- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
kazmerr #36247 üzenetére
pl elvileg ez benne van az előfizuban nem? Arizona sunshine
-
Ez az Ace combat az a baj hogy nekem is tetszik.És azt mondom, hogy egy új játékért inkább elfogadható ez az ár, ezt még kis is lehet fizetni. Gondolkodom még rajta. Kellene hozzá botkormány is...
-
gulasoft
őstag
válasz
kazmerr #36248 üzenetére
Szerintem az elit miatt van sok embernek hotasa. Nekem spec x52 pro-m van, de mindíg utáltam ezeket a modern vadászgépeket, ahol a komputer által 2-3 km-re kijelölt jó esetben pontszerű célra ráküldöd a rakétát, az ellenfél dobálja az eltérítőket és kb. ennyiben merül ki a harc, mert nekem senki ne magyarázza, hogy 1 -2 mach közötti sebességnél még normális légiharcot lehet vívni. Azt szeretem amikor még az kis kétfedelű darálókkal meg max spitfire-el mész, és a golyóval el kell találni az ellenfél gépét, nem egy rakéta végzi a munkát.
-
izomman1
senior tag
válasz
kazmerr #36146 üzenetére
Azért jó lesz vigyázni jövő év elején ki akarja a nyírni az Oculus a sidequestet : [link]
Most még a beetetés fázis lehet Karácsony előtt ezt még nem lépnék meg hagy fogyjon az eszköz.. Nem támogatott eszköz lesz a jövőben saját policy szerint lesz megválogatva mi futhat az eszközön és mi nem.. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kazmerr #36000 üzenetére
Elkészült a pántom, igaz az egyik bütyök sajna hibás lett, de így is megtartja a pántot (Lehet visszaragasztom epoxyval, mert kinyomtatta csak leesett mert nem volt elég jó a tree support.)
Egy röpke pillanatra felpróbáltam, de sokáig nem volt rajtam, mert melózom. Döbbenet, hogy mennyivel kényelmesebbé tette a Quest 2-t ez a fejpánt mod. Nagoyn jó, kényelmes lett az egész és még le sem kellett csiszolni. Az utómunka annyi volt, hogy leszedtem a supportot.
Ennek ellenére lehet az általad linkelt verziót is elkészítem, van powerbankom és ki tudja mikor jön jól a hosszabb üzemidő.
-
a2d2
addikt
válasz
kazmerr #35859 üzenetére
Nekem ilyen volt csak feketében. Szerintem nagyon kényelmes. Közben elvitte kollegám én meg várom a fehéret, addig visszatettem a gyárit.
Szerintem a legegyszerűbb ha fogsz egy hőlégfúvót, megfújod kicsit a tetejét és hajlítasz még egy kicsit rajta. Ha megjön majd ránézek és lehet megcsinálom én is.Engem inkább az zavart ha a sarka hozzáért a fülemhez. Az pont belóg sajnos, lehet kicsit lekerekítem ott is. A BT fejhallgatóm párnáját is úgy kell benyomni oda, szóval az hülye megoldás.
Ja még valami. Az alsó pántra amit le akarsz vágni rátekertem ólomzsinórt. Azt nagyon ajánlom. Adsz neki 200 grammot és csókolom, meg sem kell úgy húzni a fejpántot.
-
-
Raymond
titán
-
-
kiskuplung
őstag
válasz
kazmerr #35341 üzenetére
Ez volt a másik dolog, ami miatt mégis maradok Oculus vonalon: egyszerűen fényévekkel vannak a konkurencia előtt, legyen szó bármilyen VR tech témáról. Alig várom ezt a kézkövetést is, hogy kipróbáljam
Ezzel nagyon közeli valósággá válna az igazi álmom, hogy egy Squadrons/VTOL/DCS/FlightSim-szerű játékban a puszta kezemmel kapcsolgassak dolgokat, de aztán rámarkolhassak a.. botkormányra
-
válasz
kazmerr #34402 üzenetére
Most nem teljesen értem arra a hozzászólásra reagálva mire gondolsz...
@camaro79: Fasza, akkor így valóban nehéz lesz megtalálni az ideálist.
De még egy barom kérdés, de ez az egy dolog még nem tiszta.
Számít akkor a speedtest által mért sávszél. ha VD-n keresztül tolom avagy sem, bocsánat ha alap és hülye kérdés de ez nem egyértelmű nekem. -
camaro79
aktív tag
válasz
kazmerr #34383 üzenetére
en szivtam VD-vel, vagyis nem azzal, hanem
VD-n keresztul a steam VR-ral. Fekete kep volt csak ha atvaltottad VR-ra. Aztan valahogy ezt is kimozogtam olyan
hajnali 2 korul
DE szimulatorozashoz nem jo a VD, linken sokkal kisebb a latency, igaz a kepminoseg sajnos gyengebb egyelore. -
gulasoft
őstag
válasz
kazmerr #34045 üzenetére
Már bocsi de ez olyan, mintha a windows-on háttérben szeretnék futtatni egy appot, és ehhez a ms-től kéne engedélyt kérni. Nem a cukiéktól várom a discordot, azt várom tőlük, hogy lehessen több appot egy időben futtatni, anélkül, hogy ahhoz tőlük kéne bármit is kuncsorogni. Ezt várnám egy ilyen vas mellett. A kémkedést meg csak azért írtam, hogy ha arra van sávszélesség, és erőforrás, akkor legyen arra is, hogy egy második, vagy isten megbocsájtson egy 3. alkalmazást is elindíthassak egy alapvetően android alapokon nyugvó operációs rendszeren, egy kifejezetten ar-vr-ra kifejlesztett chippen, ahol a 7 kamera kezelése külön szálon fut, amibe elméletileg hang vezérlést építettek, és mesterséges inteligencia részeket tartalmaz.... Ne csináljunk már úgy, hogy ez nem az oculus facebook dolga. Fut háttérben az a beszélgetős szutykuk, de többször esett szét 2 nap alatt mint amennyit normálisan ment.
-
-
s:zozo
aktív tag
válasz
kazmerr #33890 üzenetére
Gratula!
Nem tudom milyen hardvered van, de azt jó tudni és figyelni arra, hogy a CV1-re beállított játékok minőségi szintje, valószínű a Link és a VD esetében is okozhat teljesítménybeli problémát és ez okozhat latency-t Ellenőrizd le a megfelelő programokkal, hogy nem fogyott-e el a teljesítmény, ill legyen meg mindenhol a stabil 72 hz és vagy később a 90 hz.Pl. Project Cars 2 nálam CV1-n tök jól működött és Link-t használva ezek az értékek jöttek elő.
Valamelyik pálya, erős eső.
A pálya bizonyos részeinél 61-62 ms-t kaptam máshol ez változott 71-72 ms-re és az is elég volr hogy érezzem, nem vagyok a kocsi ura. 61ms-nél 72 hz és 71ms-nél 36 hz volt -
-
Raymond
titán
válasz
kazmerr #33768 üzenetére
A kollega picit tulzasba viszi. Max fejfajasod es rovidebb akku idod lesz ugy ahogy ott csinalta. Nem tudom melyik beallitas felel meg a Default-nak a Quest 2-nel, az elsonel az 1280 volt. Ahova meg ertelmesen feljebb lehet vinni az a kovetkezo lepcso (1536) es volt jatek ami elment 2048-as is, de az mar inkabb ritkasag volt. A jatekok igy is alltalaban valamelyik FFR szintre voltak utalva hogy menjenek 72Hz-en meg az alap felbontason is, ratolni meg arra nem igazan volt kifizetodo FPS szempontjabol meg ha a kepminoseg jo is volt. Plusz a jatekok ezt maguk is allitjak igy ha egy jatek ugy gondolja ratol maganak az alaphoz valamit akkor az most az uj alapra fogja rapakolni es konnyen FPS problemakba utkozol.
Azok az ertekek ott csak szorzonak vehetok egyebkent, peldaul a Quest 1-nel a default render target 1216x1344 es a SideQuest-ben ez az 1280-as beallitasnak felel meg. Igy ha atrakod 1536-ra (1.2x) akkor 1456x1616 lesz a felbontas es igy tovabb.
Ha kivancsi vagy a pontos ertekekre akkor felrakhatod a Quest-re az OVR Metrics Tool-t es megnezheted azokat es a teljesitmenyt is.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kazmerr #33710 üzenetére
Ezt már kiveséztük a topikban mikor tweetelt a srác.
Mindennek ami nem természetes, egészségkárosító hatása van, ha azt huzamosabb ideig használod, ez igaz bármire, a sima számítógép előtti ülésre is és ez alól nem kivétel a VR sem.
Itthon pl nem hiába találták ki az üzemorvosi vizsgálatot, évente egyszer legalább lát egy doki, a vizsgálat hatékonyságának részleteibe meg szerintem ne menjünk bele. De az, hogy valaki 3 éven keresztül extrém körülmények között használja a VR headsetet és orvost nem is látogatott, az szerintem nem a technológia hibája. Ezért kell gépezés közben is óránként 10 perc szünetet beiktatni és rendszeresen inni.
Egyetlen extrém eset miatt és egyetlen orvos véleményéből szerintem nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Különbözőek vagyunk és mindenkire másképp hatnak a dolgok, mindent ésszel kell használni és akkor nem lesz gond. -
a2d2
addikt
válasz
kazmerr #33704 üzenetére
Nálunk max egy órát játszanak vele a gyerekek. Meg általában mindig egyszerre jön rájuk a játszhatnék, szóval mire végigmegy a 3 gyereken le is merül a HMD és "sajnos" töltőre kell rakni
Amúgy inkább a nyugis játékokat szeretik. Tavaly mikor megjött mindenképp ezzel a Spiderman Homecoming-al akartak játszani. Kisebbik lányom kapásból el is vágódott vele a nappali közepén. Igaz akkor még csak 6 éves volt. Szóval inkább nyugisabbra fogtuk a figurát. Moss-al játszottak babzsákon ülve, meg színezővel, most megvettem nekik a SculptrVR-t, az nagyon tetszik mindegyiknek. Esetleg még Angry Birds meg Ballista, kb ezeket tolják. Szóval az egy helyben ülős/állósokat, csak nézelődősöket.Visszatérve a lencsékre: nem úgy volt hogy csak a fixált pozíciókban vált a szoftver? Eddig úgy tudtam. Én maxon használom de az IPD-je szerint fiam pont 1-es és 2-es közé esne.
-
s:zozo
aktív tag
válasz
kazmerr #33562 üzenetére
A progi tippet köszi.
Ránéztem újra a rendszeremre. A nagy könyvben leírtak szerint van felépítve.
Azonos helyen vannak, dedikált eszköz, stb.
Parancssoros pingelési próba, újra ugyanazt az eredményt hozta. kb. 5-10 p közötti időtartamon.
95%-ban 1ms
maradék 2ms
kétszer 3s, 6s pinget adott. (gondolom ez lehet bármi)
Ebben az esetben felesleges lenne a 6 ghz wifi, nem hiszem, hogy lenne bármilyen előnyöm.
Másnál, ha nem válik be a 5ghz, akkor lehet előrelépés lenne a 6ghz. Itt, ahogy én tudom a távolság (m, fal) fontos tényező.Más, habár ez megint nem vigasztalja az ilyen problémával küzdőket.
STAR WARS: Squadrons még nem okozott problémát, a pados irányítással sincs gondom.
HOTAS-t még nem élesítettem.
Pont most láttam, van új update:
[link]
Online nem játszom, tehát ha valaki szétlövi a gépeteket, az nem én vagyok -
a2d2
addikt
-
Raymond
titán
válasz
kazmerr #33452 üzenetére
Ez a teljes. Amit a VD ir VR streaming kozben ugyanaz mint amit az ODT ir, tehat a nativ CV1 90Hz-en 21-22ms alapon es a VD nalam per pillanat 41-42ms a Quest-el. Ez 3 frame (3x13.88ms) es ezt szeretnem levinni 2+ regiokba ami 28-33ms ha a sliced encoding aktivalva van.
-
camaro79
aktív tag
válasz
kazmerr #33381 üzenetére
En is simezeshez szeretnem hasznalni a hmd-t.
emiatt elo is rendeltem a g2-t, de tartok tole, hogy december vegeig nem lesz semmi belole...
szoval addig megrendeltem az amazon-tol a quest 2-t, ha nem tetszik, visszakuldom.alapvetoen simnel a latency a problema, tok mindegy, hogy link cable vagy wifi:
https://youtu.be/ZoGN9N2tZrI -
a2d2
addikt
válasz
kazmerr #33381 üzenetére
Én meg közben olvastam pár tesztet és ez alapján inkább ezt az olcsóbb Xiaomit veszem szerintem. Az egész házat egy központi helyről szolgálom ki, kell hogy átmenjen a jel rendesen a falakon.
jól van ez meg pont fordítva hozta ki őket nem is kicsi különbséggel. [link]
Kész feladom. Marad a UPC box egyelőre -
a2d2
addikt
válasz
kazmerr #33319 üzenetére
Ok akkor maradok Squadrons-nál meg Elite-nél. Elite nagyon-nagyon bejött. Egyetlen dolog ami roppant idegesít benne: lejárnak a küldetések pár nap alatt. Ezzel gyakorlatilag odakényszerítik az embert a gép elé ami nálam egy idő után nagyon zavaró volt. Igazából addig tudtam rendesen tolni míg minden este rászántam egy-két órát, de hosszú távon ez nálam nem megy. Ha visszamegyek játszani akkor majd megpróbálok csak gyors küldiket keresni amivel tuti végzek még aznap.
De így belegondolva az is közrejátszhatott hogy Elite-et még a GearVR-on toltam és amint megjött a Quest belenéztem egyszer csak az összehasonlítás miatt de szerintem magával vitt a láz hogy itt a 6DOF készülék, inkább ilyen játékokat kellene tolni. Szóval egyből ment fel Skyrim meg hasonlók és az elite feledésbe merült. Azóta viszont kiélveztem az ugrabugrát szóval simán visszaülök már az asztalhoz VR szemüveggel pihenésképp.
Mondjuk amikor meghallottam hogy valaki az Alyx-ot is ülve tolta végig akkor azért fogtam a fejem -
barcalaci84
őstag
válasz
kazmerr #33196 üzenetére
ha szimezel , akkor rendelj egy normális pcvr hmd-t és ne a tescos-t vedd...a tescos-t akkor vedd ha olcsót akarsz és jó ár/érték arányt
a q2 nem ere való , de használható...
autószimulátorban pár tizedet buksz körönként vele, meg érzésre is rosszabb mint a rift S ...
olyan ez h valami olcsó kormánnyal is el lehet játszogatni egy szimmel , de azért Fanateccel jobb érzésre is (és a jobb kormánytól nem leszel gyorsabb , de a linkkel tuti lassulsz)
-
a2d2
addikt
válasz
kazmerr #33189 üzenetére
Link kábelt NE vegyél!
Próbáld ki egy sima dedikált 5Ghz-es csatornával a routeren. Családtagok telóit meg állítsd át hogy használják csak a 2.4Ghz-et, jó az nekik telóra
Ha meg vagy elégedve akkor minden ok, ha nem akkor a 18e Ft-os kábel helyett vegyél egy Huawei 6Ghz-es routert 25e-ért és nézd meg azzal mit tud a kütyü. Ráadásul azzal az egész ház Wifi elérését feltuningolnád.
Hidd el a kábel a szekrény mélyén végezné előbb utóbb, nem az a jövő. Plusz pár év alatt szétcseszheti a csatlakozót is, főleg ha véletlenül megrántod, ... -
a2d2
addikt
válasz
kazmerr #33169 üzenetére
Én próbáltam anno egy Intel kártyával Wifi 5 mobile hotspotot csinálni Windows 10 alatt de azzal nem ment. Valamilyen szabályozás miatt.
Aztán vettem egy Edimax USB 3-as AC1200-as kütyüt de azzal sem ment. Itt feladtam.
Ha valakinek van/lesz jól működő Wifi 6-os konfigja hozzá jelezze majd mert engem is érdekel. A foglalat megvan, szóval igazából csak a kártyát kellene lecserélni benne, olcsóbban megúsznám majd mint a Wifi 6 routert.Most látom amúgy a videóban hogy nem sokra mentem volna az USB-s kártyával.
Meg 3:28-tól szerepel az a szabályozás is amiről beszéltem.
Nekem nem ment akkor sem miután 5Ghz-es hotsporta kötöttem a gépet. Látszólag megcsinálta, de egyik telónk sem látta az 5Ghz-es hotspotot. 4:50-nél ezt a sharing ki-bekapcsolást tuti nem csináltam meg. De lehet az Edimax nem volt jó választás, nem tudom. Pár órát elszórakoztam vele és hagytam a francba. Ha ennyit kellene szenvedni vele minden egyes indításnál akkor úgy vagyok vele hogy meg sem éri a macerát.
Nekem is megvolt a 30ms körüli érték a sima 5Ghz-es UPC-s boxxal (CAT 6-os kábellel hozzákötve a gépre, Questhez dedikált 40Mhz-re visszavett 5Ghz-es csatornával), nettel együtt, szóval szerintem teljesen jó az.Mellesleg nem szívesen piszkálnám meg az Intel kártyát mert azokon lógnak a BT kontrollerek, van hogy 3db egyszerre plusz BT fejhallgató és tökéletesen kezeli őket. Szóval a BT része viszont fantasztikus.
-
a2d2
addikt
válasz
kazmerr #33124 üzenetére
Igen, HEVC tömörítésben 10%-al jobb a 20-as széria a GTX-nél. Szóval jobb minőségű lesz a kép ugyanolyan kódolású stream mellett. Sajnos a 30-asnál már nem feküdtek rá erre:
Meanwhile, there is no mention of further improvements to the company’s NVENC block. That was most recently revised for the Turing launch, improving the scope of NVIDIA’s HEVC encoding capabilities and overall HEVC & H.264 image quality.Amúgy nyers erőben jó lehet az 1080Ti, én is 1070-el ugrok neki a Quest 2-nek, de tervben van a csere. Egy használt 2070-esre vagy egy új 3060-asra pályázok majd. Abból talán nem lesz már készlethiány.
@gulasoft: Szeptemberben még a connect előtt írtam minden Questes ismerősömnek hogy most tegye fel a szemüvegét eladásra. Persze mindegyik lusta volt hozzá. Én mikor feltettem 150-ért az enyémet még CV1-eket láttam fent 120e-ért. Szóval Quest 2 bejelentés óta kb minden HMD ára bedőlt rendesen.
-
-
Raymond
titán
válasz
kazmerr #32621 üzenetére
Vannak amik leteznek PC es Quest verzioban es vannak amik csak az egyik vagy a masik. Aztan van cross-buy, ahol mindegy melyik Oculus Store-ban vetted meg, ingyen telepitheted a masik verziot. A TotF ilyen, a Superhot VR sajnos nem, tehat az elobbit telepitheted nativan Quest-re es jatszhatod a kertben is, az utobbit streamelni kell. Ezek a cross-buy jatekok: [link]
-
Raymond
titán
válasz
kazmerr #32586 üzenetére
Szimeknel problemamentes a kovetes, csak ott lehetnek gondok ahol a kontrollerek kifutnak a kamerak latoszogebol de ez szimeknel nem fordul elo mert nem is hasznalod a kontrollereket
En nem latom ezeket a kodolasi problemakat. Keresni kell azt a beallitast es jatekok/teruletet ahol lathato. A magas bitrate miatt normalis esetben nem latsz semmit es macroblocking a nagy alltalaban sotet egyszinu teruleteken johet elo. A Link meg mindig H.264-et hasznal de a VD-ben van H.265 opcio ahol a kepminoseg a magasabb bitrate beallitasokon (80Mbit+) megkulonboztethetetlen a PC HMD-hez kepest.
-
Raymond
titán
válasz
kazmerr #32584 üzenetére
Kepminosegben mar az elso Quest is jelentosen jobb mint a CV1. A komfort a problema a HMD-vel, ezt egy Quest 2 es az Elite Strap fejpant szerintem megoldja es a kepminoseg ott jelentosen jobb lesz. Mar az S/Go LCD is jo de ott meg azt mondhatja az ember hogy kb egyforma mert lehet pro es kontra mndket megoldashoz. A szinek es a feketek jobbak az OLED-nel viszont kisebb az SDE es tisztabb a kep az LCD-ken. Na most a Quest 2-nel sokkal tisztabb a kep hala a magas felbontasnak igy szerintem az hogy a fekete nem olyan mely az emesztheto.
Nalam ahogy nezem a Link-el a kesleltetes se megy annyira feljebb. Olyan 16ms korul tesz ra a CV1-hez kepest es ebbol a Quest oldali decode fazis a legnagyobb, az RTX2080 encode es a transfer talan osszesen nincs annyi mint a decode.
Ez mar olyan hogy szerintem CV1-rol lehet/erdemes majd valtani ra felteve hogy nem erdekel a facebook fiok kovetelmeny.
-
Ocsont
csendes újonc
-
kiskuplung
őstag
válasz
kazmerr #25572 üzenetére
Igen - igen, ezért mondom, hogy útkeresésnek nem rossz, sőt úttörőnek mondható. Tényleg érezni lehet a tárgyakat, a súlyukat. Erre fel is hívják a figyelmet, hogy súlyos tárgyak cipelésébe próbáljam meg beleélni magam. Csak nekem úgy tűnik, hogy mindent alárendeltek ennek a fizikának. Pl. Ezt a test dolgot kikapcsolhatóvá lehetne tenni, mert az a része elég vicces, hogy egy kuka mellé állok, és letérdelek, akkor a behajlított térdem fellöki a kukát. De az, hogy szabályosan hullámzik, odébbcsúszik a látott kép, mert hozzáérek valamihez, az szerintem elpuskázott dolog.
Amúgy ja, nekem már az első percben bajom volt ezzel a rendszerrel, hogy van ami a kezembe repül, valami meg nem.
-
kiskuplung
őstag
válasz
kazmerr #25549 üzenetére
Én is megvettem, de így az első óra után refund. Ez nem az én játékom.
Már ott sejtettem, hogy bajban leszek ezzel a koncepcióval, mikor valamihez hozzáérve "arrébbtolódik" nézőpontom, jelezvén hogy fizikai kiterjedése van a testemnek. Vagy amikor nyúlok valamiért és nem a tárgyat fogja meg, hanem pl egy asztal peremét és el is kezdi a "mászást" . Na, ez nálam így fél óra után is generálta már a rosszullét első tüneteit, de amikor az első nagyobb puzzlénél háromszori próbálkozás után se sikerült átugranom egy kisebb szakadékot, akkor quit.
Koncepciónak mondjuk nagyon érdekes, de szerintem ez a fizika inkább idegesítő, mint jó. Kb. a harmadik szobában magamra rántottam egy polcot, és eszméletlen szánalmas módon, a bugzó, ide-oda ugráló polcot rángatva sikerült csak kikecmeregnem.
-
törölt tag
válasz
kazmerr #20661 üzenetére
Hű, ez elsőre jónak tűnik
Amiben nem vagyok biztos, hogy van e az ED-nek olyan kezelőpanelja, ami támogatja a Leap Motionos kezelést?
Ugye, az addig érthető, hogy ez egy mozgásdetektor, ami térben leköveti, mondjuk a kezed, az ujjaid pozícióját. De ez hogyan alkalmazható a gyakorlatban? Gondolom, a Sturmovnik műszerfala erre azért alkalmas, mert a térben megrajzolt műszerfal, valódi funkciókkal rendelkezik. De most az nem világos, ha mondjuk ED alatt odaérek valamihez a trackingelt ujjammal, akkor annak lesz e következménye. -
rossitibi
tag
válasz
kazmerr #19188 üzenetére
"mert ha pl egy gearvr-t vitt haza, azon tényleg nem sok minden van, ami sokáig leköt egy gyereket"
Most már nagyon kíváncsi lettem! Én egyszer belenéztem egy psvr-be,demó ment rajta,egy ember pörgetett valami botot aminek égtek a végei. Le is vettem 1 percen belül mert nagyon rossz érzés volt,ezenkívül nem volt semmilyen VR élménye az egésznek.Aztán egy ismerősöm tavaly a fejemre rakott egy Gear Vr-t és majdnem seggre ültem a látványtól! Ő is csak demo-kat mutogatott,azok nagyon ütöttek,meg egy egyszerű játékot ami látványban elég gagyi volt,viszont az élmény ott is tetszett! Azóta nyomozgattam mit is kéne vennem,egyenlőre a Quest ami nagyon érdekel.Szerintetek sokkal jobb lesz mint a gear? Úgy értem ha attól seggre ültem akkor az új kütyük biztos hogy bejönnek majd? Pl egy mostani rift vagy egy go sokkal jobb mint a gear? Nekem pl főképp mozizáshoz kellene,az nagyon tetszett,főleg a holdon
meg persze ha lesz rá valami nekem való játék,jó kis grafikával akkor azt is nyomnám szívesen. Űrsétákra mennék,meg olyan helyekre ahova az ember amúgy nem juthatna el
Filmeket nézni hosszútávon nem gáz,nem rontja el a szemem? Ritkábban játszanék,de ha igen akkor minőségivel szeretnék! Ezek a nagyon gyerek labdázgatós céllövöldés dolgok nem fognak meg.Mi a véleményetek? Milyen irányba induljak? Azt is olvastam hogy a questnek már ps 3 szintű grafikája lesz. Erről mit gondoltok?
Üdv! -
-Solt-
veterán
válasz
kazmerr #19188 üzenetére
Nem akarom ezt túl ragozni, igazából azért másoltam ide, mert megdöbbentett, hogy egy ekkora stúdiónak a feje milyen szinten nincs képben. Mintha valamelyik PH-s VR cikk komment szekcióját olvasná az ember...
Legalább annyit megtehetne, hogy belenéz a VR topikjukba, és akkor láthatná, hogy milyen vélemények vannak az ETS + VR párosról. Mindezt úgy, hogy még mindig DX9-s a motor, az egyik legcsúnyább még 1.5-s PD mellett is, plusz borzalmasan optimalizálatlan.
-
törölt tag
válasz
kazmerr #15853 üzenetére
Az optimalizálási hajlandóság nagyban azon fog múlni, hogy mennyire lesz sikeres a Quest. Ha sokat adnak el belőle, akkor megéri optimalizálni rá, mert behozza az árát.
Az átlag userek szempontjából komoly vonzereje van egy "konzol koncepciójú" VR-nek. Ha az elején az Oculus megtolja a tartalom szponzorálását, akkor venni fogják és a VR piacon pár százezer eladott példány már tényezőnek számít.
Ezen túl az Oculus igyekszik minél jobban leegyszerűsíteni a portolást, hogy a lehető legkevesebb fejfájással lehessen Rift-re és Questre is egyaránt fejleszteni.Szvsz a roomscale játékokat mind portolni fogják Questre, a vesztesek a komolyabb szimulátorok lesznek és azok a PC-s játékok, amikben a VR támogatás csak extra, mint pl. Elite Dangerous. Ezeket biztosan nem éri meg ARM-ra optimalizálni.
A roomscale esetében a veszély inkább fordított: ha a Quest népszerű lesz, akkor nem éri meg majd extra tartalmat pakolni a játékokba a PC-s piac miatt. Lásd: a konzolos játékok PC-s portjainál sem törik magukat, hogy kihozzák a maximumot a PC-ből, kicsit feltolják a felbontást, növelik a max. fps-t, jobb textúrákat kap és kb. ennyi. -
Joshi
titán
-
tobias88888
őstag
válasz
kazmerr #14317 üzenetére
Tudom hogy megnézi a magasságot, de aztán úgy is bedobott a 30 centivel magasabb ellenféllel szemben. Mondjuk én naponta edzek és boxoltam is, szóval igy könnyű volt, mindenkit kiütöttem már az első menetben. Majd fórumokon nézek valami beállitást, hátha úgy jobb lesz, jobban védekeznek.
Persze lehet hogy én néztem el, de kb 6-7 ellenfél van ahogy emlékszem
-
tobias88888
őstag
válasz
kazmerr #14311 üzenetére
Egész jó, bár látszik hogy még nagyon messze van attól hogy kész legyen. Egy kampány mód nem ártana, meg idővel hosszabb meccsek. Na meg persze magasságcsoport is, hogy ne a 210 centis ellenféllel kell küzdjél. Persze lehet a végén (vagy már az elején is? nem figyeltem) állitani az ellenfelet, de kb 20 perc alatt ki lehet vinni jelenlegi állapotában (bár azért leizzadtam
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Elite: Dangerous
- Viccrovat
- Futás, futópályák
- Automata kávégépek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!