Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
djgeg
őstag
Nekem hasonló volt egy cégnél 1 év után írattak anno velem ilyet. Nem volt tiltás, hanem szintén ilyen "ellentételezés"-es dolog. Az én szerződésemben akkor járt, ha 1. vége a munkaszerződésnek és bármelyik fél indokolatlanul eláll a hosszabbítástól. 2. ha a munkáltató mond fel.
Igazából ez egy ilyen végkielégítésen felüli dolognak gondoltam annó, mivel tiltani nem tilt, de ad egy bónuszt a végén, hogy még is csak tarcsam a pofám. Gyakorlatilag megfizetik a hallgatásomat. Mivel nem olyan üzleti titkoról folt szó amit feltétlen felhasználhattam volna, (persze el lehet adni a "konkurenciának, de pont ez ellen védett ez a dolog)Egyébként meg ha ilyen papírt akarnak aláiratni veled, mindenképpen nézesd meg a szerződést egy munkaügyi jogásszal, vagy minimum egy ügyvéddel. A nagyon minimum az, hogy ha olyan jogi szöveg van amit nehézkes vagy egyáltalán nem lehet érteni akkor legalább normális tájékoztatást kapjál róla akár a céges ügyvédtől. (de komoly, pénzek és tíltás esetén saját ügyvéd mindenképpen megéri
)
ui.: Igaz nálam 3 konkurens cég végül felkerült a tiltólistára később, de az azért mert megromlott az üzleti kapcsolata a céggel ahol voltam.
-
amargo
addikt
Nálunk a szerződésekben benne van, hogy tiltják a versenyhelyzetet. Egy kollégám nem akarta megszüntetni a vállalkozását és alá kellett írnia egy olyat, hogy minden évben megmutatja, hogy 0 bevétele van.
De ezt a kiírt ellentételezést nem értem, nálunk egyszerűen megtiltották.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest