Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
$p@rr0w
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Tehát a navigátort nem zoomra használnám, hanem egy másik nézetből figyelném rajta a képet, mintha két felé osztott módban nézném ugyan azrt a dokumentumot, de nem az egész jelennne meg rajta hanem csak egy kinagyított rész. De kevésbé lenne kinagyítva mint az amin konkrétan dolgozok.
-

Mai bölcsesség a Hírcsárdán:
„Nem variál! Arial!” – a lusta tördelőszerkesztők mottója.
Ment is aláírásba
-
BonFire
veterán
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Öööö... a navigátoros kérdésed pontosítsd, mert nem nagyon értem, mire gondolsz. Részemről évek óta nem láttam azt a panelt: egérgörgővel zoomolok, plusz CTRL+ számbillentyűkkel.
A rajzvászon elforgatásáról meg halvány lila gőzöm sincs, ugyanis az én alaplapi videokártyám nem támogatja az OpenGL-t vagy mi a szösz az. De reggel majd biztos betéved valaki, aki tudja ezt.
-
BonFire
veterán
válasz
KeNTaGoN
üzenetére
Ellenőrizd, hogy a programnak része-e a Shadows/Highlights effekt, ami az Adjusments menüben található. A magyar verzióban talán Árnyékok/Csúcsfények vagy valami ilyesmi lehet. Nem tudom ez melyik verzióban jelent meg, de pontosan arra a problémára való, amikor pl az ég fehérre ég, miközben az előtér sötét marad. A fényképezőgép nem képes akkora dinamikatartományt átfogni, mint a szemünk, ezért van ez a jelenség. Ez a filter viszont erre kiváló.
Ha nincs még a hetesben, akkor én a réteget lemásolnám, a sötétet világosítanám, és fordítva, majd a kettőt összemaszkolám. De lehet, hogy valamelyik keverési móddal is össze lehet hozni. Erre nem tudok receptet, nekem is ki kellene sakkozni.
$p@rr0w: Én sem tudom, mi a gyakorlati haszna. Akik a szoftvert írták bizonyára nem véletlenül tették bele ezt az opciót, de szerintem a flow ronda végeredményt ad. Kivéve, ha ultrasoft peremű ecsettel dolgozol. De soha nem voltam még rászorulva erre.
-
KeNTaGoN
tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat, a linkelt leírás alapján megpróbálokzok mindjárt vele.
Hogy hozzászóljak az itt tárgyalt témához, erős vignettálást manapság akkor lehet megfigyelni, ha egy FullFrame-es gépre egy APS-C-re tervezett objektívet helyezünk. Ilyenkor a kép kb. 30-40%-a egy fekete árnyékba vész.
Valóban a régi kameráknál, Camera Obscuránál lehet erőteljesen megfigyelni ezt a jelenséget.Én portréknál szeretném ezt a határst elérve, hisz kis mélységélességgel kombinálva igazán intenzíven rá lehet vezetni a szemlélő tekintetét a portré alanyára.
Nos, köszönöm a gyors választ.

Még azt szeretném megkérdezni, hogy PS 7.0 CE verzióval tudok-e valahogy HDR szerű effektust létre hozni?
Egy RAW képet úgy dolgoznék fel, hogy az egyik réteget elsötítem, hogy a felhők szépen előtünjenek, a másik réteget pedig kivilágosítom. Ilyenkor persze az ég kiég, de a "földi" dolgok előtünnek. Ezt a két réteget kellene valahogy látványosan egyesíteni.
Van valami ötlete a szakiknak, vagy be kell szereznem egy frisebb verziót? -
BonFire
veterán
válasz
$p@rr0w
üzenetére
Vagyishogy módosítok. Közben végeztem egy kis kutatást "brush opacity vs flow" keresőkifejezéssel, és ezt a videót találtam:
A képek magukért beszélnek, de annyit elmondhatunk, hogy az opacityvel csak a szín fedését csökkenthetjük az ecsetnek, míg ha a flow-t csökkentjük, egyre nagyobbak lesznek a pöttyökből álló ecsetvonások közötti különbségek. Mintha áttetsző korongokból állna a kis flow-val húzott vonal. Jobban nem tudom elmagyarázni, a videóban minden szépen látszik.
-
$p@rr0w
őstag
Akárhogy próbálgatom nem jövök rá, pontosan mia különbség a Brushok beállításánál az Opacity, és a Flow között? VAlaki tudja?
-
BonFire
veterán
Sok mindent szeretnék venni, sajnos a fényképezőgép igencsak hátul kullog a sorban. Mire nekem fényképezőm lesz, fehér szakállú öregapóka leszek, mert mindig van előrébb való dolog.
Egyébként elhiszem, hogy vannak még xar gépek, amelyek a silány minőség miatt, vagy készakarva csinálják ezeket a hibákat. A hordó meg párna torzítás egyszerűen a silány optikából fakad. Manapság szeretnek minden kompaktot nagy látószögű lencsével felszerelni, aztán egy portré úgy néz ki, mint egy karikatúra, nagy orral. Ilyen gép akkor sem kéne, ha ingyen adnák. Még hogy az összes képemet utófeldolgozáson kell átnyomni, hogy élvezhető legyen? Na, nekem nem kell. 25000-ért sem, meg feleannyiért sem.
Most hirtelen összeszámoltam, hogy mi az amire nagyon nagy szükségem lenne, és valami 280 000-nél tartok, ha az apróságokat, 4000-Ft-os Diboxot, meg 5000-Ft-os popfiltert, 8-10 000 Ft-os mikrofonállványt, kábeleket, átalakítókat nem számolom bele. Szóval lenne az 300 000 is, a telefonom meg minden pillanatban megadhatja magát, de nem veszek újat. Most keresek egy kis pénzt, de azt inkább hangszerbe fektetem.
Szóval vinyettálós fényképezőm sem lesz egy darabig.

-
-
BonFire
veterán
Attól még fotózhat. Manapság már nem feltétlenül jön elő ez egy modern géppel. Tipikusan lyukkamera jelenség volt a vinyettálódás. Nem csak fényképeken, de régi néma filmeken is látni lehetett az effektet. De már azokon az analóg kétaknás tükörreflexes masinákon sem volt ilyen, amin gyerekkoromban tanultam fényképezni, valami 25 évvel ezelőtt, sőt, a 20 évvel ezelőtti bóvli analóg kompakt gépek sem csinálták már ezt. Pedig azokon automata volt minden.
Mostanában tényleg utólag rakják rá a képre, vagy nosztalgiából, vagy művészi megfontolásból, vagy csak azért, hogy a fókuszt a kép közepére irányítsák.
-
-
de írják vinyettálásnak is
-
A képen ép a vignettálás kompenzáció beállításai láthatók, de a képen ez épp nem látszik, mert az előkép gomb (a kép tetején középtájt) nincs kipipálva.
Az Adobe Bridge a PhotShop-pal együtt települ és a fényképek előfeldolgozásához, rendszerezéséhez, és kereséséhez való. De egyrészt a fényképezőgép hibáinak (például vignettálás, torzítás, konvergenciahiba) korrigálására szolgál, másrészt a munkák menedzselésére lehet használni.
Meg Raw fájlok ezen keresztül kerülnek be a PhotoSopba. -
KeNTaGoN
tag
Azt szeretnem megkerdezni, hogy PS-ben hogy lehet egyszeruen szepen vignettalt kepet letrehozni?
-
Azonnal mindenki szívjon el egy-két viccescigit! Veszekedni ilyen marhaságon tényleg értelmetlen, ennél nagyobb probléma soha ne legyen.
Ehh, kedd van, dolgozni kell(ene), de nincs kedvem.
-
Met
nagyúr
Akkor most szerintem innentől privátban intézzétek a dolgot.

-
BonFire
veterán
-
Inv1sus
addikt
Én most kivételesen szaszlacinak adok igazat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem értettem, miért akarja mindenáron géppel kiszámolni a kis cuccának a térfogatát, de nem is ez a lényeg, hanem hogy wyll megmutatta nekünk, hogy a photoshop ilyet is tud csinálni.
Bon-Fire meg lerohanta szegényt, mint valami 1 hozzászólásos újoncot, aki beírt egy csomó smiley-t caps lock írással első hozzászólásként. Photoshoppal kapcsolatos kérdése volt és elszántan meg akarta valósítani, amit akart. Ez miért bűn?
Szóval Bon-Fire kolléga, csak lazán! Frissen, üdén!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speeedfire
félisten
válasz
szaszlaci
üzenetére
Nem tudom mi a problémád, de egyik topicban sem szokták hagyni az ilyen viselkedést. Eddig a PS topicban tevékenykedőkről csak jókat tudok írni, mindig segítőkészek voltak. Lehet velem van akkor a gond?

Ezt meg nem teljesen értem:
(Amúgy meg röhejes, mikor egy fiatal az öreg szakik hülye stílusát majmolja.)Mi alapján tájoltad be az életkorát? Vagy csak azért írod, mert neked nagyobb a rangod?

-
szaszlaci
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Ez már döbbenet, nem lehet szó nélkül hagyni..
A képről ki lehetett rajzolni az alapterületet. Fekete pixelekkel, a képet a miheztartás végett mutattam, miről is van szó. Veletek semmit nem akartam kiszámoltatni, más értette és segített is. Komoly szövegértési gondok vannak nálad.
Amúgy vagy 20x leírtam, hogy megmértem, de géppel is jó lenne. Sikerült is, elég pontosan.De úgy látom, olvasni se igen tudsz. A te hozzászólásod a nagyképű. Ragozás megy már?
"Rühellem az ilyet. Tudná, hogy a .."(Amúgy meg röhejes, mikor egy fiatal az öreg szakik hülye stílusát majmolja.)
Elnézést a többiektől a sok off miatt.
-
BonFire
veterán
"Ha létre szeretnénk hozni a kép Alfa csatornáját, rém egyszerű dolgunk van. Csak egy Ctrl+klikk a réteg bélyegképére, és máris megjelnik a kijelölés szaggatott körvonala. Ekkor átváltunk a Channels ablakba, és a fentiekben tanultak szerint létrehozunk egy új Alfa színcsatornát, majd a kijelölt területeket feltöltjük fehér színnel. Ez a dolog még akkor is működni fog, ha esetleg van a rétegnek egy árnyéka, glóriája vagy éppen lágy szegélye. Az Alfa csatornán ezek szép fokozatos átmenettel fognak kitöltődni." – ez ugyanazt jelenti, amit te írtál. Vagyis kinyerni. Ha vizuálisabb típus vagy, képet is találsz a műveletről itten, a tutorial legvégén. ::: L I N K :::
De hiába a szép átmenet, ha végül 8 bites PNG-be mented. Egy szemmel nem lesz szebb a GIF-nél, sőt, rondább lesz tapasztalataim szerint. A 8 bites PNG ugyanis az áttetsző képpontokkal nem tud mit kezdeni. Az olyan, mint a GIF. Vagy átlátszó, vagy nem. Digitálisan. Fokozatokat nem tud. Marad tehát a 24 bites PNG, bár nem tudom, mire kell, eltanácsollak a 8 bitestől.
-
sekli
addikt
Sziasztok,
Egyszer már fordultam ehhez a topikhoz hasonló problémával, de most egészen konkrétan ezt szeretném: Van elég sok félig átlátszóságot is tartalmazó png képem, ezekből kéne kinyernem az alpha csatornát és elmenteni egy külön 8 bites png-be. Minél gyorsabban, kézi kijelölgetés, szerkesztés-törlés nem jó...
-
BonFire
veterán
válasz
szaszlaci
üzenetére
"BonFire: és te nem veszed észre, hogy a kérdésem nem matematikai volt? Konkrétan egy képen a fekete pixelek számát kellett megszámolni Photoshop segítségével."
Nem igaz! Te a képen szereplő láda térfogatát akartad velünk kiszámoltatni, az pedig matematika. És emellett a Photoshop sok dologban a segítségedre lehet, de többet érsz egy mérnöki tervezőprogrammal, amiben lemodellezed, mert az köbmilliméterre megmondja neked a térfogatát. Erről ennyit. Amúgy miféle fekete pixelekről beszélsz? Először ezt a képet linkelted:

Ez volt a kiindulási alap.
"Bocs ViZion, csak le kellett valamivel reagálnom ezt a nagyképű és antiszociális hozzászólást. Rühellem az ilyet. Tudná, hogy a hangfal építős topikba hányan jönnek pl erősítős kérdéssel.."
Ez meg már azért a pofátlanság csúcsa, pajtás. Miért nagyképű? Mert olyan tanácsot adott, ami neked nem tetszik? Továbbá ezzel a problémáddal fordulj hangfalkészítő topicba, ezt meg hagy meg azoknak, akik a Photoshoppal kívánnak foglalkozni. Én sem fogok beállítani a hangfalépítő topicodba, hogy megkérdezzem, hogy kell hangfalat Photoshopban megrajzolni.
Ebben a topicban ez a flém nem divat, és csak azért vagyok most finom és nőies, mert éppen szülinapom van, sokan felköszöntöttek, és boldog vagyok. Mérjél, számoljál, minket meg hagyjál békén!
-
Inv1sus
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem egy-két óra azért.

Annál több, ha profit akar az ember (topográfia, szövegrendezés, design kialakítás).Persze azok a cégek, amelyek inkább a kártyák lenyomtatására szakosodtak, jóval olcsóbban megcsinálják kb fél óra alatt, de azon látszik is, hogy nem sokat agyaltak rajta.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Elég ötletes kártyák.

Nem tudom, igazából én még egyszer sem csináltattam névjegy kártyát így nem értek hozzá. Ha nagyon tippelnem kellene akkor szerintem 1-2 órás munka amikért szerintem 5k-t el lehetne kérni, ha nagyobb cég, nagyobb projekt, esetleg több minta is kelle akkor mehetne magasabbra az ára is. 10-15k-ig szerintem, de ez csak egy tipp. Nem ismerem ezeket az árakat, nem mozgok dizájner körökben.
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
A válasz: "annyiért dolgozzon, amennyiért valóban jó, megbízható és vállalható munkát tud kiadni a kezei közül"
Nem ismerem sem a teljesítményét, sem a költségeit, így árat sem tudok mondani.
Ilyen névjegy kártyák mennyibe kerülnek? -
Speeedfire
félisten
-
Inv1sus
addikt
Szerintetek mennyit érdemes elkérni egy oldalas, alap szabványos méretű, színes névjegykártyáért? Sima közemberek, esetleg apróbb vállalkozásoknak szánnám az árat.
-
szaszlaci
addikt
Nos megtörtént a fényképezés, egy 2880 cm2-es lap volt a referencia. Az eredmény meglehetősen pontos (vagy egyformán tévedtem a kézi méréssel is
).
Amit vonalzóval mértem, 1550 cm2, amit pedig géppel számoltam, az 1526 cm2 lett.Még egyszer köszönöm a segítséget Neked is és a többieknek is!
BonFire: és te nem veszed észre, hogy a kérdésem nem matematikai volt? Konkrétan egy képen a fekete pixelek számát kellett megszámolni Photoshop segítségével.
A sokfajta gyakorlati segítség meg viccnek tán elmenne: töltsd meg vízzel, töltsd meg liszttel. (Bocs ViZion, csak le kellett valamivel reagálnom ezt a nagyképű és antiszociális hozzászólást. Rühellem az ilyet. Tudná, hogy a hangfal építős topikba hányan jönnek pl erősítős kérdéssel..)
Az ócska képpel mégis sikerült látszólag 2% alatti pontosságot produkálnom. -
Inv1sus
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Engem is kulturált hangnemben szólított fel. Csak azt tartom nevetségesnek, hogy minden flame nélkül tudomásul vettem a hibámat, bocsánatot kértem és most ezért nem lehet saját arcképem egy 4 hónapig.
Nyilván nem a világ vége, csak mégis. Én már rákészültem a dologra, hogy tervezhetek sajátot. 
De szerintem itt zárjuk is le a témát, mert már nagyon off

-
Wyll
őstag
válasz
Inv1sus
üzenetére
"az én bejegyzésem még a hír előtt született"
"Az én bejegyzésemben még utalás sem volt rá"Ezért gondolom, hogy ártatlan félreértésről lehet szó, na meg arról, hogy minden előzetes szó és bizonyosságszerzés nélkül (önkényesen és azonnal) törölték a bejegyzését. Azért ennél lehetne kicsit kulturáltabb a rendszer. Ennyi.
A te eseted is hasonló lehetett, ott sem kérdeztek sokat, gondolom... -
BonFire
veterán
válasz
szaszlaci
üzenetére
Már most nem azért, de nem veszed észre, hogy ez egy Photoshop topic, nem pedig matematika??? Többektől is kaptál már gyakorlatias tanácsot, hogy hogy tudnád kiszámolni, de neked ez sem jó, meg az sem. És mindig meg tudod magyarázni, hogy valamit miért nem lehet megcsinálni, ahelyett, hogy csinálnád. Az nem Photoshop probléma, hogy egy telefonnal fényképezett, nagylátószöggel lekapott, szerteszét torzult fénykép alapján meghatározzuk egy alakzat térfogatát. Erre keress maketfórumot, ha ezek a tanácsok nem felelnek meg.
Pont!

-
Wyll
őstag
válasz
Inv1sus
üzenetére

Néha kicsit elszalad velük a ló/rugalmatlan ez a rendszer, az már tény..
Még a teljesen jószándékú ember is megütheti néha a bokáját, lásd itt pont most D1Rect esetét... -
Inv1sus
addikt
Szerintem azért, mert egyszer kaptam figyelmeztetést, miért accountot akartam eladni.
Gondolom, olyasmi accountnak gondolták, mint a WOW-nál, de igazából nem sok köze volt a kettőnek egymáshoz. Lényegében a játékot adtam volna el, na mind1... Szívás.
-
szaszlaci
addikt
Hálás köszönet a részletes válaszért, megy már. Az arányokat nyilván látom már, csak nem tudtam, merre keressem. Tiszta RGB színeket használok, így könnyű leolvasni.
Hát a pontosságára én is kíváncsi leszek, holnap kerítek valami szögletes területet etalonnak, aminek hasonló a területe, így a hiba is várhatóan kisebb lesz.
(Megmértem már közben vonalzóval, le is választottam a felesleges részt, nagyon remélem, így géppel is azonos eredményt fogok kapni. )
ViZion: ezzel az a baj, hogy tölts meg pontosan 1 centire egy dobozt homokkal. 1 mm tévedés már 10 %, az a végén 28-34 liter közötti eredményhez vezet.
-
Wyll
őstag
Bocsánat, elrontottam, a hisztogram baloldala jelenti a sötét, legbalsó oszlopa a fekete pixeleket, a jobb oldala az egyre világosabbakat és a fehéret.
Tehát én a fehéreket számoltam meg itt az előbb.100 × 100 = 10 000 px-es kép (300%-ra nagyítva), benne 1db 10 × 10 = 100 px-es fekete, ill két, egyenként szintén 10 × 10 = 100 px-es, tehát összesen 200 pixelnyi 50%-os szürke.
Remélem ez jobban megvilágítja az előzőeket.
A fehértől különböző 300 pixel nyilván 3%-a a 10000-nek, és a világosság iránya is egyértelmű már. -
Wyll
őstag
A Count mögötti értéket igazából el lehet/kell osztani hárommal, mert a "kijelölt pixeleket" színcsatornánként összeadja. (Ha kijeölöd a 100%-ot, akkor értéke pont háromszorosa a Pixels értéknek.)
És még valami: ahhoz, hogy ezzel a módszerrel határozd meg egy valós valaminek a területét, pontosan tudnod kell, hogy mekkora valós területet fényképeztél le, és a perspektivikus torzítás miatt legjobb, ha a mért terület szintje egy magasságban volt a talajjal, vagyis azzal a szinttel, aminek a méretét tekinted a teljes méretnek.
-
Wyll
őstag
válasz
szaszlaci
üzenetére
Persze hogy van.
Én a Histogram panelt használtam hozzá (Windows ► Histogram).
Először nyomtam egy Image ► Adjustments ► Threshold... műveletet a képre (Threshold level = 255), így csak két szín maradt a képen: fekete és fehér, így a hisztogramon is csak két függőleges vonal maradt, egy-egy a bal meg a jobb végében (fehér ill fekete). Bár ez tulajdonképpen nem feltétlen szükséges a művelethez.
Na, most a hisztogramot (a jobb felső sarkából lenyíló beállítópaneljével) átállítod Expanded view módra, ill bekapcsolod még a Show staistics pontot is. Így mutatni fogja neked, hogy a hisztogramon egérrel kijelölt tartomány konkrétan hány pixelt jelent a képen, és hogy az mekkora százaléka a képnek. Tehát fogod, belekattintasz a hisztogram közepébe, és kihúzod jobbra a kurzort, kijelölve így az egész jobboldali tartományát, benne a végében a feketéket jelképező vonallal:
A fekete pixelek aránya: 57,72%Ha a Threshold műveletet elhagyod, akkor az élsímítás (antialiasing) miatt a folt határán lévő szürkeárnyalatos átmeneti pixelek közbenső "szőröket", icipici függőleges vonalakat fognak okozni a hisztogramon, és te döntheted el, hogy mennyit akarsz belőlük kijelölni egérrel. De ez szerintem max. tizedszázalékos eltéréseket fog okozni a kapott eredményben, mert nagyon kicsi az arányuk a kép össz pixelszámához képest.
Megjegyzésnek annyi, hogy egyet kell értsek a többiekkel: tudom milyen, mikor az ember elhatározza, hogy most ő megméri géppel a cuccot, és nem akar engedni az elhatározásából, de aztán a végén általában rájön, hogy a sok nyűg helyett lett volna sokkal egyszerűbb, hétköznapi mód is

-
-
szaszlaci
addikt
Tisztában vagyok vele, hogy kell megmérni, de jó volna géppel is. Ez egy (mérés alapján) bruttó 31 literes doboz, kb 1 méter magas.
Forgácslap, nem szívesen tenném tönkre vízzel.
(Fólia már kilőve, bennt vannak a merevítések.)Van mód rá, hogy pl ennek az alakzatnak a fekete pixeleinek számát meghatározzuk?

-
-
Inv1sus
addikt
Lehet én vagyok hülye, de nem értem miért akarod mindenáron számítógéppel lemérni
Igazából ötletem sincs számítógéppel hogy kellene megcsinálni. -
-
válasz
szaszlaci
üzenetére
Terület? Azt centivel leméred, kész.
Térfogat? Feltöltöd vízzel, majd leméred ami belefért, kész.
Kevésbé gyakorlatiasak térfogatot is számolhatják centivel méricskélve, de Öveges professzor azt nem díjazná...Inv1sus: nekem van egy félig körberajzolt Strogg fejem... a korábbiakat nem fogadták el, mert a részletek elég gázosak 50px-en. Én is vmi "Vizion"-osabbat fogok kitalálni, csak 2 hete ez az első nap ami fullra szabad, nem ülök géphez...

-
-
peron
tag
Inspirációk: www.behance.net, csak a szakma krémje tol fel ide munkákat. Csemegézz, de ne lopj!
-
Met
nagyúr
Össze kellene dobnom egy plakátot, halászlé főző versenyhez.
Viszonylag sok szöveg, napirend, tájékoztató stb. képek csak minimálisan, úgy se látszana a szövegtől.
De nincs ötletem hogy nézzen ki
-
peron
tag
Közben beleszaladtam egy érdekes cikkbe, az EURO RSCG DTP-részleg vezetőjének írása az "operátor" szakma jövőjéről. Akit érdekel, nosza...
-
peron
tag
válasz
boros.denes
üzenetére
Itt tudod beazonosítani.
WhatTheFont! -
Horka1
tag
Üdv.
Létezik-e olyan progi, ami képes több html oldal tulajdonságait módosítani automatikusan.
Arra gondolok, hogy csinálok egy fényképalbumot, ugye minden kép külön html lapon van, én szeretném ezeknek a hátterét megváltoztatni, de nincs kedven túlzottan, száz oldalt egyesével babrálni.Valamiképpen automatizálni szeretném. Van-e erre mód valamilyen programmal?
-
Wyll
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Persze, tedd fel ide a képet, vagy ha nem publikus, akkor küldd el privátba!
Annyit előrevetítenék, hogy GIF-nél az átlátszóság bináris jellegű
, azaz egy adott pixel vagy teljesen átlátszó vagy semennyire sem az.
Ha kell a fokozatos átlátszóság, akkor a PNG a te formátumod. -
BonFire
veterán
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igen, tudnánk.
A varázsszó: Transparency
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Photoshopban is lehet vágójeleket rárakatni, de ez a legbutábban megoldott, elrejtett funkciók egyike.
Kezdéskor canvas mérethez hozzá kell adni a kifutót
(Nem Neked írom, csak hátha másnak is hasznos: tehát egy 100×200 mm-es kiadvány mérete 3 mm kifutóval 106×206mm kell legyen. Utána segédvonalakkal kell jelölni a papír szélét, és a margót. Én szoktam felülre egy másolatot rakni a backgroundból, 0% fillel, stroke inside a vágáskeretig a Photoshop háttérszínnel, így a kedvesjátékosmegrendelő látja, hol a vége.)Nah, vágásjelekhez printelés, itt page setupban a canvasnál nagyobb lapméretet kell beállítani a nyomtatónál, tehát A4 doksit A3 lapra, majd jobb oldalon a color management mellett van egy vacak kis nyíl (hasonlóan gagyi megoldás, mint a kedvencek csillagos mappája, inkább füleket raktak volna svsz.) itt lehet outputra állítani, onnan már egyértelmű.
Csináltam pár oldalt AdobePDF printerrel és PS-Distiller kombóval is, holnap átdobom a nyomdának, hogy mit mondanak rá. Durván kicsi a méret ~20-30 MB PSD-ből lett ~4 MB PDF... uhh.
-
CoolBoy323
nagyúr
sziasztok!
vki tudna nekem segíteni egy GIF szerkesztésében?
varázsszó: átlátszóság
köszi!
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Ja úgy értetted, hogy jpg-t nem használsz! Persze. Elég ritka a softboxos fotó, vagy hogy rögtön glamour képeket kap az ember, tehát a raw/jpg mindenképpen átesik egy kis PS-kezelésen, ahogy írtad is, csak félreértettem a korábbinál.
Újságnál is ez van, minden kép nálam kezdi, ahol PS-ben korrigálom amit kell, utána már tiff-ként megy a tördelőhöz Quarkba vagy ID-be. JPG-t szerintem akkor sem tudna berakni ha bántalmaznám
Inv1sus: háát nyomdai munkánál kell, de nem mindig. Pl. ha újságba készül a hirdetésed, akkor oda vágott kell, mert ott az újságoldal kapja a kifutót, a Te hirdetésed nem fog a közelébe sem kerülni a lap széléhez. Mondjuk ha veszel egy egész oldalt (pl. Playboy hirdetések), akkor már más tészta, hiszen ott Neked bele kell kalkulálni a kifutót.
Playboyt a kollégám ajánlotta. Valóban érdemes nézegetni, és nem csak a nők miatt. Minden pixele profi munka

-
BonFire
veterán
válasz
Inv1sus
üzenetére
Minden esetben rá kell számolni, mert vágni fognak. Hacsak nem szeretnéd, hogy a grafikád, vagy a szöveg egy része lemaradjon. Pont úgy, ahogy videó készítésénél is ott vannak a biztonsági margók a kamerák keresőjében és a videoszerkesztő programokban, mert a CRT tévében minél öregebb a képcső, annál jobban kinyújtja a képet, aminek a széle így nem fér ki rá. Erre szoktak a helyi tévékben köpni nagy ívben, és a hirdetés szövege mindkét oldalt lelóg a képernyőről.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4426, 100% AKKSI
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

):