Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #19852 üzenetére
Mind a 2 default értéken van (így a config-ban nincs is beállítva). Azaz a
disassoc_low_ack
1
(azaz a LuCI-n a Disassociate On Low Acknowledgement ki van pipálva), askip_inactivity_poll
pedig0
(tehát a LuCI-n a Disable Inactivity Polling nincs kipipálva).De nekem a többi interface esetén is default értékkel vannak ezek a beállítások.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
xabolcs
őstag
válasz yodee_ #19807 üzenetére
A napokban volt nehany LAN->LAN, LAN->WLAN teszt a GL-MT6000-rel es egybehangzik az eddigiekkel: AX 2x2-es kliensek mellett nem erdemes lecserelni az AX3200-asokat.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz yodee_ #19855 üzenetére
A fenti linkek a nemzetkozi forumra vezetnek es nem az en hozzaszolasaim.
En egy - magat Intel AX210-nek hazudo - MPE-AXE3000H kartyaval probaltam, de Windows alatt akarhogy kuzdottem, az AC-s sebesseget is alig erte el.
Szoval az en mereseim teljesen irrelevansak.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
-
vargalex
Topikgazda
-
yodee_
őstag
Van egy érdekességem. Adott kettő darab, tök egyforma D-LINK DIR-842 C1. A legfrisebb openwrt-vel. Mindkettőn DHCP WAN van a LAN1-en, SIM kártyás huawei modemtől kapják bridge módban a netet. Mindkettő WG-vel csatlakozik hozzám. Az egyik szépen megy, a másikon elfogy a ram. Összeomlás még nem volt, de érdekelne hogy miért lehet ez? 20 perccel az indulás után az egyiken 38%, a másik 49% a szabad RAM. Az újraindítás előtt a problémás routeren csupán 12% volt, míg a másikon 37% 2 hét futás idővel. A top nem mutat semmi kirívót. Alap felhasználás, nincs semmi extra forgalom. A problémás rendszeren vannak wifi kliensek, 2 PC, 1 DVR. A másikon csak 1-2 telefon, és 1 PC.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
-
yodee_
őstag
válasz E.Kaufmann #19862 üzenetére
Annak látszódnia kellene az aktív kapcsolatok számában nem?
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Na úgy néz ki valami nagyobb turpisság van a környékemen. Mióta Cudy van, írtam is hogy gyakran leszakadnak az IoT eszközök. Nézegettem a naplókat, voltak benne AP-STA-POLL-OK üzenetek, de a címeket nem néztem, gondoltam a Shelly-k azok. Most újra megnézve ilyen MAC címeket látok, hogy:
c2:e9:23:e9:24:a4 és c2:14:ad:09:fb:fd. A Mac Vendor lookup nem ad ki semmit rájuk, nem szerepelnek a DHCP lease-k között (se dinamikus se statikus)
Nem is az IoT hálóra csatlakoznak, hanem a LAN-hoz tartozó SSID-re és valami -90-es a jelszint.
Most belőttem őket tiltólistára és lecserélem a jelszót valami hosszabbra, de létezik, hogy ezen eszközök bezavarjanak az IoT hálón úgy, hogy nem is arra csatlakoznak, "csak" a rádió (2.4Ghz) stimmel? Lehet, hogy a Cudy-nak nagyobb a hatótávja, mint az AX53U-nak (meg esetleg az, hogy csökkentettem a cell_density értéket), amit váltott és ezért cuppantak rá?[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
vargalex
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #19867 üzenetére
Az biztos, hogy a Cudy-nak egész nagy a hatótávja. Hogy bezavar-e, azt nem tudom.
Ha a MAC Vendor lookup nem ad eredményt, akkor ezek randomizált MAC címek, amiket alapból pl. a legtöbb mobil használ. Persze ettől függetlenül lehetnek támadások is.Alex
-
válasz vargalex #19868 üzenetére
Majd ha hazaérek meglátom, visszaengedi-e a telefont
Mondjuk mindig akkor kezdődnek a bajok (IoT eszközök elérhetetlenné válnak HA alól és admin felületük is nyögvenyelős), mikor elhúzok otthonról. Esetleg nem tudott a telefon rendesen lecsatlakozni, de még benne van valami listában és ez okozhat gubancot?
Olyan, hogy roaming és "multi to unicast" van beállítva nálad?Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
vargalex
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #19869 üzenetére
Nem kellene, hogy ilyen problémát okozzon, mivel a kliens nyilván nem tud szabályosan kapcsolatot bontani, ha egyszer csak megszűnik a kapcsolat, vagy kiveszed az akkut a telefonból (mondjuk manapság ez utóbbi már nehéz). Tehát szerintem ez egy szabályos működik.
Sem roaming, sem multi to unicast nincs beállítva nálam.
Alex
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #19871 üzenetére
Nekem sincs durva jelszavam, illetve a kezdetek óta azt használom.
Alex
-
Zavo
tag
Sziasztok!
Sok éve megelégedéssel használtam előszür a Vargalex és később a Suste féle OpenWrt-t, előbbit TL-WR1043ND utóbbit TL-WDR3600 routeren, két USB-re rádugott HDD, transmission, tip-top kis házi fájl/media szerver lett belőle...
Hétvégén történt a WDR3600-zal valami, nem áll fel a rendszer, a wifi nem indul el, kábelen az azonosításnál elakad a kapcsolódás, a hálózat végül "Nem azonosított hálózat"-ként látszódik, a rádugott egység nem kap ip címet, így nem tudok hozzá kapcsolódni sehogy sem, legalábbis nem tudom hogyan kell.
Csak a bal szélső power led és a jobb szélső WPS led (egymásba forduló két nyíl) világít, a system (csillag) nem. Ha rádugom a netet akkor világít/villog az internet led, és a lan portok is világítanak/villognak ha rá van dugva valami.
Valami ötlet vagy tanács, hogy merre induljak?
Köszi a segítséget...Zavo
[ Szerkesztve ]
-
Zavo
tag
-
Zavo
tag
válasz vargalex #19880 üzenetére
Úgy érzem hogy a soros port macerásabb, mert ha véletlenül össze is jönne a kapcsolat, akkor se tudom hogy mit kezdhetnék egy összeomlott fájlrendszerrel. A tftp-ről van esetleg egy jó tutorialod? A legutolsó Suste amit felraktam már legalább öt éves, hol tartanak ezek most, és hol tudom elérni? Vagy mit érdemes mostanában felrakni? Fájl megosztás, dlna, transmission kell. Meg egy mc még jó lenne, remélem marad annyi memória...
Köszi!
-
vargalex
Topikgazda
Soros porton nyilván kiderülhet még, hogy mégsem a filerendszer omlott össze. Így egy felesleges flash-t, illetve config-ot úszhatsz meg vele.
Igen, a Suste build sem mai már, ő is befejezte ezt a vonalat. De, ha nem gond a kézi config és csomagok utólagos telepítése, akkor bármelyik stabil OpenWrt-t felteheted. Vagy akár imagebuilderrel csinálsz saját firmware-t.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
A stabil OpenWrt verziókat itt találod. Suste build-je azt hiszem, hogy 18.06-ra épül, most 23.05.3-nál járunk.
Az imagebuilderről itt olvashatsz, de vannak hozzá frontendek is (így a kész firmware-t tudod letölteni). A lényege, hogy te mondod meg, hogy milyen eszközre, milyen csomagokkal, esetleg milye saját file-okkal (pl. configokkal) készüljön el.
A tftp-ről az eszköz wiki oldalán olvashatsz. Természetesen windows alól is megoldható.Alex
-
Zavo
tag
-
attila.86
tag
Sziasztok.
