- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonak
csendes tag
Ajánlott levélként vagy csomagként érdemes feladni vmit? Nyilván olyan dologról van szó, ami elég kicsi, hogy levélként el lehessen küldeni (max. 2 kg-ig lehet ugye).
Van a postának ilyen szolgáltatása, hogy időgarantált csomag, ezt érdemes használni?
1490 Ft a legolcsóbb, az ún. Üzleti csomag, de ebben benne van 10000Ft-ig az értéknyilvánítás is, és elvileg "garantált", hogy 2 nap alatt odaér.
Viszont elsőbbségi ajánlottként, értéknyilvánítással (10000 Ft-ig) is kijön bőven 1000 Ft alatt a küldemény. Még a 2 kg-s is 1230 Ft-ból, ha jól számolom. -
Dalai Láma
őstag
Eddigi rekordom: Budapest -Budapest távolság megtétele sima levél esetén Magyar Postán keresztül: 6 hónap. Az augusztusban feladott levél január végén eléri a címzettet. Még csak ki sem kellett vinni a város határából.
Ki engedi ezeknek, hogy így működjenek? Az állam? Miért nem rúgják már seggbe őket? Amitől meg a hasam fogom a nevetéstől: Posta biztosító. Hehe, amikor még azt sem tudják garantálni, amit elméletileg évszázadok óta csinálnak, hogy egy levelet A-ból B pontra kikézbesítenek?
Hány postai alkalmazott került rács mögé vajon eddig lopás miatt? Undorító.
-
Bandus99
őstag
Tulajdonkeppen mivel nem erteknyilvanitassal adtad fel igy nem sokat tehetsz.
Kerdes a posta a vevo koltsege volt-e, ill. O mondta hogy igy legyen feladva, mert akkor az O kara, hogy eltunt a csomag max a 7500ft ami neki jar.
Viszont ha te alltad a postat es te dontottel ugy, hogy ajanlottkent adod fel, akkor te buktad az ipod erteket. -
dabadab
titán
válasz
animatrix11 #341 üzenetére
"de akkor nem tom mi lesz ha egyszer elhjagynak egy nagy értékű cuccot amit előreutalássl fizettek ki "
Azt fel lehet adni erteknyilvanitassal, bar annak brutalis dijai vannak (savokra vannak fix osszegek, legjobb esetben is a kuldemeny ertekenek 3-4 szazaleka).
Ertekes cuccoknal en megfontolnam a futarszolgalatokat. -
Pho3bus
tag
Nah itt az én esetem is,leirom ne kerüljön ilyen helyzetbe senki sem!történt h hirdettem egy ipodot és vki megvette!utalta a pénzt jelen esetben 32-kt asszem én jó hiszemüen be is mentem a postára becsomagoltam szépen az ipodot és feladtam elsőbségivel és ajánlottan!nah már most ez ugyebár elveszett miért is ne!és a 15* kaptam a pk-nek,tehát kb 7500ft-ot!szal az a kérdésem,h ez ügyben lehetne-e vmit tenni,vagy sem,mert kicsit azért huzza az agyam,h mily érdekes a nagyobb küldemények egyre gyakrabban tünnek el,és itt gondolok arra,h mi van akkor ha postá kinyitja a csomagot megnézi,kalkulál és a nyereséges neki az üzlet,akkor hopp eltünik.... :S:S:S elég kellemetlen helyzet amiben most vagyok szal ha vki tud segiiteni,azt megköszönném...
-
animatrix11
őstag
nekem sokáig nem vol baj a postávan vagy 50 db alaplapot küldtem el (monjuk az nagyobb és nehez elhagyni)
nemrég bélelt boritékban küldtem egy procit soha nem jött meg... háistennek utánvéttel lett feladni és a posta az uv összegének 15Xsét fizette ki, ami azt jelentette hogy a 14k-t ért proci, de ők 17et fizettek, most megint ugyan ez a eset van de most 5k-s prociról van szinteán utánvétes, remélem itt is a 15xét fizetik majd mert akkor jól járok
de akkor nem tom mi lesz ha egyszer elhjagynak egy nagy értékű cuccot amit előreutalássl fizettek ki
valami tapasztalat hogyan érdemes küldeni? ha egy értékesebb prociról van szó monujuk inkább csomagoljam dobozba
-
Yutani
nagyúr
Szerinted az a módja, hogy leteszi a földre az ajtó elé, hátha belerúg valaki?
Ne csináljuk már, ez állítólag egy komoly szolgáltató, és mi fizetünk nekik, hogy eljuttassák a küldeményt a feladótóla címzettig. Ha nincs otthon a címzett és nem fér a postaládába, akkor kutya kötelessége a kézbesítőnek visszavinni a küldeményt, és hagyni a postaládában egy értesítőt.
Másfelől az ajánlott küldemény is kézbesítettnek minősül, ha belefér a postaládába, hiába nem veszik át személyesen. Persze ha kilóg és ellopják, arról szegény köcsögduda kézbesítő nem tehet, ugye?
-
válasz
EQMontoya #336 üzenetére
Nem lusta a postás, és természetesen a csengőt is ismeri. Ha minden év elején adnál neki 1-2000FT-ot akkor be is csengetne ezekkel a levelekkel. Ma ezt már elvárják, ugyanúgy mint a nyugdíjasoktól a 2-500FT-os borravalókat amikor kiviszik a nyugdíjat. A nagymamámmal is emiatt nyittattam internetes bankszámlát. Hiába ez magyarország.
Azóta nincs olyan hogy késik a nyugdíj, és fix 169FT-ot kell csak fizetni a banknak.
-
Yutani
nagyúr
Egy újabb kis szösszenet a príma, nagy népszerűségnek és megbecsülésnek örvendő, megbízhatóságban a lakosság körében 2. helyezést elért Magyar Posta Zrt.-vel kapcsolatban:
Kraftxld kolléga feladott nekem sima bubis borítékban néhány PC ház alkatrész (elő- és hátlapok), ami filléres dolog, de fontos, mert házspecifikus. A cucc tegnap (01.02.) megérkezett, de hogy?! A postás nem tudta belegyömöszölni a lakótelepi postaládába, ezért felvitte a 9. emeletre, és LETETTE AZ AJTÓ ELÉ a csomagocskát, amit anyámék találtak meg, amikor hazamentek!
HÁT MILYEN ELJÁRÁS EZ??? Fel vagyok háborodva!!!
Asszem ma bemegyek a postára, is kivágom a balhét, hát álljanak már meg egy pillanatra!
-
EQMontoya
veterán
a posta, felénk, avagy a postás lusta. kaptam 1 ajánlott küldeményt, hivatalos papir, szal csak én vehetem át személyesen, személyivel, lakcimkártyával. postás bedob 1 cetlit, h a cimzettet nem találta otthon, és h menjek fel a postára személyivel, lakcimkártyával, ott átvehetem a csomagom. h mi ezzel a gond? az, h aznap, amikor a postás bedobta a papirt, h nem talált itthon, egész nap itthon basztam a rezet, és a csengő is tökéletesen müködik. magyarul a postás lusta volt itt szöszölni az én csomagommal 3 percet, menjek fel a postára, várjam ki a 20 perces soromat, és jőjjek haza, hurrá, min 40 perc. azért, mert Ő lusta bencsengetni és aláiratni velem 2 geci papirt. Brrr, de rühellem az ilyet.
-
Motion_Blur
félisten
Nos hát akkor leírnám az én kis történetemet.
xy akvarisztikai oldalon rendeltem egy akváriumot és hozzá egy tetőt. Összérték kb. 30K. A csomagot a Posta szállította volna ki ilyen feltételekkel:
''3-mas kategória: 50 000 Ft-ig terjedő vásárlás esetén fizetendő posta költség 1 890 Ft:
Mely a következőket tartalmazza:
-postai „Prémium csomag” szállítási szolgáltatást
-Értéknyilvánítást 50 000 Ft-ig
-tartalmazza a feladott csomag utánvétel árát
-Szállítási idő maximum 2 nap.
-törékeny, terjedelmes, érzékeny kezelést
-megkülönböztető bánásmódot
-A csomag átadási kétszeri megkísérlését
-időgarantált, megbízható kézbesítést!''
A csomagot múlt hét pénteken adták fel. Ma felhívtam a helyi postát (község), hogy mi a helyzet. Megpróbálom idézni: ''A csomag már tegnap megérkezett.'' én: - Akkor miért nem szállították ide? (1 km-re van a posta) ''Mert nagy, és nehéz.''
Tudni kell, hogy ez egy kisebbnek számító 112L-es medence, 80cm-es hosszúsággal, 40cm-es magassággal.
Kérdem én: - Postakocsi? ''Nekünk olyan nincsen.''
Holnap reggel nyitás előtt be kell mennem autóval elhozni a szaros csomagot, mert nem képesek teljesíteni azt, amit vállaltak, és amiért többet fizettem
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
A posta szombaton és vasárnap szállít ki küldeményt?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Gabcsika #331 üzenetére
Kicsit idevágó történet, pont mai:
Adott egy külföldön (USA) élő rokon, akinek előfizetése van egy heti képes magazinra. Rendszeresen csak a barna papír érekzik meg hozzá, amit itthon körbe rátekernek az újságra, ráragasztják a címzést és szevasz. Az nem valószínű, hogy az ámerikai postás lopkodná a gyűjteményébe, pláne, hogy általában rá is pecsételik erre a papírra (egészen pontosan a címzésre), hogy ''Received w/o content''.
És ami a poén az egészben: ott még így is kikézbesítik a postások a címzettnek (ugyanis az érintett most küldött vissza egy ilyen papírt ''bizonyítékként'')! -
Gabcsika
tag
Hali!
Velem is megtörtént, hasonló és én is hasonlókat érzek. Május 4-én adtam fel egy belföldi levelet és máig nem ért Budapestre. Természetesen a 3-5 nap szállítási időt ''PICIT'' túllépte a Posta. Csak azt tudnám mit élveznek rajta? Felbontják olvasgatni? Nem értem. Az, hogy elkallódott (a címzettet esetleg ''nem ismeri a Józsi postás''), azért nem jó válasz, mert a feladót (magamat) is feltűntettem a borítékon, így elvileg vissza kellett volna jönnie a levélnek. De nem. Semmi. Szépen írtam, a cím egyébként jó, pontos.
Szánalmas banda! -
Templ@r
tag
Nálunk rendszeresen előfordul, hogy az ajánlott küldeményt simán bedobja a postaládába a kézbesítő, volt már olyan is, hogy csomagot az ajtó előtt hagyták (társasház magasföldszint), így csak az isteni csodán múlott, hogy valaki nem fújta meg. De olyan is előfordult már, hogy önkormányzattól tértivevényesen küldött levél soha sem érkezett meg, de az önkormányzatnál a tértivevény szelvény megvolt.
-
Eagle16
addikt
Na, látom nemcsak nekem van ez
Feladtak nekem csütörtökön 1, majd pénteken 2 csomagot, és szintén semmi...
Hát ez aztán a gyorsaság, gratulálok!
És aztán volt pénz is, azt se hozták ki, pedig állítólag csütörtökön lett feladva az is...
(tényleg, ilyenkor hétfőn mit csinálnak a postán?nyaralnak?)
[Szerkesztve] -
Kaics
aktív tag
Hogy szakadna meg az egész Magyar Posta! És akkor még finom voltam. Feladom a küldeményt csütörtökön és nem ér oda hétfőig. Remélem valaki élvezettel használja a videokártyát, amit a csomagban talált. Hogy sülne ki a szeme!
-
rolko
őstag
válasz
Printszkrín #320 üzenetére
áhh szerintem nem úgy adták fel, mert csütörtökön lett feladva, és azt olvsatam max 48 óra múlva kézbesítik, akkor ha ma nem kézbesítik csak a két ünnep között lesz GTX-em
-
rolko
őstag
Üdv!
Nem tudja valaki hogy szombaton kézbesítenek ki csomagot? -
Jam.
aktív tag
Tegnap kaptam egy csomagot Pécsről (70e Ft értékben és törékenyként lett feladva, kb. 2kg és egy alaplap doboz méretű).
Majdnem hanyatt estem amikor a postás elkérte a postaköltséget ami 7700Ft volt. Létezik ilyen, ennyit elkérni? -
alitak
senior tag
Ha Komáromból küldök egy levelet Győrbe, akkor annak milyen ára van? Vagyis mennyibe kerül? Semmi extra súly, szalagavatói értesítőt akarok küldeni.
-
LeC
addikt
köszönöm az eddigi javaslatokat.
Akkor leírom eddig én hogy csináltam.
Eddig 5 vinyót adtam fel postán:
ebből 4-et ajánlva 10.000 Ft értékbiztosítva
1-et utánvéttel.
Csomagolás: házilag méretre készitett doboz, nagy vastag celluxxal körbetekerve, és A4-es csomagoló papír.
Címzás:
Nagy nyomtatott betűk:
feladó név+cím
címzett név + cím
És még adtam fel 100k-s cuccot időgarantált csomagként 50k-s értékbiztosítással, 1890FT volt és másnapra megérkezett.
Szval eddig csak pozitiv véleménnyel vagyok a postáról. -
SzalaiG
addikt
Színes és nem vonal...
Jól meg is élnek mellette a futárszolgálatok. -
pityulee™
tag
vagy egy 15m^3 -es rózsaszín dobozba teszed, vagy raksz a cucc mellé egy GPS-t egy full feltöltött IFA akksira kötve
de komolyan:
-rendes csomagolás (ne lehessen kibontani úgy h ne látszódjon meg a csomagon, én spec szarásig körbetekertem celluxxal legutóbb)
-hibátlan és olvasható címzés (irányítószámmal együtt!!!)
-ne írd a bodozra h 100milla kp van benne, kis címletekben(akkor se ha az van benne)
-könyvelten adod fel, esetleg tértivevényesen (is)
-köbö ennyi, ....sztem -
LeC
addikt
Mi a legbiztosabb modszer csomagfeladásra, hogy biztos ne kallodjon el a csomag?
-
sasa311
veterán
Az utánvéttel feladott csomaghoz ki kel tölteni egy formanyomtatvány, hogy te UTÁNVÉTTEL adod fel. Ott megadod a te és a címzett adatait, hogy a pénz később visszataláljon hozzád.
Hogyha csak simán feladtál egy csomagot, és ráfirkáltad, hogy 37.000 forint (5letem sincs hova, az érték mezőbe?) akkor túró a füled mögé és keresd meg a vevőt gyorsan.
-
rolko
őstag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem! Postán feladtam egy csomagot (a 7600GT-m). Ha nem montam hogy nem utánvétes akkor nem kapok lét? Az árufizetéshez odaírtam hogy: 37 000FT, ekkor van rá esély? -
jegess
aktív tag
Nyugatról érkező illetve oda küldött csomagokat rendszeresen felbontják, rosszabb esetben meg sem érkezik... Asszem ez mindent elárul a Magyar Posta szolgáltatásairól.
-
Sipi
addikt
válasz
bagyulajuve #303 üzenetére
Pedig annak megfelelően működik, hiszen így Te a fennmaradó 15%-ba esel. A Posta garantálja, hogy a több pénzt fizető ügyfelei egy része garantáltan az olcsóbb szolgáltatás színvonalát kapja meg.
Egyébként nagy ügyfelek (pl. bank) is azt ajánlotta nekem, hogy fontosabb küldeményt sem ajánlva, sem elsőbbségiként nem szabad feladni. A sima levél többynire gyorsabbnak és pontosabbnak bizonyult számukra.
Sipi -
Chilli
tag
Hali mindenki!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy ma a barátnőm feladott egy 86 grammos kis tárgyat a postán.És hozzta vissz a papírt róla hogy 725FT volt ( Tatabányára utánvéttel,de itt fizette a pk-t,mert különben még több lett volna,ha a másik fél fizeti ott. ).
Kérdésem..ez most normális dolog??????????
725FT ??? Mindig mondtam hogy a posta rosszab mint egy legrosszabb cigány.Ennyit elkérni ezért...Ez több mint gusztustalan...Ja és a legszebb,hogy bármikor feladok a postán mindig változik az ár,amikor pedig egységár van bizonyos súlyig.Múltkor egy 2,2 Kg os könyvet 690 ért postáztam el ugyan így.Vajon a kisebb súlyért többet kell fizetni vagy most mivan? Másik: bármikor postázok..rohadtul sokba kerül és 3 napnál elöbb sose ér oda a posta. Az egész Magyar posta sztem egy nagyon nagy rakás szar...Mostmár többet biztos nem postázok,mert félek,hogy 10 ezer FT lesz egy cd postázása.
[Szerkesztve] -
bagyulajuve
addikt
a posta elvileg az elsőbbségivel feladott küldeményeket 85%-ban a következő munkanapra kiszállítja , na nekem már eltelt 2 nap és még sehol sincs a cumó
, tudom ez még kibírható lenne, de hát kifizetem a felárat és elvárom, hogy a szolgátatás annak megfelelően működjön, ahogy hírdetik
-
bigman00
tag
válasz
tupacamaru #300 üzenetére
aztmondod megették a mézesselbókat a görények ? perre vigyük ?
Posta kontra PH/bigman- sütemény incidente
(ide nem jönnek postások ?
)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest