Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11151) Biriboyka


Biriboyka
senior tag

Ebben a hsz-mben feketepontot kértem Olxander fórumtársnak mert nem küldte az elemeket amiket előre kifizettem. Az Úriember ( valóban nincs bennem cinizmus! ) most megküldte az elemeket sőt(!) többet is engesztelésképpen.
Az késésének oka végtelenül egyszerű, hazament külföldre és nem nézte a PH-t ellenben ott hibázott, hogy elfelejtett tájékoztatni. Ezért csak egy fél fekete, de egy fél pirosat is érdemel! :)

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#11155) Dudu67 válasza Darklyn (#11154) üzenetére


Dudu67
tag

Menj IDE a piros pontot ajánlani, de ha odaértél olvasd el az 1. hsz-t ! :D

Üdv Dudu

Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#11156) ladyviper


ladyviper
csendes tag

Figyelem!

Az Express.hu-n és lehet majd itt is csaló garázdálkodik. 1 év garanciával és eredeti szoftverekkel hirdeti Fujitsu amilo vagy lifebook laptopjait. Természetesen a garancia kamu, a szoftverek hamisak, számlát elismervényt semmit nem ad, 1 hónap után letagadja hogy vásároltál nála.
Átveri az embereket, mindig mást telefonszámmal hirdet.

(#11157) andreosz


andreosz
csendes tag

Tisztelt fórumtársak!
Egy feketét szeretnék kérni [ennek] a meghiúsult üzletnek a kapcsán [zozo1414] - nek.
A történet a következő: 08.31-én írtam neki hogy megvenném a kariját holnapi személyes átvétellel amire ő másnap válaszolt, hogy legyen 09.02-a. Beleegyeztem. Bő két óra múlva megkérdezett hogy jó -e nekem úgy, ha megjön az új karija, (amit már intéznek) akkor adja át a jelenlegit nekem. Kérdésemre, hogy mikor azt válaszolta hogy a héten. Beleegyeztem. Majd miután sokalltam a várakozást ma rákérdeztem, és azt válaszolta, hogy nem tudja eladni, mivel amit meg akart venni eladták. Ezzel részéről rendben van a dolog. Időközben tudtam volna venni másik kártyát ami megfelelt volna, de mivel megegyeztünk arról lemaradtam. Mivel csütörtök van így esélyem sincs már hogy a héten vegyek normálisat ami ide is ér. Jövő héttől pedig nem vagyok itthon egy darabig. Tehát gyereknek no game. Véleményem szerint ez tisztességtelen üzleti magatartás. Engem az adott szó kötelez és nem szokásom félrevezetni másokat. Ha úgy hirdeti eladó lehet, akkor nem is jelentkeztem volna rá. Más [oldalon] még fenn van a hirdetése, úgyhogy ebbe más is belefuthat. Egy fiatal 17-18 éves fiatalember az illető és remélem ebben a korban talán még javítható ez a hiányossága.
Üdvözlettel: andreosz

(#11158) Picco


Picco
addikt

hali mindenkinek.

tegnapelott lebeszeltem babicsbalu-val egy alaplapot, h holnap mennek erte, megbeszeltuk h ma (kesodelutan-este) fixaljuk pontosan az idopontot, namarmost elobb irtam neki h mikor-hol tudnank talalkozni, mire eloall azzal h most irt neki valaki h 3k-val tobbet adna erte, de eladja szivesen nekem ha rafizetem az osszeget...ez kicsit betett foleg h nem nekem lesz a gep es szombaton at kell adnom.

eleg valoszinutlen h ilyen lapot talalok ma este ugy h holnap pesten at is tudjam venni, tehat szeretnek neki kerni egy fekete pontot, mert vehetem meg a lapot ca. 10k-val dragabban amennyi hasznom lett volna az egesz gepen zusammen...

ui: ma 21:07kor hivtam, nem vette fel, utana irtam privit h holnap keresem telon, irt utana h ne haragudjak de 5-10ig edzese volt, nem tudta felvenni , es most azt hozta fel kifogasnak h azert nem en kapom a lapot, mert 9 utan kerestem...."ha hamarabb irtam volna privit akkor az enyem"(edzes kozben privit nez? WTF:F )

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#11159) Tottika válasza andreosz (#11157) üzenetére


Tottika
tag

Én ezért nem adnék azért feketét........de a fejesek biztos tudják majd:)

T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★

(#11160) andreosz válasza Tottika (#11159) üzenetére


andreosz
csendes tag

Lehet. De valamilyen figyelmeztetés csak járna. Te sem nagyon örülnél ha 2-3 hétig keresnél valamit ami megfelel neked. Megegyeznél valakivel, majd 3 nap múlva közölné veled, hogy mégse. Közben pedig felkerült és el is kelt ami szintén jó lett volna. Ezt nem tartom korrekt dolognak.

[ Szerkesztve ]

(#11161) danilla


danilla
őstag

Nem értem, a Ph tagok nagy része olvasni nem tud, csak írni?
"Akikkel jó vigyázni üzletelés során! (Az első hozzászólást olvassátok el.)"
"Csak abban az esetben kérj fekete pontot, amennyiben valós anyagi kár ért!"
Ezeket nagyon sokan nem veszik figyelembe, akinek nem inge...

https://twitch.tv/ddplayzone

(#11162) Karee11 válasza ladyviper (#10971) üzenetére


Karee11
tag

Hello mindenki, Karee11 vagyok! :)
Még csak most látom, hogy ladyviper miket írogat ebbe a topikba.

Először is mint írtam a hirdetésemben a hozzászólásoknál NEM lopott a gép! [További infó]
"3 hónapos új gépként..." - nem tudom honnan veszi, mivel világosan leírtam, hogy a vateráról vettem 3-4 hónapja, de azt nem, hogy új lenne. (meg amúgy is ha 3 hónapos az már nem új :F )
"Több darab van neki belőle..." - konkrétan 1db van belőle ami saját használatra volt megvéve.
"3-4 éves gépek" - nem is tudom, melyik 3 éves laptop bírja 2,5 órán át az eredeti akkumulátorról... mind1
"A vele váltott privát emailek a bizonyítékok..." - email egyáltalán nem jött tőle, csak PÜ :D abban viszont volt 2 db teljesen értelmetlen üzenet. Visszaírtam neki, semmi válasz...
Van pár értékelésem, és meg lehet mindet kérdezni, nem vagyok egy TOLVAJ alak!
...csak ennyit akartam :DDD

Szép napot mindenkinek! :R

(#11163) Tottika válasza danilla (#11161) üzenetére


Tottika
tag

Ez így van és valahol szerintem is meg kell húzni a határt.Persze bosszantó én is bosszankodtam már mert megigérte,hogy nekem adja el és másnak adta.....De sajna az üzletben mindig a pénz az úr és nem más.....és azért lássátok be,hiába van egy eladónak 20pirospontja,de van egy fekete is,rögtön azon fognak mazsolázni,hogy honnan szedte be,mikor is nem volt korrekt!!??....pedig talán csak egy kis apróság miatt kapott feketét.

[ Szerkesztve ]

T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★

(#11164) andreosz válasza danilla (#11161) üzenetére


andreosz
csendes tag

Képeket nézegetni járok a Ph-ra. Egyébként az első hsz-ben ez is benne van "Ha valaki az üzlet során számodra anyagi kárt okozott, amiért fekete ponttal jutalmaznád, vagy pusztán inkorrektnek tartod és szeretnéd, ha ennek nyoma maradna" amit ezek szerint nem jól értelmeztem. Egyébként ha csak anyagi kár esetén lehet fekete ponttal jutalmazni a partnert, akkor nem sok értelmét látom a Ph megbízhatóság nézegetésének. Én is azt szoktam megnézni mielőtt valakivel üzletet kötnék, de ezek szerint ott semmi nem utal arra, ha valaki nem korrektül üzletel.Felrúg megegyezést, nem állja a szavát, csak azt lehet megtudni a fekete pontból, hogy az illető már tényleges anyagi kárt okozott másnak. Arra pedig nincs időm, hogy több mint 11000 hozzászólást végigböngésszek.

(#11165) andreosz válasza Tottika (#11163) üzenetére


andreosz
csendes tag

Értelmező szótár szerint:" Korrekt:Erkölcsi értelemben: becsületes, példás, méltányos. "Korrekt eljárás, korrekt viselkedés"" Ha valaki eladóként hirdet valamit és elfogad rá egy ajánlatot, másnapi személyes átvétellel, majd az ő kérésére későbbre kéri az átvételt "elteszem neked" jelzéssel. Majd miután több napig nem jelentkezik és rákérdezek, kijelenti hogy mégsem eladó és felháborodik, mert szerinte az elteszem neked kifejezés nem jelenti azt, hogy te veheted meg. Szerintem az nem korrekt. Mindegy. Köszönöm a hozzászólásaitokat. Nem ragaszkodtam a feketeponthoz, de jó lenne ha az ilyen dolgoknak is maradna valamilyen nyoma ami könnyebben visszakereshető, mint rengeteg hsz. végigolvasása.

(#11166) danilla válasza andreosz (#11164) üzenetére


danilla
őstag

Ezek szerint te magadra vetted :)
-Igen, nem jól értelmezed azt a mondatot.
-Ide bele lehet írni, olyan történetet amiben az egyik fél inkorrektsége miatt hiusult meg az üzlet, de senkit nem ért anyagi kár
-Lehet hogy az egyik fél önhibáján kívül volt az üzletben inkorrekt, az megérdemli a fekete pontot?
-Szerintem 100%-san jogos, hogy az érdemel fekete pontot, aki anyagi kárt okoz az üzletpartnerének.
-Pontosan a fekete pontokból azt lehet megtudni, hogy ki hányszor okozott valakinek anyagi kárt, erre ott a phmegbízhatóság.atw.hu, viszont itt a ph-n az Akikkel vigyázni.., és a Jelentsd fel a csalókat topikok, itt minden le van írva részletesen, még az is ha csak inkorrekt volt valaki. nem kell végigolvasi mind a 11e hozzászólást :F Használni kell a keresőt ;) rákersel annak a nevére akivel üzletelni készült, és elolvasod róla a véleményeket, már ha szerepel az illető ezekben a topikokban.

https://twitch.tv/ddplayzone

(#11167) andreosz válasza danilla (#11166) üzenetére


andreosz
csendes tag

Igazad van :R . Először történt velem ilyen. Remélem utoljára is. Elég sok idegességet okozott. A kereső használata meg se fordult a fejemben. Kösz. További kellemes napot.
Üdv, andreosz

(#11168) orkester


orkester
senior tag

11147ig a kérések moderátori vizsgálat alatt.

PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!

(#11169) #92888064


#92888064
törölt tag

hi
véleményt kérek:
megbeszéltem ma egy arccal, hogy pénteken eljön hozzám és beszámítom a vga-ját az én vga-mba, de este folyamán kaptam egy sokkal jobb ajánlatot. nem akartam szavam szegni, de felhívtam és sikerült kimondatni vele, hogy "tényleg jobb, vidd azt", de én voltam akkora marha, hogy felajánlottam neki, hogy a mai nap folyamán saját részre megrendelt vga-t megkapja, aminek a hűtésére tudtam, hogy lesz vevő, mert egy ugyanilyet adtam el most, és több jelentkező is volt rá. én hülyeségnek tartok egy ilyen drága hűtést, és már postán van a vf700cu(feleannyiért mint a vf1000). szóval voltam akkora barom, hogy azt mondtam "kárpótlásul" megkapja ezt a kártyát hűtés nélkül (értelemszerűen olcsóbban,ő amúgy is vizesblokkot rakna rá, szóval még jobban is járna), és ugyanúgy beszámítom a videókariját jófejségből.

aztán elkezdtem gondolkodni, hogy bizony lesz még1 fölös vga-m, bukok a mutatványon és árulhatom az ő kariját, plusz lesz egy fölös vf700cu-m, nem lesz rendes vga-m, mindezt azért, hogy álljam a szavam. mindig maximálisan korrekt voltam, de jelen esetben magammal ba..ok ki. megér ez ennyit?

[ Szerkesztve ]

(#11170) Dodder válasza #92888064 (#11169) üzenetére


Dodder
tag

Vélemény:

Nos. Az "arc" helyett a PH-Forumtárs vagy a neve is megfelelne. Szerintem ez a te problémád. Fekete pontot nem kapsz érte csak dorgálást esetleg. de ez az én véleményem. Jófejségből te kavarsz rendesen előbb gondolkodj utánna igérgess.

[ Szerkesztve ]

Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.

(#11171) #92888064 válasza Dodder (#11170) üzenetére


#92888064
törölt tag

szándékosan nem írtam a nevét a gyorskereső miatt, mert hagyján, hogy ő a sértett, de még a neve is szerepelne itt.
tény és való, hogy meggondolatlan voltam, de telefonálás közben nem tudtam felmérni a helyzetet.
köszönöm a választ/véleményt.
akkor a gyorskereső miatt:
Ad-m azaz én, visszamondtam egy 4 nappal későbbre lebeszélt üzletet még a megbeszélés napján, mert jobb ajánlatot kaptam, majd kárpótlásként mondtam neki egy jobb ajánlatot, de a beszélgetés után rájöttem, hogy magammal szúrok ki ha ezt megteszem, így ezt is visszamondtam.

[ Szerkesztve ]

(#11172) bandhi válasza #92888064 (#11169) üzenetére


bandhi
csendes tag

üdv mindenkinek, én lennék az Ad-m kolléga által sértett "arc" :)

csak közölni szeretném, ha ez számít valakinek, hogy a magam részéről nem haragszom az eset miatt. Ad-m kicsit segget csinált a szájából, de úgy érzem kellőképpen zavarja őt is a dolog, engem pedig végül is nem ért anyagi kár. a lényeg, hogy szerintem van gerince, csak hibázott. ennyi.

(#11173) #92888064 válasza bandhi (#11172) üzenetére


#92888064
törölt tag

nekem számít, köszönöm :R

(#11174) Geönczy


Geönczy
aktív tag

Kérnék egy nagy fekete pontot:Rágógumi "embernek" ezért az üzletért:XFX GTX260 XT
A fekete pont azért jár mivel hamisított garanciapapírt adott hozzá! Mely Gianni-hoz szólt állítólag, közben meg ő nyomtatta. Ezt természetesen elfelejtette nekem mondani....
Azóta lám lám nem lehet elérni.
Ez pedig akkor derült ki amikor én továbbadtam a kártyát. Ezért kellemetlenséget okozva másnak. Így leégettem magam és persze a kártyát is visszakaptam. Sőt valami egyéb problémája is van a kártyának mivel akinek eladtam volna nem is működött a gépében.

Üdv Gábor!

(#11175) Hector01


Hector01
csendes tag

Sziasztok!

Gondoltam tájékoztatlak benneteket, hogy E-Max kollega még mindig nem küldte el a garancialevelet és a számlát. Cseréltünk egymás között telefont, amit futár/postai úton oldottunk meg. Nekem azt mondta hogy minden megvan hozzá ...beleértve a garjegyet és a számlát is! Sőt, azt is ígérte hogy küld hozzá egy puha tokot is, mivel ő abban hordta....Namármost... tok nem érdekes.... de a garjegy és a számla még mindig nem érkezett meg! Próbálom elérni a megadott telszámon, amin nem elérhető.... küldtem neki itt is üzenetet és küldtem neki e-mailt is...de semmi.... Szerintetek? :F

Szép napot!

(#11176) Mr.Skynet


Mr.Skynet
senior tag

Hi!

eurcash kollégával egyetlen problémám van, nem jött el a megbeszélt időben a megbeszélt helyre a laptopot megnézni/megvenni!

Ezzel semmi problémám nem lenne, ha nem tartogattam volna neki ~1.5 hétig a cuccot, és legalább elértem volna valahogy, ha már magától semilyen formában nem értesített engem... :(((

Egy Black Point szvsz elférne a neve mellé!

(#11177) XmoD


XmoD
aktív tag

Valszeg külföldön van megint E-Max :DDD

[ Szerkesztve ]

(#11178) Braveee


Braveee
csendes tag

Kérnék egy feketepontot nuendo -nak, a következő miatt:

Vásároltam tőle egy rossz alaplapot, mivel garanciák intézésvel foglalkozom, és jó üzletnek tűnt az adott áron. Kérdeztem hogy van-e rajta sérülés, a válasz az volt hogy teljesen egyben van, nincs rajta semmi hiba. Amikor megérkezett az alaplap, a processzorfoglalat tüskéi összevissza áltak, ahogy gyorsan átszámoltam 9 db hiányzott is belőle.. tehát így 0ft-ot ér az alaplap. Amikor kérdőre vontam, a válasz az volt hogy amikor feladta még egyben volt..:) érdekes hogy a postások kibontják és összevissza kuszálják a lábakat.. nem a pénzről van szó, mert nem egy óriási összeg, hanem az elvek.. sajnos ez így megy a kukába, tőle nem veszek semmi többet az is biztos

Üdv, Szakee28

!Garanciális ügyintézésben tudok segíteni!

(#11179) Braveee válasza Lawboy (#10800) üzenetére


Braveee
csendes tag

Háháááháá:) ez teccik nem is láttam még a feketepontomat..:) hát Lawboy érdekesen leírtad a történetet, sok sikert az eladáshoz.. tudod 2 oldalú az üzlet, nem csak nekem kell alkalmazkodnom a másikhoz, ha nekem nem jó az időpont amit mondtál akkor nem az a megoldás hogy akkor hagyjuk az üzletet.. semmi rugalmasság nem volt benned, így hát nem kellett a drága kártyád, amit 7000 forintal olcsóbban házhoz is hoznak:) vigyázzatok vele mert nem 100-as a gyerek

!Garanciális ügyintézésben tudok segíteni!

(#11180) szaszlaci válasza XaraX (#11095) üzenetére


szaszlaci
addikt

A napokban kérdeztem meg a Postán, hogy mire jó ajánlottan feladni. +200 Ft.
Válasz: hogy legyen nyoma, ha eltűnik, akkor visszamehetek, utána tudnak nézni. Láthatom, hogy alá van-e írva hogy átvették, vagy ha eltűnt, kártérítést fizetnek! Nem kell értékbiztosítás, elég a sima ajánlott, és egy bizonyos összeget úgy fizetnek vissza, hogy nem tudják mi és milyen értékű terméket adok fel. Állítósuk szerint legalábbis.

Pár tapasztalat:
-sima kis csomagok, aláiratnak valamikor
-volt, hogy 450 Ft-os díjjal kihozott csomagot kocsival hoztak mert nagyobb kicsit (tonerpor), aláiratnak
-van, hogy ajénlottan lett küldve részemre (pl egy boríték épp a napokban, nem kellett aláírni)
-van, hogy külföldről küldött csomag, ha 1-2 ezer forintos, csak a posatládába van rakva
-van, hogy ugyan onnét jövő csomag 4-5 ezer, akkor alá van iratva. Ugyan az a légiposta, ugyan olyan csomagolás.

A tértivevény meg azt jelenti, hogy a feladó kap egy levelet, amiben szerepel az, hogy a csomag át lett adva.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#11181) Prof01


Prof01
veterán

Egy fekete pontot érdemel stiglinc73 kolléga.
Turbo sim-et vett tőlem utánvéttel, de nem vette át. Azóta be se lépett az oldalra. Ma hozta vissza a postás, így oda 900ft-om. :(((

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#11182) geza12


geza12
aktív tag

Sziasztok!
Szerintem http://hardverapro.hu/tag/boeing.html nevű prohardveres kollégával nem igazán érdemes üzletelni,mert körülbelül 6 napig csak szivatott 1 processzrorral ami 1 AMD Phenom720as lett volna először 25ezerért, aztán rejtélyes okból lement a proci 20ezer ft-ra.
Itt a link esetleg:http://hardverapro.hu/privat/boeing/listaz.php.
Ledumáltam vele a procit személyes átvétellel ,minden frankón ment, közben én eladtam az enyémet, és mikor az átvételre került volna a sor azt mondta egyszeűen sms-be hogy ELKELT.
Nem tudom egyáltalán létezett e ez a processzor nála vagy nem, de ezért én adnék neki 1 NAGY FEKETE PONTOT, mert ha már megvan beszélve és az átvételre kerülne a sor akkor miért mondja le és miért írja sms-be hogy elkelt.
Az ilyen embereket nem értem.

(#11183) XaraX válasza szaszlaci (#11180) üzenetére


XaraX
addikt

"vagy ha eltűnt, kártérítést fizetnek! "
A feladási díj x % a kártérítés összege, amire jogosult vagy, ettől függetlenül kézbesíthető levélszekrénybe.
A többi felsorolt esetben a küldemény fajtája és némi egyéb, amit nem részleteznék :) , határozza meg a kezelést.
Tértívevényes esetén magát a tértívevényt kapod vissza a címzett aláírásával, átvétel pontos dátumával ellátva.

(#11184) szaszlaci válasza XaraX (#11183) üzenetére


szaszlaci
addikt

A feladási díj x %-a kártérítés? Azért az elég hülyén hangzik. Visszakapok egy levélként elküldött cuccból 150 Ft-ot?? Ezt hol hallottad, Postai alkalmazott vagy épp? :)
Mert ezek szerint semmi értelme ajánlottan kidobni 200 Ft-ot, mert azt se kapom vissza ha baj van??

Egyéb részletek, hogy van-e kedve csöngetnie a postásnak? :)

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#11185) wipes válasza szaszlaci (#11184) üzenetére


wipes
senior tag

feladási díj x szerese a kártérítés (pontosan most fejből nem tudom) drágább cuccot meg értékbiztosítva kell feladni, vagy garantált idejű csomagként, az alapból értékbiztosított is

(#11186) XaraX válasza szaszlaci (#11184) üzenetére


XaraX
addikt

Valóban, félreérthető volt a fogalmazásom. :B
X %=nem tudom pontosan, hányszorsa a feladási díjnak.
Ha érték, amit küldesz, létezik értékbiztosítás.
Drágább, de megnyugtatobb, és problémás esetben garantált.
Vagy az idögarantált csomag, kevesebb, mint 2k feladási díj, és alpból 50k-ig biztosított.

(#11187) szaszlaci válasza XaraX (#11186) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nah, akkor úgy már érthető.
50 rugóig biztosítva van, az nem rossz, ezt nem is tudtam.

Azért az igazsághoz tartozik, hogy nekem még soha semmi bajom nem volt a Postával. Elsőbbségi másnap meg szokott érkezni, ez pedig a futár sebessége, 5-10x-es áron.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#11188) Zefír válasza Zefír (#10967) üzenetére


Zefír
őstag

A dolgok rendeződtek a kolégával, de azért pirpsat nem kap :N
Legközelebb figyeljen oda az üzletei során, nehogy még ilyen helyzetbe kerüljön.

(#11189) Genius007


Genius007
őstag

Üdv. mindenkinek!

Egy sztorit szeretnék veletek megosztani, ami tegnap - ma történt velem.
Előre leszögezem, hogy nem fekete pont osztás a célja ennek a hozzászólásnak!
Vettem itt PH!-n egy procit XY embertől (mindegy kitől), elpostázta, elküldte az azonosító kódot, és a képet a postázásról.
Vártam a postást másnap reggel, jött is, de a csomagom / küldeményem sehol, direkt rá is kérdeztem, hogy XY névre jött esetleg valami? Azt mondta nem!
Gondoltam magamba, akkor lehet délután kézbesítik ki (bár tudtommal nem jár postás délután) vagy majd hétfőn ...
Bementem még aznap délután a postára, mert nem hagyott nyuogodni a dolog, azt mondta a hölgy, hogy a kézbesítőnél van a csomagom, mondom már járt nálam reggel, de Ő nála nem volt semmi, legalábbis az én nevemre. Mondta hogy oké, jöjjek vissza 18órakor, és utána nézünk a dolgoknak. Jó oké ...
Vissza mentem 18óra után pár percel, a hölgy azt mondta, hogy a kézbesítő kikézbesítette a csomagot / küldeményt! Mondom igen? Ez érdekes, mert senki nem kopogott, csöngetett, nem hagyott semmi értesítőt, és a boríték "tartón" sincs semmi a nevemre. Felhívta a kézbesítőt, közben rokonom is beszélt a hölgyel telefonon, hogy mégis hol van a küldeményem stb ... jó oké utána néz ... eltelik pár perc, visszajön a hölgy, és mondja, hogy holnap (azaz ma Szombaton) kiküldi ide az akkor műszakban lévő kézbesítőt, és megbeszéljük vele a dolgokat, hogy mi merre, hány méter ... oké ...
Várom - várom a kézbesítőt, senki ... 13:30 fele szépen beballagtam a postára, és utána kérdeztem a dolgoknak (az a hölgy naná hogy nem volt ott), beszéltem egy másik hölgyel, (akinek ugye ujra előkellett adnom a sztorimat) és azt mondta lehetetlen, hogy ma kijöjjön hozzám a postás, mert ma nincs is kézbesítés, de mondom ezt mondták, hát Ő szerinte biztos, hogy nem mondtak nekem ilyet ...
Hétfőn mehetek vissza, akkor talán kiadják a postás nevét - telefonszámát, és lehet panaszt benyújtani, de hogy a küldeményem meglesz-e az jó kérdés ...
Amúgy egy buborékos boríték volt, benne XY dologgal, elsőbbségivel + ajánlottan volt feladva! Én úgy tudom amúgy,hogy a postás abban az esetben hagyhatja ott a csomagot vagy levelet ajánlott küldemény esetén,ha a postaládákat olyannyira biztonságosnak tekinti hogy onnan kivenni, ellopni, kinyitni a ládát nem lehet. Itt nálunk nincs postaláda, csak ilyen levél tartó szerűség (mivel nem sima panel ház ... ) szóval akkor a postás baszta el a dolgot. Azon is gondoltam, hogy valamelyik lakó vette el, de kétlem, vannak itt fizetős ujságok - magazinok, mégsem nyúl hozzá senki, szóval már csak a postásra tudok gondolni ... :U

Várom az ötleteket, hogy ilyen esetben mit lehet tenni / Ti mit tennétek.

:R

https://hardverapro.hu/apro/razer_blade_16_2023_i9_13950hx_rtx_4090_16gb_32gb/hsz_1-200.html

(#11190) szaszlaci válasza Genius007 (#11189) üzenetére


szaszlaci
addikt

Várnék hétfőig. Ha jól értem, csütörtökön lett feladva, és a probléma, hogy pénteken még nincs a kezedben. Na meg a halandzsázás a Postán..
Ha hétfőn sem kapod meg, nem tudom mit tegyél. :F

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#11191) Genius007 válasza szaszlaci (#11190) üzenetére


Genius007
őstag

Nem az a bajom, hogy nincs a kezemben, hanem az a bajom, hogy a posta szerint először a kézbesítőnél volt a küldemény, utána pedig elvileg kézbesítette is (a posta szerint) holott ide (az én nevemre) nem jött semmi ... ez a problémám.

https://hardverapro.hu/apro/razer_blade_16_2023_i9_13950hx_rtx_4090_16gb_32gb/hsz_1-200.html

(#11192) EmberXY válasza Genius007 (#11191) üzenetére


EmberXY
addikt

"XY embertől...." , már megijedtem, hogy én vagyok... :)
Természetesen a félreértések elkerülése érdekében nem én vagyok az érintett, csak hozzászólni szeretnék.

Sajnos úgy tűnik, hogy tényleg otthagyhatja a postás bizonyos esetben az ajánlott küldeményt..:

"Ajánlott különszolgáltatással feladott küldemény akkor kézbesíthető levélszekrény útján, ha a címzettnek, illetve meghatalmazottjának, helyettes átvevőjének történő személyes kézbesítési kísérlet eredménytelen volt, és a címhelyen a 15. §-ban foglaltaknak megfelelő levélszekrény található."

Ezek ismeretében van rá esély, hogy valóban otthagyta a levélszekrényben, és valaki kivette, én már jártam igy levéllel, bár az nem volt ajánlott..
Az már más kérdés, hogy mennyire volt eredménytelen a kézbesitési kisérlet... Erről a kézbesitő tud majd nyilatkozni, ha előkerül....
Ha a kézbesitő végezte a munkáját, és nem követett el hibát, esetleg súlyos hibát (bár fura, hogy az adott hölgy sem volt már bent, senki nem tudott semmit, és a kézbesitő sem jelent meg a megadott időben), akkor csak igy tűnhetett el.
Javaslom, hogy hétfőn mindenképpen járj utána a dolgoknak...

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#11193) Genius007 válasza EmberXY (#11192) üzenetére


Genius007
őstag

1. Itt senkinek nincs levélszekrény, van egy ilyen fali "tartóka" a bejárati ajtóval szemben (ami mellesleg a mi ajtónk mellett van, mivel földszinten lakunk), arra rakja rá a postás a számlákat stb, általába.
Volt hogy haverom küldött elsőbbségivel szintén buborékos borítékot, csöngettett a postás, átvettem, és kész, most meg semmi ... bár én még mindig azt tartom valószínűnek, hogy a postásnak tetszett meg a buborékos borítékom ... :U

Ui.: Egésznap itthon voltam - voltunk, és senki nem csöngetett - kopogott.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/razer_blade_16_2023_i9_13950hx_rtx_4090_16gb_32gb/hsz_1-200.html

(#11194) EmberXY válasza Genius007 (#11193) üzenetére


EmberXY
addikt

Én is utaltam erre a "súlyos hiba" kifejezéssel, bár távol álljon tőlem, hogy bárkit is gyanúsitgassak, vagy bármivel is vádoljak, de ami furcsa az furcsa.

Alaphelyzetben az ember nem is gondol erre az eshetőségre, mert ez már tényleg felháboritó. Ha a postán úgy tudják, hogy kézbesitve van, akkor elég valószinű, hogy "kézbesitette"...
Ha netán tényleg ezzel a helyzettel állsz szemben, még mindig vannak lehetőségeid, pl. az "aláirásod, amivel átvetted...", biztos nem hasonlit a tényleges aláirásodra, illetve ha otthagyta, akkor pedig elmarasztalhatják, mert nem megfelelő a levélszekrény, mégis otthagyta, mivel nagyobb értékű küldeményről van szó, esetleg gyanússá is válhat...
Remélem, sikerül megoldanod az ügyet.

Up the Irons!

(#11195) Genius007 válasza EmberXY (#11194) üzenetére


Genius007
őstag

Aláírásról én is érdeklődtem a postán, kérdeztem, hogy meglehet nézni, hogy ki írta alá?
És ekkor ment el a hölgy telefonálni, és állítólag a postás lerakta a tartóra, és nem iratta alá senkivel, mert ugye ajánlott küldeménynél nem köteles aláíratni bármit is, csak azt felejtette el, hogy nincs levélszekrény, ergó nem biztonságosan helyezte el a küldeményt, de ezt majd hétfőn kivesézzük, legalábbis remélem.

Remélem én is, hogy sikerül megoldani! :R

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/apro/razer_blade_16_2023_i9_13950hx_rtx_4090_16gb_32gb/hsz_1-200.html

(#11196) J.R.Ewing


J.R.Ewing
tag

sokáig gondolkodtam, végül úgy döntöttem szemétg..i leszek, de a PH nem bírja el ezt a kisstílűséget sem, ezért inkább leírom, hogy aki alkudni akar Shadowman05 kollégánál, az ne tegye, vagy utána ne vegyen semmit se komolyan, amit a kolléga mond.

akartam venni egy TP-Link routert, találtam is Hardveraprón egy 841N-t 7500Ft-ért.
napokig olvasgattam a routerekről, bújtam az árlistát, akkor épp 7947Ft (vagy vmi ilyesmi) volt u.ez 5 év garival.

mondom a srácnak priviben, elvinném 6500ért, mert csak.
az nem jó.
biztos nem jó? poénkodtam kicsit, hogy kell buszjegyre...
nem.
hát jó, mégis merre laksz?
nem mind1? ő úgyis állandóan mászkál a városban, vmikor összefutunk és kész. van fél év gari nanoba, majd az van oszt jónapot.

itt lepődtem meg....mondom neki, csak kérdeztem, gondoltam meg lehet tekinteni működés közben. meg is említettem neki, hogy ha mondjuk őstag lenne, akkor nem érdekelne, de újonc.

ezután hosszasan értekeztem neki arról, hogy miért ennyi az annyi. használt, ezért nekem eleve ugrik az áfa róla (nettó felett nem veszek használt cuccot, de inkább bruttó 67%-a, vagy alatta). ráadásul rákerestem a nevére, mert azzal jött nekem az újoncozásra, hogy ő teszveszen meg vaterán is fent van ezen a néven, és nézzem meg a referenciáit.

ilyen nevet ott nem találtam, viszont találtam egy pontosan olyan hírdetést májusból, amilyen kint volt
[link]
ergo, már egyszer megpróbálta eladni ennyiért, de nem ment.
pontosan u.ezt a hírdetést adta fel 08-23 vagy 08-27-es dátummal is.(azt sajna nem találom még google cacheben sem, mert a címe( és így az URL is?) u.az volt.

na ezt belinkeltem neki privátban, hogy barátom, május óta próbálod eladni, de nem megy. nem kéne csökkenteni az árat? mondom neki 6-ot érne, de az előző 6.5-es ajánlatomat nem vonom vissza, mert jófej vagyok, ő is belátta, hogy drága lesz, és azt mondta alszik rá egyet, és másnap jelentkezik.

nem jelentkezett egész nap, csak este: óó, bocsi, pont elvitték a meghirdetett áron. ő mondta, hogy jó ár, és el fogják vinni.

persze egyből kiröhögtem, hogy na persze, hónapokig senki, és pont most...
jaj, akkor majd lefényképezi, vagy menjek el vele...jött a hülyeduma ugyebár. erre csak annyit mondtam, hogy tegye fel youtube-ra.

pár nappal később nézem apronetet, és mit látok: Tamás barátunk, adatainál szereplő telefonszámmal hírdet egy 841N-t 7000Ft-ért. áá mondom magamban, biztos eladta már, de nem vette le, majd lejár magától a hirdetés.

aztán csak nem hagyott nyugodni, ezért dobtam neki egy mailt, hogy aktuális-e még a dolog.
de ezt sem bírtam kivárni, ezért felhívtam péntek délután, hogy megvan-e még a router. (persze nem tudta, hogy én vagyok az a PH-ról)

persze, persze megvan. árból engedne? nem, 7ezer. oké, mikor hol lehet átvenni? csak hétfőn, hétvégén nem ér rá. jó, majd vasárnap hívom akkor.

akartam is mondani neki, hogy én írtam emailt is, de elfelejtettem. végülis ezen bukott meg végleg.
este nézem a mailboxomat, és mit látok: email shadowman05-től, hogy igen, az apronetes hirdetés még aktuális, és akár másnap (azaz ma) 12:15kor boráros téren át is vehetem.
tehát nem is adta el a routert, és rá is ért volna hétvégén. 2x baszott át, anélkül, hogy tudta volna, hogy u.azzal az emberrel 'beszélt' mindháromszor.

végülis hajnal 5kor írtam TP-LINK supportnak, hogy 841N tud-e QoS-t, vagy csak a 841ND.
hálistennek reggelre ott volt a válasz is, hogy nem tudja hardver miatt.
sokáig gondolkodtam, hogy a kis kamugépet megszívassam-e, és hagy várjon rám, de nem vagyok ilyen. küldtem neki egy sms-t, hogy tárgytalan mert nem tud QoS-t, ne várjon és vettem egy 741ND-t boltban.

aztán most küld egy üzit, hogy de tud QoS-t, rajta is van az elején, lefényképezze?
szegény szakbarbár a QSS-t QoS-nak nézte...

miért kell az internet, a google korában hazudozni? miért nem lehet azt mondani, hogy inkább a polcomon rohadjon szét, de nem adom el annyiért? miért kell saját magából bohócot csinálnia?

szóval vigyázat, komolytalan eladó!!!
nem hinném, hogy átkurna, vagy szart ad el, de én a hazudozást nem szeretem

[ Szerkesztve ]

(#11197) tabrev


tabrev
tag

Sziasztok!

Egy rövid történetet leírnék én is, főként azért mert az [almaspece] kolléga neve mellett ezidáig csak piros pont szerepelt.

A story: csütörtök éjjel felrakot egy hirdetést [link] melyre még iziben írtam privit jelezve, hogy nekem egy proci kellene, majd kértem a hirdetésben telszámot és másnap fel is hívtam. Teljesen korrektnek tűnt a vonalban, megkértem tesztelje ki a procikat és a jobbikra még rá is fizetek a vesződsége miatt valamint a jövő hét hétfő (09.14.), kedd (09.15.) napjáig tegye nekem félre és akkor elmegyek érte. Természetesen megígérte és mondta estére már linkeli is az eredményt. Ebben megnyugodva elmentem kirándulni, most értem haza és látom, hogy fogad tőle egy privi melyben közli eladta mindkét procit.
Azt gondolom ezt másképpen is lehetett volna intézni, vagy nem ígéri meg, hogy félreteszi vagy nem adja el...
Nekem ebből anyagi károm nem keletkezett (max a telefonhívás) ezért nem tudom megér e egy fekete pontot a dolog, azonban annyit mindenképpen, hogy ha üzletel valaki akkor az adott szó legyen adott szó, én számítottam az üzletre. Talán nem egyedül vagyok aki ezt az eljárást nem találja korrektnek.

Köszönöm! :R

(#11198) sasa311 válasza J.R.Ewing (#11196) üzenetére


sasa311
veterán

Ez mondjuk teljesen nem témábavágó, de te meg mit "zsidózol"?

Megkérdezted adja-e annyiért amennyiért te vinnéd, nem adta. Itt az alku lezárult, én is elküldtelek volna a búbánatba ha elkezdesz kioktatni róla, hogy miért adjam a saját - akár használt - cuccomat nem annyiért, mint amennyiért gondolom.

A kisstílűség pontosan a te viselkedésed ebben a sztoryban. :U

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#11199) szaszlaci válasza Genius007 (#11195) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szerintem simán nem tudnak mit mondani, hát hebegnek-habognak. Legalábbis ebben bízom. Ha hétfőn nem érkezik meg, akkor cselekedj!

sasa311: egyetértek veled, pont hogy neki kellene a negatív, valaki rákeres a srácra, csak azt látja, írtak róla egy képernyőt, biztos nem jó arc..

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#11200) J.R.Ewing válasza sasa311 (#11198) üzenetére


J.R.Ewing
tag

Megkérdezted adja-e annyiért amennyiért te vinnéd, nem adta. Itt az alku lezárult

látom nem értetted.
megkérdeztem adja-e 6500-ért, de ő 7000-t mondott. oké, ezzel semmi baj, mondja azt, hogy annyiért nem adja. de ő azt mondta pár üzenetváltás után, hogy oké, alszik rá egyet. ezzel sincs semmi baj. tehát nem azt mondta, hogy bocs, 7000 alatt semmiképpen, akkor inkább itt rohad meg nálam a polcon. ez korrekt lett volna.

aztán másnap nem hívott, ahogy megígérte, hanem este már azzal jött, hogy jujj már jöttek érte árában. oké még ezzel sem lenne gond, eladta árában.

csak aztán kiderült, hogy nem adta el, tehát HAZUDOTT.

még ezt is leszarnám, ha utána tök véletlenül nem találnék rá erre a szánalomra aproneten és expresszen, és amikor felhívom, nem azt mondta volna, hogy MEGVAN, de nem ér rá hétvégén. közben meg a korábban emailben elküldött érdeklődésemre pedig szintén azt válaszolja, hogy MEGVAN, és akár szombaton(azaz hétvégén) is találkozhatunk, tehát a telefonban is HAZUDOTT.

én is elküldtelek volna a búbánatba ha elkezdesz kioktatni róla, hogy miért adjam a saját - akár használt - cuccomat nem annyiért, mint amennyiért gondolom.

mondom nem érted. ha azt mondta volna, hogy húzzak a búsba, mert annyiért nem adja oda, akkor igazad lenne. de ő nem ezt tette, hanem igazat adott nekem, hogy tényleg milyen gyorsan esnek az árak, és tényleg hónapok óta nem tudja eladni, ezért elgondolkodik rajta. megsúgom, elvittem volna 7000ért is, ha másnap azzal hív fel, hogy csak annyiba megy.de nem így történt...

nehogy már az legyen a baj, hogy az ember alkudni próbál egy használt cuccra, és az, aki hazudozik és átbassza a másikat, az meg OK...

de a csúcs, a mai emailje a srácnak.

Nah akkor most olvasd el amit írtál és nézd meg ki a szar alak mert ez amit leírtál szerintem azon felül,hogy szánalmas másrészen beteges is de sebaj, légy boldog az új routerredel, de remélem soha senkiben nemfogsz tudni megbizni és keserű egy szar életed lesz. Ja és még erősebben olvasd át, hogy ki a kamusabb. Nem baj én még ha nem is tudom eladni amit kétlek, de ha mégis és csak 6ezerér én akkoris nyugottan élek mert van kiben biznom és nem ilyen szar alak vagyok mint te. Gondolom azt nem kell említenemha továbbiakban felhívsz és köthető a nevedhez a szám vagy bizonyítható,hogy te hivogatsz a rendőrségi feljelentés megérhet, zaklatás miatt stb ha jól tudom a PH kiad minden szükséges adatot ehhez is. Na és akkor most még egyszer olvasd át amit írtál és nézd meg ki a szar alak.Ja és ne is gondolkodj el azon,hogy talán azért nem ér rá az ember mert van programja, de ha valaki olyan helye ír ami útba esik nem gond, de tudod mit nem fogok egy ilyen szar alaknak magyarázkodni.

normális az ilyen? miért hivogatnám? zaklatás? rendőrség? mi van ezzel? szar, amikor az ember ennyire becinkelődik, és nem tudja elviselni, hanem elkezd vagdalkozni és fenyegetőzni...
ahelyett, hogy bocsánatot kérne, hogy hazudozott...

amúgy miért hívnám fel? ez teljesen hülye... 1x hívtam, akkor is hazudott...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.