Egyik routeremből egy teljesen buta ap-t csináltam, azzal nincs is gond, kitöröltem a tűzfalból a zónákat, és nyomtam egy Apply-t. Gondolom azt rontottam el, hogy apply előtt ki kellett volna kapcsolnom a tűzfal szolgáltatást is. Azóta működik, mint AP, de nem férek hozzá sem böngészőből, sem SSH-n. Van bármi megoldás reset nélkül? -
-
attila.86
tag
válasz E.Kaufmann #19888 üzenetére
Nem volt mit kivárni, mert vissza tudott még lépni a felületre, tehát nem számolt el 90-ig, utána még át tudtam lépni a system-startup menüre, de utána már nem egedett semmi kikapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz attila.86 #19887 üzenetére
Failsafe módban tudod javítani a config-ot, ha szerinted az hibás.
Biztos, hogy nem kapott másik IP-t az eszköz és valójában azért nem éred el? Mert, ha dumb AP-nek config-oltad, akkor valójában LAN felől próbálod elérni, ott nincs tűzfal.Alex
-
attila.86
tag
válasz vargalex #19890 üzenetére
Elméletileg a lan interface maradt az, ami, csak kikerült a zónából, eddig ugye a firewall engedte be a lan felől az összes kérést, mert lan default az accept-accept-accept. Javítsatok ki, ha tévedek. Failsafe megvan, mount megvan. Hogy tudok itt szolgáltatást kikapcsolni, ami ugye ne a failsafe init.d-jében történjen, hanem a külön mountolt táron? Ilyen szinten még nem vagyok linuxban.
-
attila.86
tag
válasz attila.86 #19891 üzenetére
Sikerült. Az egyik gond az volt, hogy a default firewall beállítások a reject-accept-reject volt gyárilag, és úgy is maradt. Ezt átírva failsafe-ben ssh-n keresztül accept-accpet-reject-re ok lett. Gondolom ment volna úgy is, ha ki tudom kapcsolni a firewall szolgáltatást a mount-olt táron, de arra hirtelen nem találtam leírást.
-
Zavo
tag
válasz vargalex #19886 üzenetére
Szia Vargalex!
Ez alapján próbáltam: TP Link Router Recovery From Bricked TFTP Method WR940N No Serial Connection Required Works on Most - YouTube
A routerem alapból frssíteni akar, nem kell újraindítani sem, a log viewerben lehet látni a kérést. De nagyon lassan kúszik fel a nyolc MB. Sajnos újraindítás után ugyanúgy frissíteni akar, szóval nem változott semmi.
A letöltött legfrissebb OpenWRT factory fájlt töltöttem le, átneveztem., az lett feltöltve a routerre.
Mit tegyek? -
vargalex
Topikgazda
Próbálj hálókábelt cserélni, esetleg másik portot a routeren. Ugyanis a feltöltésnek gyorsnak kellene lenni. Mivel ilyen lassú, így lehet, hogy átviteli hiba van, ezért az ellenőrzés elhasal, így nem is flash-eli fel.
Illetve ahogy a wikin is linkelve van, lehet, hogy csak egy bizonyos méretű firmware-t fogad el a recovery. Így a leírásnak megfelelően vágni kell belőle.Alex
-
Félix bratyó megint alkotott valamit: [link]
Ha jól értem a több magos SoC-nál javulhat bizonyos esetekben a teljesítmény, csak azt nem tudom még, melyekben
(gondolom majd az újabb sznapikban ezzel lehet belőni: network.globals.steering_flows)netifd: add flow steering mode to the packet steering script
This allows directing processing of locally received packets to the CPUs
of the tasks receiving them
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
xabolcs
őstag
válasz E.Kaufmann #19898 üzenetére
Ket hete nbd frissitette a packet steering szkriptet (netifd: rewrite packet steering script), ami nem minden esetben lett jobb, mint volt: netifd: new packet steering script slow down wan port (#15207) - igen a PPPoE a hibas mar megint.
Aztan az elmult napokban erkezett nehany javitas, s vegul a bejelento is ugy latta, hogy neki is megjavult!
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Zavo
tag
Köszönöm mindkettőtöknek az eddigieket.
A hálókábel cserével megjavult a sebesség, újra is indul ráadásul azonnal, de megint a wps led gyullad fel és újból frissít. Bármelyik firmware-rel próbálkozok, gyári, vágott, openwrt, mindegy...Most mi legyen?
Lehet, hogy a memória ahová írni akar az kuka lett?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs