Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FeRRaR1

őstag

válasz Casoli #7561 üzenetére

7 év alatt a gáz 50% átlagosan elszökik. Ettől még működik a rendszer de a hatásfoka csökken. Nekem is működött az XC-n mind a két klíma, mégis feltöltettem hogy ellenőrizzem a kenőanyagok meglétét, azóta jégcsapokat varázsol a szellőzőre. Szóval működött 11 évesen, hideget csinált, de mégis jobb lett, pedig brutál nagy klíma kör van az XC-n, főleg a két klímáson. Volvók jól bírják, fordot, peugeotot láttam már 4-5-6 évesen teljesen kiürült rendszerrel, mesélt róla a klímás is hogy ott rendszeres.

Ez sokban függ a klíma használati szokásoktól, én minden héten járatom mindkét gépen, soha nem is volt gondom, aki viszont néha nem használja akár hónapokig, ott kenés hiányában kiszáradhatnak a gumik, tömítések és elkezd szép lassan szökni a gáz. Elég összetett a dolog, de mindenképpen szökik, csak függ a rendszer méretétől, használati szokásoktól, autó típusától...

Én arra is figyelek mindig hogy alacsony motor fordulatnál kapcsolom ki/be így sokkal kisebb terhelést kap a kompresszor, leállítás előtt 4-5 perccel már kikapcsolom hogy át tudjon szellőzni és száradni amennyiben nedvesség csapódott le a rendszerben. Nekem így bevált a dolog, soha nem volt büdös vagy nem működő klímám.

Peti78

Próbáld meg manuálisan, hogy az AUTO alatt mind a három irányba menjen, 3-as venti fokozattal, és belső keringetéssel kezdve, így nem terheli le annyira a klíma rendszert, és ha beállt a kellemes hőmérséklet amit szeretnél utána átteheted külsőre. Nekem nem vállt be ha bármit is automatán hagytam.

Tartom hogy egy kenőanyag/gáz töltés és nyomás teszt megoldaná a dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés