Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsroli
senior tag
újévi hsz
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Vertigo18
addikt
-
DdavidHero89
csendes tag
Valaki elmondaná, hogy melyek a fontosabb közúti kresz módosítások amik az autósokat érintik. Azt is hozzátehetnétek, hogy melyekre fogtok fokozottan figyelni!! Előre is thx és BUÉk!
-
kovacsroli
senior tag
válasz DdavidHero89 #4704 üzenetére
Az új KRESZ értelmében a rendszámot jól látható helyen és módon kell a járművön elhelyezni.
3500 kilogramm megengedett össztömegig egységesülnek a sebességhatárok.
3500 kilogrammig a 130-110-90-50 sebességkorlátozás érvényes.
A lakott területen legfeljebb 30, lakott területen kívül legfeljebb 40 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás vasuti átjárókban.
Motorosok használhatják a buszsávokat és a kerékpárosok forgalommal szemben is behajthatnak az egyirányú utcákba.
A jogszabályváltozással új táblák is megjelennek, a "Környezetvédelmi övezet (zóna)" jelzés alkalmazásával a sűrűn lakott területeken korlátozható a környezetet szennyező gépjárművek közlekedése.
Főleg a gyalogosok, kerékpárosok védelmére változtatják
[ Szerkesztve ]
-
Ck.
addikt
Adott a delikvens, aki bulizni készül a haverokkal. A disco a lakhelyétől gyalog biza elég messze vagyon, busz pedig éjfél után már nem jár. Így hát emberünk teljesen tisztán, józanon autóba ül a többiekkel, majd miután megérkezett úticéljához, szépen leparkol. Mivel még szilveszterről maradt pár üveg hangulatmódosító hatással bíró folyadék (neves egyszerűséggel hívjuk alkoholnak), ezért úgy döntenek, alapozásként legurítanak pár pohárral még a buli előtt, mert be ugye nem lehet vinni. A januári téli hideg miatt mindezt a kintinél jobb hőmérsékletű, leállított autóban ülve, a parkolóban fogyasztják el.
Kérdés: szólhat-e ezért a rend kemény őre? Jogos-e bármiféle szankció, bírság, netán jogsi elvétele emiatt?
A történet végére annyit hozzátennék, hogy az érintett személyek buli után az autót otthagyják a parkolóban és BUSSZAL távoznak. -
kovacsroli
senior tag
Azt alapul véve, hogy pl ha motorosként a leállított motorodat tolod, akkor gyalogos vagy, szerintem leállított motorral álló autóban lehet inni. Azt tudom elképzelni, hogy a sofőr még akkor sem, legalábbis aki a volánnál ül. De majd kijavítanak
-
Vertigo18
addikt
Csak hogy el ne süllyedjünk:
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz S e t h #4717 üzenetére
Róth tipikusan az, aki felnagyítja a problémákat (bár igenis alapból is elég nagyok), és csak azokkal dobálózik. Ha valami jól működik (ezesetben a Rendőrségen belül), vagy van valami nagy fogás, eredmény, arról tudomást sem vesz, hanem visszatér azokhoz a jól begyakorolt lejárató példákhoz (amik hangsúlyozom tényleg elég gázok).
A móri esetben valóban rossz helyre lett kifizetve a zsé, a valódi nyomravezető ellen pedig eljárást indítottak. Tatárszentgyörgyön pedig valóban szar volt a nyomrögzítés.
Pozitívumot én még nem olvastam tőle... Pedig azért vannak...
-
samfishR
senior tag
tehetsz, csak ahogy a riportban is benne van, kapnak 1-2 hét felfüggesztettet oszt kitörölheted vele a seggedet. DE ha magyar bántaná a cigányt, mindjárt arról zengne az egész csicska "média". Majd szétbaszott az ideg, mikor néztem a videót... de magyarországon tombol a rasszizmus.. csak nem mindegy, hogy cigányokkal, vagy magyarokkal szemben, meg itt bizony valódi magyar terroristák vannak... hányinger az egész.. inkább nem folytatom, bár lehet h így is törölve lesz......
[ Szerkesztve ]
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz a Csabibácsi #4719 üzenetére
Én nem látok a közelben egy kresz táblát sem (csak az autósokat lehet szívatni). Szóval ilyen esetben csak magadra számíthatsz!!
[ Szerkesztve ]
-
rob210
nagyúr
Ugyan ez enm az a topik és mindenkinek saját egyéni dolga hogy mit tesz de én pont ezért fogokk a balabbik helyett a tudjátok kire szavazni.
Igen is jó ötletnek találom a csendőrség visszaállítását.
Sajnos nélkülözhetetlenek a mindennapok keserű helyzete miatt.Renault power
-
fekeandras
őstag
Sajnos 2010-ben jelenleg itt tartunk. Egyeseknek mindent lehet mert ők a szegény, nyomorba taszított, hátrányos helyzetű kisebbség... Holott magyarországon pont, hogy a magyarok!!! a hátrányos helyzetűek. Nekünk mindenért keservesen meg kell dolgozni, nekik nem. Nekünk mindent ki kell fizetni, nekik nem. Akkor most ki a hátrányos helyzetű kérdem én? A megoldás pofon egyszerű lenne ha valaki végre fel merné vállalni. Le kell süllyedni az ő szintjükre és a szlovák példát kell alkalmazni: [link]. Mivel itt már szép szóval nem lehet rendet tenni, erővel kell.
[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
Kisstílű, enyveskezű pancser. Aki 1000Ft-ért kockára teszi a tisztességét, a munkáját az ne menjen rendőrnek
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
tolts.hu
őstag
válasz kételkedem #4724 üzenetére
Az eset tükrözi a rendőri fizetés nagyságát.
Bár semmi kétség, elég gáz szitu...www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
kételkedem
addikt
válasz tolts.hu #4725 üzenetére
Ez egyszerűen erkölcsi érzék kategória, aminek semmi köze az egyén havi nettó fizetéséhez. Boltban nem lopunk 1000ft-os dezodort, mert nem vagyunk már kisiskolások és fel tudjuk mérni, hogy mi helyes és mi helytelen.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
rob210
nagyúr
Sziasztok.
Hát most én kérek tölletek tanácsot.
Igaz nem rendőrségi ügy de aki esetleg járt már így az segítsen.Kaptam a XIV.-kerületi önkormányzat szabálysértési osztályától, egy levelet, miszerint zöldterületen parkoltam és ezzel szabályt sértettem.
Mivel én az autó üzembentartója vagyok arra kértek fel egy nyilatkozatban, hogy az adatait közöljem annak aki vezette az autót.
Az autót én vezettem, de hogy én zöld területen nem parkoltam a kérdéses napon az biztos, mivel aznap dolgoztam és én reggel 6-tól másnap reggel 6-ig dolgozom.
Ők pedig a munkaidőmben 9:15 kor észlelték ezt a szabálysértést.
Most, hogy a közterület fentartó vagy kicsoda fotózott-e le vagy mi alapján jelentettek fel azt még nem tudom.
De személyes időpontot akarok kérni töllük bemenni megnézni mi alapján jelentettek fel.
1 ha jól tudom 30 napig lehet bizonyítékot tárolni a régi törvény szerint 90 napig.
Na most az eset 10.12-ei, de mondom újra aznap nem tartózkodhattam ott, ahol ők írták.
1. a felvételt ha készítettek már meg kellett volna semmísíteni, mivel ez nem bűncselekmény, hanem szabálysértés.
2. Ha a munkáltatómtól viszek egy igazolást miszerint dolgoztam az nap azt el kell hogy fogadják jól tudom?
Volt egy esetben hogy füvön parkoltam, de az nem a megnevezett helyen és időpontban volt.Most mit tegyek?
Renault power
-
rob210
nagyúr
Illetve még annyi, hogy ha megbüntetnek milyen összegre számíthatok?
Mert már most tudom, hogy úgy is meg fognak büntetni.
Én mindig így járok nem követek el semmit de még is megbüntetnek utánna meg 1-2 évig pereskedünk mire visszaadják és elnézést kérnek, sajnos volt már ilyen.Renault power
-
benvolio
őstag
Ha tényleg nem a te kocsid állt ott, akkor először telefonon hívd fel a szabálysértési osztályt és mond el az esetedet, hogy kaptál levelet erről, majd mond el, hogy a te autód biztos nem lehetett ott, és személyesen szeretnéd egyeztetni a fénykép felvételt /mert annak meg kell lenni az eljárás befejezéséig mindenképp/. Itt eldől kinek van igaza, vagy, hogy mit írtak el /pl. dátum, helyszín stb./. Volt már nem egy tévedéses eset! Azt a munkáltatói igazolást felejtsd el szerintem, mert az nem bizonyít semmit ez ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
-
runner 125
nagyúr
Nagy piros pont a XI. Kerületi Rendőrkapitányságnak!
..ugyanis megtalálták a kb. 4-5 hónapja ellopott, barátnőm készülékét!
Juppííí.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Vertigo18
addikt
válasz runner 125 #4733 üzenetére
Bocsi, de ez itt nem szokás! Ebben a topikban csak szídnak, nem dicsérnek a hozzászólók!!!
(Egyébként gratula!!! )
-
runner 125
nagyúr
válasz Vertigo18 #4734 üzenetére
Ezért is raktam magam OFF-ba.
..viccet félretéve, teljesen lemondtuk róla, főleg azok után, h kb 2 hete küldtek egy levelet, h bizonyíték hiányában lezárták a nyomozást.
Erre tegnap hívnak, h megvan.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Vertigo18
addikt
-
Vertigo18
addikt
válasz DdavidHero89 #4737 üzenetére
Mert azt tartják megosztásra érdemesnek...
-
tolts.hu
őstag
válasz DdavidHero89 #4737 üzenetére
Nézz már meg egy híradót, csak a negatív szenzáció.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
DdavidHero89
csendes tag
válasz Vertigo18 #4738 üzenetére
Hát szerintem az lenne a normális, hogy megtaláltok 1 telefont és nem kellene tapsolni, hogy hű milyen szenzáció. Igen az mert ebben az országban semmi se működik normálisan. Most nem rátok osztok, mert más mondja nektek mit csináljatok, mivel foglalkozzatok!
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz tolts.hu #4739 üzenetére
lassan eljutunk oda, hogy az lesz a szenzáció, ha a rendőr betartja azt, amit betartat az emberekkel. ha nem ég a villogója: betartja a sebességkorlátozást, nem fordul meg dupla záróvonalnál, nem parkol mozgáskorlátozott helyre, nem használja a ködlámpát, amikor nem szükséges, meg ilyen apróságok.
-
tolts.hu
őstag
Ilyenek vannak, azon csodálkoznék hogyha egy 40ezer fős testületnél nem lenne.
Egyébként meg honnan tudod hogy nem épp küldésre kell mennie a járőrnek, és nem kap engedélyt kék villogóra, de szeretne sietni és azért megy át a záróvonalon, vagy épp ki kell ugrani valaki után futni és épp 1 mozgáskorlátozott hely van csak?
Egyébként ezt úgy utálom, hogy itt minden okoskodik olyan dolgokba, amikhez nem ért nem lát bele, valahogy ilyen a magyar mentalitás.www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
sbazsi
veterán
válasz tolts.hu #4742 üzenetére
Mindenre rá lehet fogni, azt, hogy épp sürgős munkát végeznek.
Még azt is, amikor megállnak egy gyros-os/hamburgeres előtt a sávban, ahol nincs parkoló, és ott zabálnak előtte. Nyilván feljelentést kaptak, hogy romlott kaját árulnak.
Azzal pedig egyetértek, hogy ilyen a magyar mentalitás. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Hali!
Nekem és két haverommal volt egy összezördülésem, egy részeg "szurkoló" társasággal.
Nos 8 an voltak ellenünk, kicsit túlerőbe voltak.... A dolog úgy sült el, hogy kénytelenek voltunk megvédeni magunkat .( sajnos sikerült olyan sérülést okoznom az egyik támadónak, hogy műteni kellett a szemét, szemöldök összevarrás stb.) Plussz utána kaptam volna egy sörösüveget is a pofámba, ha nem védtem volna le.(ugyanis nem számoltak vele hogy én anno boxoltam...). A rendőrök jöttek, megkérdezték mi volt hogy volt, majd azt mondták, maguk között elintézik. Szóval le se szarják ha megkéselik, vagy betörik a fejét a másiknak.
Csak annyit mondtak, hogy legközlebb jönnek bevisznek valakit. ez aztán az ügyintézés nem? szerencsére a tulaj jó haverunk és elvitt minket a helyszínről, különben kaptunk volna.
Szóval nekem is megvan a véleményem hogy mit hogy csinálnak..."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
tolts.hu
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #4744 üzenetére
És ebből az esetből tanulva leírsz másik ezer meg ezer normális rendőrt
[ Szerkesztve ]
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
rob210
nagyúr
NA gyerekek akkor azért írjunk le pozitív dolgokat is.
VAgyon védelemben dolgoztam 99-2009-ig.
Én aztán tudok mondani jót is rosszat is.
De lássuk már be nem mindig a rendőr a hibás.
Egy külföldi kollégához képest elég gyatra a fizetésük.
Valamint a jogszabályok is elég tréfásak.
A vagyonőrök lehetőségei meg még rosszabbak.
Nézz meg egy Amerikai filmet amiket annyira istenítünk.
Nem hogy fegyver van a vagyonőrök oldalán de még használják is meg még utánna is lőnek az elkövetőnek.
Ezzel szemben magyarországon ez úgy néz ki, ha elsütöd a fegyvered még téged vonnak felelősségre meg mehetsz a katonai ügyészségre Győrba, hogy szétpúzózzanak.Na akkor most mi is van?
Nem lehet hogy ha normális fizetést kapnának normális keretek között dolgozhatnának (szabad kézről szó sincs azzal én se értek egyet) akkor rendet is tennének.
Kevésbé lehetne őket megvesztegetni és hasonló?Persze mindig leszenk barom okoskodó hatalomvágytól hajtott rendőrök, de lehet aki csak a megélhetésért fogadja el a kenőpénzt az nem tenné.
Mert hogy ilyen is van.Szóval azt hiszem nekem van jogom megítélni a rendőröket, akik között sok a hülye de aki tenni akar azt is olyan keretek közé szorítják, hogy neheen tudja megtenni amit szeretne.
Ezt lássuk át és utánna kiabáljunk kígyót békát.
Hiszen nézzen mindenki magába, ki ellenkezne a munkahelyén a főnökével???
TEGYE FEL A KEZÉT!!!
Mert amig olyankor nem bátor valaki akkor ilyenkor se legyen az.Egy eset hogy lássátok a valóságot.
Elkaptunk egy kissebbséghez tartozó emberszerű lényt.
60.000.- ért lopott amikor elkaptuk az egyik kollégámat leütötte a szó szoros értelmében.
A másikat megkéselte.
Amikor az áruházból kirángattam, hogy kisebb legyen a nézőközönség és kevesebb legyen a személyi sérülés.
Nem volt kis darab, közölte velem egy okos magyar állampolgár, nézzék emberek már megint az őrök verik a vásárlókat.
Kérdem én tudta miről van szó?
De véleménye az volt.Amikor közöltem vele, hogy huzzon a picsába de nagyon gyorsan akkor még bement az áruház igazgatójához (aki szerencsére jó fej volt) és felnyomott nála, hogy milyen brutálisak voltunk vagyunk, meg agresszívek.
Amikor a kiérkező mentőket és rendőröket megmutattuk neki akkor már a véleménye rögtön az volt jaj hát én ezt nem tudtam. Szóval nem kell mindig mindenről véleményt alkotni.Én például nem pofázok bele abba amiről fogalmam sincs.
Renault power
-
DdavidHero89
csendes tag
1. Nem az állampolgárok dolga, hogy egy normális bűnmegelőzési rendszert létrehozzanak.
2. Az amerikában érthető a keménység, mert már nem egy rendőrre lőttek ki igazoltatás közben stb... ne akarjátok, hogy ez legyen itt is.
3. Amerikában mondjuk a néger nem mutogathatja a seggét a rendőrnek, mert biztos kapna. Ezzel szemben itthon...
4. Nem kényszerítettek senkit hogy rendőrnek menjen a jelenlegi szar helyzetben.
5. Azért a rendőr nyugdíjak elég szépen közelítenek külföldi normához.
6. Elhiszem, hogy unalmas lehet midnennap ugyanaz a szar, de akkor a vezetőik hozzáértő emberek legyenek és hátha sikerül valamit változtatni.
7. Majd ha a költségvetésben megszűnik az a tétel, hogy rendőrség által behajtott milliárdok és tényleg az állampolgárokért lesznek akkor várható változás!
8. A 7. pontban nem általánosítok, mert tudom hogy ez egy felső parancs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest