- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Kempingezés és sátrazás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
Öreg, Te mindig itt vagy?
Értelek, akkor valszeg a következő gépszétszedés alkalmával át fogom hidalni a tranzisztort.
Most raktam ugye össze a gépet, és az tűnt fel, hogy az a csati, amelyiket nem a Winbond chip vezérli, nem méri a fordulatszámot (több ventivel is próbáltam). Ez mitől lehet? -
Hequila
őstag
Köszönöm (ismét) a válaszod, sokat segít az előrehaladásban.
Ezt írtad:
a fekete ''tapicsúcsot'' a 2.lábra és ebben a helyzetben a piros ''tapicsúcsot'' az 1., ill. 2. lábra teszed.
Nem így szántad?
a fekete ''tapicsúcsot'' a 2.lábra és ebben a helyzetben a piros ''tapicsúcsot'' az 1., ill. 3. lábra teszed.
Egyébként a mérés eredményei:
fekete a 2-esen, piros az 1-esen: 640 (gondolom, a műszer ezredakkora mértékegységben jelzi ki, mint amiben Te írtad, de nem biztos).
fekete a 2-esen, piros a 3-ason: 1
fekete a 1-esen, piros az 2-esen: 1900 (ez azt hiszem a leírásod alapján, hogy nem normális)
fekete a 2-esen, piros a 3-ason: 1
Ezek alapján rossz lenna a tranzisztor? -
Hequila
őstag
Méregettem, drótoztam, a következőre jutottam. Csináltam egy képet, így talán jobban érthető:
A következőket mértem:
Az SMD 1-es lába van üsszekötve a 12V-os ággal.
2-es és föld közti feszültség 0,1 V
1-as és föld közötti feszültség 0,25 V (nemrég még 0,4 volt)
3-as és föld közti feszültség 12 V.
Lehetséges lenne, hogy a 3-as lábon lévő feszültségnek át kellene mennie az 1-esre?
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Értelek (úgy ahogy).
Az a gondom, hogy az alaplapi cstik középső lába, amin a 12 volt jön, nem a legalsó rétegben van forrasztva, ergó nem tudom, hogy hová van bekötve. Erre valami ötlet?
Egyébként ha esetleg a kisütött csatikra fixen rákötnék 12 voltot, az eredményezne valamiféle problémát? Tehát elkezdene visszafelé folyni az áram, vagy van valamiféle egyenirányító közbeiktatva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 600G2: i3-6300T gar. Budapest MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest