Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Orion
veterán
Gianninál 35K-ért van AGP-s 6600GT.Bővebben: link
-
Andie
őstag
Na, rájöttem mitöl függ, hogy van-e tengerfenék korallokkal, stb-vel! Ez egy textúra tipus! Bementem a scenario editorba tegnap éjfélkor, és addig kattingattam, rajzoglattam folyót, tengert, összevissza (elég abszurd világot létrehozva ezzel), amig rá nem jöttem. Létezik ilyen terrain-type, hogy sea_bottom, és van többféle. Ha csak simán kidobsz egy tengert, akkor annak tipusától függöen világoskék, sötétkék, ill olcsmány barna szine lesz. Viszont ha ezekután rámész a sea_bottom textúrával, akkor szépen átlátszó lesz a viz, és látszani fognak a korallok, stb. Tehát azokon a pályákon, ahol odafigyeltek erre, és vették a türelmet, hogy megrajzolgassák a tengerfeneket is, ott látszanak, ahol csak puff, odavágtak egy 2 képernyönyi tengert, ott átlátszatlan, ''csúnya'' tenger van.
Mondjuk érdekes lenne egy bika kártyával editálni, nyilván ott máshogy jelenik meg már szerkesztés közben is minden tool. Próbáltam folyót is csinálni, az is alapesetben átlátszatlan. Ott viszont nem tudtam elérni, hogy legyen folyómeder, csak ha gázlót csináltam. Pedig láttam az aoe3 officialon egy oylan screenshotot, ahol egy kis patakon keltek át lóval, és tökéletesen látszott a patakmeder, apró vizinövényekkel.. gyönyörü volt.
Nézegettem a 6600GT-ket... 40 körül adják itt a srácok, újonnan 50.
Sajna mivel most ruháztam be egy GPSes PDA-ba, nemvalószinü, hogy be tudok újitani egy ilyet...
-
Andie
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én mindig is együtt láttam a nevüket, de persze lehettek ök külön is. Azt biztos, hogy most igen egyzászló alatt dolgoznak, mitöbb, én úgy sejtem, hogy a játékban is sok microsoftos srác dolgozott együtt. Jólenne egy ilyet fejleszteni, mindig is nagy vágyam volt a Microsoft zászlaja alatt Ageofot fejleszteni
Dehát ez álom marad - még egy darabig.
Most lenyomtam néhány pályát, átjutottam az Act 2-be. Az utolsó pályán megpróbáltam a forrás mögötti bázist elpusztitani, de a semmiböl termettek elö százával a katonák, úgyhogy veszett fejsze
De aztán restart után legyártottam 5 mortart, 4 galleont, a mortarokat átvittem a kis szigetre, és 1 perc alatt szétnyomtam a forrást. Elötte azért jó lett volna inni belőle 
Most minden pályán ilyen ocsmány szürkeszinü a viz, mint egy mocsár
Mitöl függ, hogy mikor átlátszó, és mikor ilyen fosszinü?? 
-
Dilikutya
félisten
Jah... csak tudod, ritkán olvasok híreket. Én még ott tartok, hogy az Ensemble egy kis szoftverfejlesztő cég. Az imént találtam egy cikket, időben nagyjából az AoM bejelentése környékéről, amiben írják, hogy a Microsoft felvásárolta az Ensemble-t. De eredetileg két külön cég volt (papíron most is), és a Microsoft tényleg csak kiadta. De szerintem nem nagyon avatkoznak bele a munkájukba.
-
Andie
őstag
válasz
MasOyama
üzenetére
AztaQ!!!

Ez überbrutál bakker... Percekig nézegettem ide-oda váltogatva... hatalmas. mitmondjak... lehet be kéne invesztálnom egy GTbe? Azok az árnyékok a vizen? maga a viz?! .. meg a pálmafa ágai, levelei?! Iszonyat dúrva! Köszi a képeket! (már ezis élmény volt
)
ja! mod! - ird már le lécci, ha még emléxel, mi a különbség a képek között? Mit, mire állitottál? (hogy pl megjelent a fa levele, stb)
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Szépen meg van ebben csinálva minden! Kezdve modellek kidolgozásától, az animációkig, legapróbb részletekig. Ez, hogy a katonák nem karddal kaszabolják a házat, nagy fémcsilingelés közepette, szinte már elvárható volt. De hogy az ágyús pasas lövés után elöreszalad, betölti a golyót, aztán megtömködi a folytást, hátraszalad, és úgy süti el? Vagy a paraszt ha megtámadják elökap egy puskát? Az orosz paraszt meg eleve egy nagy elöltöltös mordályjal rohangál? Az átrepülö vadlibák, a bálnák, a szétszórt vaddisznók, vagy ha a pulykák közé lösz, akkor nem csak elfekszik az, amit lekapott a paraszt, hanem szétszalad a többi megriadva? Hulló falevelek, a gomolygó füst a kéményekből...
Sok kis apróság, de nagyon hangulatossá, életszerüvé teszik a játékot. Hiába szidja mindenki a Microsoftot, azért itt (is) látszik, hogy tudnak azok a fiúk. Bár ezzel a véleménnyel nyilván kisebbségben vagyok.
Van 1-2 dolog amit még persze lehet javitani, pl amint mondtam, a házak összedölése (csak 1 + effekt, a többihez képest), vagy pl a fa csak akkor dől már ki, mikor elfogyott a benne lévö fatartalom (ott is hagyják utánna). Pedig ez már valamiben meg volt oldva. Odamentek a parasztok, kopácsoltak kicsit, aztán nagy suhogással kidölt a fa, és úgy szabdalták tovább.
És még alig játszottam 2-3 órát, alig láttam valamit... Játékra fel!
-
Ezt nézzétek meg!!! Utolsó pályán csináltam három képet ugyanarról a helyről.
Nagyon durva a különbség. 1280x960.
LOW: Bővebben: link
MEDIUM: Bővebben: link
HIGH: Bővebben: link -
Atom
aktív tag
Ami nekem nagyon tetszik ebben a játékban, az az, hogy a többi középkori stratégiával szemben itt nem karddal esnek neki egy háznak, hanem szépen felgyújtják, ahogy azt kell.
Nagyon mókás amikor a többi gamevan elkezdik gépfegyverrel lőni, meg karddal csiszatolni a házakat, és azok összedőlnek
Ahhoz elég sokáig kéne csapkodni, és nem is egy kard csorbulna ki közben
-
Andie
őstag
Azt nemtom mijaz a COD, de hogy énis a monitorhoz közelhajolva rombolom a hajókat meg a házakat, az bizti
Nagyno látványos, engem 1 dolog zavar még, hogy amikor szétrombolsz egy épületet, akkor ugyan röpködnek a darabjai, de aztán csak simán köddéválik. Igazán összeomolhatna.
Egyébként van egy pálya, ahol a törökök löszerraktárait kell megsemmisiteni (asszem 7-et). Na azok látványosan szétrepülnek darabokra, sasoljátok!
-
Andie
őstag
-
Andie
őstag
Dehogy nehéz! Elinditasz egy játékot, szétkergeted a fekete pászmát egy ilyen helyröl, ahol part van (viz is és szárazföld is, itt jó eséllyel van fa is), aztán odaépitesz egy központot, gyártasz egy hajót, és kész.
Nyomsz egy shotot a full beállitásokkal, aztán Menü - Settings - Graphix - átállitod a minre, visszatérsz a játékba, és újabb shot. Gyak a papagájt el tudod kapni röptében a 2 képen.
Köszi!
-
Troy.
addikt
nah.
![[kép] [kép]](http://szmajli.uw.hu/kep/trampoline.gif)
very high :
távolról :
Bővebben: link
közelről:
Low :
távolról :
közelről :
Bővebben: link -
Balinov
titán
Help!
Van az a küldetés,amikor a trópusi vihar (Katrina) után kubában tesz le a gép,és 8000XP-t elk kell érni,hogy a kalóz csajszi felvegyen a hajójára. itt van egy submission 1000xp-ért,egy kenus indián fazont kell elvinni vhova. Addig vágom,hogy a képernyő jobb alsó sarkában lehet őt megtalálni,de aztán hova vigyem? Amit ir az objectives-nél,hogy északi sziget,az valamiért nem oké. Próbáltam mindehova elirányítani a kenut,a kikötőbe,a partvonalon végig,a szigetre,de az az ajtót ábrázoló parancsikon,ami a landolásért (is) felel nem működik,nem landol az a 2 nyomorult lúzer. Ugyanakkor,ha ezekkel szállítok embert a szigetre,trading postot építeni és lezúzni a sziget jobb alsó felén lévő ellent,működik a partraszállás. Elértem a 8000xp-t,de ezt az alküldit nem tudtam megcsinálni. Valaki segítene?
Kösz
Balinov -
Troy.
addikt
most gyorsan a menüről csináltam

very high :
low :
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Valaki mosmár csináljon nekem egy low meg HIgh képet plz, ugyanarról a helyröl, hogy lássam, miröl maradok le!

-
naraku
aktív tag

-
naraku
aktív tag
Persze normal az nem hard!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
naraku
aktív tag
Csak 3-rom nap az egész?? Ez elég gyorsan végig vited gratula!!

-
Végigvitte már valaki? Nekem most sikerült. 3 nap alatt. Normálon nagyon könnyű, hardon meg szenvedés. Elver, mit a szart. Utolsó pálya is nagyon könnyű volt. Összességében, és multiban nagyon jó játék.

-
Dilikutya
félisten
Én pusztán a menü miatt nem kapcsoltam ki a shadereket, a játék gyors így is, szép is, a menü nem érdekel.
Más: olvastam több helyen valami Factory nevezetű épületről, ahol gyorsan megy majd a termelés. Mikor érhető el? Skirmishben simán átlépve az 5. korszakba én nem találtam. Lehet, hogy a városomnak is magasabb szintűnek kell lennie (még csak Level6-os Home City-m van, időhiány miatt)? -
Balinov
titán
1024x768@32bit 85hz felbontásnál milyen graf. beállításokat ajánlotok a gépemhez? A64, 8*x300,512MB@400, R9500@pro?
-
kovsol
titán
nekem is 6600GT van de nekem A64 2400Mhz en
ami ugye valamivel erősebb mint a tiéd 1280*1024 max grafon elég szépen fut most a shader levettem high ra árnyékok veryhigh több mind maxon nagyon szépen fut 25-45 FPS el a játék
menű nekem mediumon 10FPS lowon meg 170FPS szóval az bug ne nézzétek azt ki kell bírni azt kész nem a menüvel játszunk ugyse -
robisz
senior tag
Én 6600 gt-vel nyomom, igaz nem túl erős vason (semprom 1800 Mhz-en).
Ha a shader-t low-ra állítom minden mást pedig max-ra akkor 1280x1024-ben
nincs semmi szaggatás.
Ha a shader mediumra rakom akkor a menü máris szaggat mint állat...
Szvsz kicsit durva hogy ilyen bugokkal adták ki a játékot nehéz elképzelni,
hogy 1x sem telepítették fel normális gépre
-
Andie
őstag
Még nem, de ha lesz egy kis idöm, megnézem, úgy emléxem az Aoe3.heavengames.com fórumán láttam valami témázást ezzel kapcs. Arra nem emléxem, lett-e megoldás. Nekem 1 db codecpack van fent, ez a 6.03as Ace mega codex. Ezzel minden film megy, tökmindegy milyen forrásból való. És sajna megtanultam az évek során, hogy 1-2 nemmüködö dolog miatt nem szabad elkezdeni kókányolni, mert úgy elkqródnak a kodekek, hogy aztán semmi nem fog menni. Hát ha csúszik az aoe, akkor csúszik. Max 3 perccel tovább tart 1-1 campaign. ÚGyis inkább random mapozok...
KovSol : nincs msn-em, icqzok! -
Andie
őstag
Na, nehogymá egy 6600 ne tudjon olyat, mint egy ti4200!
Figy, vedd le a shadert LOWra, a highpoly modellst OFFra, a water reflectiont OFFra, shadows-t OFFra, és úgy próbáld. Campaign -> New World.
Mikor a shadert felraktam, nekem is rátett a vizre ilyen kék pászmát, alig látszott a vizalatti rész. Szerintem igy csúnyább. Én külön élveztem hogy láttam a korallokat (bár a valóságban sem ilyen átlátszó a tenger persze). -
kovsol
titán
játék közben 20-30 FPS el megy fraps szerint de érezhetően lasabb mikor iratom az fps -t
nem fraps al nyomom a képeket de nekem mindegyik elég csunyának tűnik a játékhoz képest
videókat néztem igen, a korallos részt azt hiszem megtaláltam de nekem nem akar előjönni úgy
van MSN címed ? az enyém az infóban a levélcímem és akkor nem lesz ilyen cset jellegű a topic
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Énis ''muszáj'' vagyok 1280on jáccani a 19es LG tft miatt. 1024en elcsúnyulnak a pixelek. Viszont nekem a kifényképezett képek is olyanok mint a játékban, vagy legalábbis úgy tünik. Fraps-szal nyomod a shotokat?
És hogyhogy a 6600 csak 3 fps-t csinál? Játékban is?
Tényleg, árnyékot még nemis néztem.
Az volna a frankó, ha a két gépet videóstól monitorostól egymás mellé tudnánk rakni, és ugyanazt a képet össze tudnánk hasonlitani
A videókat nézted? Megtaláltad a korallos részt? -
kovsol
titán
egy láma kérdés

hogy tudok forgat ?
-
kovsol
titán
itt már rendesen látszik az árnyák meg hasonlók
a high és a veryhigh között meg a képen nem sok külömbbség jött ki nálam de ha a mozgóképet nézem akkor látszik bent ilyen ragyogás meg hasonló cuccok
pár kép veryhighon
3-4 FPS között ugrált
de ha mediumra rakom akkor se lesz sokkal jobb de lowon nagyot ugrik az FPS
én sajna 1280*1024 ben tolom a TFT miatt de ha kicsit kicsinyítetek a képeken akkor ezek is szép élesek lesznek mint a ti 1024 es képeitek
amugy nekem játék közben éles meg minden de mikor nyomok róla képet akkor mint a hányás
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Asszem a New World. A pirates elötti. Amikor robbanós hajókkal rontanak a hajóidnak, és egy kiköt, azzal kell kolóniát alapitani.
A menüt tedd már lécci mellé High shaderrel is, hogy össze tudjam hasonlitani (lehetöleg ugyanazt a képet, bár tudom, hogy mozognak a figurák - de az épületeken azér láccani fog) -
kovsol
titán
csak úgy poénból a menű low shaderekkel:
így a játék is 80-90 FPS
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Nah, összedobtam nektek egy kis prezentácicót : Bővebben: link
Minden szélsőséges és optimális beállitással lőttem képet, és csináltam videót is, hogy jól látszódjon a vizalatti korallzátony. Minden magyarázat a fenti oldalon. FPS sebességeket látjátok a képeken, de néha kommenteztem is.
Vélemények? -
Andie
őstag
Na hazaértem. Rögtön lövök a shotokat, csak elötte válaszolok :
- Menü csak akkor szaggatott, amikor a shader be volt kapcsolva. Ha azt leveszem, akár maxra is nyomhatom a többit, nem akad a menü.
- Hang : valami kodek problémát irtam másik fórumon, az okozza ezt az elcsúszást. Nálam is megjelenik a felirat, aztán nagy csönd, majd beindul a beszéd is, soxor félbe is szakad, mert már jön a köv. szöveg. Igazából nem emléxem a megoldásra, majd utánnanézek.
- Kereskedés : úgy tudom, hogy a régi, klasszikus AoK-s trading nincs, hanem ezek a postok vannak, meg a vonat, meg szekér. De ezt a részét még nem tapasztaltam ki énsem. -
naraku
aktív tag
Ez nagyon gáz Remélem a teljesben ezt megoldják!!

-
naraku
aktív tag
Én se jöttem rá elöször !!Az nem valami jó hogy az emberkéken átmegy a vonat és nem halnak meg?!

-
Balinov
titán
Szeretném megkérdezni,hogy hogyan van megoldva az aoe3-ban a kereskedés.
valahol a 2-es pályán jelzi a gép,hogy építsek trading post-ot plusz xp-kért,de ezen kívül más hasznát nem láttam. -
Balinov
titán
Azt szeretném kérdezni az olyan játékostól,akinek a64-e (~2300mhz),fél giga ramja, és Radeon9500 kaliberü vga-ja van,hogy ő milyen beállításokat használ 1024x768-ba, crt-n. Örök hála!
-
robisz
senior tag
Emberek! Nekem van még egy nagy problémám a szaggató menűn kivül:
Egy csomó helyen az átvezető animációknál a hang késve érkezik. Látom, hogy a kisfaszi kalimpál, mozog a szája aztán félórával később jön a hang. Emiatt 1-2 animációnak már ki se birom várni a végét.... Ezt másnál is csinálja??? -
Balinov
titán
Kampány mód: 24 scenario, 3 fejezetre bontva.most néztem a gém honlapján.
de akkor hogyan van az,hogy népet választva van x db küldetés? valamit nagyon benéztem volna? -
BullSoft
tag
Hat nekem 1800+ XP meg Gef4-el kivancsi vagyok hogy fog kinezni
(Tudom, jó csúnyán
) -
Azazello-
senior tag
sziasztok!
az volna akerdesem, hogy valaki tud-e viszonteladot akitol meg tudnam vasarolni eredeti original kiadasban?
olyanra gondolok mint a DC++ chatprogram ahol ilyen es ehhez hasonlo iformaciokat lehet kapni
-
Balinov
titán
egy kérdés,biztos csak a figyelmem kerülte el,és melóhelyről nem tudom ellenőrizni,de kampány módban van lehetőség,hogy népet válasszak?
most máltáról induló kampányt csinálom épp, hány küldetés van egy néphez tartozó kampányban? -
kovsol
titán
juj az FPS ek odabasznak!
a fraps nekem is lesítja a játékot de akkor is a menű úgy 3-5FPS
a játék meg 20-35FPS el megy a frabsal és néha ba is akad na mikor azt kikapcsolom minden megy döccenőmentesen szerintem vagy 10FPS -t levesz úgy terheli a gépet végülis nekem ezt csinálja minden játékban nekem (1280*1024 TFT miatt)
tényleg itt már nem oly nagy a külömbbség a viznél
te tudod very high ra rakni vagy ez gondolom olyan mint nálam a high
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dehát ez álom marad - még egy darabig.

,

nah , lehet hogy lövök egy kettőt, de ugyanarró a helyről kellene ,az meg nehez 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vissza is tettem gyorsan very high ra.