Keresés

Aktív témák

• VinoRosso

veterán

válasz Ősember #8173 üzenetére

én nem erre gondoltam, hanem egy hálózatra megbízható PH-s tagokból. Teszem azt ezeknek a tagoknak központilag felírnák az adatait személyi szám stb.( titkosan kezelve természetesen), ha esetleg eltűnnének a cuccal vagy valmai, akkor legyen egyből nyom(bár feltehetőleg ha megbízható nem csinál ilyet). Minden városban lenne pár ember, akik némi jattért cserébe azzal foglalkoznának, hogy akinek fontos a tuti megbízható vétel, az rajtuk keresztül bonyolítaná a cserét. Ez úgy történne, hogy aki elad, az helyben lepasszolja a cuccot az ottani PH-snak, ő mielőtt elküldi megnézi az eladónál vagy saját magánál( ha pl teloról van szó) működik e stb...( gondolok ilyen ominózus procikra vagy ramokra pl, hogy ez ennyin meg annyin megy aztán a vevőnél meg közelse, vagy egytalán nem ) és validálja az aláírásával hogy az áru tényleg kifogástalan, aztán elküldi a célvárosba egy ottani PH-snak, aki átveszi, és személyesen átadja kp ellenében a vevőnek, aki így meg nem tud lelépni fizetés nélkül a cuccal. A pénzt meg befizeti egy vevő által megadott bankszámlára és kész. Még olyasvalakiket is be lehetne talán szervezni, hogy akik amúgy is ingáznak mondjuk két város közt, szóval nem jelent nekik gondot pár csomag elvitele, megízhatóak, mert nyilván ez olcsóbb lenne mint a futárcég, és az illetőnek is legalább ki lesz csengetve az útiköltsége. Egyedüli para itt az, ha kiraboják a a PH-s tagot, de ez pl minden futárnál, akik több millával rohangálnak fennál, és mégsincsenek ilyen lehúzások. Ilyen esetek elkerülésére mondjuk lehetne forgalmas helyen találkozni, vagy több embert alkalmazni. Szal ilyen utánvétel szerű cuccos, nem spanyolviasz, a különbség csak az árban és a biztonságban lenne, mert igy tuti jót kap a vevő( míg mondjuk utánvétellel fel lehet adni egy féltéglát is akár), és ha ügyes a szervezés akkor kb olyna áron, mintha postán elküldené(kb 1k ). Ügyes szervezés alatt a hatékonyságot értem, hogy egy-két csomaggal senkinek nem érné meg futkorászni, de ha van 10 és ezt egyszerre pár óra alatt el lehet intézni akkor lehet hogy azért már megérné mindenkinek. Jobb ötletem nincs, mert ezt szerintem egész egyszerűen másképpen nem lehet, mint élőben és megbízható embereken keresztül. A gond ugyanis az hogy egyesek megbízhatatlanok, és sok csere nem valós időben történik. Ezeket ezzel a módszerrel mind ki lehet küszöbölni. Mellesleg meg ha jól működik a rendszer, akkor az erősíti csak saját magát ahogy ismertebb lesz, mert ezen keresztül senki nem fog megpróbálni szart eladni, mert egyből feketelistára kerülne, meg nem is léphet meg a pénzzel senki, így a kis csaló girnyók a perifériára szorulnának, és éppen ezért lenne piaca, pláne a mostani körülmények közt.

• Nyugdíjas

nagyúr

válasz Ősember #8173 üzenetére

Namegaztán az a bizonyos apró kis tüske ami maradhat az emberkék lelkivilágában, ha valami mégis balul üt ki, hogy ugyebár:
    "ha én lettem volna ott, én lehet észreveszem. Tényleg annyira kedves, hogy segitett,meg elment helyettem,de én lehet észre vettem volna. Miért nem figyelt jobban?"

És rögtön romlik az a nygon jó baráti viszony. Legalábbis megváltozik a hangulat. Nem haragszik rá a "megbizó",de azért akkor is csak ottmarad, hogy ha én lettem volna ot...
    Nagyon kényes téma ez. Pénz, anyagi dolgok miatti aggódás azonnal el tud rontani egy emberi kapcsolatot. Ronda dolog,de igy van.
    Ergo ilyesmivel harmadik személyt megbizni szerintem butaság.

Aktív témák

Hirdetés