Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5801) plömplöm válasza plömplöm (#5776) üzenetére


plömplöm
őstag

ma két hónapja, hogy megtörték az autómat. múlt csütörtökön bementem, hogy mégis mi a helyzet, kiderült, hogy a helyszínelő járőr egy dolgot elfelejtett a helszínrajzára felpingálni, azt, hogy én főútvonalon haladtam. ezért úgy indult az ügy, hogy én vagyok a hunyó. szerencsémre az ügyintézőm kiküldött járőrt a helyszínre, aki utólag felvéste a főútvonal táblát a rajzra, így 180 fokos fordulatot vett az ügy, viszont ezzel elment egy-két hét.

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#5802) Biriboyka válasza plömplöm (#5801) üzenetére


Biriboyka
senior tag

Nem minden rendőr helyszínelő. Ha nem egy sima "mezei" járőr csinálta volna, akkor minden rajta lett volna.
Ezzel az a baj, hogy sok mindenhez kell érteni egy járőrnek ( bűnügyi- , baleseti helyszínelés...stb ) csak az iskola kevés hozzá, hogy mindezt megtaniítsa. AZ élet, nah az helyrerakja ezeket. :)

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#5803) _BM_ válasza Lauda (#5775) üzenetére


_BM_
senior tag

"Ennyi erovel barki le is kopheti oket, hiszen az is a velemenynyilvanitas egy formaja, amit turniuk kell."

Félreérted az állásfoglalást. A rendőrség, mint szervezet köteles tűrni a gyalázkodást, a rendőr, mint személy, nem. Ez azért van, mert a rendőrségnek nincsenek személyiségi jogai, ahogyan pölö a bankoknak sincs. Ezért mondhatod, hogy szemét rendőrség, tetves otépé, köcsög ügyészség. :K

[ Szerkesztve ]

(#5804) Lauda válasza _BM_ (#5803) üzenetére


Lauda
félisten

Ertem. :R

Tegyuk fel, megallit valakit a rendor, lehuzza az ablakot az user es lekopi a jarort. Milyen szankciot alkalmazhat ilyenkor a rendor? ;)

[ Szerkesztve ]

(#5805) _BM_ válasza Lauda (#5804) üzenetére


_BM_
senior tag

Nem vagyok rendőr, jogász sem, de a leköpés - szerintem - bántalmazásnak minősül. Ennek megfelelően kell eljárnia a zsernyáknak a júzerrel szemben.

(#5806) Lauda válasza _BM_ (#5805) üzenetére


Lauda
félisten

Fizkiailag nem er hozza, nem hinnem hogy annak minosulne. Remelem jon valaki aki tudja a valaszt erre. ;)

(#5807) _BM_ válasza Lauda (#5806) üzenetére


_BM_
senior tag

Ha tévedek, és nem bántalmazás, akkor is hasonló súlyú cselekmény.

(#5808) Lauda válasza _BM_ (#5807) üzenetére


Lauda
félisten

Itt azt talaltam, hogy tettleges becsületsértés. ;)

(#5809) _BM_ válasza Lauda (#5808) üzenetére


_BM_
senior tag

Köszönöm, hogy utánajártál, ma is okosabb lettem :R
Talán én sem nem mondtam hülyeséget. Bántalmazás-tettlegesség.

(#5810) Lauda válasza _BM_ (#5809) üzenetére


Lauda
félisten

Ugyan mar, dehogy mondtal hulyeseget. :N

A btk szerint 1 ev bortonnel buntetheto, de nem hinnem, hogy ilyen miatt barkire is bortont szabnanak ki ebben az orszagban.

Becsületsértés

180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben

a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,

b) nagy nyilvánosság előtt

a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.

:)

(#5811) _BM_ válasza Lauda (#5810) üzenetére


_BM_
senior tag

A btk szerint 1 ev bortonnel buntetheto, de nem hinnem, hogy ilyen miatt barkire is bortont szabnanak ki ebben az orszagban.

Pedig kéne, de priusz nélkül valamivel kevesebbet.

A btk rendkívül szigorú (a közhiedelemmel ellentétben), és ha betartanák a bírók (vagyis törvényesen ítélkeznének), akkor az ország 5-8%-a sitten ülne (a jelenlegi 1-1,5% helyett). Sem férőhely, sem egyéb feltétel nem adott a törvények betartásához. Ezért szar ügy rendőrnek, bírónak, jogalkalmazónak lenni. És ezért nem beszélhetünk jogállamról.

[ Szerkesztve ]

(#5812) Lauda válasza _BM_ (#5811) üzenetére


Lauda
félisten

Ebben egyetertunk. Ezert nem lesz itt rend, talan sosem. :( ;)

(#5813) _BM_ válasza _BM_ (#5811) üzenetére


_BM_
senior tag

az ország 5-8%-a sitten ülne (a jelenlegi 1-1,5% helyett)

Hoppá, elnéztem a számokat: 0,5-0,8% és 0,01-0,015%

(#5814) Lauda válasza _BM_ (#5813) üzenetére


Lauda
félisten

Ezek is furak azert. 1000-1500 embernel biztosan tobb van bortonben. A 10-szerese mar realisabb, de szerintem annal is tobb. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5815) Biriboyka válasza Lauda (#5814) üzenetére


Biriboyka
senior tag

Ha belegondoltok Vácon és Márianosztrán a börtönben majd 600 ember figyel ( emlékezetem szerint ), mennyi ülhet Szegeden, Sopronkőhidán...stb-ben.

A leköpés pedig valóban becsületsértésnek minősül. A legszigorúbb büntetés pedig amiről eddig hallotam egy 2 hónapos börtön volt felfüggesztve vagy 4 évre.

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#5816) Lauda válasza Biriboyka (#5815) üzenetére


Lauda
félisten

Probaltam keresgelni en is, de nehany kosza adatot leszamitva nem igazan talalni roluk infot.

Nagyjabol sejtettem, hogy ez lehet, egyszeruen nem veszik komolyan ezeket a dolgokat. Mi az, hogy lekopi a rendort meg birot? Azonnal bevagnam letoltendore a ferget. ;)

(#5817) Biriboyka válasza Lauda (#5816) üzenetére


Biriboyka
senior tag

Szép álom, talán majd egyszer ez is eljön.

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#5818) plömplöm válasza Biriboyka (#5802) üzenetére


plömplöm
őstag

ha a helyszínelő egy gyalogbéka lett volna, akkor talán azt mondom hogy oké, nem vezet, nem tudja hogy ezen áll vagy bukik a dolog. de autóval jött :)

amúgy nekem ez tényleg nem elég ahhoz, hogy elkezdhessen végre megjavulni az autóm? ki kell várjam, amíg az ellenfél kiegyezik a hivatallal a büntijét illetőleg? azaz ha enyhítést kér, de a rendőr(ség) nem enyhít, akkor bíróság, álljon tovább újabb hónapokig az autóm a szervizben? :W

[ Szerkesztve ]

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#5819) Darth_Revan


Darth_Revan
veterán

Üdv!

Az RTF 2011 szeptemberében induló képzéseire tudni már, hogy mikor lesz az alkalmassági, elsősorban a fizikai felmérő vizsga?

Köszi.

(#5820) -NOKIA- válasza Darth_Revan (#5819) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Üdv, augusztusban indulnak a leendő hivatásos állományúaknak kiképzéssel.
Levélben értesítenek mindenről.
Általában márciustól júniusig vannak.

(#5821) Darth_Revan válasza -NOKIA- (#5820) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Köszi.
Csak azért kérdeztem, hogy ha jelentkezem, akkor mennyi időm lenne felkészülni nulláról a fizikaira, mert jelenleg az alkalmastól olyan messze vagyok, mint Makó Jeruzsálemtől :(((

Hamarabb van, mint gondoltam, nem tudom lenne-e esélyem felkészülni, ha minden nap edzek (februártól időm, mint a tenger)...na mind1 Február 15-ig még meg kell filóznom, köszi még1x.

[ Szerkesztve ]

(#5822) TrakToros


TrakToros
csendes tag

Üdv!
Rendőrtisztire hogy van a ponthatár? Az az átlag minimum 400 pontba beleszámolják az alkalmasságin elért eredményt is?

Irodalomból és történelemből 4/5-ösre érettségiztem, matekból 3-asra, angolból 5-ösre, van közép c nyelvvizsgám is, de felvi pontszámítóval csak ~330 pontom van csak, nem tudom elképzelni az a maradék 70-t honnan tudnám előkaparni...ha gyorsan megszerezném a felsőfokú nyelvvizsgát, az is csak +11 lenne... vagy a Rendőrtisztire, nappali képzésre ennyire szín 5-ös, mindenből 91%+-os érettségivel rendelkező zseniket vesznek csak fel?

+

Másik kérdésem:
Látom, hogy átlag 370 jelentkezőből 300-at nem vesznek fel, ennyire magas a követelmény (beleértve a fentebb említett dolgot is) VAGY ilyen sok ember megy oda gyenge, katomás tanulmányi eredménnyel/bármilyen fizikai felkészülés nélkül, abban reménykedve, hogy úgyis felveszik?

Köszönöm előre is a válaszokat.

A traktorosok,kombájnosok jó emberek:)

(#5823) TrakToros válasza TrakToros (#5822) üzenetére


TrakToros
csendes tag

Jah még annyit, hogy Rendőrtisztire mennyi a korhatár?

Valahol 25-t hallottam, de nem vagyok benne biztos. Jövő augusztusban leszek 25-t, ha idén nem vesznek fel, tudok jelentkezni még jövő szeptemberre?

A traktorosok,kombájnosok jó emberek:)

(#5824) -NOKIA- válasza TrakToros (#5822) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

-Korhatár: 18.
-Nem számolják be az alkalmasságin elért eredményt.
-Én 2004-ben jelentkeztem szín ötös magyar-törivel, és csak így vettek fel, aztán a következő évfolyamnál már nem ártott ezek mellé még egy középfokú nyelvvizsga is.
-Elég népszerű az iskola, anno mikor én mentem, 5000 jelentkező volt a 90 bűnügyes helyre. Én is kétszer jelentkeztem mire felvettek, volt olyan szakasztársam akit ötödszörre vettek fel.
-Sokan jönnek úgy hogy azt sem tudják mik a fizikai felvételin a feladatok, és nemhogy nem edzenek rá, hanem teljesen elpunnyadt sajnos már a mai fiatalság..

(#5825) TrakToros válasza -NOKIA- (#5824) üzenetére


TrakToros
csendes tag

Én a gazdaságvédelmi szakirányt néztem ki, azonban a 343 pontom édes kevés, 62%-os irodalom+91%-os töri nem a legjobb kombináció :(

Azon gondolkodom, hogy beadom egy szakközépbe, majd 3 év múlva levelezőire az RTF-re (közbe meg gyorsan lerakom a felsőfokú nyelvvizsgát)...bár ezzel az a gond, hogy az ismerőseim hülyének néznének, mert civil diploma (nem jog vagy közgáz)+4/5ös érettségi mellett olyan iskolába mennék, ahova még a szomszéd gyereket is felvették, aki 5. osztályos tananyagot oktató szakmunkásképzőt alig tudta elvégezni (félre ne értsen senki, senkit sem akarok megbántani!) :O

Meg gondolom civil diplomámmal rendőr iskolába történő felvételin kitörölhetem ... ah, kicsit elnyomta a kedvem ez a magas ponthatár.

A traktorosok,kombájnosok jó emberek:)

(#5826) -NOKIA- válasza TrakToros (#5825) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Gazdaságvédelmin azt hiszem matekot is beszámíttathatsz ha az jobb mint a magyar.
Ha van civil diplomád az úgy tudom plusz pontot ér mindkét rendvédelmi tanintézetben.

(#5827) Calogero válasza Lauda (#5816) üzenetére


Calogero
addikt

Igaz hogy nem köpés

Egy kisebb fokú közlekedési szabálysértés miatt háromezer forint helyszíni bírságot szabott ki az elmúlt év februárjában a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság illetékességi területén intézkedő rendőr egy gépjárművezetővel szemben. Az asszony akkor a helyszínen elismerte a szabálysértést és átvette a postai befizető szelvényt.

Férjét azonban nagyon felháborította az eset és még aznap délután írt a kapitányság email címére, az intézkedő rendőr becsületét sértő és egyéb trágár kifejezéseket tartalmazó levelet írt. Az email nem csak az intézkedő rendőrre, hanem általánosságban az egész rendőrség működésével összefüggésben tartalmazott becsületsértő kijelentéseket. Ezért a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság vezetője büntető feljelentést tett. A férjet becsületsértés vétsége miatt a bíróság jogerősen 250 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte.

(#5828) Nyugdíjas


Nyugdíjas
nagyúr

Üdv mindenkinek,

Olyan lehet, hogy szabálysértés esetén az intézkedő rendőr fel sem ajánlotta nekem a helyszini birság lehetőségét, és kérdésemre le is tagadta hogy erre lenne mód? Van erre jogköre neki?

A konkrét eset szerint átmentem a piroson kerékpárral, amit a mögöttem haladó civil gépjárműben ülő rendőr(ök) ezzel jutalmaztak :(

Mekkora bírságra számíthatok? Lehet-e valamit tenni? Úgy olvasgatom, hogy ez 50-100e Ft lesz ami nagyon nem kevés, főleg ha figyelembe vesszük, hogy egy mellékutcában kerékpárral ugyan kit veszélyeztethettem:U
(Persze ettől függetlenül a szabályszegésnek tudatában vagyok, és el is ismerem, és egyáltalán nem tartom helyesnek, csak számitok -számithatok-e egyáltalán- valami méltányosságra.)

[ Szerkesztve ]

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#5829) Nyugdíjas válasza Nyugdíjas (#5828) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Vagy nincsen is már kezembeadja a csekket azt viszonlátásra? :)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#5830) BÁ Nutrition válasza Nyugdíjas (#5828) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

piroson ha átmész az kiemelt szabálysértés szerintem, azt nem szokták helyszíni bírsággal sulytani. szal ez lehet az oka, de majd lehet jön valaki okosabb aztá megaszondja

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#5831) -NOKIA- válasza Nyugdíjas (#5828) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Szia!

Olyan esetekben szabhat ki a rendőr helyszíni bírságot, amikor azt számára a jogszabály lehetővé teszi.
Úgy tudom a te esetedben ez nem lehetséges.
Azért emeltem ki hogy "szabhat ki" mert ez egy lehetőség, nem kötelesség.

(#5832) Vertigo18 válasza -NOKIA- (#5831) üzenetére


Vertigo18
addikt

Én úgy tudom, hogy a Tilos jelzésen áthaladás objektív felelősség alapján közigazgatási eljárás, és fix összegű a bírság. Nem akarok hülyeséget mondani, mert nincs nálam a táblázat, de 150k-ra emlékszem... Erről videófelvétel készül, és ennyi, mint a megállni tilos, csak más a büntetési tétele. Ebben az esetben természetesen a rendőr nem helyszíni bírságolhat, nem figyelmeztethet, a fent említett szankció az egyetlen, amit kötelességből teljesítenie kell. Bármi egyéb szankciót szab ki, abból panasz lehet. Mondok egy gusztustalan példát, most történt meg nálunk. Néni megállít, nem használta a bizt. övet. Közig. eljárás, nem helyszíni bírságolható, nem figyelmeztethető, csak a közig. eljárást lehet/kell alkalmazni. Ezt az intézkedő rendőr el is mondja, majd közli, hogy tekintettel arra, hogy szimpatikus a hölgy, ezért mégis figyelmezteti.
A rendőr bemegy az Örsre, ott várja a főnöke, meg néni, és közli a főnök, hogy "A hölgy panaszt akar tenni, mert olyan szabálysértés miatt figyelmeztették, amire nem lehet figyelmeztetést alkalmazni..." Ennyi, megtörtént.

Nálunk most jött be a gyakorlatba, hogy amennyiben nem biztosított a szükséges technikai feltételek megléte (pl. a fenti esetből: videókamera), abban az esetben "normál" eljárásként is mehet a szabálysértés: figyelmeztetés, helyszíni bírság, feljelentés. Nos, amire kötelező jelleggel 150.000 a büntetés, arra senki nem fog figyelmeztetni, de még a helyszíni bírság kiszabása is problémás lehet...

Mindenesetre a kollegának igaza van: a helyszíni bírság egy lehetőség az intézkedő rendőrnek, nem kötelesség...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#5833) Biriboyka válasza Nyugdíjas (#5828) üzenetére


Biriboyka
senior tag

Lehet bírság, de az új ukázok alapján feljelentést alkalmaznak a kerékpárosokkal szemben.
A bírságod - ha niem volt ellened 2 éven belül szabálysértés miatt eljárás - az adható összeg felének a 75%-a szokott lenni. Ez a te esetedben - ha nem vagy tanuló - 37.500 Ft körül lesz, de szerintem 20k-val megúszod.

Szvsz azért jelentettek fel, mert a srácok bűnügyesek voltak, akiknél nincs bírság így nincs más lehetőségük mnt a feljelentés.

szerk: lehet, én nem tudom mi is pontosan és ez szégyen :O :O :O :O :W :W :W :W
bár felénk nincs sok fényjelző készülék csak 1 van

[ Szerkesztve ]

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#5834) -NOKIA- válasza Vertigo18 (#5832) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Szerintem meg úgy van, ha nincs meg az ember, objektívbe megy, de ha tetten éred, feljelented, vagy amennyiben lehet, helyszíni bírságolsz.
Én is mivel az Őrezrednél dolgozom, ilyen esetben csak feljelentést tehetek.

(#5835) mocsanisi


mocsanisi
senior tag

Sziasztok!

Na szóval most vagyunk ott hogy 11.-es vagyok. Az azt jelenti hogy jövő ilyenkor nekem már le lesz adva a jelentkezésem. Rendőrtisztin gondolkodtam, mégpedig bűnügyi szakirányon. Na most itt csak maximum a levelező jöhetne szóba pontszám ügyileg, de lehet még arra se lesz meg. Most elgondolkodtam azon hogy elmennék rendőr szakközépbe, az ugye 2 év. Na most foggalmam sincs hogy ez után hogy működik? Innen automat ha jó a tanulmányi eredményem vagy valami vizsga felvesznek tisztire? Vagy van lehetőség valami továbbképzésre? Igazából a cél valami kommandós, és/vagy drogelhárítós dolog lenne. Szerintetek hogy lehetne ezt kivitelezni?

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#5836) -NOKIA- válasza mocsanisi (#5835) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Hali, levelezőre hiába adod be, civilek csak nappalira jelentkezhetnek.
Levelezőre akkor mehetsz ha már megvan a Rendészeti Szakközeped.
Nem vesznek azután sem fel automatikusan, ugyanaz az eljárás mint most mikor jelentkezel.
Ezekhez a speciális egységekhez igen nehéz a bejutás, kiképzés stb.
Úgymond kihalásos alapon megy, és nagyon jónak kell lenned mindenben, küzdősport, kondi, lő készség, stb...
Rendőrtisztivel még kevesebb az esélyed arra hogy egy ilyen egységhez bekerülj, ha van is hely, inkább tiszthelyettesi szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

(#5837) mocsanisi válasza -NOKIA- (#5836) üzenetére


mocsanisi
senior tag

Helló! Akkor mit tanácsolsz? Azt hozzáteszem hogy 8 év úszás, fél év judo, fél év box, fél év thai-box, 1,5év versenyszerű taekwondo van jelenleg a hátam mögött, illetve 7 hónapja testépítés. Most lesz előrehozott érettségim tesiből, jövőre szintemelővel szeretném megcsinálni az emeltszintű érettségit. Magyar-töri 4-es, töri mondjuk inkább 5-ös fele hajlik, csak mindig megszívom :D

‎"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."

(#5838) -NOKIA- válasza mocsanisi (#5837) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Ha pénzt is akarsz keresni akkor rendőrtisztit.
Ha szerelemből csinálnád, és csak az általad említett dolgok érdekelnek, akkor pedig Rendészeti Szakközép, pár év az utcán, közben helyezkedni, jelentkezni, megmutatni magad nekik hogy márpedig te ezt akarod csinálni.

[ Szerkesztve ]

(#5839) plömplöm válasza plömplöm (#5818) üzenetére


plömplöm
őstag

emberünk nem fogadja el a rendőrségi határozat, megyünk a bíróságra :W

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#5840) Vertigo18 válasza -NOKIA- (#5834) üzenetére


Vertigo18
addikt

Azért nevetséges, hogy ugyanaz az ország, mégis "ahány ház, annyi szokás"...

Mondom, nálunk csak objektívbe mehet az ilyen... :((

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#5841) Nkboy


Nkboy
senior tag

Sziasztok!

Van legális módja magánszemélynek, rendszám alapján utánanézni egy autónak?

Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#5842) Debilon válasza Nkboy (#5841) üzenetére


Debilon
addikt

elvileg nincs...attól függ mit akarsz megtudni róla

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#5843) Lauda válasza Nkboy (#5841) üzenetére


Lauda
félisten

Csak ha sajatod a kocsi, akkor lehet, egyebkent nem adnak ki adatot.

[ Szerkesztve ]

(#5844) benvolio válasza Nkboy (#5841) üzenetére


benvolio
őstag

Van módja, ha a tulajdonos is hozzá járul: [link]

(#5845) Nkboy válasza Debilon (#5842) üzenetére


Nkboy
senior tag

Köszi mindenkinek!

Csak annyit akartam volna tudni, hogy a gépjármű papírjai rendben vannak e ( nincs e forgalomból kivonva, nem e áll körözés alatt). Tulajdonos nem érdekel, meg úgyis kereskedőnél van a kocsi, Ő sem mondhatja meg ki a tulaj, meg nem is akarja.

A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással

(#5846) mrbig25


mrbig25
őstag

Üdv Mindenkinek!

Még tavaly szeptember végén lefényképeztek gyorshajtásért. Októberben elején jött az értesítés, majd október végén a határozat a csekkel egyetemben.
Nem tartottam jogosnak a büntetést -részletek itt- ezért fellebbeztem a határozat ellen. A fellebbezést 2010. november 2-án küldtem el.
A fellebbezésemre 2011. február 21-én kaptam választ (röpke ~100-110nappal a fellebbezés elküldése után)...
A kérdésem az lenne, hogy mostantól mennyi időm van befizetni a csekket? Illetve, hogy a rendőrség nincs-e valamilyen határidőhöz kötve a válaszadás tekintetében?
Tehát a büntetés nem-e évül el, azért mert ilyen későn válaszoltak? [bocsi, ha hülyéket kérdezek]

...

(#5847) Debilon válasza Nkboy (#5845) üzenetére


Debilon
addikt

a kereskedő inkább csak nem akarja :)

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#5848) adalbert1


adalbert1
veterán

Kíváncsi vagyok hogy ennek lesz-e valami haszna is, vagy csak 1-2 emberre ráhúzzák a vizes lepedőt és akiket meg tényleg el kellene távolítani maradnak a helyükön...

(#5849) Debilon válasza adalbert1 (#5848) üzenetére


Debilon
addikt

ez csak a köterületiekre fog vonatkozni mint minden ilyesmi..

Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition

(#5850) Calogero válasza mrbig25 (#5846) üzenetére


Calogero
addikt

Ha a rendőrségnél is úgy működik mint nálunk a bíróságnál akkor a kézhezvételtől 15 nap a fizetési határidő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.