Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6815) szasanyi válasza Huma (#6802) üzenetére


szasanyi
félisten

Nem vagyok rendőr... már nem. :N Az eltűnt személy az eltűnt személy és még nem áldozat, és nem is elkövető. Áldozat akkor lesz ha bűncselekmény áldozatává válik, de ugyanúgy lehet belőle elkövető is ha bűncselekményt követ el!
Egyébként Te csak a rendőrökre és rendőrségi alkalmazottakra asszociálsz, amikor "kivételezett" személyekre gondolsz.
Nos, akkor a teljesség igénye nélküli példák: nem mind1, hogy például egy eltűntként bejelentett civil személy rendelkezik-e fegyverrel (engedéllyel, vagy illegálisan), esetleg anélkül is ön-, vagy közveszélyes, súlyos beteg és/vagy önmagáról gondoskodni képtelen, stb., stb. Gondolom ilyen esetekben számodra is nyilvánvaló a megkülönböztetett figyelem, a kiemeltként való kezelés és az ezeknek megfelelő kiemelt intézkedések oka és szükségessége. És ez így is történik, ha éppen a média nem is foglalkozik vele, és nem látható a tv-ben.
Ezek az általánostól szintén eltérő esetek ugyanúgy "kivételt" képeznek mind egy rendőr, rendőrségi alkalmazott esetében is, ahol nem pontosan ugyanazok és/vagy ugyanolyan sorrendű intézkedések történnek az intézkedések során.
Sarkítva, az előzőhöz hasonlatosan: ugyanúgy különös figyelem és megítélés, valamint kiemelt intézkedés "jár" bizonyos esetekben és személyek számára noha azok civilek.
Mint már hangsúlyoztam, az ok - vagy ha úgy tetszik a miért - a lényege annak, amikor az általánostól eltérő ("kivételezett") megítélésben és eljárásban részesítenek valakit vagy valakiket. Erre pontos, írott szabályok, előírások vannak amiktől nem lehet eltérni.
Remélem, hogy ezzel együtt érthetőbbé tettem a dolog lényegét és a miérteket is.

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.