Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz _seth_ #8265 üzenetére

"[..] ami tökéletes állatban volt mégis már 2 óráva tovább töltötte mint a másik hármat"
    Úgy tűnik, akadnak még gondok a relatív olcsó kategóriában a töltésvég-detektálással. Amúgy az IPC-1(L) is tesz néha ilyet, legutóbb épp a régi (piros) AAA-méretű Tronic LSD-k töltésekor mondta azt öt perc töltés után, hogy "Full". Kisütésre tettem a cellákat, alig volt bennük maradéktöltés, és a tényleges töltés szinte el sem indult, mikor már be is fejezte. Négyből négy (!) cellával ezt csinálta. A következő menetben már normálisan feltöltötte mindet, mindet közel azonos, 1000mAh-s bevitt töltéssel.
    "én közben rádugtam usb-re is tölteni cuccot, hogy ne 1000 mA legyen a töltőáram hanem csak 500 mA"
    Nem ismerem annak a töltőnek a belső felépítését, de szerintem megenné a fene az egészet, ha úgy csinálták (volna) meg, hogy ha a fő rekeszekben való töltés közben USB-re dugsz valamit, akkor a rekeszek töltőárama lecsökken. Az áramgenerátor az minden körülmények között áramgenerátor marad, legalábbis töltéskor igen előnyös lenne, ha úgy maradna, különben az életben nem detektáljuk megfelelően a feltöltés végét.

Új hozzászólás Aktív témák