Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: A sor végén
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Aktív témák
-
LordX
veterán
Légyszives mérj össze egy 8-16 kbit/s-es AAC-t meg egy 8-16 kbit/s-es AC3-at :)
Az AAC telefonhangnál jobb hangot fog produkálni, AC3 meg egyáltalán nem is létezik ekkora bitrátán, ha lenne is csak kb. fehérzajt tudna kiprodukálni magából.
Viszont AC3-hoz van hardveres dekóder is (DVD lejátszó..), AAC-hez maximum az LC (Low Complexity) profilhoz, ami viszont már nem jobb minőségű, a többi profil jóval nagyobb számításigényű.
Igazából erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy ne hasonlítsuk össze. -
LordX
veterán
Az AAC és az AC3 minősége nem feltétlen összemérhető, ugyanis másra alkották meg.
Az AC3 egy nagy teljesítményigényű, jó minőségű, magas bitrátás tömörítés.
Az AAC főleg viszont kis bitrátákra alkotott tömörítés, pl. beszéd. Persze tud magas bitrátákat is, viszont összemérhető az MP3 minőségével, mert magas bitrátán semmi extra nincs az eszközkészletében az MPEG1 Layer3-hoz képest. (kb. többcsatornás kódolás, és ennyi). -
Nem lehetett volna ezt magyarul?... ;)
Igazad van, az AC3-ban tenyleg nem AAC van, hanem (mino meglepetes) AC3 - ami egyebkent az AAC-nal regebbi, es a minosege is rosszabb.
Akkor viszont nem tudom, hogy honnan vettem ezt az AAC dolgot (megneztem a DTS-t is, hatha azzal keverem, de ugy tunik, hogy az sem AAC). -
LordX
veterán
Hát, ezt nagyon rosszul tudod, az AC3 és az AAC diszkrét..
Az AC3 a Dolby Laboratories formátuma, ezt használják a DVD-ken is (használnak mást is, de ez a legelterjedtebb).
Az AAC (''Advanced Audio Coding'') az MPEG szabványa, és kettő fő fajtája van: MPEG2 és MPEG4. Az MPEG2-ben van 3 profilja (kb. az MPEG1 Layer 1-2-3-nak felel meg), az MPEG4 még egy 4. profilt is definiál. -
vtechun
veterán
most tesztelgetem, de alapból nem akar menni a mély...mindegyik jól szól, de a mély nem.. nemtom mi lehet...
-
vtechun
veterán
köszi! rendes vagy... minden sávon , a sáv neve kellene hogy legyen, pl jobbelső, jobbhátsó, mély, center, balhátsó, jobbhátsó...tehát abszolut csak tesztelésre kellene, ogg-ba akarom nyomni, mert úgy kevesebb helyre is elfér ugyanolyan minőségben, tényleg az ac3 az milyen tömörítést használ? mp3-hoz hasonlót?
-
vtechun
veterán
valami ingyenes megoldás lenne az igazi... ez 1000 dolláros...
-
vtechun
veterán
Hello! Szeretnék valahonnan letölteni olyan ac3 samplefile-t amiben tökéletesen észlelhetők a különböző csatornák közti különbségek. Azért kellene mert ac3-at akarok ogg-ba tömöríteni, csak az eddigi próbálkozásaim nem kecsegtettek túl nagy sikerrel . Összevissza voltak a csatornák, meg nem is nagyon tudtam, hogy minek honnan kellene szólni. Segítsetek! Ha valaki tud olyat, hogy házilag, hogy lehet ac3-at csinálni ha van 5-6 hangfileom, akkor azt is leírhatja... Előre is köszönöm!
Aktív témák
- ASIC Miner HW/SW/OC Optimalizálás (NerdQAxe++, Nerd Octaxe, Bitaxe, stb.)
- Apple IPhone 14 pro 256gb
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DeLonghi Magnifica Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 15 PRO MAX 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman S2 TG Enermax 650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest