- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
engedo
csendes tag
válasz
vcsabika #17684 üzenetére
Szia!
Leginkább az NBR fórum, és egyéb német fórumok nyújtottak segítséget. A német fórumokon a 430M+HD5650 modellekről olvashatsz, mivel ezek kb 2 hónapja már előrendelhetőek, kb 3 hete raktárkészletről értékesíthetőek voltak, vettek is a német userek, és persze írták véleményeiket a fórumokba.
Az NBR-en a szingapúri modellekről olvashattál, ott első körben diákakcióban vagy wireless előfizetés promócióval lehetett hozzájutni a 620M+HD5650 modellekhez.
Nagy segítség volt egy kedves kínai felhasználó is, aki a 4820-as modelljén azonnal kicserélte a hűtőközeget (thermal paste – ezt sem tudom magyarul ), felrakott kb 30 képet a szerelés lépéseiről, akkor csalódtam, mikor láttam, hogy a CPU és a GPU hűtését ugyanaz a hőelvezető hivatott megoldani egy ventillátorral (képet még nem láttam a 3820 belsejéről, de már március elején volt egy orosz videó-bemutató a kütyüről, ott láttam, hogy két köhögője van, ezt megerősítették a német tulajok is, egyébként maga a Timeline X is márciusban ütötte fel a fejét, jóval a hivatalos megjelenés előtt, valaki a bejelentés előtt feltette a modellismertetőket az európai honlapra, egy fórumtag postolta az NBR-re, és beindult az őrület.
Magam is az 540M-re gyúrtam, de be kell látni, hogy a 430M teljesen kihoz mindent, amit a HD5650 GPU tud, még CPU intennzív játékok, mint pl. GTA4 sem fog jobban futni egy 520M-en mint ahogy tenné azt a 430M alatt (egyébként a GTA 4 kihasználja mind a 2 magot – sőt a hyperthreading technológiának köszönhetően még a további kettő virtuális szálat is – turboboost meg csak 1 mag üzemmódban van, szóval az 540M 290 MHz előnyt jelentene több kétszálas progiknál, érdemes lenne?
Különbség még, hogy a 520/540/620M támogatja az AES és a Trusted Execution technológiát, idővel lehet tudnám mondani, hogy mire jók, ha valaki birtokában van a tudásnak, lenne kedves megosztaná velünk?
Németország május 27.-re várja a 4820 SSD-vel és 620M-mel szerelt szépségét, egyik fórumon találtam egy cikket, amely szerint június közepére várhatja Európa (szerintem leghamarabb Németország) a további modelleket, persze ez nem okvetlen tuti info.
A magyar kereskedők május első felére várják a modelleket, speciel ma is frissült az előrendelhető konfigurációk arzenálja, ha alapul vesszük, hogy a németeknél kb 3 hete lehet raktárról vinni a Timeline X-et, mi jó 5-6 hetes késésben vagyunk, mire az 540M - nem okvetlen tuti info szerint a németekhez, majd onnan – ideér, bőven augusztusra fordul a naptár, kérdés tudsz e várni olyan dologra, ami nem biztos, hogy teljesítményben annyival többet ad, és a hűtéséről sincsen infó. Megjegyzem, Kínában van 3820/4820 520m processzorral, de az importról hamar letesz az ember egy rövid számolgatás után.
Örülök, ha segíthettem!
Üdv:
engedo
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro