Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vargalex

Topikgazda

válasz attilav2 #16545 üzenetére

Egyetlen típus egyetlen környezetben való viselkedése alapján a teljes MTK-ra következtetést levonni szerintem elég inkorrekt.
    Én MTK SoC-al szerelt routereket használok már 2016 óta. Kezdtem a D-Link DIR-860L-el, majd Asus RT-AC57U-val, aztán 2019 július óta az Asus RT-AC65p-vel. Minden routerre OpenWrt forrásból, master brach-ból fordítottam magamnak firmware-t (kivéve idén áprilistól, mert azóta a 21.02 branch-ból fordítok). A DIR-860L esetén eleinte voltak problémák (inkább csak a wifivel), de később teljesen stabil volt mindig. Soha nem találkoztam egyetlen random reboot-al sem, amit te jellemzőnek írsz MTK-ra...
    Már az RT-AC65P-t is a 19.07 megjelenésénél korábban használom (az ugye még nem is került be végül a 19.07-be), de anno sem tapasztaltam semmi rendellenességet. Nálam még a 100-as csatornát is viszonylag stabilan tartotta mindegyik router, ha DFS miatt közbe kellett avatkoznia, akkor is ment tovább másik csatornán.
    De az Asus topic-ban egyébként olvashatsz olyan Asus routerekről (nem csak MTK SoC-al szereltről), aminél még gyári firmware-nál is azt tapasztalják, amit te is írsz: egyszerűen eltűnik az 5 GHz-es wifi és ott csak egy áramtalanítás hozta helyre.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés