Aktív témák

• zack

nagyúr

Elég sokszor üzleteltem már az évek folyamán itt a PH-n, de talán most futottam bele először egy nem túl korrekt eladóba. Az eddigi tapasztalataim pozitívak voltak, de a mostani eset is az elméletemet igazolja, miszerint az újoncokkal jobb vigyázni. A korrektségemet mi sem bizonyítja jobban, hogy fekete pötty nélküli vagyok, és az eddigi üzletfeleim egytől-egyig elégedettek voltak velem, amit természetesen pirossal jutalmaztak.
    A szóban forgó tétel 1800ft, és óriási pleff az eladónak, hogy ezért bevállal egy ordas nagy fekete pontot. Az eladó neve garaba15, a szóban forgó hirdetése pedig Gyári Apple iPhone 4 Bumperek! sok szín! tényleg gyári... AKCIÓ!!
    A történet:

iPhone 4-hez rendeltem tőle karbon mintás bumper matrica csíkot. Pü-ben érdeklődtem a részletek felöl, hogy SIM kivágott e, mert ezekből 2 fajta van, SIM kivágott, és olyan is van aminél nincs kivágva a SIM kártya betöltőnyílása. Ez ugye azért fontos, mert a karbonos 3M matricát nagyon nehéz vágni, ha esetleg rosszat kér az ember. 1500ft árat kaptam pü-ben, majd a miután mondtam, hogy SIM kivágott kellene, hirtelen 1800ft lett. Ennyi természetesen még belefér, bár aki ezzel foglalkozik, elvárnám, hogy tudja mit árul és mennyiért, és ne azt mondja, hogy nem tudta melyik és miért drágább, de akkor valószínűleg azért van árkülönbség, mert az egyik fajta SIM kivágott. :U
    A találkozóra eleve 25p késéssel érkezett ami már eleve nem tetszett, mivel addig a 0 fokban fagyoskodtam. 10-15 perc még elmegy, de ezen felül viszont minimum elvárnám hogy rém csörögjön az eladó, hogy késik. Ez nem történt meg, bár amikor odaért, mondta hogy "bocsi" amit ilyenkor már kevéskének érzek. Hozta a kért portékát, de volt nála még egy használt eredeti Apple bumper is, amit felkínált 4k-ért. 3,5k-ért elhoztam volna inkább azt, de nem engedett az árból, így maradt a karbon mintás matrica 1,8k-ért. Mondta melyik végétől kezdjem el a felrakást (bekapcs. gomb), és én így is tettem itthon. Majd az utolsó harmad (3 részből álló fólia) felrakásánál észrevettem hogy a segéd mikrofon kimeneti nyílásánál nincs kivágva a fólia, tehát a termék hibás. Ezt azért is furcsállottam, mert az előző matricám ami 800ft volt, ki volt vágva ott is. Nem volt mit tenni, megoldást kellett találnom. Ezért nem akartam visszavinni, mivel a fólia 2/3 része már rajta volt a telefonon, így megpróbáltam lukat csinálni a fóliára. Természetesen ez nehezen ment, mivel már ennek a darabnak is a nagy része a telefonon volt. Lényeg a lényeg, a jack bemenetnél ahol lehellet vékony a fólia, elaszakadt, és a luk sem akkora lett amekkorát szerettem volna. Gondoltam nincs mit tenni felhívom az eladót, hogy kérjek egy cserét, mert bár elaszakadt, de azért, mert a termék hibás volt. Telefonban megerősítette, hogy igen, a termék tényleg hibás, és nincs kivágva a segédmikrofon nyílása, és majd jövő hét végén cseréli. Ma ismét hívtam, mert eszembe jutott egy megoldás,de mivel nem vette fel pü-ben tájékoztattam, hogy szeretném a garit, ha egy mód van rá és megoldható. Azt írtam, hagyjuk a matricát (mivel egyik sincs kivágva, tehát az összes hibás), és viszek tőle egy bumpert a matrica árát pedig levonjuk belőle. Ezt a megoldást elvetette, mi több a fóliát is már csak úgy akarta cserélni, hogy azt az 1/3 részt ami sérült, és majd ő kilukassza nekem, mert milyen béna vagyok, miért nem lukasztottam ki szöggel, vagy speciális lukasztógéppel. Mondtam, hogy köszönöm, de nekem gányolt fólia nem kell cserébe, és kérek egy olyat ami gyárilag nem hibás, ahol kell ott ki van vágva, ill. továbbra is áll a bumper ajánlatom, és a különbözet kifizetése. Azt is hozzátettem, ha a gyárilag nem hibás matrica és a bumper sem megoldható, akkor legyen a pénz vissza, és majd veszek mástól matricát ill. bumpert. Természetesen evidens, hogy a matricát a telefonomról visszaadtam volna neki, és majd maximum ő kidobja, ha úgy gondolja. Ez így korrekt. Természetesen ez sem tetszett neki, és hogy csak úgy tudja orvosolni, ha a hibás részt cseréli, úgy, hogy majd ő "sufnituninggal" csinál oda egy lukat mert én béna vagyok. Lehet hogy béna vagyok, ill. vannak nálam ügyesebbek, de nem azért adtam ki közel 2k-t egy matricáért, hogy nekem kelljen haasználhatóvá tennem célszerszámok hiányában, egy szöggel és egy kalapáccsal. Mert ez utóbbit is az eladó ajánlotta. Milyen rendes. :( Mindezt úgy, hogy az ominózus matrica már fent volt a telefonon, és ott kellett kitalálnom rá valami megoldást.
    Mi a szubjektív konklúzióm? Oltári pleff, hogy valaki 1800ft értékű terméknél ennyire rugalmatlan legyen, és bevállalja, hogy sok százan megismerik, mennyire vevőbarát egy eladó, nem mellesleg egy szép nagy fekete ponttal. Továbbra is azt állítom (tisztelet a kivételnek), hogy csak olyan embertől fogok vásárolni, akinek pozitív a kialakított presztizse, és nem utolsósorban régi a tag, és magas ranggú is egyben. Ebben a kombinációban eddig még nem csalódtam.
    Végezetül pedig örülök hogy egy igen csekély összeget buktam egy inkorrekt eladó miatt, mert ez lehetett volna jóval több is, de azért egy ordas nagy fekete pötty mindenképpen kijár neki.

Aktív témák