Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Paarthurnax

senior tag

válasz Alex91 #3676 üzenetére

Ha te mondod. :D Akkor hagyom a fenébe, bár azért érdekelt volna, mert mostanában olvastam Mac-es trójai progikról, bár ott is általában kérte a jelszót a felhasználótól, de ez olyan frappánsan volt megoldva, hogy az átlag user simán begépelte volna, mert futtani akart vmit.

Mellesleg nem rossz ez a Cocoa. Nem tudom ti is használjátok e, de a felhasználói felület összerakása viccesen egyszerű egy alap progihoz. ;) Objective-C kódot simán lehet párba rakni bármelyik gombbal, csúszkával, szöveg mezővel, stb.-vel. Tudom ilyen van Windows környezetben is, de itt valahogy sokkal felhasználó barátabb az egész. Az mondjuk vicces volt, hogy mindig amikor bementem az Apple boltjába az eladók olyan hatalmas önbizalommal és "óriási" tudással magyarázták a dolgokat, de nemrég, amikor a Leopard-ot mentem megvenni kicsit kizökkentettem a srácot. :) Azt kérdeztem tőle, hogy a DVD-n raja van e alapból a Developer Tools, vagy töltsem le azt a gigás installt. Nem tudta mi az a Developer Tools, majd mondtam neki a Cocoa és Xcode nevét, de azokat sem ismerte. Hívta a kollégát, de az sem tudta, majd elkezdték keresni a honlapon. :D ...majd feladták. Tuti nem örültek nekem, hogy ilyen hülyeségeket kérdezek.

Egy idegesítő dolog volt, az a Mini kikapcsolhatatlan hangja minden bekapcsoláskor, de végül találtam egy progit, ami ezt megoldotta, csak azt nem tudom alapból ez miért nincs benne a Leopard-ban. (vagy csak én nem találtam meg)

Új hozzászólás Aktív témák