Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Raptoreum bányászat dióhéjban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
Ettől féltem
Semmi extra tényleg. Ha megvan a kiutalási limit akkor a wallet fülön lehet indítani az utalást.
Telóra kell a vitex app, amolyan 2fa helyettesítésnek, nincs google hitlesítő meg emailezgetés. Vitex-en kikeresed az epic-et, majd deposit és ott lesz a címed. Ezt kell az 51poolon a kiutalásnál megadni és kész is. kb 20 perc múlva ott van vitex-en az epic, ott már csak át kell transferelni a trade walletba(ingyenes) majd mehet a btc-re váltás. Onnan meg azt csinálsz vele amit akarsz, usdt bep20 küldés is van ami elég olcsó de pont nem volt meg a 30usd min limit ezért xrp-ben küldtem ki.
Nem kell a cli meg gui wallettel szórakozni egyáltalán, az csak az icemining pool-hoz kell. Az mondjuk annyival jobb, hogy sokkal nagyobb ezért stabilabb a hozam, de cserébe a kiutalás macerásabb. -
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1695 üzenetére
Addig kell ütni míg meleg
Kemény idők vannak, ha épp ez hoz jól akkor ezt kell nyomni. Teljesen átálltam erre , vgaval zano+epic proci epic+rtm így egy nap alatt megvolt az 5 epic ehhez jön még kb 5dollárnyi zano meg egy kis rtm apró szóval nem rossz ez, van hova vissza esnie.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1693 üzenetére
Ez másik, 51poolon nincs jelszó para(persze itt is kell a kiutaláshoz, de itt nem volt gond vele), az csak az icemining-re vonatkozik. Ott lehet az volt a gond hogy vagy x maradt a jelszó valahogy vagy nem is volt, de egyiket sem engedi használni kiutaláskor és megváltoztatni meg nem lehet utólag.
-
Pietrosz
addikt
Na megjött az első kiutalás, kicsit izzadtam de megvan
51poolról simán ment az utalás vitex-re, ott először BTC-re váltottam, majd XRP és kucoin.
Annyi van csak hogy vitexen nincs market sell és ezért ha közép árfolyamon rakod orderbe akkor kitudja mikor teljesül, ezért én inkább buktam kicsit rajta de a legmagasabb limit áron adtam vettem. Lényeg megvan, és viszonylag simán ment minden. -
koko52
nagyúr
Hopp -23%
-
llacee
őstag
ezzel az epic-el szerencsét próbálok az rtm-et egyenlőre leállítom..
két r9-el nagyjából 1db jön ki/nap -
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1676 üzenetére
Párhuzamosan beszélek mindkét poolról
icemining-ről csak saját walletbe lehet, de van részletes leírás hogy onnan hogy meg onnan hova szóval azzal nem lehet gond. max ha nem jó a jelszó mint nálam
51poolról elvileg lehet majd rögtön vitexre igen. saját server meg wallet se kell állandóan, csak ha kiutalsz rá sztem. -
Dare2Live
félisten
irodai gépekből nehéz, meg irodisták 99% nem tudja mi az rtm de ha igen akkor se kockáztatja evvel az állását ráadásul iroda gépekbe max i5 szokott lenni. De rendszergazda sem fog ezért kockáztatni.. Én se raknám fel céges T480ra pedig pedig az irodai gépnek még kifejezetten combos.
Elég x az egész. Főleg, hogy a napi RTM reward tovább csökken. 1000MH már 7.4RTM fele ad. Szeptemberben még 500RTM is beesett 1000mhból.
más: zelcoreról próbáltam inodezre utalni csak úgy próba képp de nem sikerül. Azt írja, hogy "Transaction Refused by Raptoreum network". Elvileg ez a címem RVLVv7z7aqjWBkkBxMv2WNgPEny1QGeJ5g , ha vkinek van fölös 1RTMje
Zelcoren rápróbálhatna. THX
-
koko52
nagyúr
Az r5 2600 már deficites.
-
Narancs81
tag
válasz
EQMontoya #1675 üzenetére
Csak ötlet, hogy ha stake-eled pl iNodez-on akkor az a mennyiség ami neked van havi 800RTM-et hoz. 1000 a minimum collateral, ami 1,2 havonta gyűlik össze, az után az is megy a "tőkéhez", de ki is utaltathatod walletbe.
Szóval a 25K RTM - jelenlegi viszonyok mellett - annyit hoz mint egy 5900x ami 7/24ben bányászik (csak nincs villanyszámla). (Not a financial advice)
-
koko52
nagyúr
Mai újabb -8% után én lelövöm az 5900X-et.
-
llacee
őstag
néztem a két váltót, de egyiken sem találtam lehetőséget, hogy mondjuk epic->btc-re váltás után hogyan lehetne pl CB-re átküldeni az eredményt.
Éjfél óta megy soloban 3 gép 0 eredménnyel, de ha nem lehet normálisan kiutalni lehet hagyom az egészet.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1669 üzenetére
Természetesen nem fogadja el a jelszót az icemining a kiutalásnál
Csináltam egy másik accot ugyanazzal a jelszóval és ott már ha beírom akkor azt írja hogy nincs meg a limit(nyilván 0 a balance, csak próba volt), ha elrontom a passt akkor meg rossz jelszót ír. Szóval elsőre kitudja mivel kezdtem el oda bányászni, mindent végigpróbáltam de semmi, de legalább nem bannolnak, lehet próbálkozni. Szóval nagyon oda kell figyelni mert az első jelszót veszi figyelembe amivel először beléptél... Tanulópénz megvolt, még az 51poolban bízok hogy azt nem szívom meg -
Narancs81
tag
válasz
Pietrosz #1668 üzenetére
Azt hogy mennyit hoz azt nehéz megmondani, nyomogatom még mint süket a csengőt. Egy 5900x átlag (!) ~7kh/s, a miner szerint. Az úgy jön ki, hogy amikor fut akkor akkor 12-16kh/s amikor meg nem akkor 0. Ilyekor szépen felugrik az RTM hash. Cache foglaltságot nem lehet nézni, de mint minden memóriát, gondolom ezt is ki tudja lapozni a proci ha kell neki. Ha dualba raktam akkor az RTM is meg ez is fele-fele hash-el ment. (De így azért nem futtattam órákig...) Ha a processz prióját állítom, akkor annyi a hash amennyit várok itt is ott is. Az RTM 3.7khsről lement 1.7khs-re ha a priót állítom. Dualban meg csak olyan 600 volt.
Meg a másik, hogy kiutaláshoz kell a bányász jelszava. Dualban (meg triple-ben...) meg a bányász konfigfájlja úgy néz ki mint a karácsonyfa (végül is kaárcsony van...) és jobb a békesség szerintem. A végén nem akarok szívni a kiutalással. Eleve ez a listeneres, tranzakciófájlos kiutalás elég unorthodox.Amúgy a diff az elszáll(t) itt is mint a győzelmi... és ez még csak a kezdet.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1666 üzenetére
És így mennyit hoz kb? Attól mert a priot leveszed attól még a cachet lefoglalja az xmrig nem? Mennyi marad így epicnek. Én megszivtam este atalltam solora 51poolon mert órák óta nem volt blokk poolban kicsi a pool úgy látszik. Erre most nézem pár óra alatt volt több is. Viszont iceminingon megvan a kiutalasi limit megpróbálom kikuldeni valahogy.
-
llacee
őstag
Na sikerült összeszenvedni az srbminerrel, hogy dualban epic és rtm fusson.
51pool.online a pool, már jó fél órája fut két gépen a munka, de még a pool nem enged be a login felületen.
Ennél a megoldásnál a wallet exe akkor nem kell hogy fusson a gépeken, direkben megy a poolra ahonnan tovább tudom küldeni exchange-re vagy lokál walletre? -
llacee
őstag
válasz
Pietrosz #1659 üzenetére
há b@asszus, tényleg otthagytam a user passnál
köszi
Viszont van a wallet jelszavamban " és ha a configban kiveszem a # a jelszó elöl nem indul el a miner.Ha benthagyom akkor gyakorlatilag nincs jelszó, a pool stat megjelent, de így akkor nem találkozik össze a wallet-emmel a folyamat igaz?
Elég bonyolult ez így elsőre.
-
llacee
őstag
valahogy nem jön össze egyenlőre a dolog
epic walletet cli-ben létrehoztam futtatom epic-wallet.exe -e listen
epic miner 2.31 ben szerkesztettem a toml file-t a user name password-el és a stratum stratum_server_addr = "epic.icemining.ca:4000"
elindítom a minert, látszólag dolgozik is.
Aztán megnézném a poolon, hogy miújság és semmi: https://icemining.ca/?address=usernevem
mit csinálok rosszul? -
Pietrosz
addikt
-
johnny6.d
tag
Epic-nél árfolyamot melyik váltón (ami tényleg kereskedik vele) nézitek.
Én csak 2-t találtam rövid kereséssel (citex, vitex). De az árfolyamban nagy a különbség (65szörös).
Vitex 5,2 USD körül
Citex 0,08 USD körül
Vagy benéztem valamit? -
Kami11
őstag
Közben sikerült megoldanom, úgy néz ki megy, hát kíváncsi leszek rá.
Narancs81: Én az 51poolra szeretnék bányászni, mert ha oda termelek, ott nem kell pénztárcát létrehozni, a poolon tárolódik a kibányászott mennyiség. Később meg ráérek majd kitalálni, hogy hová utaljam a coint.
-
Narancs81
tag
válasz
Pietrosz #1644 üzenetére
Valami nem egészen kerek az SRBvel. Amikor csak epicre túr, akkor (amikor fut) akkor 13kh/s-el megy. (Amikor single minigben használtam akkor érdekel mód konstans 12khs volt, de nem találtam blokkot...) Viszont mikor mellé rakom az RTM-et akkor ez a teljesítmény feleződik. Szóval nem annyira pörgeti, mintha egyedül lenne.
-
Scoobyte
tag
Köszi! Értek mindent, nagyon sokat segítettél! Érdekes kitérő volt CPU mining területen.
Maradok HiveOS-en ETH bányászaton, nem bizergálom a bios-t hogy CPU-val tudjak bányászni mert alig hoz valamit. Win alatt sem akarok VGA-t finomhangolni mert ha játszani akarok csinálhatom vissza. Amúgy 35-40 Wattal többet eszik a GPU win alatt... nem is az áram díja hanem a vga hosszú élettartama miatt jobb a kevesebb.Most kihúzom a pendrive-ot és bebootolok win 11-re azt játszok, meguntam visszateszem reboot és megy a bánya. Nekem jó lesz így egyelőre.
Köszi még egyszer!
-
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1642 üzenetére
3900x+3100+3*3060TiLHR+3070Ti
A lényeg, hogy több lett érezhetően a profit, csak még azt nem tudom a proci és a VGA milyen arányban dobta meg. Sajnos se a miner se az oldal nem ír avg hashratet, ebből a grafikonból meg aztán találd ki mennyi az átlag
A másik pool mintha avg-t is írna, mert nem nagyon változik akkor se ha épp sokáig nem volt share. A két procira együtt 4-6 kh/s között ír, ami elvileg 2,3usd/nap+a monero amit még a holt időben kapar.
szerk.: csak hogy tiszta legyen a vga-val progpow algot használok a "gyári" opencl minert ami az oldalon van. -
BeZol
őstag
válasz
Scoobyte #1640 üzenetére
1. kép HiveOS 5900X
2. kép Windows 5950XÉn már minden infót leírtam.
Shell in a box-al ha belépsz a rigedbe, majd beírod a miner parancsot és ott lépegetsz a fülek között CTRL + A-val azt hiszem, akkor ugyanazt a miner-ablakot fogod látni, mint a 2. képen jobb oldalon windowsban.Én nem tudok ilyet lőni neked, mert nálam 3 miner fut az 5900X-en, és csak az 1. és 2. miner között lépeget a CTRL + A-val, nem megy át a 3.-ra (és nálam a 3. a cpu-bánya).
Egy szó mint száz, a BIOS-ban kell behangolni a procidat ha nem akarsz magas fogyit és emiatt magas hőfokot.
-
Scoobyte
tag
válasz
Avicularia #1633 üzenetére
"Proci 47-50 fokos egy EK-AIO Elite 360 D-RGB hűtővel amire 5 venti van felrakva."
ÖT??
-
Scoobyte
tag
Köszi mindenkinek!
Így nézek ki ha üresen hegyok a configban mindent:
2,4-3,6 között ugrál70 fok körül megy a proci amit sokallok. Biosban max-ra húzva a CPU venti 60 fok felett. Egy Noctua NH-D15S-el. Kb mint játéknál minden ultrán.
Nem tudom, lehet kap még egy napot de azt hiszem 80-100Ft/napért inkább pihenjen ETH bányászat közben.
-
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1625 üzenetére
Srb megy epic+monero dualban. Srb alapból is lassabb rtmre így meg hogy nem folyamatosan fut nagyon lement a pool átlag így nem láttam értelmét. 2 epic osszejott 24 óra alatt igaz a vgakat is befogtam mert azt akartam minél hamarabb meglegyen a limit. Az is csak időszakosan ment de párhuzamosan futott a trexxel. Amikor volt rá job akkor belassitotta a trexet de amúgy nem lassított semmit. Lényeg hogy tegnap elvileg 22 dollár körül kerestem az átlag 15 helyett. Ebbe a monero nincs is benne de az nem sokat ad hozzá. Így megvan a 2 epic de még egy nap mire utalhato lesz mert kb 1 nap mire confirmed lesz.. Atalltam másik poolra ott elvileg máshogy megy a kiutalas azt is ki akarom próbálni. Majd megnezem úgy is hogy csak a CPUn megy de ha így hoz nincs kedvem leallitani csak annyi a gond így pontos számokat arányokat nem tudok
-
BeZol
őstag
válasz
Scoobyte #1630 üzenetére
Szedd ki onnan azt a sort sztem, automatán tudja a dolgát, így meg most hirtelen nem tudom, de lehet minden indításnál újra-tune-olásra kényszeríted.
És nézted milyen órajelen megy a proci?
Proci-tuning-ot amúgy windows-on belül intézed ha játszol?Mert ha windowsban intézed ryzen masterrel (vagy micsoda ezeknek a neve) a cpu-tuningot, akkor hiveOS alatt az nem fog menni.
Ezért kell a BIOS-ban beállítani akkor ugyanazt.Ha értelmes fogyasztással akarod (nálam 94W átlag az 5950X így és 4+kH/s) kapargatni, akkor lekorlátozod ennyire az órajelet és a feszt. (5900X-et sosem néztem windowsban, de ugyanaz a setup)
Jelenleg napi kb. 100Ft-ot hoz a konyhára az 5900X elmúlt 24 óra alapján 0.027218 USD árfolyam mellett.
A nehézség nőhet tovább, árfolyam mehet lejjebb, de egyszer érhet akár 1 USD-t is, ami 40szeres árfolyamot jelentene és akkor 4ezer Ft/nap-ról beszélünk.Én egyébként 4.0GHz mellett kockulok és benchelgetek a gépemen, egyelőre teljesen jó.
Ha nem állítod be normálisan bios-ban a procit, akkor simán lehet h 4GHz alatt fityeg a proci és közben akár zabál is 150W-ot. Gondold át mit mivel akarsz összeegyeztetni, mi leírtuk mire érdemes rakni, innentől tudsz mindent, beállítod arra amire akarod.
-
Scoobyte
tag
Köszönöm a segítőkész válaszod!
Az az igazság biosban nem akarok ilyeneket állítgatni mert hébe-hóba amikor játszom akkor meg kell a kakaó...Nekem pont a képen levő beállítás megy és azzal bányászik is, de kevesellem a hozamot.
config override boxba beírom “tune-full”: true hogy optimalizáljam akkor meg megáll a bányászás.Tudom hogy 2-3-4 óra amíg lefut a tune, win alatt ment is rendesen, minden mag 100%, de hive alatt semmi, nem indul el. A proci 40 fokos szóval biztos nem megy a tune.
-
Scoobyte
tag
Köszi, sokat segítettél... te is ETH-val együtt bányászod HiveOSen? Mert akkor össze lehet hasonlítani a kettőt.
Amúgy az én szememben a 3,11 kh is kevés. Mennyi az? ~100 Ft/nap egy 200ezres procival?
Mivel az ETH a fő profil azt meg gazdaságosabban lehet bányászni Hive alatt mint WIn alatt ezért nem akarok átállni win-re. Ha kell a gép játékra akkor úgysem tudok bányászni.
-
BeZol
őstag
válasz
Scoobyte #1626 üzenetére
Bios-ban:
All core 4GHz
Vcore-nak 1.0V, de akár 1.018V (load-line calibration-ok befolyásolják mennyi valós feszt kap majd)Windows-ban teszteld ki és nézegesd hwinfo64 alatt, hogy mennyi a fesz, nálam 0.936V valós fesz kellett neki legalább.
Így legalább 3kH/s átlagod lesz majd.
Nem kell a HiveOS-ben semmit állítani azon kívül, hogy a GR algoritmust, ill. lent a "gr" fork-ot használja. (a rigedet meg annak nevezed aminek akarod, nálam 5900X_RTM)
A tune-nak idő kell míg lefut, addig ne indítsd újra, ez eltart talán 4 órán keresztül
(addig nem is fog termelni)
-
Scoobyte
tag
Hali!
Bányászik valaki HiveOS-en ETH-val együtt raptoriumot? Igazából a gamer gépemmel (5900X + 6900XT) ha nem játszok (98%) akkor bányászok ha már megvettem hozzon is valamit. ETH a fő profil de mellé gondoltam benyomok valami CPU coint ne menjen üresben
rplant poolban vagyok, megy is rendesen de kevesellem a hozamot.
5900X-nél Hashrate avg: 2.34 KH/s
Ghostrider alapbeállításokkal. Ennyiért szerintem nem érdemes futtatni... akkor inkább ne fűtsön.Gondoltam optimalizálok, de ha ba beírom HiveOS-ben a cpuminer-opt configuration
config override boxba ezt akkor meg megáll a bányászás:
“tune-full”: trueTippek? Javaslatok?
Köszi előre is!
-
llacee
őstag
ma valami zavar van az erőben, mert ilyenkor már 60db felett szoktam járni, de 27nél tartok válzotazlan diff és hash mellett
-
neopeti
tag
Zelcore -ra ha regisztrálok, egy idő után "elfelejt"
Ha törlöm magát az appot, majd vissza, - szintén elfelejti a regemet...De jó...
-
Pietrosz
addikt
válasz
Narancs81 #1619 üzenetére
Már megy nálam az epic rtm dual mine
Srbminerrel lehet úgy. Mert ez is hasonló a zilhez hogy nem megy nonstop van amikor uresbe pörög, na olyankor nekem atall rtmre. Poolnak icemining.ca-t használom, nagyobb mint az 51pool amit a miningpoolstat elsőre ír de csak mert a másikat valamiért nem tudja olvasni. Vitex walletem van meg a saját epic wallet is szinkronizált már. 2 rtm a kiutalasi limit ha megvan majd csak ki tudom valahogy küldeni -
Narancs81
tag
válasz
Pietrosz #1604 üzenetére
Na van már siker?
A leírások tulajdonképpen itt vannak. Discordon is ugyanazek vannak, szóval ebből kell kiindulni.
Nekem fut a miner pár órája. Blokkot nem talált. Hash az 12k körül van (5900x), sok reject/stale. Több nyitott kérdés van:
- Kiküldeni walletből nem egyszerű...
- exchange-re ViteX-et írták. De hogy az appot hogy kell használni...
Ha majd talál valamit és lesz a walletbe valami majd gondolkodok tovább. De szólóban gondolom ez nem lesz gyors... -
MPeter87
őstag
Az xmrig miner nekem sehogy sem akar működni. Mit és hogyan indítotok és hogyan állítottátok be? Állítottam a config.json és az rtm example fájlt is, de semmi. Azt mondja no valid config found..
-
koko52
nagyúr
RTM szépen halad a szemetes vödörbe. -10% megint
-
Pietrosz
addikt
Próbáljátok a cli walletet, az legalább szinkronizál, de még sehol se tartok pedig megy egy ideje
-
Tybee
tag
-
Pietrosz
addikt
válasz
EQMontoya #1602 üzenetére
Sikerült már bányászni egy kis EPIC-et?
Én bele fogtam de nem egyszerű, vagy csak rossz leírást találtam. [link]
Muszáj walletbe túrni exchangre nem lehet közvetlenül. A walletnek futni kell a háttérben különben nem megy a bánya és így azt se tudom mennyi a hash-em. Persze hogy ezer évig szinkronizál úgyhogy talán holnap lesz ebből valami. -
Danex
addikt
Ezekkel mindig az a baj hogy ahány coin annyi valto
-
kulturg
tag
Hali, a minerstat szerint most az Epic Cash (RandomX) nagyon megy. Vagy nem "szabad" ezekre ráugrani, ha 1-1 ilyen kevésbé ismert coin kilő?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest