesz 1-2 év múlva, azt senki nem tudja, sőt, lehet, hogy akár jövő hétre beesik az árfolyam 0.0001-re és ott is marad..., de ne így legyen! -
HyP3b0y
senior tag
Már hogyne lenne. Ha a kitermelt coin nem fedezné legalább az áramot, rengetegen kiszállnának (nagyon sokan képtelenek hosszútávra tervezni). Ha nő a hashrate de az árfolyam nem követi vagy beesik az árfolyam és marad a hashrate akkor egy idő után páran tuti kinyomják majd mert nem hoz nekik eleget.
Pillanatnyilag szerintem ez csak kezdeti fellángolás, FOMO. Ha esik az árfolyam sokan ki fogják nyomni, mert annyit nem hoz.BeZol: Félreértesz, én csak azért nyomom, mert amúgy is ketyeg a gép, idle is fogyaszt a CPU, akkor legalább termeljen ez is (és még fűt is picit
). Centet nem szedtem még ki, én is csak annak örülök amikor páran megunják, pont mint futár ismerős azért szeret szar időben dolgozni, mert a puhányok otthon maradnak
Ömlött bele pár 10 millió az utóbbi 1 hétben, ezek nagyrésze szerintem berakta az aprót, hátha alapon majd kilő. -
viharhozo
addikt
R-plant megy vkinek? Atalltam Flockpoolra, most meg probakepp visszaallnek, de sehonnan nem tudok hozza kapcsolodni.
-
BeZol
őstag
Szept. eleje/közepe környékén is voltak már videók RTM-ről, merth olyan jól megérte termelni, hogy talán napi 5 dollár felett hozott egy 3950X/5950X.
Eltelt pár hét, szépen megnőtt a difficulty (de még nem olyan szinten mint elmúlt héten), közben árfolyam is lement, és a többség már temette is a coint itt a topicban, mert napi 1 dollár csorgott csak
Szóval elmúlt 3 hét kb így zajlott:
- oh de leesett az árfolyam, meg sem éri termelni már
- hogyan tudom kiszedni az RTM-emet, hogy vmi azért mégiscsak legyen belőle ha már termeltem
- úristen h kilőtt az árfolyam
- na akkor mindenki vesz még procit emiatt és nem lesznek procik sem, meg jönnek az új arcok hogyan kell belőni az RTM bányát
- jajj de elszállt a difficulty és már nem éri meg beszállniRemélem a ciklikusság felismerhető a dologban.
Én a magam részéről örülök, ha másoknak elmegy a kedve a beszállástól, annál kisebb lesz a diff, aztán ha egyszer szépen elszállna az árfolyam ennél is durvább szintekre, akkor ahogy a többiek poénkodnak, meglesz a lambora a pénz, nem csak egy lambo matricáraA market cap-et érdemes szerintem figyelni, a QRL 200millió USD-ig jutott, azóta sem volt ott.
A Monero viszont 5milliárd USD-ig jutott.
RTM-ről pedig még nem tudjuk mi lesz vele, de a 80m USD már meglett, pedig 10m USD-n is volt, mikor erről írtam pár hete. -
kabos777
tag
Csak szólok épp most megy szinte az össze crypro -10 -20 -30 szazalekot... RTM ismég mennyit fog hullámozni.
A Raptoreum mivel nem oly régóta követhető az 1 centes árá a hype réven nem csoda 500% ot ment eddig.
Akkor lesz érdekes a dolog amikor 1 proci napi 1nél többet nem kapar, nehézség négyzetes növekedését nézve hamar itt kopogtat... csak lapozz vissza itt ecsetelik páran. Nem lesz rögtön 100 dodo egy RTM mert nehezebb (lassabban) lesz bányászni. De szíííp is lenne!Attól, hogy 1 hét alatt minden épkézláb AMD procit felvásároltak és tóóólják ezerrel a kapirgálást, mert azt mondták visszajön a frissen vásárolt 100es cpu ára, ez egy pici túlzás. Nem mindenkinek és nem gyorsan. :) Igen aki időben kezdte és kapcsolt azoknak igen. De Te aki most dobsz bele pénz már csak reménykedhetsz. Akik ezt a hypet indították közülük sokan arra építenek hogy pár éven belül monero "szintű" árak jöhetnek. Járt az 400 dodon is! Így nem nehéz kiszámolni pár ezer RTM eseten mennyi Lambo vásárlást jelent! Mehetsz nyugdíjba kb...
Lehet rugozni itt villanyszamlat visszahozza meg ilyeneken, ha nem rövid távon gondolkodsz, akkor 2 év múlva nézz ra a kikapart RTM értékére! Addig meg coingecko, coinmarketcap oldalakon fusd végig miként alakult par érme árfolyama...
Egyébként meg ha kuka lesz a projekt, akkor úgyis mindegy... A leked ápolásáért néha érdemes kivenni egy kis adagot egy jobb árfolyamnál, oszt elvinni asszonyt vacsorázni, akkor biztos jobban elviseli azt , hogy a bányagépre gázkazánként tekintesz és a gyerek riser adapterekkel játszik lego helyett. -
x_pnK
tag
Egyik sem az.
1.2.x-nél van egy ilyen a config fájlban:"benchmark": false,
Ezt kell átállítani true-ra, ekkor végigpörgeti az összes rotationt, hogy mit tud a proci, és kiír egy "expected avg" értéket, ami egész jól fedi a 24 órás pool átlagot.
1.1.9-nél pedig a--benchmark
kapcsolóval kell elindítani a benchet, én inkább ezzel szoktam benchelni annak ellenére, hogy amúgy az újabb minert használom, mert sokkal gyorsabban végigmegy (1200s v. 450s) mint az új verzióval, és kb ugyanazt írja.A stress-test az akkor lehet jó, hogyha éppen állítgatod a proci beállításait, és izzasztani akarod, hogy stabil-e, ez általában rögtön eldobja, hogyha instabil az adott értékeken, de olyan is szokott lenni, hogy a stress-test 20 perce stabil, indítok rá egy benchmarkot, és a 3-4. rotationnél már jön a crash. Érdekes cucc ez a ghostrider algo.
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest