Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tag
sziasztok
xiaomi ac2350-re raktam openwrt-t és szeretném visszarakni a gyárit mert az ac wifi szuper de a sima N-es az katasztrofa és sajna van olyan eszközöm aminek az kell , a lényeg hogy egyszer már megprobáltam visszarakni de félig tégla lett és netinstallhoz hasonlo modszer kellett a visszaállításhoz , biztos van valami egyszerűbb modszer , ha valaki megosztaná velem hálás lennék
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Ha az eddig működő DHCP címkiosztást kikapcsolom openwrt alatt, és rá bízom a fő routerre az ip osztást, akkor lehet valami gebasz?
Egyszerűem kikapcsolom és kész?
Köszönöm
-
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #20103 üzenetére
-
krealon
Topikgazda
válasz huliganboy #20103 üzenetére
Ha rosszak a beállítások, akkor elérhetetlen lehet vagy megmagyarázhatatlannak tűnő folyamatok üthetik fel a felyüket.
-
huliganboy
addikt
válasz krealon #20105 üzenetére
Static ip cím van adva neki, az internetet a szolgáltató eszköze oldja meg.. Most azt szeretném ha a fő Router osztanám az IP címeket Dhcp keresztül, az openwrt Router lan és wifije wiszint tovább kellene működnie....
Lényegében a hálózatok /csatolők/lan szerkesztem és a "A DHCP letiltása ennél a csatolónál" bepipálom...
Így jó lehet? Innentől a fő Router rendezi az IP címeket?
-
kutga
nagyúr
válasz huliganboy #20106 üzenetére
Ha jól értem, akkor a szolgáltató eszközén van egy működő dhcp szerver, ami az openwrt routernek is kiosztja a címet, és azt szeretnéd elérni, hogy az openwrt router ne osszon ki a saját alhálózatán további ip címeket, de a szolgáltató ip cím tartománya legyen elérhető az egész hálózaton.
Szerintem neked akkor az openwrt eszközt ap üzemmódba kell tenni, amihez itt van a leírás. Ezzel az openwrt router átengedi az összes forgalmat, de nem oszt ki saját maga ip címeket. Wifit is beállíthatod rajta.
Let the Zone take me if I am.
-
Felbukkant valami érdekes a git commit logban:
hostapd: Add support for APuP
Ez valami WDS/MESH alternatíva, aminek minden tagjához mezei kliensek is tudnak csatlakozni (nem kell külön subinterface), miközben egymással is kommunikálnak, ha jól értem: [link]
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
BullZeye
veterán
Amikor statikus IP-t állítok be, néha az istenért nem akarja a régit elfelejti az eszköz.
Egy idő után meguntam, és routert meg az eszközt egyszerre indítottam újra, most viszont van egy eszköz amit nem nagyon lehet újraindítani, ilyen esetben hogy lehet, hogy felejtse el a DHCP által kiosztott IP címet, és vegye fel az openwrt-ben statikusan beállítottat?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Tamy
senior tag
válasz BullZeye #20110 üzenetére
Ha letelik a lease time, akkor már az új címet fogja kapni. Ha ezt nem tudod/akarod kivárni, akkor az is megoldás, ha egy pillanatra bontod a hálózati kapcsolatot (kihúzod a netkábelt, majd visszadugod). Windows esetén az ipconfig /release, ipconfig /renew parancs, Linux alatt pedig a dhclient -r interface parancs is segít.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
vargalex
Topikgazda
válasz BullZeye #20112 üzenetére
A lease time felénél az eszköz küld egy DHCP renew-t. Ilyenkor elvileg a dnsmasq válasz üzenetben NAK-ot küld és az új IP címet. De egy Air fryer-t nem olyan nehéz áramtalanítani...
Ha nem kapja meg az új IP címet, akkor vagy elírtad a MAC címet, vagy random MAC címet használ az eszköz...Alex
-
-
Lusu
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Wiim Pro Plus-t az autómba, hogy coax-ról tudjam etetni a DSP-m jó minőségű anyaggal. Vezérlését tekintve csatlakoznia kell hotspothoz, routerhez (amiről internetet is szed magának ha van) majd egy telefonnal is csatlakoznom kell amin fent van a vezérlő app. Tidal-t használok, szóval jó ha van internet, ezzel nincs is gond, van korlátlan net a telefonon.
Van egy használaton kívüli Asus AC65P-m erre tennék openwrt-t, ehez csatlakozna a Wiim, valamint a teló az applikációval és az internettel.
És akkor a kérdésem lényege:
A telefonom képes egyszerre bekapcsolva tartani a wifit és a hotspotját. Lehetséges, hogy a telefon hotspotjára csatlakozik a router internetért, majd a telefon wifije is csatlakozna a routerhez, hogy vezérelje a wiim-et? Amiért ezt szeretném, hogy ne kelljen két telefon az autóba.
Másik alternatíva ami eszembe jutott ha működhet, hogy az internet megy USB tetheringen és a telefon wifin is csatlakozik a routerhez? Ez csak azért rosszabb, mert a router-en 1 usb csati van és azt szeretném háttértárnak használni, hogy DLNA streameljen zenét a wiim-re. Vagy USB hubbal oszthatom és úgy belefér a tethering meg a külső drive?Remélem érthetően írtam mit szeretnék és köszönöm a segítséget, ötleteket
-
-
nagyúr
Üdv!
Felraktam a TP-Link Archer C6 V2-re a legújabb openwrt-t de több a bajom velem mint a gyári fw-vel valaha is volt. Poco X3 Pro csatlakozik de nem kap netet, OnePlus Nord 3-mon látszólag minden jó de volt egy időszak amikor ezen se volt net bár csatlakozva volt a router-hez. Szóval szerintem megpróbálom visszatenni a gyári fw-t aztán ha nem megy akkor új router.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz Narxis #20119 üzenetére
Tftp log szerint sikeres volt(?) a flash mégis az openwrt maradt rajta...
Connection received from 192.168.0.86 on port 4083 [19/08 09:40:21.563]
Read request for file <ArcherC6v2_tp_recovery.bin>. Mode octet [19/08 09:40:21.563]
Using local port 60139 [19/08 09:40:21.563]
<ArcherC6v2_tp_recovery.bin>: sent 15442 blks, 7906289 bytes in 3 s. 0 blk resent [19/08 09:40:24.117]"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz Narxis #20120 üzenetére
Még régebbi fw kellett mint amivel próbáltam de végül sikerült. TFTP64 meg nem jegyzi meg a beállításokat csak ha rendszergazda üzemmódban indítod el.
Na ez elég is volt egy életre, inkább veszek néhány évente új routert 20-30 ezer forintért aztán majd az EU lebokszolja a gyártókkal, hogy ez mennyire környezetkímélő dolog de nekem nincs időm beállításokat túrni meg fórumokon keresgélni, hogy ez vagy az miért nem működik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
kutga
nagyúr
válasz Narxis #20121 üzenetére
Egy új router gyári fw-rel szerintem a legtöbb usernek valóban elegendő lehet, sőt, ha elég okos, akkor akár a szolgáltatói modem/router/ont is használható. Openwrt-hez valóban utána kell olvasni, de igazából egyszer jól beállítva az is stabil és jól működik. Én itthon most openwrt használok, de a gyárival se volt sok baj a Cudyn.
-
Lusu
aktív tag
válasz E.Kaufmann #20118 üzenetére
Új előfizetést új simmel nem akarok havi 5-6 ezerért, ezért ez nem járható út...
Valamelyik a felvetett ötleteim közül?
Ha máshogy nem megy, marad a 2 telefonos megoldás, az úgyis van itthon. De jobb lenne minimalizálni az autóban maradó, kigyulladásra hajlamos eszközök számát[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Beállítottam otthon egy kis szervert, amire feltettem az Adguard Home alkalmazást. Ahhoz, hogy ez működjön, az openwrt router lan interfész beállításaiban meg kellett adnom a szerver ip címét, mint DHCP-Optiont (6,szerver ip címe). Működik is szépen, elérem a webes felületét, be tudom állítani, ami kell, viszont, ha valamiért a szerver nem megy, akkor a routeren lévő klienseken nincs névfeloldás, mivel az AGH az egyetlen dns cím, amit beállítottam. Hogy tudnám ezt a hibát kiküszöbölni? A szerver nyilván általában megy, de van amikor olyasmit csinálok rajta, aminek az idejére le kell kapcsolnom.
-
BullZeye
veterán
válasz vargalex #20115 üzenetére
Köszi, alap leasetimeot átraktam 5percre, bíztam benne, hogy van egy egyszerűbb módja, valamilyen parancs ami nem piszkálja a többi eszközt.
#20113 Celtis
Most épp Air Fryeren jött elő a dolog amit tesztel feleségem és valami 1 órás program futott, nem tudtuk, hogy ha áramtalanítjuk, akkor folytatja e a programot, vagy újra kezdi, ezért az nem volt első használatnál opció. Közben meg integráltam Home Assistantba.
Többször előfordul hasonló dolog, hogy az eszközt nem tudom újraindítani, és jó lett volna egy parancs amivel újraindítom az eszköz kapcsolatát openwrt-ből és csak azt az IP címet dobja le, de leasetime 5 percre állítása is tökéletes lesz remélhetőleg.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
nagyúr
Én csak biztonsági okból tettem fel, persze reménykedtem hátha valami pluszt is ad de olyan ez mint az okostelefonoknál a főzött ROM, használható de kevesebb baj van a gyárival. Persze itt is ingyen csinálják ezt, szabadidőben emberek szóval ez megsüvegelendő de nekem nincs idegzetem ha a gyári jó és az openwrt fórumot olvasgatva az archer c6 bár támogatott de másnak is vannak problémái. Biztos van olyan amivel meg tök jól fut.
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Van egy Tp-Link Archer c6 v2 routerem szabadon és szeretnék access pointot csinálni belőle, hogy ne csak a szekrény tetején porosodjon.
Azonban a router csak lan kábelen tud access pointként működni. A kérdésem az lenne, hogy ha lecserélem az agyát openwrt-re, akkor képes lesz e wifin keresztűl fogni a megosztandó hálózatot és kiterjeszteni azt, mint egy repeater?Válaszokat előre is köszönöm
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
adika4444
addikt
válasz BullZeye #20112 üzenetére
AirFrier-nek miért kell statikus IP?
Esetleg olyan, ami cloud-less és LAN-on tudod vezérelni?
Ha igen, érdekelne a típusa.#20124kutga
Erre két egyszerű megoldás van.
Az egyik, hogy a DHCP option-nal küldesz két DNS-t, az első a szerver címe, a második meg a routeré.
A másik, hogy a WAN interfészhez adsz DNS-t kézzel és akkor oda rakod a szerverét + egy valamilyen külsőset, pl. 1.1.1.1 és a router saját címét kapja mindenki DNS-ként DHCP-n.üdv, adika4444
-
vargalex
Topikgazda
válasz BullZeye #20125 üzenetére
Rögtön a LuCI kezdő oldalon le tudod választani bármelyik wifi klienst, aztán majd újracsatlakozáskor kap új IP-t.
Vezetékes eszköznél a fizikai kapcsolatot (akár csak port kikapcsolással) kell megszakítani, hiszen ő a lease time feléig semmit nem akar a DHCP szervertől. Pl. PPPoE, VPN esetén tud a szerver oldal bontani.
A lease time-t szerintem felesleges 5 percre rakni ezért, mert akkor minden kliens 2,5 percenként DHCP kéréssel fogja “bombázni” a routert tök feleslegesen.Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #20132 üzenetére
Azt csak én vetettem fel, mert nem derült ki, hogy volt-e közben újracsatlakozás (azóta kiderült, hogy nem).
Alex
-
hardline
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy vékonyklienst router/torrent/samba/minidlna használatra. Openwrt szűz vagyok, de telepítve érkezett, így csak beállítgatnom kellett. Sikerült nagyjából, de lenne pár problémám, ebből a legfontosabb:
Az alapból 104 MB partició igen hamar betelt, nem tudok már csomagokat telepíteni. Hogyan tudnék növelni a partició méretén? 8gb ssd-n van. -
xabolcs
őstag
válasz hardline #20135 üzenetére
Csatlakoztatod egy masik gepbe es egy particionalo programmal megnoveled a particio meretet.
Bar szerintem a megfelelo OpenWrt-s csomagok telepitesevel helyben is elvegezheted.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz hardline #20137 üzenetére
Ni!
OpenWrt on x86 hardware (PC / VM / server): Expanding root partition and filesystem
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz hardline #20141 üzenetére
Mit tud maga a vekonykliens produkalni a lemezzel? Olyanokra gondolok, mint hdparm, f3 es iozone3.
Illetve amikor csak 9-10 MB/s sebesseggel dolgozik a Transmission, akkor mekkora a processzorhasznalat? top es htop lesz a baratod!
-
vargalex
Topikgazda
válasz UberMutant #20145 üzenetére
A transmissionnak annyi gondja van, hogy 1 magot használ. De egy x86-nak ez nem kellene, hogy gondot okozzon.
Alex
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Fujitsu S920 vékony kliensre tettem a minap openwrt oprendszert, arra pedig tailscale szolgáltatást a Wiki oldala alapján. [link]
A tailscale webes felületén viszont figyelmeztetést kapok, hogy elavult a verzió amit használok (17es a legfrissebb, amit az opkg feltett az 15ös). A kérdésem, hogy miképpen lehet az entware csomagokat frissíteni? Vagy ami fent van a repoban, az van és kész?
-
vargalex
Topikgazda
OpenWrt alatt nem entware csomagok vannak. Az adott stabil kiadáshoz tartoznak repository-k, amikben található csomagok később már csak akkor frissülnek, ha valami sebezhetőség miatt feltétlenül szükséges (ilyen volt pl. anno az openssh). De egyébként a tailscale verziója a 23.05.4-es repo-ban 1.58.2, szóval nem tudom mi az a 17 és 15, amit írsz...
A snapshot verzió repo-jában pedig 1.70.0-r1 verziójú tailscale található.
(Ebből arra következtetek, hogy az általad írt 17 és 15, az valójában 1.7x és 1.5x).Annyit meg lehet próbálni, hogy a snapshot package repo-t (a core repo-t semmiképpen, mert kernel ütközés lesz) hozzáadod a forrásokhoz (van manuálisan csak a tailscale-t töltöd le) és telepíted a tailscale-t. Mivel nem kernel csomag, így nagy gond nem lehet. Csak libc, ca-bundle és kmod-tun függősége van, úgyhogy elvileg simán mennie kell.
Szóval, ezt csináld az eszközön:wget -O /tmp/tailscale_1.70.0-r1_x86_64.ipk https://downloads.openwrt.org/snapshots/packages/x86_64/packages/tailscale_1.70.0-r1_x86_64.ipk
opkg install /tmp/tailscale_1.70.0-r1_x86_64.ipkPersze a csomagot letöltheted PC-n is és felmásolod SCP-n a routerre.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest