Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz BonFire #19951 üzenetére

Nem semmi. Szép részletes leírás. Tényleg kb PS for Dummis. :)
    Egyébként átpörgetve a tutort jutott eszembe, hogy 1-1 randos ps effektet mennyi mindenre lehet használni. Pl a render clouds vagy dif clouds... millió dolgot ki lehet hozni ebből. Ha jól emlékszem anno én pl ebből csináltam isteni villámlást. :) És egy időben mániám volt, hogy random borús képekre villámokat "rajzoljak". Persze minél élethűbbet. Aztán jött az eső stb... És ha jól emlékszem ezt is dif cloud-sal csináltam.
    Jaja most beugrott. Gradiens fekete-fehér szűk. Aztán dif clouds, invert és a conrasztot addig növeltem amíg ki nem rajzolódott a villám. Majd ezt még órákon át lehetett finomítani.

Mindegy. Csak azon csodálkoztam, hogy vajon a készítők milyen elgondolás alapján hoznak létre egy ilyen "effektet", mint a clouds? Szóval hogy van ez? A készítők kitalálnak valami random valamint, majd a júzerek, grafikusok kreativitása varázsol belőle mindenre használható dolgot? Vagy fordítva?
    Csak azért értetlenkedem mert van egy rakás effekt ami alapvetően nem mutat semmit, de egy kis kreativitással nagyon sokminden kihozható belőle...
    Ott van példaként a polar coordinantes. Az is mit csinál a képpel... kinek jut ilyen eszébe? Mégis isteni robbanást, szétrobbanást lehet a segítségével csinálni, többek közt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés