- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jopika
tag
Annyi fejlemény lett hogy felhívtam a posta központot ott elmondtam mindet amit tudni kell, és mondta az ügyintéző kérjem a csomag keresést, én mondtam hogy azt mondták a postán hogy 10-15 nap után lehet bármit tenni, erre azt mondta hogy szomorú hogy a dolgozok sem tudnak semmit mert a csomag keresést a csomag feladást követően már másnap lehet kerestetni, nem 10-15 nap ,, tegnap be lett adva, és mit ad isten egyből meglett,,, nem szintem mások munkáját kritizálni de a szarkák akik a postán dolgoznak menjenek a büdös picsába, mert ez az egy hét alatt volt vagy 4 agyvérzésem emiatt,,Na lényeg a lényeg várom a postást
-
jopika
tag
Nekem 2napja edtak fel ajánlottan elsőbbségivel csomagot amibe telefon volt, a vényt mailon megkaptam, de a csomag sehol, bementem a postára mert ugye a prioritás az még is csak külön fizetős opció, de csak azt látják hogy a csomagot feladták, de utána sehol nincs nyoma, gondoltam ez fasza mert utalással ki is fizettem, még reménykedem hogy elő kerül mert csak pár nap telt el
-
szebenie
újonc
Államkincstár 08.01-én adta fel a GYET-et a korábbi bejelentett lakcímre ahonnan a postám kértem utánküldést Pécsről a 2-es posta el is fogadta az utánküldést a pénzt viszont kivitték a pécsi címre ahol anyám felvette a pénzt minden meghatalmazás nélkül mivel rossz viszonyban vagyok vele és (4,5 éve nem is lakok nála, de az államkincstár csak a bejelentett lakcímre küldi a pénzt) a pénzt nem adja oda. Az ellenőrök állítólag próbálják vissza szerezni a pénzt, persze nekik sem adta oda. A postát nem nagyon zavarja, hogy 4 gyereket kell eltartanom és nekem igenis hiányzik a 25650 Ft. 08.08-án jeleztem már hogy a pénznek meg kellet volna jönni egyből leráztak azzal, hogy utánküldésnél 4-5 napot is késhet a pénz, és egyébként se tudja kit lehetne felhívni azzal kapcsolatosan hogy hol a pénz.
-
p2pp
őstag
Rendeltem i5 procit és hűtőt. 2 különböző helyről Ápr. 9-én. 1 sem jött meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ennyit a postáról! A feladó sem kapta vissza!!!!!!!!
Még jó hogy utánvéttel kértem! A feladó helyében nem lennék, de a Postáéban sem!!!!! -
djgeg
őstag
2 csomagot is várok
Start Plusz Csomagok Garantált 1 munkanapos szállítással.
Az egyik 4. munkanapja jön. Másik 2. napja lesz holnap. Posta ügyfélszolgálata és a Panasziroda is Tud róla. ( értékbiztosított csomagról van szó... Elvileg minimum a biztosított érték 50% káig kérhetnék kártérítést!...) De én csak a csomagomat szeretnék amit nem hajlandók kiszállítani... (se visszaszállítani a feladási címre..)Holnap megyek a rendörségre... Lopás miatt... Másra nem tudok következtetni, hogy a posta ellopta a csomagomat
Idegarantált csomagnál a címzett is tehet panaszt! Mivel ő neki van biztosítva a kiszállítás! A feladó csak fizeti! -
Telda
addikt
Sajnos ez az ügy annyiba maradt, telefonon semmi értelmeset nem mondtak, levélre meg nem is válaszolnak...
Szóval így jártunk
Mikor átvettük a csomagot a helyszínen kellett volna alaposan megnézni és kibontani, ha nincs semmi a csomagban akkor meg a postás jelenlétében felvenni a jegyzőkönyvet. Megvolt a tanulópénz, majd legközelebb okosabbak leszünk. -
Ringman
félisten
postásnak nem sikerült kézbesítenie a tértivevényes levélként feladott (elvileg dobott be értesítőt - nem) a kockerd nav-os kérdőívet, első levél amit kaptunk az cég adószám törléséről szóló határozat volt.
panaszt megtettük, apeh-fellebbezés folyamatban
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Édesanyám vett a vaterán egy medált és ma mikor kézhez kapta a borítékot, a külső csomagoláson nem látszódott semmi, mert le volt ragasztva, a belső nejlon viszont ki volt csípve és kilopták belőle a medált, így csak egy üres borítékot kapott. A feladó ajálva adta fel, lehet ezzel valamit kezdeni, reklamálni? Vagy mivel nem volt értékbiztosítva, így járt szegény?
Üdv
-
falijja
őstag
Helló.: kb 2 hete feladtam egy sgs2 -őt utánvételesen.....a csomag elméletileg nem érkezett meg a címzetthez.....viszont még mindig nem érkezett vissza a teló.....tegnap bementem a postára hogy mi a helyzet a telefonnal....a papír persze már elveszett amit akkor adtak.....mi a teendő van valami megoldás hogy vissza kerüljön hozzám a telefon.....?
-
FehérHolló
veterán
MPL ügyfélszolgálat:
Mi nem foglalkozunk küldeményekkel.Rövid történet: Feladott egy kisker egy új laptopot értékbiztosítva, bla bla bla. 2 napja meg kellett volna jönnie. Az ügyfélszolgálatos pedig a fenti mondattal magyarázta, hogy miért nem tud információt szolgáltatni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
FehérHolló #492 üzenetére
Azt nehogy kinyögd, hogy telefon volt benne.
Akkor mit?Családi fotóalbum? Egyáltalán milyen értékig van ez a kártalanítás, abban az esetben ha küldemény nem volt biztosítva?
Az ok. hogy a feladási díj 15X-e, de minden esetben? -
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
FehérHolló #490 üzenetére
Ennyi? Nem mondhatják, hogy nem rendeltetés szerűen használtam a postát? Tehát pl. hogy telefont miért küldtem sima ajánlott levélben?
Mert a Sodexo étkezési utalványba is belekötöttek, és ezért nem fizettek.
-
FehérHolló
veterán
válasz
tzsolesz #488 üzenetére
Nemzetbiztonsági szempontból kritikus jelszavak, melyek kikerülése katasztrofális következményekkel járhat. Az okozott kár nagysága (kárelhárítás várható költsége) több száz millió forint.
Az állításod valótlanságát nem tudják bizonyítani a csomag/levél hiányában, csak a "főnököd" fogják felhívni. -
tzsolesz
nagyúr
Ha elveszett egy ajánlott küldemény, és kiderül, hogy posta hibázott. Akkor mindegy hogy mi volt a dobozban? Tehát arról van szó, hogy egyszer azt volt, hogy elveszett egy boríték amiben Sodexo utalvány volt. Akkor azt mondta a posta hogy nem fizet, mert nem rendelteté szerűen vettem igénybe a posta szolgáltatásait. Ok, ez rendben.
Most egy 16K-s teló volt a dobozban. Mit fog erre mondani? Hogy az értékbiztosított csomagot kellett volna választanom, és nem fizet. Már én ezt gondolom.
De akkor mit mondjak? Mi volt benne, hogy maximálisan tudjam érvényesíteni a 15X feladási díjat? -
vikvuk
senior tag
A posta nyitva van holnap? Valamelyik?
-
ch003067
addikt
Háth, én is joggal vagyok ideges / szomorú, mivel küldtem egy tagnak AJÁNLOTT LEVÉLKÉNT egy ezüst 200ft-ost illetve 2300ft-ot, és mit ad az Isten, valami a nyomorék b**i postás az átvevő aláírása nélkül bedobta a leveles ládájába a tagnak, és onnan meg kivették.
Bár, az igazat megvallva nem tudom, hogy kinek higgyek, a postának, vagy a tagnak... Mert ilyen még nem fordult elő.
A poén az, hogy bementem a postára, és azt mondták, hogy át lett véve....
Mondtam, hogy valami úton módon oldják meg, hogy láthassam az átvevő aláírását, ez volt tegnap, majd küldenek levelet, hogy mire jutottak...
Eszméletlen
-
Huma
addikt
Tököm tele a postával. Ismét! Bárcsak felszámolnák az egészet a francba.
-
Huma
addikt
Van új fejlemény.
Egy (ill több) Avon csomagról van szó.
Bementem felvenni a csomagot és közben panaszt akartam tenni a postán személyesen. A hölgy akivel beszéltem azt mondta, hogy az avonnal úgy áll szerződésben a posta, hogy a csomagjaikat nem szállítják ki hanem be kell menni érte.
(Ebben az a furcsa, hogy Keszthelyen, Vecsésen, Gödön kiviszi a postás. Akkor ezek szerint csak Budapesten nem szállítják ki az avon csomagokat?)
Ekkor megkérdeztem, hogy mégis hogy lehetne panaszt benyújtani mert más (nem avon) csomagom sem lett kikézbesítve.
Megkérdezte hol lakok.
Mondom 6 ker.
Akkor a Keleti pályaudvarnál lévő postán kell panaszt tenni.Itt megvallom kicsit lehidaltam. A nyugati posta 6 kerben van. Oda kell bemenni a csomagokért, levélért. Gondolom onnan is kézbesítik ki őket. Miért kéne nekem egy panasz miatt a Keletiig elmennem?
Mivel a posta belső működéséről nem sokat tudok ezért nem akadékoskodtam hanem hagytam a fenébe.
Utána tudtam meg azt, hogy az avon egyik képviselője mondta barátnőmnek, hogy Budapesten is ki kell szállítani az avont a postának.
Na már az eddig is felsejlett bennem, hogy ez a nemkiszállításos szöveg nem igaz.
Nem tudom, hogy a hölgy szándékosan vagy tudatlanságból mondta azt amit mondott az avonnal kapcsolatban. Ha szándékos volt akkor könnyen lehet, hogy a Keletibe is csak azért küldött el mert tudta hogy úgy sem fogok oda elmenni.Valakinek nincs bővebb információja erről a dologról? Konkrétan arról, hogy csomagokkal kapcsolatosan a keletibe kell menni panaszt tenni.
-
Huma
addikt
Ilyen volt nekem is. A csomag megjött a postára, de a postás még az értesítőt sem dobta be.
Bementem a postára és ott kikeresték nekem a csomagot.
De készülj fel mert nem cím ill név szerint van az osztályzás. Olyanokat kérdeztek tőlem, hogy honnan küldték, utánvétes e, stb.
Tehát a saját neveden és címeden kívül még tudnod kell pár dolgot különben lehet hogy elő sem keresik a csomagodat.szerk: A feladó telefonon ill személyesen utána tud nézni, hogy a csomag hol jár. Hogy megérkezett e vagy sem. Csak a feladószelvény/bizonylat (vagy tudja a fene hogy hívják) kell hozzá.
-
Huma
addikt
Nekem rendszeresen nem hozza fel a postás a csomagot. Mindig csak egy értesítőt dob be és mehetek én sorbanállni a csomagért.
Ma írtam az ügyfélszolgálatra egy e-mailt, felnyomtam a postást.
Remélem kirúgják és valami normális ember kapja meg az állását.Persze gondolom ez hiú ábránd. Valszeg le se sz.rják a panaszt.
Ha kifizetnék azt az időt amit elbaxok a postán akkor nem szólnék. Adjanak mondjuk 600Ft-t valahányszor bemegyek a postára, elvégzem a postás munkáját és kikézbesítem magamnak a csomagot.
-
Fryskitt
addikt
Nekem is van jó történetem: levelet vártam egy ismerőstől. Nem jött. Ismerős bement a Postára érdeklődni: kapott egy A4-es lapot arról, hogy merre járt a levél (ajánlott volt). Ezt elfaxolta nekem, én felhívtam a postánkat. Először is lebarmoltak, hogy hogyan került hozzám ennyi adat, nem lett volna szabad kiadni!!! Mondtam, a másik posta adta oda, erre azt mondták, most már mindegy, de telefonon nem adhatnak felvilágosítást. Felhívtam a Posta általános számát, elmondtam mi van (itt is azt mondták, nem kaphattam volna meg az adatokat - kérdés, mire való az ajánlott levél), de legalább megígérték, hogy utánanéznek. Egy héttel később kaptam egy levelet, hogy kijöttek hozzánk (miért nem szóltak, amikor itt voltak, nem is értem?!), megállapították, hogy a postaládánk megfelelő a levelek bedobására, be is dobták, én vagyok a bimbike, biztos megkaptam, csak nem emlékszem rá!!!! Tehát vagy hülye vagyok, annyira leittam ill. belőttem magam, hogy nem emlékszem!!! 3 hét múlva megérkezett a levél. Felhívtam őket, hogy akkor most mi van? Kijöttek? Bedobták? Hülyének néztek? Esetleg h@zudtak? Azt mondták, küldjem el a borítékot, kivizsgálják. Mondtam, köszönöm, egyszer már kivizsgálták, bebizonyították, hogy én vagyok a hülye, nem akarom még egyszer hallani. Ennyiben maradtunk.
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Két ünnep között feladtam egy utánvétes csomagot (levélként), ajánlottan elsőbbségivel. Az már nem is meglepő hogy természetesen nem a beígért napra ért oda hanem másnap (végül is ezért fizetek plusz pénzt..). De a pénzem azóta se kaptam meg. X nap megtörtént az átadás, 2 nap eltelt és még nem jött a postás a pénzzel. Gondolom szabályozva van hogy mennyi ideig játszhatnak a pénzemmel, van erről valakinek infója?
-
rolko
őstag
Hétfőn este zárás előtt beszaladtam a postára a halott GTX460-amal(be volt csomagolva), mondom belföldi csomagként szeretném feladni, erre a közli a postás hölgy hogy levélként is eltudja küldeni, 655FT-t lesz, áh mondom az jó, de eszembe se volt hogy ajánlott legyen, kifizettem, blokkot kaptam eltávoztam. Péntekre se kapta meg az eladó a kártyát. 4 nap alatt csak oda kellett volna érnie egy sima levélnek is nem("nagy" doboz)? Arra tippelek hogy igencsak elveszett. Van valami esély hogy reklamáljak az eltűnt csomag után? Csak blokkom van...
-
SpeedR
őstag
Üdv!
Kedden (3 napja) feladtak nekem egy időgarantált csomagot. (értékbiztosított) Ez rendszerint másnapra szokott megérkezni, de maximum 2 munkanapon belül, az időgari miatt. A csomag nem jött meg sem szerdán, sem csütörtökön, sem ma. (péntek) Voltam benn a postán, de őhozzájuk sem érkezett meg eddig. Szerintetek van még rá esély, hogy előkerül egyáltalán a csomag? Mennyi idő után tekinthető eltűntnek? Ha mégis megérkezik, akkor mennyi kártérítést kötelesek fizetni az időgaranciából való kicsúszás miatt? -
sanzi89
addikt
Üdv.
10e Ft értékű cuccokat küldözgetek aránylag sűrűn. Mivel ismerem a postát ezért minimum ajánlottan, de inkább értékbiztosított levélként szoktam küldeni a dolgokat, mivel 2kg alatt van. A kérdéseim a következőek volnának:
1. Ajánlott feladás. Ugye kapsz egy kis zöld papírost a feladásról. Ha elveszik a csomag - és itt a lényeg, hogy ez mit jelent - akkor a TELJES feladási díj 15x-ösét pengeti neked a posta. Vagyis ha feladsz egy kilós csomagot ajánlva, aminek az értéke 10e Ft alatt van, akkor érdemesebb csak ajánlottan küldeni, mivel az esetleges kártérítés több lesz, mint 10e Ft amire biztosítanám a cuccot. Plusz a posta is olcsóbb. Azonban van egy kiskapu, hogy az átvevő nem írja alá, hogy megkapta a csomagot. Vagyis valahol valaki azt írja a belső rendszer számára, hogy a csomagot kézbesítették, azonban mégse. Ekkor bukta az egész.
2. Értéknyilvánított levél. Éppen ezért adom fel értéknyilvánított levélként a dolgokat és biztosítom 10.000 Ft-ra. Azonban az utóbbi időben mindig rámsóznak 200Ft-os postai lezárást azzal az indokkal, hogy csak ezzel tudják garantálni, hogy senki nem nyitja ki a csomagot. Kérem én, akkor a értéknyilvánítás mire van, ha szabadon mindenki garázdálkodik a csomagon belül?
Szóval a kérdéseim, hogy az ajánlott küldemény esetén milyen indokkal utasíthatja el a kártérítést fizetését a posta (pl szerintük a postaládában figyel a csomag, holott a súlya 1.2 kg és bazi nagy dobozz) plusz az értéknyilvánított levél esetében is mikor kapok kártérítést?
Az esetleges hasznos kommenteket előre is köszönök!
-
Azt utalással kellett volna küldeni
.
De a minap szörnyű dolog történt velem:
Tegnap délelőtt feladtam egy laptopot utánvétel, erre mikor ma megérkezik a vevőhöz, kibontás után kavicsokat talál a dobozban. Érdekes dolog ez a posta részéről, utánvéttel, érték becsülve, törékenyként feladott csomagból kilopják a notit, és köveket raknak
. Nem tudjátok mennyire vagyok ideges, pedig már sok mindent adtam fel, sokfelé, de ilyen még nem történt meg sohasem velem
. Éljen a korrupció és a lopás, hogy ennyi genyó ember él itt akik másokat akarnak megkárosítani
.
-
Shy
tag
Apám feladott sima boritékba Bp-re a hugomnak egy kis készpénzt mivel megszorult. A pénzt úgy rakta boritékba hogy becsomagolta ha átvilágítja valaki ne látszodjon a pénz. Temészetesen nem érkezett meg soha, sajnos későn értesültem a dologról akkor már nem volt visszaút.. Fater bemegy személyesen panaszt tesz majd jön néhány nap múlva a mennyei reklamációs csoporttól levél hogy így jártunk ragszám alapján nem tudnak semmit se tenni.
Magyar Posta owned.
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy ma kaptam egy ajánlott borítékot, ami üres volt. Egy turbo sim kártyának kellett volna benne lennie. A feladó belerakta azt állítja, és úgy tűnik igazat is mond, mert az oldalán van egy kis vágás, amin pont kifért a kártya. (Nem tartom valószínűnek, hogy a feladó játszotta volna ezt meg).
A kérdés: Mit lehet ilyenkor tenni? Reklamálni? Ajánlott levél mivel jobb, mint a sima? Jár vmi kártérítés?
Köszönöm előre is a válasz(oka)t!
-
Genius007
őstag
Üdv. mindenkinek!
Egy sztorit szeretnék veletek megosztani, ami tegnap - ma történt velem.
Előre leszögezem, hogy nem fekete pont osztás a célja ennek a hozzászólásnak!
Vettem itt PH!-n egy procit XY embertől (mindegy kitől), elpostázta, elküldte az azonosító kódot, és a képet a postázásról.
Vártam a postást másnap reggel, jött is, de a csomagom / küldeményem sehol, direkt rá is kérdeztem, hogy XY névre jött esetleg valami? Azt mondta nem!
Gondoltam magamba, akkor lehet délután kézbesítik ki (bár tudtommal nem jár postás délután) vagy majd hétfőn ...
Bementem még aznap délután a postára, mert nem hagyott nyuogodni a dolog, azt mondta a hölgy, hogy a kézbesítőnél van a csomagom, mondom már járt nálam reggel, de Ő nála nem volt semmi, legalábbis az én nevemre. Mondta hogy oké, jöjjek vissza 18órakor, és utána nézünk a dolgoknak. Jó oké ...
Vissza mentem 18óra után pár percel, a hölgy azt mondta, hogy a kézbesítő kikézbesítette a csomagot / küldeményt! Mondom igen? Ez érdekes, mert senki nem kopogott, csöngetett, nem hagyott semmi értesítőt, és a boríték "tartón" sincs semmi a nevemre. Felhívta a kézbesítőt, közben rokonom is beszélt a hölgyel telefonon, hogy mégis hol van a küldeményem stb ... jó oké utána néz ... eltelik pár perc, visszajön a hölgy, és mondja, hogy holnap (azaz ma Szombaton) kiküldi ide az akkor műszakban lévő kézbesítőt, és megbeszéljük vele a dolgokat, hogy mi merre, hány méter ... oké ...
Várom - várom a kézbesítőt, senki ... 13:30 fele szépen beballagtam a postára, és utána kérdeztem a dolgoknak (az a hölgy naná hogy nem volt ott), beszéltem egy másik hölgyel, (akinek ugye ujra előkellett adnom a sztorimat) és azt mondta lehetetlen, hogy ma kijöjjön hozzám a postás, mert ma nincs is kézbesítés, de mondom ezt mondták, hát Ő szerinte biztos, hogy nem mondtak nekem ilyet ...
Hétfőn mehetek vissza, akkor talán kiadják a postás nevét - telefonszámát, és lehet panaszt benyújtani, de hogy a küldeményem meglesz-e az jó kérdés ...
Amúgy egy buborékos boríték volt, benne XY dologgal, elsőbbségivel + ajánlottan volt feladva! Én úgy tudom amúgy,hogy a postás abban az esetben hagyhatja ott a csomagot vagy levelet ajánlott küldemény esetén,ha a postaládákat olyannyira biztonságosnak tekinti hogy onnan kivenni, ellopni, kinyitni a ládát nem lehet. Itt nálunk nincs postaláda, csak ilyen levél tartó szerűség (mivel nem sima panel ház ... ) szóval akkor a postás baszta el a dolgot. Azon is gondoltam, hogy valamelyik lakó vette el, de kétlem, vannak itt fizetős ujságok - magazinok, mégsem nyúl hozzá senki, szóval már csak a postásra tudok gondolni ...Várom az ötleteket, hogy ilyen esetben mit lehet tenni / Ti mit tennétek
-
Thulcandra
senior tag
Na, ezt le kell írnom ide is, mert nem kapok gyújtást, ma kifogtam a postán egy orkot, idézem magam előbb megírt privátból:
odaadom neki az ajánlott nyomtatványt, beikszeltem rajta a PRI (elsőbbségi) illetve a PL (postai lezárás) opciót.
Erre a nő nézi a papírt, és azt mondja nekem : Azt érti, hogy ez itt elsőbbségi, DE MI A MÁSIK ?!
Atya ég, azt hittem elsírom magam, mondom neki mi lenne az... Erre nekiáll háborogni és EGY CSÍK TIXÓVAL LERAGASZTJA a borítékot
Na itt már köpni nyelni nem tudtam, délután 2 utáni forgalomban nem állok neki hisztit csinálni - közben a nő kezembe nyomta a papírt, én meg rohantam el.
Kint nézem az utcán a feladási díj 430 Ft volt - amit ismét nem értek hogy jött össze, mert ugye a PL nem került rá az ORK miatt, azt meg láttam hogy 40en v.hány gramm volt... szóval fingom sincs, hogy lett 430 forint, mindegy, leszarom, ingyen volt.Díjtáblázat szerint:
Levél 50g -ig 145.- + ajánlott 200.- = 345.- ... a PL 210.- tehát ha az rákerült volna akkor 555.- lett volna
-
pmheros
őstag
szia,
a saját dobozában jött ide a messzi keletről. Ha most is megfelelően lesznek rögzítve a "nikecel-ágyba" az egyes részek mint gyárilag, akkor nem lehet sok baja. Nem baj ha ajánlottan van feladva(picit drágább), mert akkor tudja igazolni az eladó fél hogy megtörtént a feladás, valamint állítólag így követhető, ha elakadna valahol.
-
roti86
őstag
Sziasztok.
Logitech x-230 hangfal esetén mit javasoltok?
Előreutalnám a pénzt így 930ft lenne standard postai csomagban.
Hogyan érdemes feladni? Érdemes rá kérni törékeny matricát vagy semmi értelme?
Azt akarom, hogy egybe ideérjen a hangcucc. A tag a saját dobozában adná fel, nem tudom ez mennyire védi meg a hangfalakat a dobálástól.Üdv,
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Nem éppen ide tartozik, de nem találtam jobbat. Hol lehet venni "hungarocell mogyorót"? -
fekeandras
őstag
Én durván 1,5hónapja Chaser-nek adtam fel egy levelet.De a mai napig nem ért oda.Valaki átvilágította és baszta a csőrét mi lehet benne ezért kibontotta.Gondolom mikor tudatosult benne, hogy árnyékra vetődött megfogta és kidobta az egészet.Teljesen értéktelen Intel "házmatricák" voltak benne.Éljen a Magyar Posta...
-
Hatchet
csendes tag
A posta ma?
Nézzük a postásokat:
- az egyik szó nélkül bedobta az útlevelemet a postaládába...
- értéklevelet egy hétig hurcolta magával a másik csóka, hogy személyesen adhassa át, hogy kapjon jattot...
- a mostani postásunk egyszerűen nem tud olvasni!!! (ez nem vicc: jött egy levél hozzánk - se az utca, se a házszám, se a név, se semmi nem stimmelt...) -
johniee
senior tag
Voltam ma a postán feladni egy gyári procihűtőt haveromnak...
Lemértem konyhai mérleggel h mire számítsak...500 gramm alatt volt jóval...
Ez ugye sehogy sem érheti el még a 700Ft-ot sem.
Mikor fizetnék: "kerek 800 Ft lesz"
Nézem a papírt: 501 grammA büdös................
Szánalom....
Legközelebb már lesz pofám megkérdőjelezni a dolgot... -
kem
addikt
Sziasztok!
Valencia mellé kellene pár könyvet küldenem bátyámnak. Póstán ez mennyi lehet kb? Érdemes esetleg valami más "céget" keresni?
-
sasa311
veterán
Hogyha utánvéttel adod fel a csomagot, akkor a címzett akkor kapja meg azt, hogyha kifizette, addig nem. 2000G súlyig adhatod fel levélként, afelett csomagként.
Utánvét meg szokott érkezni, mivel dokumentálva van, így nem éri meg ellopni... (vagyis neked mind1, mert kárpótolnak)A postánál olyan szakemberek dolgoznak, akik egy repülőgép fekete dobozát (ami 3400 G-s értéket is elvisel
) is könnyű szerrel összetörik, vagy minimum megrongálják. Így én javaslom a nagyon alapos becsomagolást kívül - belül. Lehet rá pluszpénzért "törékeny" matricát meg ezt-azt vásárolni, de semmi értelme, a lentebb írt "törékeny" matricával ellátott lezúzott csomagomon egy bakancsnyom volt.
VGA-t szerintem tedd a saját dobozába (abba elvileg mozgásképtelenül el lehet helyezni a tartójába) és ezt csomagold be egy picit nagyobb dobozba, amit kitömsz habszivaccsal, szükséghelyzetben újságpapírral.
Alufóliával ne tekerd be, ezért pattognak a postán (ezért mondjuk jogosan), sima, barna csomagolópapírral csomagold be. -
RaiDani
tag
Sziasztok!
Postán szeretnék feladni dobozostul egy VGA-t.
Még sosem postáztam úgyhogy nem tudom hogy megy az egész
Levélként vagy csomagként adjam fel?
Van olyan hogy csak akkor tudja átvenni ha kifizette és miket érdemes kérni, hogy biztosan megérkezzen és hogy ne sérüljön meg?
Mit ajánlotok mibe csomagoljam ,elég ha csak betekerem alufóliával és hogy kibéleljem-e a dobozt belülről?Köszönöm előre is!
Üdv.: RaiDani
-
paprika
aktív tag
Na beszállok én is. Szánalom ami itt megy.
Kibeb@szott ideges vagyok . 4870 VGA -ra most már 4.napja várok . Ma voltam a postán de még semmi. Ennyit tudnak ezek a nyomorékok
Múltkor rendeltem utánvéttel és 1 nap alatt itt volt. De a végén át sem veszem az árut mert kitudja hogyan dobálták szét szegén karit. Na mind1 hát így jártam. A feladónak pedig remélem nem veszett el a kártya.
-
babati
aktív tag
üdv. jogos a kérdésed. a termék amit feladtak nem neten lett vásárolva szóval nincs bebiztosítva se. a csávó aki feladta egy blokkal tudja bizonyítani. én küldtem neki egy telefont meg ő is "küldött" eggyet. nem tudom mi ilyenkor a teendő mivel sima levélként adta fel:S vmi ötlet? (a muksónak aki elküldte volt olyan esete amikor egy küldeménye 2 hónap után érkezett meg:S
-
babati
aktív tag
Üdv. még ma sem jött meg a csomag. én már teljesen lemondtam róla, de ha egy postás is a szemem elé kerül megölöm!!!
-
sasa311
veterán
Azt azt az árlistát légyszives linkeld be nekem, amint a magyar posta EU-n belül1690 Ft-ért nyomkövetéssel és értékbiztosítással viszi a csomagot. De az is elég lesz, amin nincs nyomkövetés.
Az a gyanum, hogy kevered az országon belüli küldéssel erősen.
Futárszolgálat amúgy 48 órás teljesítéssel 1390 forint futárral... Még belföldön is megverik a postát. -
sasa311
veterán
Miért is nem így van?
A sima ajánlott levélre feladási díj 10x-ese a kártérítés, ami az esetek nagyrészében közel se kárpótol, másrészt azt se önként, "becsületből" és azonnal hozza neked a posta, hanem 20 indigós példányba kell panaszt tenned, hogy pár hónap múlva megkapd.Biztosított csomagnál (amiért normális kártérítést lehet ugye kérni, hiszen összegre van biztosítva) két hónapi panasztétel - ügyintézés - elutasítás - ismét panasztétel majd bírósággal fenyegetés kellett ahoz, hogy elismerjék, hogy a bakancsnyom, ami a csomagom oldalán van és ami miatt egy 100.000 forintos cuccom használhatatlanná tört nem a rendeltetésszerű csomagkiszállítás kategória (arról nem is beszélve, hogy milyen árat kérnek a biztosításért).
A Magyar postával 8 nemzetközi, nagyértékű csomagból 5-el probléma volt és 8ból egyik se érkezett meg határidőn belül.Azóta haljon éhen a posta, de tőlem egy fillért se látnak. Olcsóbban szállít németországból a futárszolgálat, és EGYSZER SEM volt még gond velük 3 év rendszeres Ebay használat alatt. 72 óra alatt jön egy csomag EUból. 17 Eur-ért (5K). Értékbiztosítással. Ráadásul nem úgy kezelik a csomagot, mint egy zsák szart és a weblapon nyomon tudom követni, hogy éppen hol van a csomag.
Posta 72 óra alatt egy belföldi levelet nem képes elvinni, és a végén még azt is ellopják vagy összetépik...
-
babati
aktív tag
üdv. vki nyugtasson meg mert felrobbantom a postát
1.-én feladtak nekem egy telefont (nem kis összegűt) sima levélként (ehhez is ész kellet:S), és még a mai napig sem kaptam meg. elképzelhető hogy késik a csomag vagy már lenyúlták?
-
z0d1AK
nagyúr
valaki nem tudja, h van-e valami kedvezményrendszer a postánál?
mert én elég sok pénzt ott hagyok postaköltségre, aztán nyugodtan lehetne valami kártyás rendszer.
vagy ha van, akkor megköszönném a linket róla! -
streett
csendes tag
válasz
Yushchenko #424 üzenetére
Fel kell hívni vámhivatalt és bemondani a csomag számát, utána ők talán meg tudják mondani hogy hol tartanak a dologban,..... van amikor 1 hétig bennt csücsül valami a vámon, nekem is volt ilyen (airsoft ) fegyverrel de miután rájukcsörögtem 2napon belül megkaptam a csomagom.
-
streett
csendes tag
Sziasztok.
A magyar posta ugy néz ki nem változik semmit, sajnos hiába van törékeny felirat valamin AZT AZÉRT BEGYŰRIK a postaládában simán ..... ,sajnos nem egyszer fordult elő hogy használhatatlan cuccot kaptam. Szerintem jobban megéri a futárszolgálat,de kinek mi .....
-
darál0w
Jómunkásember
multhét csütörtökön feladtam egy hűtőt levélnek álcázva
elsőbbséggel.írt a kölök,h kapott értesítőt.mondom oké.itthon meg festés,takarítás van.szal a papírja már nincs meg.a hűtő meg nem érkezett meg,mivel az értesítő nem az volt.mit tudok tenni? -
sasa311
veterán
válasz
Daemon09 #425 üzenetére
A Postának nevezett bűnszövetkezet semmiért nem vállal felelősséget.
Ha valamire nincs nyomkövetés azt simán ellopják, reklamációnak helye nincs, ha nem érkezik meg (miért is lenne, érted??!)
Ha van nyomkövetés az se ér semmit kb, tudják, hogy hol veszett el a levél és annyi. Meg nem lesz tőle a csomag, mert már valamelyik búzacsíra elvvitte haza. Persze postánbelül szankciók, kártérítés még véletlen sincs. -
semetka
őstag
Szerdán feladtam egy tv-kártyát, csütörtökre meg is kapta az illető, de ma nem kaptam meg a papírt hogy mehetek a pénzemért. Hogy lehet ez?? Vagy csak hétfőn fogom megkapni?
-
Daemon09
őstag
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Ha egy levelet csak simán küldenek nekem, semmi ajánlott, semmi, akkor azt nem lehet nyomon követni, igaz? Mivel nincs bizonyiték, hogy egyáltalán fel lett e adva. -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az milyen, hogy egy Kínából érkező EMS küldemény, ami már szombaton az országban van, még semmit nem lehet tudni. Nyomon lehet követni, de állítólag az orczy térre nem érkezett még be. Ki hívjak szerintetek? A reptérről elvileg egyből az orczy téri kicserélő üzembe viszik, amiután egyből jön a vámvizsgálat. Értéke 120k a csomagnak.
Üdv. Yush
-
tomek017
tag
hozzászólok akkor már én is.
.Nekem múlthét szerda délután adtak fel egy telefont pestről csomagként, azt még ma sem érkezett meg. Pedig ez már az 5. munkanap. Hogy lehet? Csekken fizettem érte, és a másik poén, hogy én még múlthét hétfőn küldtem a pénzt, és arról siincs semmi hír.Még megjöhet a csomag? Próbálom a csomag azonosítószámot megszerezni, hátha úgy biztosat tudnak mondani a csomag honlétéről.
-
sasa311
veterán
-
Üdv!
Úgy néz ki, hogy elveszett egy ajánlott, elsőbbségi levelem a postán. Nem ért oda a címzetthez, mentem reklamálni, vártam, majd a 14 nap után megint mentem, rögzítették az esetet, de nem találták meg, ma pedig kiküldtek 300 ft-ot kártérítésként... (feladási díj gondolom)
Visszaolvasva a fórumban, azt láttam, hogy a feladási díj 25X-ösét kellene kifizetniük, ajánlott levél esetében. Vagy figyelmen kívül hagytam valamit? -
qdak
addikt
gart a postának a 22én feladott levél tét röl most 6 án érkezett meg győrbe!!!!
-
luciferk
senior tag
Egy online áruház, szállítási feltételei közül ollóztam ki az alábbiakat;....................
Tájékoztatjuk kedves Megrendelõinket, hogy 20.000 Ft feletti értékũ rendelés esetén nem áll módunkban felelõsséget vállalni a postai úton történõ kiszállításokra! Nagy értékũ megrendeléseknél javasoljuk a futáros szállítási módot, vagy a személyes átvételt a csomag biztos és sérülésmentes célba éréséhez, mivel korábbi tapasztaltaink sajnos azt mutatják, hogy a postai kiszállítás megbízhatatlan
Hmmm..... hát mit mondjak, nem lepődtem meg ezen a tájékoztatáson, van benne igazság
-
RedWing
aktív tag
válasz
.:Kristian:. #416 üzenetére
Ugye, hogy nem kell egyből a legrosszabbra gondolni!
-
RedWing
aktív tag
válasz
.:Kristian:. #414 üzenetére
Egyelőre nem kell pánikba esni. Ha nem adják fel délig, akkor alapból +1 napot lehet számolni. Ha pedig hétvége van közben, az megint +1 nap. Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján!
-
.:Kristian:.
addikt
válasz
.:Kristian:. #413 üzenetére
Hétfő van és csomag még mindig sehol.
-
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
A héten vettem egy videókártyát amit tegnap adtak fel postára (ajánlva + elsőbbségivel) ma viszont nem jött meg. Aggódok miatt, mennyire sűrűn fordul az elő, hogy másnapra nem ér oda a csomag? -
RexpecT
addikt
Levélkézbesítés minden nap van?
-
mongi_
aktív tag
válasz
kavicssli #404 üzenetére
Hát akkor csak a türelem levelet terem szindróma áll fenn, és várjuk, hogy ki mikor kapja meg a levelét. Elveszni remélem nem fog, máskülönben reszkess nagybetűs Magyar Posta.
Amúgy képzelem milyen lehet ez az "utánakeresős ügy"... Héj Józsi nézd már meg hogy ki vitte-e a Marika azt a kis sárga borítékban lévő levelet arra a tudod, mond már, valami Pest melletti kis településre, mert a zügyfél itt reklamál már vagy 2 napja...
Na de viccet félretéve, reméljük a legjobbakat.
-
kavicssli
addikt
-
mongi_
aktív tag
válasz
kavicssli #399 üzenetére
Az nagy hiba volt, hogy ajánlott levélként lett feladva a videókártya.
Jobb lett volna, ha csomagként adják fel, az biztosabb is, hogy "időben" megkapod, és az elkallódás veszélye is kisebb mivel a szám alapján lehet követni, hogy merre tart a csomagod, és hogy kb. mikorra fog megérkezni. Ha így adták volna fel, akkor meg tudták volna mondani, hogy hol van a csomag, levélként sajnos ez esélytelen, na és kiszámíthatatlan a megérkezése is. Én ezért inkább meg se kérdezem a postát, hogy mi van a levelemmel, mert szintén csak a buta fejeket vágnák hozzám, és ők se tudnák, hogy merre tart.
Amúgy erről információt nem lehet találni a posta honlapján, hogy a levélnek hány nap alatt kellene megérkeznie, egyik címről a másikra? (Én nem találtam.
)
Milyen messziről adták fel neked a levelet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Melyik tápegységet vegyem?
- LEGO klub
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest