Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• freelanced

addikt

válasz Syl #38468 üzenetére

Köszönöm a választ.

Összességében akkor ezek alapján még mindig kiszolgál, meg vagy elégedve az i5 2018 Minivel ahogy látom.

Ear001

Köszönöm, no igen, meg van ami már nem is támogatja az Intelt, múltkor belefutottam egy két ilyenbe is, bár én abban bizok, hogy azért még 2-3 évig támogatva lesz, bár gondolom apránként épitik le majd.

ddsteel

Köszönöm a visszajelzést, gondolom, hogy 2012-ről váltva azért még inkább szembeötlő a különbség az M1-hez képest. Nekem még nem volt gondom a processzorral sebesség terén, de tény, hogy mostanában nem csinálok nagyon processzorigényes dolgokat.

TigerCat
    Köszönöm, neked is, igen, hallani azért még ilyet is, bár a tiédnél azért lényegesen erősebb a processzor. Összességében, hogy érzed az M1 esetén, kiszolgál a 8GB? Szokott problémás lenni a ram mennyiség, vagy nem ütköztél ilyesmibe?

___________________________________________________________________________________________

Igazából pár éven belül én is tervezek váltani, most egyedül azért gondolkodtam el a dolgon mert ugye lassan nem lesz támogatott az Intel, de vélhetően határeset lenne a 8GB ram. Ha mondjuk pár éven belül 16GB-al érkezne az alap Mini arra lenne célszerű váltani, kérdéses persze, hogy ez mikor következik be.

• ddsteel

aktív tag

válasz Syl #38468 üzenetére

2012-es Macminikről váltottam M1-es minikre. 2 db-ot vettem, amikor kijött, akkor még jóval olcsóbb volt. Az egyik 8, a másik 16 gigás. Amikor utazom nyaralni stb, a 8 gigásat viszem. Azért cseréltem, mert nem akartam 10 éves gépen dolgozni, ami bármikor beadhatja a kulcsot, mégiscsak 10 éves. SOKKAL gyorsabbnak érzem az M1-et, a 8 gigásat is, kb feleannyi idő alatt bootol, a programok is gyorsabbak, előbb utóbb az OSX is nagyon elavult lenne a 2012-esen. Nem bántam meg a cseréket, még normális áron ment el az előző 2 macmini akkor, így az is lejött a vételárakból (DTP-zem: ID, PS, AI, videók nincsenek, de abban is tuti gyorsabb lenne az M1).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés