- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #19 üzenetére
igazán kitalálhatnának már valami egységes mérési módszert... :(
ezzel együtt köszi az infót.
bocsi, flashy-nek ment.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
válasz
parandroid #17 üzenetére
szerintem erősen alaplapfüggő. asszem irtam is feljebb, Abit egyes sorozatainál nem is alaplap hőmérsékletnek hanem PWM (pulse width modulator) hőmérsékletnek irják, a proci környékén van valahol és szinte mindig magasabb mint a procié. de ezt weboldalon faq-ban irják is, nem kell félni.
-
parandroid
félisten
válasz
Fehérsólyom #16 üzenetére
tehát nem általános, hogy az alaplap hőmérséklete alatt mit mérnek? :F
nincs erre valami megyegyezés? :F
chipset (vagy NB) hőmérsékletet nem mér minden alaplap? :F
csupa kérdés vagyok. :D -
Fehérsólyom
aktív tag
Az a hőmérő dióda amiről te beszélsz, mint ami az alaplap hőmérsékletét méri a legalsó PCI slotod küröl van. Szóval se nem chipset, se nem proc hőmérséklet :) Ha a házad oldalán van rés, és esetleg onnan be is szív levegőt a gép, akkor jó esetben megmérheted vele a befele áramló levegő hőmérsékletét -> szobád hőmérsékletét :DD
-
parandroid
félisten
alaplaphőmérsékleten a northbridge-et értitek? sose tudtam, hogy ez mit is mér...
szerk: na megnéztem én is az asus pc-probe-bal. CPU: 33, MB: 35 fokos zárt házban. kb másfél órája megy a gép, bár csak netezek, meg zene szól. konfig az adatoknál.
bár valahol olvastam, hogy az asus alámér, de akkor sem izgulok... :D
hiába, a zalman, az zalman... :D
amennyiben a NB tényleg melegebb, mint a proci, akkor lehet, hogy érdemes lenne elgondolkozni egy Zalman NB-hűtőn is...
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
jezusom most már kezd eldurvulni ez a hőmérsékletparázás. szobahőmérsékletnél pár fokkal magasabbért már izgulni kell? nézted már a monitorod hátulját, a tévé hátulját, a mikró oldalát? vagy a mobiltelefon aksiját töltés közben? vagy akár egy rádiót/magnót ha huzamosabb ideig hallgatod? sokkal melegebbek ennél.
bizonyos Abit alaplapoknál a ház hőmérséklete helyett a PWM-et mérik, pl nálam. ez legtöbbször magasabb mint a processzor hőmérséklete. -
matuu
tag
Van rendszerventid? Nyitott a ház?
-
mg105
senior tag
akkor jo, tehát nem kell félnem a 31-32 fokommal. :)
köszi a válaszokat! -
X800XT
csendes tag
Nekem ASUS P4G8X-Deluxe, egy elég jól megoldott házhűtéssel:
Télen:
alap: 32 max: 37
Nyáron:
alap:36 max: 41 -
Detox_85
tag
100% terhelés, nyitott ház -->53 °C
-
mg105
senior tag
hi!
az lenne a kérdésem, hogy kb. meddig nem magas egy alaplap hőmérséklete?
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- DIRT Rally 2.0
- Nintendo Switch 2
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Túra és kirándulás topic
- Hardcore café
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- NZXT Kraken 360 (RL-KN360-B1) 2,5év garancia
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Noctua NH-L9a-AM5 CPU hűtő
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest