- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
színvonal????
ilyenről nem beszélhetünk.
De átlagbana epsti posta a legxarabb röhej hogy vidékre hamarabb ér oda a cuccos.
Pesten belülről 4 napja várok egy levelet. -
bigman00
tag
nagyanyám küldött sütit... de nem jött meg (ez az eggyetlen kellemetlenség)
-
mycso
veterán
válasz
Silencer83 #294 üzenetére
Na ittvan, működik, ty.
-
törölt tag
ezen a héten hétfőn adtam fel levelet pestről kőszegre. még nem ért oda. hagyományos kicsi borítékos levélke, semmi extra.
posta lesz*phat -
Probiker
aktív tag
válasz
Silencer83 #291 üzenetére
Énis így gondoltam eleinte
......
-
Silencer83
addikt
sziasztok!
szegeny mycso kollega varja turelmetlenul az alatalam szerdan feladott (pecsrol miskolcra) ajanlott levelet, eddig minden postazasom alkalmaval masnapra ott volt a cuccos, most meg nem ert oda a csomi ma sem
a kuld. azonosito alapjan mycso erdeklodott, azt tudjak h fel lett veve, de azota mi a ge*i van, komolyan nem ertem...
egyre jobban idegesit az ugy, remelem a mihamarabbi megoldast -
The DJ
addikt
Szerda délelőtt feladtak nekem Balatonról (Zamárdi) ajánlott levélként egy kis tárgyat, ami fontos lenne nekem...na már most én szerintem annak ma ide kellett volna érnie elvileg...
(Csongrád megye, Csongrád)
Rosszul gondolom? -
tildy
nagyúr
Nekem lassan két hónapja utazik Magyarországra Usából egy könyv. Még nem ért ide
-
P.Petya
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 2 hete feladtak nekem Athénban egy levelet.
Amiben egy cd lemezecske volt csoamagolva.
Légipostával elvileg! Még nem kaptam meg sajnos,
pedig nagyon nagy szükségem lenne rá.
Mikorra érhet ez ide? Tapasztalatlan vagyok
ebben a témában sajnos és tanácstalan.
köszi a segítséget előre is: Pepe -
Csazsol
senior tag
válasz
kapcs-ford #282 üzenetére
Az utánvételes küldeményed ragszámát told át priviben.
Utánanézetek. -
kapcs-ford
őstag
Külfödre az EU-ba szeretnék küldeni egy nagyméretű csomagot... van esetleg tapasztalat hogy mennyire lopják szét illetve odaér-e?
2hete adtam fel egy utánvételes borítékot és még mindig nem ért oda szegedről pestre... -
zannor
tag
-
zannor
tag
Valaki valamiféle megoldást nem tudna ''picinyke'' problémámra?
-
zannor
tag
Kössz a segítséget!
Huh, hát akkor valakinek lenne valami egyéb megoldása?
Mondjuk a GLS csomagküldő megbízhatóbb lenne vagy bármelyik másik ilyen cég? -
tildy
nagyúr
válasz
Thulcandra #272 üzenetére
Csak az utalás általában ninc singyen, emellett sokan vannak úgy, hogy albérletben laknak, ők sem nagyon tudnak utalni...
-
zannor
tag
Lenne egy festői kérdésem:
Szerintetek merjem feladni a komplett gépem és a monitoromat postán, hogy Bajáról elvigyék Győrig?
Sajna sehogy sem tudom megoldani a felvitelét szóval már erre az abszurd megoldásra is gondoltam. Tudom ritka hülye ötlet.
De szerintetek mekkora esélye lenne, hogy egyben, működőképesen kepnám meg a cuccaimat?
Please minnél hamarabb valaki válaszoljon, ha tud! -
Thulcandra
senior tag
Legtöbb csekk helyett lehet választani már az átutalásos fizetést is, sokkal kisebb sor állna ott, ha az embereket jobban tájékoztatnák, s felismernék, hogy van jobb megoldás is mint ott toporzékolni, idegeskedni.
Persze tudom van még jópár dolog amit ott kell, de ha mindenki utaltatná amit lehet, akkor legalább a postán gyorsabban menne a maradék. -
Csazsol
senior tag
válasz
Thulcandra #268 üzenetére
A saját kézbe, csak tértivevényes lehet, tehát kapsz róla értesítést.
-
Sipi16
őstag
A Magyor Postával már nekem is kezd tele lenni a ....
Több csomagomat nem hajlnadók kihozni hanem bedobják a papírt és menjek le érte du. 6tól ami néha már nekem késő :S
Pedig a kaputelefon meg a csengő is működik... de a lustaság határtalan meg amikor csekket fizetek be millió ember és csak 1 abalak van nyitva az a halálom légkondi a 40fokba is ohne :S -
Csazsol
senior tag
Volt már, akire rá kellett szólni, ugyan olvassa már el.
-
-
Lindemann
tag
hát szomorú hogy ilyen országban élünk
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Eddig nem volt gondom a postával de most felnyomták a pumpát az agyamban.
Augusztus 4-én feladtam egy cuccot levélként, ajánlottan. Mai napig nem kapta meg az illető akinek ment a csomag.
Mondom megvan a szelvény ezzel be tudok menni a postára. Bementem. Odamegyek mondja a nő, hogy megnézi a gépen. De nem tudom milyen hitvány, régi, ócska gép lehet de mondta várjak mert nem zárja le a keresést.
Vártam fél órát. Elkezdi még mindig nem zárta le a keresést a gép. Mondta adjam meg a számom majd visszahív. Pár óra múlva hívott, hogy lezárta a gép a keresést és a levélnek valóban csak a feladása látszik a kézbesítése nem. Mondta 7-én vitték el a levelet Szegedről. Igaz most megnéztem, hogy pénteken volt 4-e, de akkor se értem miért nem vitték el mikor reggel adtam fel.
A lényeg az, hogy mondta 15 napig nem tudunk mit csinálna. Szólva 22-én mehetek vissza és akkor el tudok indítani egy keresést...
Most így utólag belegondolva nagy marha voltam, hogy pénteken adtam fel mert a hosszú hétvége alatt a sok lopós postásnak van ideje lenyulni.
Ennyi a kis történetem.. -
Csazsol
senior tag
Ha megfelelő a levélszekrényed, értsd: zárható és a neved is ki van irva, akkor bedobható az ajánlott küldemény. Ha mégis azt jelzed, hogy nem kaptad meg a posta nem fizet kártérítést, mert szabályos volt a kézbesítés; és jelzik a kézbesítő felé a történteket, akit esetleg megkérnek, hogy ezek után ha az ügyfél nincs otthon kerülje a levélszekrény útján való kézbesítést. Értesítő, letét és mehetsz be a postára átvenni.
-
lesaux
veterán
Ajánlott levél: Rögzítve van, a feladó bizonyítani tudja a feladás tényét. Nem feltétlenül kell aláiratni, ha megfelelő a levélszekrény és a név is ki van irva bedobható a levélszekrénybe.
Eltünése esetén kártérítési kötelessége van a postának a feladó felé. A feladésidíj 25x-e.
Na most ha bedobják a megfelelő levélszekrényembe az ajánlott levelet, én elolvasom, a tartalmát megeszem, elhasználom stb., aztán jelzem a postának, hogy eltűnt, akkor mi alapján fizetnek vagy nem fizetnek? -
Csazsol
senior tag
válasz
Probiker #252 üzenetére
Na igen.
Ha letétbe kerül, vagyis nem volt otthon a címzett; akkor 10 munkanapig a postán vár a küldeményed az átvételre.. Még az is előfordulhat, hogy a címzett a sok reklámkiadvánnyal együtt kidobta az értesítőt és nem is tud a küldeményről. Persze ha a rendszer csak a felvételt mutatja ki, akkor ''gáz'' van.
Priviben dobd át a ragszámot, utána nézetek hétfőn. -
Robaj
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #245 üzenetére
Nálunk tök kedves a postás, igaz minden általa hozott pénzből kap egy 50-est, ill. az ''aprót''
-
Csazsol
senior tag
Akkor a félreértések elkerülése végett néhány megjegyzés:
Közönséges levél : Nincs sehol rögzitve, kártérítés nem jár érte, ha elveszik.
Ajánlott levél: Rögzítve van, a feladó bizonyítani tudja a feladás tényét. Nem feltétlenül kell aláiratni, ha megfelelő a levélszekrény és a név is ki van irva bedobható a levélszekrénybe.
Eltünése esetén kártérítési kötelessége van a postának a feladó felé. A feladésidíj 25x-e.
Ajánlott tértivevényes: Ugyanaz, mint az ajánlot + a feladó visszakap egy értesítést /tértivevény/, hogy ki-mikor vette át. Kártérítés szintén a feladásidíj 25x-e.
Elsőbbségi levél: Kérhető minden küldeményre. Jelenleg 90 HUF. Másnapra meg kell érkeznie a levelek 95%-ának. Tehát még ez sem garantálja a másnapi kézbesítést. -
Lindemann
tag
válasz
Sancibácsi #242 üzenetére
nekem is b@szott már be az udvar közepére cuccot, szét is szedte a kutyám.
sajnos még kicsi volt akkor, ma már tuti nem szedné szét
-
Sancibácsi
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #245 üzenetére
Ha nem több 2kg-nál, akkor még lehet közönséges levél. Sajnos mindenhol vannak olyan emberkék, akik cseszik rendesen végezni a dolgukat.
-
Probiker
aktív tag
Nekem most van egy eltünésgyanus esetem postával kapcsolatba.
Múlthéten szerdán adtam fel ajánlott levélként 2darab ramot, ugyanúgy mint eddig többtucatszór. Álltalában másnapra megszokott érkezni az ajánlott levél. (igaz ez a távolságtol is függ)
De mikor már kedden (4napja) sem kapta meg bementem postára, hogy nézenek utána. A gépen pedig csak az látszott, hogy főladtam a levelet. (erre a nő elkezdi: 4-5nap egy sima levél átfutási ideje'', ja persze.)
Még ma sem ért oda ajánlott levél, ma is voltam postán. Gép ugyanazt adta ki, másfél hét alatt elég''jó'' teljesítmény postától. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Sancibácsi #244 üzenetére
Nem tudom, az egyik ilyen cucc egy pár bakelit lemez volt Angliából. Nem tudom, csomag volt-e, egy kb 3-4 centi vastag kartondoboz volt, akkora méretű, mint egy bakelit lemez tokostól.
Mi is reklamáltunk a postánál, és azt mondták, hogy már sok panasz volt erre a kézbesítőre, de ''nem tudnak vele mit csinálni''. -
Sancibácsi
tag
válasz
God Vazzeg #243 üzenetére
Igazad van teljesen, csak arra akartam utalni, hogy nem biztos ,hogy ebben az esetben csomagról volt szó. Persze nem így kellene kézbesíteni.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Sancibácsi #242 üzenetére
Nekem 1x bas*ná be a csomagot a figura, biztos nem állnám ki szó nélkül
Főleg h még kutyánk is van.. meg mivan ha esik az eső??
Gyökér dolgok ezek. Ha valaki végzi a munkáját, legalább próbálná rendesen csinálni -
Sancibácsi
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #241 üzenetére
''Csomagot sem kell aláírni? Barátnőméknél rendszeresen beb.ssza (szó szerint) az udvar közepére a pakkot a figura.'' Ez nem egy jó megoldás, de nem valószínű, hogy csomag volt. Attól még közönséges levél, ha a terjedelme vagy a súlya, nagyobb mint a szabvány levélé, amit még a kerékpáros kézbesítő visz.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Egy ilyet találtam ajánlott-levél ügyben: [link]
E szerint kézbesíthető levélszekrény útján is az ajánlott küldemény (gondolom azt leszámítva, amire rá van írva, hogy levélszekrény útján nem kézbesíthető - bár nekem már útlevelet és SZIG-et is bedobtak a postaládába), és akkor az aláírás helyére ezt kell írnia a postásnak.
Csomagot sem kell aláírni? Barátnőméknél rendszeresen beb.ssza (szó szerint) az udvar közepére a pakkot a figura. Egész nagyot tud dobni, szerintem súlylökőknént is megállná a helyét. -
VladimirR
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #231 üzenetére
szegeny szerencsetlen postas tobb evnyi (dekadnyi) levelhordas utan had tutja mar eldonteni, hogy melyik postalada megfelelo (egyebkent ugy sejtem az, amelyik zart (nem lehet a levelet kivenni, csak az arra jogosultak altal), illetve a nev egyertelmuen van feltuntetve)
alaitnod meg azert kell valoszinuleg, mert mig elobbi esetben tudjak, ki kapta meg a levelet (ugye azert tudfjak, mert ok kezbesitettek neked), addig utobbi esetben csak annyit latnanak, hogy eltunt a postarol (ugye az alairasoddal igazolod, hogy nem tunt el, anem atvetted)
ezek csak tippek, de ha gondolod holnapra utanajarok -
Sancibácsi
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #231 üzenetére
A postahelyi kézbesítés más tészta, ott természetesen nem fogja a kezedbe adni a levelet és viszlát, ki kell nyomtatnia egy átvételi elismervényt(valahogy ki kell vezetnie a küldeményt). A postaláda megítélésére vannak szabályok(pl. zárt legyen, ne lehessen kivenni belőle a küldeményt).
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Sancibácsi #228 üzenetére
Aha. És ha bemegyek érte a postára, miért kell mindig aláírni?
Valamint ki dönti el, hogy melyik a megfelelő postaláda? -
Sancibácsi
tag
válasz
God Vazzeg #229 üzenetére
ez durva
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Kalandor #227 üzenetére
Nekem a legdurvább az volt, mikor a postás, az utcán álló autóm ablaktörlője alá berakta a számlákat, oszt otthagyta. Mentem haza, oszt néztem hogy nédda, ez meg mi??
Kapott is érte a ''menyecske'', kikérte magának a hangnemet
Nagy szerencséje szvsz, hogy nem fényképeztem le, és nem mutattam meg a felettesének
Pedig kedvem lett volna hozzá
-
Sancibácsi
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #225 üzenetére
Azt a fajta ajánlottat, amin nincs tértivevény, nem kötelező aláíratni a címzettel. Ha megfelelő ládája van a címzettnek, akkor levélszekrénybe is lehet kézbesíteni.
-
lesaux
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #225 üzenetére
Nem jártunk utána, a honlapon talált kedvezőtlen információk miatt. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Én úgy tudom, hogy az ajánlottat is alá kell írnod, amikor átveszed, csak ezt nem a tértivevényen teszed (amit utána a feladó visszakap - ez a tértivevényes cucc), hanem egy füzetkében, amit a postás hoz. Ezzel tudja igazolni, hogy Te átvetted a cuccot. Az a különbség az ajánlott és a tértivevényes között, hogy az utóbbi esetében mindig tudja a feladó, hogy átvetted a küldeményt, míg a sima ajánlottnál is regisztrálják, de csak akkor jár utána az ember, ha eltűnt valami.
Úgyhogy ha utánanázel (bár már 3 hónapos postra válaszolok), és mégis ''aláírtad'' a dolgot, akkor ez minimum hamisítás és csalás a postás részéről. -
Lindemann
tag
válasz
greatchaos #223 üzenetére
oh hát ez csak természetes, ezen meg se lepődök,, dobálják , nem vigyáznak rá,, leszarják, de ez annyira nem lep meg
-
greatchaos
addikt
nekem a napokban jött postám, törékeny... és mikor bementem átvenni, láttam a bobozomat, vagy 5 másikkal a tetején... - szerencsére, aki feladta, gondosan becsomagolta, a terméknek nem lett semmi baja...
ennyit a magyar postáról... -
Lindemann
tag
na akkor írok ide, miután a mod zárta témámat
tehát janoska26, akkor még jól jártál, én kaptam már csomagot is begyűrve a postaládámba... -
Totyi
őstag
válasz
parandroid #216 üzenetére
Arra gondoltam,hogy nem(sztem) magyar és töri a nyelvet.
-
parandroid
félisten
Teljesen olvasható, a hiba a vevő készülékében van.
Én szoktam postát használni, kisebb csomagokat (alaplap méretig) is feladtam már ajánlott küldeményként, és kaptam is már így hardvert, eddig szerencsém volt.
Értékbiztosítást mindenképpen kérjél rá, igaz így jóval drágább lesz, illetve midnenképpen ajánlottan add fel. Az elsőbbséginek nincs sok értelme, tapasztalatom szerint a csomagok így is hamarabb odaérnek a címzetthez, mint a levelek.
Ha viszont alaposabban körülnézel a futárcégek ajánlatai között, akkor ott tartasz, hogy 1-2e forint körül elviszik a cuccodat, az ilyen 40e-s tételnél értékbiztosítva posta sem hiszem, hogy olcsóbb lenne, viszont a futárcég talán kevesebb probléma forrása lesz.
Szerk: futárcégek: GLS, DHL, TNT, Pálffi's, használd az internetet.
Google a te barátod.
p -
hitman,
őstag
Üdv mindenki!!
Kéne küldenem egy 60k-os memóriát és nem vagyok biztos benne,hogy milyen módon küldjem el,a pk-t nem én fizetem és nem szeretném,hogy eltökitsék a postán.
Mit ajánlotok,hogy küldjem el a csomagot? -
sanyixXx
senior tag
normális ON topicot nem tudtok felhozni?
dzsízusz krájszt!!! -
törölt tag
Jahogy posta?
MINDEN hónapban az összes közüzemi szolgáltató (víz, elektro, t-minden) felszólító levelet is küld, mert soha nem tudom időre befizetni a csekkjeimet.
Kiküldik a levelet folyó hó 10-edikén kb, 25-e a befizetési határidő, én megkapom a csekket 29-én. Aztán a felszólító levelet következő hó 20-a körül. Volt olyan, hogy egyáltalán nem kaptam meg, a T-Online meg késedelmi kamattal terhelte meg a számlámat.
[GÚNY]Én egészen biztos vagyok benne, hogy az összes szolgáltatónál dolgozik egy-egy beépített ember, hogy az én számláimat késleltesse. Bár lehet, hogy a posta tetű szemétláda, de szinte kizárt... [/GÚNY]
[INDULAT] Kapja be a Magyar Posta. Márhogy a maradék vacsoráját. [/INDULAT] -
lesaux
veterán
És mit csinál az ajánlott & elsőbbségi? Azt csak úgy be lehet dobni a postaládába? Mitől ajánlott? Most néztem a posta honlapját, azt mondják, ezzel igazolod, hogy feladtad. Ez kurva jó, csak ki garantálja, hogy meg is érkezik?
Komolyan mondom, postának lenni a legnagyobb biznisz. Gyakorlatilag semmi kötelezettséged nincsen. Ha kapsz egy értékbiztosított csomagot, azzal megbízod mondjuk a DHL-t, mert azt tényleg kézbesíteni kell, a többi levél mehet rögtön a kukába, vagy még jobb a MÉH-be, akkor még pénz is jár érte.
Szerk.: megnéztem megint a honlapot, tényleg a tértivevényesre mondja, hogy aláíratják a címzettel.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Vidékről jött ma egy boríték, benne 21 ezer forint értékű akármivel.
280 Ft-nyi bélyeg van rajta, egy kék matrica, hogy Elsőbbségi, valamint egy fehér vonalkódos cetli nagy piros R betűvel.
Ezek közül egyik se jelenti azt, hogy alá kell írni átvételkor? Hogy lehetett ez bekúrva a postaládába?
Mert ha az van, amire gondolok, akkor a feladó be fog ballagni a postahivatalba, hogy miért nem érkezett már meg a levélke, nézzenek utána, hol akadt el. Na arra leszek én kíváncsi.
Csak előbb árulja el valaki, hogy tényleg alá kellett volna írnunk vagy sem. -
nolika
senior tag
Kérdés:Hogy adjak fel értéknövelt csomagot(utánvéttel), hogy odaérjen????
Ajánlottan? -
misu
senior tag
Hy!
Ehhh, kicsit el kezdtem parázni!
Múlt hét szerdán adtam fel egy csomagot 5k-nyi cuccal...
És a címzett még nem jelzett vissza...
Levélnek adtam fel és nem ajánlva...tudom én voltam a hülye..
szerintetek odaér?...
Bye!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- HP Envy 17,3" FullHD,core i7,GTX850 4/8GB 128BIT VGA,8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest