- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
8900 - 8801
9357 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
szemesi69
addikt
Engedd el, itt nem az számít, hogy aki ebben dolgozik az talán jobban tudja

Nálam csak ezt sikerült a fórum társnak megállapítani:
"Szeretném észrevételezni hogy elég "érdekes" hogy egyik hozzászólásodban magad írod, hogy nem vagy naprakész a témában, a következőben pedig leszólod azt aki egyébként jól tudja....."Talán nem jó tudja mégsem"
Azt már nem sikerült értelmeznie mire írtam, konkrétan ha más családtag közlekedik az ő tulajdonában lévő lizingelt járművel
Már nem vagyok aktív, viszont van múltam a témában, de mindegy itt mindenki mindent jobban tud, ezért ha büntetik őket, így jártak
A HVG, vezess.hu és egyéb szakoldalak írják a tutit, minek ide köhém, kresz meg egyebek

-
Vertigo18
addikt
De nem érted, amit mondok! Nfm??? Nemzeti Fejlesztési Minisztérium? Mi a fene az? Nincs is már olyan, vagy csak én tudom rosszul? Már megszűnt tavaly! És mije van??? "Közleménye"??? Az meg mi a szösz? A Rendőrség JOGSZABÁLYOK alapján dolgozik, nem cikkek és "közlemények" alapján. Mellesleg megjegyezném, hogy immáron harmadik alkalommal kérem, hogy "linkeld be nekem", amire hivatkozol, te pedig harmadszor vágod a képembe, hogy ÉN nézzek utána! Nem vagyok mindentudó, de ezzel dolgozom, tisztelt fórumtárs!
Továbbá ÉN belinkeltem a HATÁLYOS jogszabályt, te pedig hivatkoztál valami közleményre, amit nem tudsz linkelni. A rendőr BÜNTET, ha jogszabályt sértesz! A hatályos jogszabály (6/1990-es Köhém rendelet) alapján jogszabályt sértesz, ha nincs nálad Eü-csomag! Ott van fent a link, ellenőrizhető!
Azt még elárulhatnád, hogy ki emleget itt - rajtad kívül - Kresz szabályokat? A Kreszben nincs szó az Eü-csomagról! Nem is írtam sehol sem, hogy azt a jogszabályt sérted meg. Egészen pontosan elmondom neked, hogy a "6/1990-es Köhém rendelet 106§-a alapján, a 2012. évi Szabálysértési törvény 224. §-a alapján" leszel megbüntetve.
Jééé, sehol a Kresz emlegetése! Mert, ugyebár... Gépkocsi vezetőjeként NEM CSAK a Kresz szabályai vonatkoznak rád! Mondok egy másik példát: mutasd meg nekem légyszíves, hogy hol van az a KRESZ-ben, hogy nem lehet piros színű az első helyzetjelző lámpád!
És köszönöm, hogy bevágtál még egy "cikket"!
Majd hivatkozz a cikkíróra, ha véletlenül egy kolléga mégis megbüntet! 
De tessék, én is linkelek egy cikket, biztos igaz! Hiszen "cikk"!

-
Lauda
titán
-
Vertigo18
addikt
Értettem, főnök!

Szerintem nézz utána te! Egy cikkre hivatkozol szerintem, amit még 2012-ben írtak. De akkor legalább vágd be ide, hogy mindneki lássa, ne csak puffogtass!
Amit te csinálsz, az közemberek cikkeinek emlegetése, ráadásul forrás nélkül...
Amit ÉN csinálok, az TÉNYEK közlése! A 6/1990-es Köhém rendelet 106. §-a kimondja, hogy KELL, hogy készenlétben ott legyen egészségügyi csomag a gépkocsiban. Ott van, hatályos jogszabály, fehéren-feketén előtted.
Ugye nem gondolod, hogy amennyiben a rendőr felfed nálad egy SZABÁLYSÉRTÉST, jogsértést, akkor majd "nem intézkedik"? Megállít az autóddal, kiderül, hogy nins nálad Eü csomag, mondod neki, hogy "szerinted már nem kell", Ő említi, hogy JOGSZABÁLYT SÉRTESZ, majd hagy elmenni, ugye? Se egy figyelmeztetés, se bírság, feljelentés, igaz?
Pár dologban egyezzünk ki annak érdekében, hogy továbbléphessünk erről az értelmetlen vitáról:
1., a HATÁLYOS jogszabály szerint (belinkeltem!!!) KELL Eü csomag...
2., rendőr, ha szabálysértést, bűncselekményt, jogsértést észlel, intézkedni köteles...
3., az intézkedés szabálysértés esetén lehet helyszíni bírság, feljelentés, figyelmeztetés...Ergo: rakd már össze a hármat, kérlek!

-
Lauda
titán
-
Vertigo18
addikt
Nah, mi nincs így?
Nincs Köhém rendelet? Csak mert hatályos! Nem kevered véletlenül a tartalék izzókészlettel, ami VALÓBAN nem kötelező már? Azt ki is vették a Köhém rendeletből.
Tudnál nekem valamit mutatni azzal kapcsolatban, hogy a Köhém rendeletben nem szerepel már álláspontod szerint az Egészségügyi csomag?
-
Lauda
titán
-
Vertigo18
addikt
A helyes válasz az, hogy a rendőr büntetHET az elsősegélynyújtó felszerelés hiányáért, de már nem szokott. Ennek ellenére, ha valakit megbüntet, az jogszerű. A rendőr nem csak a Kresz szabályok megsértése miatt büntet... Ha a Köhémet szegi meg egy a közlekedésben résztvevő személy, azt ugyanúgy büntet/het/i.
-
LuckyL
őstag
És vajon a KRESZ szerint kötelező-e az autónkban elsősegély nyújtáshoz használható dobozt tartani? Erre a kérdésre a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet értelmében "igen" a helyes válasz, viszont a közvélekedéssel ellentétben a hiányáért már nem büntetnek a rendőrök.
forrás: [link]
Szeretném észrevételezni hogy elég "érdekes" hogy egyik hozzászólásodban magad írod, hogy nem vagy naprakész a témában, a következőben pedig leszólod azt aki egyébként jól tudja.....
(#8881) -NOKIA-
a forgalmi engedély ha nálad van, elég kell hogy legyen, hacsak nincs valami rendkívüli körülmény
sokszor állított már meg rendőr, úgy hogy különböző cégautókat vezettem, soha még csak meg sem kérdezték miért, nemhogy meghatalmazás kelljenszerk: esetleg nem azért kérdezed mert külföldi rendszámos a jármű? akkor más a helyzet, lehetnek gondok bizonyos esetben
-
szemesi69
addikt
-
Lauda
titán
-
szemesi69
addikt
-
szemesi69
addikt
-
Lauda
titán
-
Vertigo18
addikt
-
Lauda
titán
-
Vertigo18
addikt
-
Lauda
titán
-
tolts.hu
őstag
Sziasztok!
A feleségem vezetheti az általam lízingelt és üzemben tartott gépjárművet, vagy kell kölcsönadási?
Az eü dobozzal most mi a helyzet?
-
Debilon
addikt
mert az ajánlat az 60 napig érvényes ha jól emlékszem, ha befizeted a díjat, akkor véglegessé válik, és ennyi
a rendszámot, hogy rajta van-e vagy nincs, azt meg neked kellett volna ellenőrizni és időben utánajárni (szerintem), de a szalonban is sz*rjanak sünt, hogy erre nem hívták fel a figyelmed
-
tolts.hu
őstag
Megnyugodtam, köszi!

/Ha új autót vesztek mindenképp járjatok a végére biztosításnak, mert kiderült amit a szalonba kaptam az csak egy ajánlat volt, amin még a rendszám sem szerepelt, mert azt csak később kapta meg az autó; de felhívtam a biztosítót és mindent tisztáztunk, meg is adták visszamenőleg ápr.17.-ig az igazolást/
-
tolts.hu
őstag
-
Vertigo18
addikt
Azt valaki elmondaná nekem, hogy mi oka lenne bárkinek is arra, hogy az övet a hóna alatt elvezetve használja? Tutira nem fogja meg a mellkast egy balesetnél, a minimum egy gerincsérülés emiatt, ahogy az "ostorozó mozgás" során előrefittyed a fej a becsapódáskor...
Azért, ha én ilyennel találkoznék, felhívnám a figyelmét a balesetvédelmi szempontokra és az öv helyes használatára. És reménykednék abban, hogy megköszöni, majd a továbbiakban rendeltetésszerűen használja...
Minden más csak kötözködés - amire pedig azért a rendőröknek is lehet ám válaszuk!
-
Lauda
titán
Köszönöm az okfejtést! Arra gondoltam írok az orfk-nak, hogy nekik mi az álláspontjuk.
-
MasterDeeJay
veterán
rendeltetésszerű használat: a gép használati, kezelési útmutatójában vagy termékismertetőjében feltüntetett, a gyártó vagy az EGT-ben letelepedett meghatalmazott képviselője által tervezett célnak és az előírt üzemeltetési módnak megfelelő használat;
Kresz előírja a használatot, szerintem a nem megfelelő használat nem egyenlő a használattal.
-
Lauda
titán
Ez a kérdés, hogy hol van az jogszabályban lefektetve, hogy mi számít a biztonsági öv rendeltetésszerű használatának.
-
MasterDeeJay
veterán
Rendeltetés szerű használat szerintem nem kell hogy jogszabályba le legyen írva. Nem is lehetne minden egyes járműre leírni.
Ha nem rendeltetés szerűen használod akkor olyan mintha nem is használnád mert nem nyújtja azt a biztonságot amit a gyártó vállalt hogy teljesít.
Orvosi igazolással persze nem kell használnod vagy úgy ahogy akarod.
Összegezve: Rendőr egyéni mérlegelés alapján dönti el hogy rosszul használod az övet, és az nem teljesíti a biztonsági követelményeket amiket a gyártó megadott egy kitudja hogy lévő jogszabályban... Fene se menne ennyire bele. -
LuckyL
őstag
szerintem ilyen hülyeségre nem lehet általános szabállyal felkészülni, majd a helyszínen mérlegel a rendőr és ha jól megbünteti az illetőt, akkor majd fizethet vagy járhat bíróságra
ahhoz tudnám ezt hasonlítani, mintha forgásiránnyal fordítva szerelné fel a gumikat valaki
józan ésszel azt mondja az ember, hadd csinálja, majd felrobban az autópályán, és az evolúció kiszelektálta az idiótát (bár remélhetőleg más autó nem elsz a közelben, a rossz övvel meg csak magát nyírja ki) -
Lauda
titán
-
tolts.hu
őstag
-
Lauda
titán
-
Dluinet
nagyúr
-
Lauda
titán
Sziasztok!
Felmerült egy érdekes kérdés a kollégákkal és a választ nem találom rá, pedig nem ma kezdtem foglalkozni a témával.
A kresz ugye előírja, hogy ........olyan járműben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzíteni.
A felmerült kérdés az, hogy hol van az leírva, hogy a biztonsági övet hogy kell használni? Mert mi van olyankor, ha a felső részt mondjuk a váll alatt vezeti el? Vagy a felső részt maga mögé teszi és csak az alsó fogja. A kresz csak azt írja, hogy rögzítened kell magad az övvel.
Keresgéltem erre vonatkozó szabályzást, de nem találtam semmit. Ti ismertek ezzel kapcsolatban előírást?
Tehát a kérdés nem az, hogy mekkora hülyeség ez, vagy miért használná úgy, ez most nem fontos.
Köszönöm szépen!
-
tolts.hu
őstag
Szerintem a helyileg illetékes közterület-felügyeletet hívd fel, ezért vannak...
(Ha lehet ne terheljük a rendőrséget az ilyen kisebb jelentőség ügyekkel, van épp elég munkájuk)
De azt hívsz akit akarsz, az fog történni hogy kijönnek, rátesznek egy büntetést, amit nem fog befizetni mert arra fog hivatkozni hogy hozzátartozó vezette a járművet és rá nem köteles terhelő vallomást tenni.
Azt meg nem tudod sem te sem ők kiszámolni hogy tetten érjék. Jobb esetben kap a egy kerékbilincset, azt kénytelen lesz kifizetni hogy levegyék. De azt is a közteres teszi fel, rendőr nem, ezért is inkább őket hívd. -
Agyasima
őstag
-
MasterDeeJay
veterán
-
tolts.hu
őstag
-
Agyasima
őstag
-
Vertigo18
addikt
-
szemesi69
addikt
-
Vertigo18
addikt
-
BÁ Nutrition
addikt
-
szemesi69
addikt
Nem tudom, én már 2008-ban leléptem. Kívül álló nem látja át mi megy ott, ott is emberek dolgoznak.
-
BÁ Nutrition
addikt
csak azt nem ertem miert kell ilyen lofax kuli melokat csinalni? miert nem tanul ki valami szakmat es valt at ra?
az nem megoldas h 30 orakat dolgozol hetente pluszban
kiveve ha mondjuk keresel igy havi masfel milliot am legyen. de nem 500 forintokert orankent..
ennyi esze hogy lehet valakinek?

-
hucsikoi
senior tag
-
LuckyL
őstag
-
szemesi69
addikt
-
hucsikoi
senior tag
-
szemesi69
addikt
-
Vertigo18
addikt
-
tolts.hu
őstag
Úgy néz ki beszántják a "céges" kedvezményes lakáshiteleket is...
Tájékoztató a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességének megszűnéséről és az ehhez kapcsolódó átmeneti szabályról -
BÁ Nutrition
addikt
-
Vertigo18
addikt
Ismerősöm ugyanezeket az árakat mondja. Mondjuk már eléggé "felfutott", csak olyan melókat vállal el, amikor a vállalkozó kicsúszni látszik az átadási időből. akkor jön Ő, felveszi a munkát és két-három napot szó szerint robotol. De annyit kér, amennyit nem szégyell.
Ez van, ma Magyarországon a kétkezi munkás, az hiányszakma. Aki tudott, kiment, aki meg itthon maradt, az le van foglalva jövő nyárig folyamatosra.
-
LuckyL
őstag
-
Vertigo18
addikt
Ha jól tudom, Papp Karcsi bácsinak volt egy szép kis írásbeli javaslata, benne összehasonlítás egy kezdő rendőr és egy árufeltöltő fizetésével...
Érdekes lehetne még pár ilyen párhuzam...
-
BÁ Nutrition
addikt
-
Vertigo18
addikt
Valahogy érezni lehetett...
Előre borítékolható, hogy mi fog történni 2022. decemberében.
Egyébként, csak halkan megsúgom, a téma arról szól, hogy a keletkezett túlórát ne CSAK szabadidőben lehessen megváltani ezentúl, hanem maradjon az a rendszer, hogy választhat a munkavállaló, hogy lecsúsztatja, vagy kéri kifizetve...
Arról nem szól a fáma, hogy az elmúlt hónapokban csaknem felezték a túlórák számát, tehát lassan nem lesz túlóra, így nem lesz mire azt kérni, hogy kifizessék...
Tehát az a rendőr, aki arra számít, hogy a 180ezres fizetése helyett továbbra is lesz túlóra, amivel így - bár egy másodpercet nem pihen - keres majd havonta 240ezreket, az megint kamillázik majd, hiszen jó, ha havi 2 db. 12 órás szolgálat jut majd fejenként, az is Pihenőidőn, nem pihenőnapokon...
És az megint csak 200k felett van egy kicsivel akkor.
Akkor most mi változott?
-
diegho
nagyúr
Nincs senkije. Soha nem is volt, senki nem viselte el, 6 éve lakunk itt, akkor még volt kutyája (két éve meghalt) és mindig a kutyájával beszélgetett (vagyis a kutyát anyázta, hogy nem azt csinálja, amit mond neki). Most meg pont azt mondta egy kicsivel távolabb lakó, hogy kiáll a néni az udvarra, odacsalogatja a kóbor macskákat, amikor odamentek, akkor meg elkezd anyázni, hogy ott van nála az összes macskánk, mert nem adunk nekik enni
A legnagyobb baja az, hogy senki nem néz rá, hónapokig rá se nyitják az ajtót, mert mindenki utálja, de persze a mindenki a hibás. Legközelebb meg is mondom neki, hogy ha nekem ilyen életem lett volna, már rég felakasztottam volna magam, hátha lesz hatása ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Agyasima
őstag
-
diegho
nagyúr
-
Vertigo18
addikt
Esetleg a nénit kellene összeszedni ugyanilyen célzattal...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Node, viccet félretéve, szerintem látod te is azt, hogy nem feltétlenül a macskával van gondja a néninek. Az előző "kiszemeltjénél" sem a macska volt a gond. Ha összeszeded a macskákat és kinyíratod őket, akkor majd a madarakkal lesz a gondja, ami mind nyilvánvalóan a tied... Akkor azokat kell majd összeszedned, majd eladnod. Aztán jön majd a kémény, ami füstöl, így kénytelen leszel elbontani az összes kéményt a környéken, vállalva a tulajdonosok haragját...
Szerintem nem szabad azt tenni, amit a néni akar, akkor csak adod alá a lovat.
-
szemesi69
addikt
-
diegho
nagyúr
Rendőrnek nem mennék semmi pénzért, az biztos, azért, amit keresnek, annyiért meg hagyjuk is, viccnek is rossz.
Magyarán, ha fogom és összeszedem a környék összes macskáját és leadom egy állatmenhelyre, ahol kinyírják mindet (már adtam le párat és mindet kinyírták), azzal járok a legjobban, bár félő, hogy akkor meg valami mást fog találni, de addigra talán már nem fog tudni járni annyira sem, hogy kimenjen az udvarra, a házában meg felőlem ordibálhat, nem hallom.
-
Vertigo18
addikt
Nagyon nem tolerálod? Hát, rendőrnek ne gyere!

Nem mondtam, hogy nem veheted fel, akár videózhatsz is, diktafonozhatsz is, azt mondtam, hogy a mélyen tisztelt bíróság valszeg' nem fogja meghallgatni, megtekinteni, mert ennek megvannak a maga szabályai. Ebbe nem mennék bele mélyebben. De gondolj bele abba, hogy miért nem büntet a rendőr akkor, hogy ha látja a rendőrautó km-óráján, hogy az előtte haladó gépkocsi 150 km/h-s sebességgel közlekedik...
A másikra annyit mondanék, hogy azt mondani, hogy "Persze, elmegyek tanúskodni" más, mint amikor valaki EL IS MEGY tanúskodni. Érted, amit mondok? De azt kívánom, hogy légy kivétel és mind az 5, aki megígéri, el is menjen neked!
-
diegho
nagyúr
Köszi a válaszokat!
Azért temettük be, hogy hátha nem kezdi el majd azt velünk, amit a másik szomszédjával csinált, de persze elkezdte.
Igazából nem tudom mit kezdjek vele, de tanú lenne simán vagy 5 is, aki eljönne és nap, mint nap hallgatja a szarságait. Mellesleg diktafont miért nem használhatok a saját házamban? Nyitott ablaknál még a ház másik felében is hallani, ahogy mondja a magáét, sőt még fel is tudom venni videóra, az egészet. A probléma az, hogy én nagyon nem tolerálom az emberi butaságot és ez pedig az, azt meg pláne nem tűröm el senkitől, hogy a családomat szidja.
-
Vertigo18
addikt
Első körben b@cni rá...
Ez a legegyszerűbb, bár egy idő után unalmassá válhat. Én ilyenkor, ha ilyen emberrel "találkozom", akkor támaszkodom a kerítésre, jó közel hozzá és hallgatom. Majd, amikor már nem bírja levegővel, akkor kiveszem az mp3-nak a fülhallgatóját a fülemből és megkérdezem, hogy "Tessék? Nekem szólt?"... Rendőrségnek nincs sok köze ehhez így.Második kör esetleg megkeresni valami rokonát és annak elpanaszkodni, hogy valamit csináljon már a mamikával, mert nem lesz ennek jó vége... Rendőrségnek ehhez sincs köze.
Harmadik kör az, hogy ugyebár orvos kimondja, hogy van valami csúszás az agyában, ilyenkor elviszik a mentők kezelésre, de több, mint valószínű, hogy kiengedik, aztán újult erővel kezdődik az egész megint. Rendőrségnek akkor van köze ehhez a verzához, ha van papír és nem hajlandó elmenni a mentősökkel, ilyenkor Ők kérnek karhatalmi segítséget, nekik segítünk.
Negyedik kör, Becsületsértés feljelentés. Mondjuk ehhez az kell, hogy te lehetőleg ne szólj vissza akkor sem, ha elöntött a pipa. Felveszed, amit mondogat, aztán TE feljelented a bíróságon panasznapon. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy NEM a Rendőrségre tartozik ez a szabálysértés, vagy bűncselekmény. annak idején a jogalkotók úgy döntöttek, hogy legyen néhány bűncselekmény, ami "magánindítványra" büntethető, ezek NEM a Rendőrségre tartoznak. HA kihívod a rendőrt, már az se biztos, hogy az ügyeletes kiküldi, de ha kimegy (99%-ban igen), akkor Ő is ugyanezt fogja neked elmondani. Tehát feljelented, elindul a magánindítványos eljárás, mely során neked kell bizonyítanod TANÚKKAL, hogy a mamika miket kiabált. A diktafont valószínűleg meg se hallgatja majd a bíróság, hiszen megvannak a hangfelvétel készítésének a szabályai. Lényeges elem, hogy a beidézett tanúk lehetőleg valóban jelenjenek meg (most szólok, hogy 99%, hogy egyetlen tanút se fogsz találni, aki VALÓBAN el is menne a tárgyalásokra majd tanúskodni) és ott lehetőleg ugyanazokat mondják, amiket a mamika kiabált. Rendőrségnek ezesetben felvilágosítási kötelezettsége van.
Esetleg még azt megteheted, hogy Csendháborítás miatt bejelentést teszel, ami miatt majd kimegy a rendőr és lefigyelmezteti a mamit. Először...
Az viszont érdekelne, hogy mi a frásznak temettétek be a lyukat a nénike udvarában? Csak mert nekem is lenne egy lyuk itt, a kertemben, hozathatnál bele valami földet!

-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Mit tudok tenni egy borzalmas szomszéd ellen? Vidéken élünk, egy idős hölgy van a szomszédban, néha gondol egyet, megáll az udvarja közepén és elmond mindenkit mindennek, de szó szerint van itt anyázás, köcsögözés, amit csak el tudtok képzelni. Pár év a másik szomszédjával kezdte, konkrétan 8 órán át ordibált az udvarom, mentőt is hívtak rá, mert tuti valami mentális problémája van, de elhajtotta őket. A másik szomszéd pár éve elment külföldre, most pedig mi vagyunk soron. A legnagyobb problémája, hogy van egy kóbor macska, aminek néha adtunk enni és mondhatni beköltözött hozzánk, annyira vad, hogy megsimogatni sem tudjuk, tuti verték előtte, ezért ennyire bizalmatlan, megsajnáltuk, adunk neki naponta meleg kaját és ennyi, természetesen kint van az udvaron. Először az volt a baja, hogy a macska átmegy hozzá az udvarba... no comment. Utána jött az, hogy mi nem adunk enni a macskának. Biztos mi esszük a konzervet és a tápot... A legjobb az egészben, hogy van egy hasonló kóbor macska, ami a környéken mozog és 20m-ről simán összekeverném őket, 5-ről már nem. Az a macska jár hozzá, mert éhes és mivel mi dolgozunk, hozzánk nem tud jönni könyörögni. Mi megmondom őszintén el is hajtjuk a kóbor macskákat, mert rengeteg van belőlük, szó szerint vigyázunk erre a kis picire, amíg megeszi a kajáját, hogy legalább ő tudjon enni. Ma jövök haza, megint ordibál az udvaron és szidja az anyámat! Visszakiabáltam neki, hogy nekem pofázik? Muszáj volt, mert bár baromira idegesítő, amit művel. Jött néhány elég erős szóváltás, kiderült odakölykezett hozzá egy macska, ami tuti a miénk, hiszen nekünk rengeteg macskánk van, mert a mi telkünk felől jön az összes, tehát mind a miénk - persze mert megszokták, hogy amit a kicsi meghagy, azt ők majd lenyúlják, csak ha nem hagy semmit, akkor mennek tovább. Na szóval most már elegem volt és megkérdeztem így " ki a k. anyukádnak képzeled magad, de retkes büdös vén k." tudom nem szép, de ha ő szidhatja a családomat, akkor én is tudok így beszélni. Csak hajtogatta, hogy megint ott a macskánk és odakölykezett - a macska 1m-re ült tőlem és várta a napi 2. adagját - de ez őt nem érdekelte és jött az, hogy az összes macskánk (tehát mind az egy) állandóan ott vannak nála, mert mi nem adunk nekik enni és a jegyző nem csinál velünk semmit. Persze, mert tudja, hogy mentális problémákkal küzd a hölgy. A kérdésem az, hogy mit tudok csinálni egy ilyen helyzetben? Van két kislányom, 5 és 3 évesek, jövő nyáron már lehet fogom hagyni őket pár percekre az udvaron, ahol tudnak homokozni, hintázni, csúszdázni és attól félek, hogy képes valamit átdobni hozzájuk. Tényleg bármit kinézek belőle, mert egy sérült elme bármi ilyesmire képes lehet. Mit tegyek, hogy ez ne történhessen meg?
Arról nem is beszélek, hogy feljelentett minket pár éve, hogy az ő udvarában van egy nagy gödör!!! és a mi gyerekeink abba bármikor beleeshetnek és nem teszünk ellene semmit. Kettőnk között nem kerítés van, hanem végig van építve, garázs, melléképületek és a ház, tehát sehogyan nem tudnak átmenni a gyerekek, szóval nem is értjük az egészet. Mindenki csak röhögött a feljelentésén, senki nem vette komolyan, de hogy megnyugodjon mi saját költségen vettünk homokot és beöntöttük az ő udvarában lévő hatalmas, nagyjából másfél méter széles és 40 cm mély gödörbe.
Szóval egy elég rossz helyzetben vagyok most, gondoltam felveszem diktafonnal, hogy miket ordibál, mondjuk 2-3 alkalommal, hogy legyen rá bizonyítékom, bár igazából legalább 20-30 ember hallgatja, amiket beszél. -
BÁ Nutrition
addikt
-
Vertigo18
addikt
Azért az eléggé siralmas, hogy arról kell beszélgetnünk, hogy csakis akkor éri meg rendőrnek lenni, ha el vagyunk árasztva túlórákkal! 168 órát kell kb. dolgozni egy átlag hónapban, "ismerek olyat", akinek 260 óránál is több jött össze. Oda a családi élet, az egészség, a pihenés, a hobbik... És EKKOR elmondható, hogy normálisan keres a rendőr...
Röhej!
-
batai15
félisten
-
Sanyabá
senior tag
-
Vertigo18
addikt
-
tolts.hu
őstag
"2019. január 1-jétől életbe lép egy rendőrségi szabályozás, aminek következtében a túlórát nem fizetik ki, hanem szabadnapban lehet csak kiadni, azaz lecsúsztatható lesz egyedül."
Vajon marad még ember ezek után a testületben?

-
Lauda
titán
Hello!
Biztos találkoztatok az újabb cirkusszal,
http://hvg.hu/cegauto.autoshirek/20180619_civil_rendor_auto_m7_kamion_opel_zafira, itt most tényleg rendőrök igazoltatnak, vagy a rendőrség állítása igaz, hogy nem ők azok?
-
Biriboyka
senior tag
-
Agyasima
őstag
-
Vertigo18
addikt
-
Agyasima
őstag
Rendőr kollégák! A KGFB-mhez a biztosító "csak" nemzetközi zöldkártyát adott. Kisméretű díjfizetési igazolást, ami lényegesen kényelmesebben elférne a forgalmiban nem adtak. Írtam nekik, nem is szándékoznak adni. Mennyire fognak rám furán nézni igazoltatáskor, műszakiztatáskor szerintetek, ha csak a zöld lepedő van nálam?
-
Oposzumtoszó
senior tag
-
LuckyL
őstag
hát ha folyamatosan ordít, akkor jó, de ha csak egyet kiabál hogy gránát, akkor azért hogy fogja megbüntetni a rendőr? ha rosszul értettem és egész éjjel ordibál, akkor hívj rendőrt, nyert ügyed lesz, előbb utóbb jól megbüntetik
meg ugye elég elrettentő lesz neki hogy csenget a rendőr éjszaka(#8802) Debilon
igen, nekem is ez jutott még eszmbe hogy a szülei hátha vennék a lapot -
Debilon
addikt
ha tudod, akkor miért nem telefonálsz a 112-re, hogy küldjenek valakit, mert nem tudsz pihenni, zavar?
ha nem akarsz ezért rendőrt hívni (amitől ugyanúgy menni fog ez a dolog, max figyelmeztetnek aztán következőben bírság)
a kölyöknek a szülei kellene hogy a lábára lépjenek emiatt, el nem tudnám képzelni, hogy a gyerekem így viselkedjen (és ez most nem ellened szól vagy neked)
-
Oposzumtoszó
senior tag
Mi a helyzet a csendháborítással?
A csendháborítással szemben a szabálysértések joga nyújt védelmet, mely biztosítja számunkra a lakásunk, házunk rendeltetésszerű használatát, ami az otthonunk csendes, pihenésre alkalmas hangviszonyait is jelenti. Ha tehát a körülöttünk lakók életvitelükkel, vagy hobbijukkal olyan zajt csapnak, hogy az objektíve akadályoz bennünket a lakásunk otthonként való használatában, az bizony csendháborítás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8900 - 8801
9357 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Vészhelyzet: tönkreteheti a Garmin eszközeit a legújabb frissítés
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Motoros topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- TCL LCD és LED TV-k
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Motorola edge 50 pro
- Dell Pro 14 PC14250 14" FHD+ IPS Ultra 5 235U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC drón szett 2 akkuval +extrák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Mi 11i 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Majd hivatkozz a cikkíróra, ha véletlenül egy kolléga mégis megbüntet! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)