- Amazon Kindle JailBreak
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
idézet a man-ból:
An AWK program is a sequence of pattern {action} pairs and user function definitions.
Az END az end-pattern. Az action, amit utána írsz.
" BEGIN and END patterns require an action." tehát az END-nél nem maradhat le a kapcsos zárójel és közötte valami utasítás.
-
szoke12
őstag
Lehet, kicsit erőltetett módszer, de én csinálnék egy ciklust:
#! /bin/bash
SORSZAM=`ls -l | wc -l`
SORSZAM2=1
MERET=0
while [ $SORSZAM2 -ne $SORSZAM ]
do
FILEMERET=`ls -l | sed -n $SORSZAM2p | cut -f5`
MERET=`expr $MERET + $FILEMERET`
SORSZAM2=`expr SORSZAM2 + 1`
done
MERETMB=`expr $MERET / 1000`
echo "A fájlok mérete: $MERETMB MB."ott az "-ne" körül lehet játszani kell, de most nincs előttem, hogy kipróbáljam.
-
-
Jester01
veterán
Azért kell a dupla zárójel mert így találták ki.
Egyébként általában inkább szorzat=$((szorzat*$1)) formában szokás írni mert úgy talán olvashatóbb (és persze azt a hármat külön sorokba). Az átlagszámításnál ne \ (visszaper, backslash) karaktert használj, hanem a "rendes" / perjelet. A shell sajnos csak egész aritmetikát használ tehát ha neked tizedestörtek kellenek akkor ajánlott valami segédprogram (jellemzően bc) alkalmazása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ASUS TUF Dash F15 - 15.6"FHD 144Hz - i7-11370H - 16GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÓLIÁS, szinteÚJ SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 512GB 1 év gar.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest