Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aszpirin

támogató

válasz TigerCat #29685 üzenetére

Bocs, hogy beleszólok, de az általad felsorolt használat mellett totál fölösleges pénzkidobás plusz 110ezer forintot kiadni az i7 miatt. Persze be fogod mérni benchmark programmal, higy mennyire gyorsabb a géped, csak éppen a mindennapi használatodban a tudaton kívül semmivel vagy csak alig érzékelhetően lesz gyirsabb, mintha az i3-as. Az, hogy sokminden van használatban párhuzamosan, még nem jeleti azt, hogy terhelik is ezek a gépet. Tipikusan amiket Te írtál, azok (a Skype és az iTunes, es bizonyos esetekben a böngésző kivételével) a háttérben az idejük min. 95 %- ában (és akkor nagyon pesszimistán becsülök) konkrétan semmit mást nem csinálnak, mint user interakcióra várakoznak, és ez konkrétan gyakorlatilag szinte semmilyen terhelést nem jelent a cpu számára. Több tiz ilyen ablakkal dolgozva, háttérben Skype-on kommunikálva vagy iTunes-t hallgatva, miközben a levelező is megy, és folyamatosan értesítések is jönnek - ez az üzemmód egy 2009-es kétmagos 3,06 gHz-es Core2Duo-tsem tudtam kiterhelni 50%-nál jobban 8GB memória mellett - egy 6magos i7 pedig egyenesen overkill és totál pénzkidobás erre, illetve egy i3 8100B is tökéletesen fogja bírni. 110 ezer forinttal olcsóbban. Gondolj bele.

Ahol az i7 jelentős többletet jelent, az pont azok az alkalmazások, amik nálad nem élveznek prioritást, mert “tudsz várni”: kép- és videókonverziók, trnaszkódolós-feliratégetős 4K-s médiaszerver (pl DTS HD MA 5.1 - ból röptében konvertálni AC3-ba egy 4k film hangját, és közben feliratot égetni a képbe - na erre az isten processzora sem elég...), hangfelvevő-és mixerprogramok sok-sok DSP pluginnal, 3D modellező-sugárkövetéses-anyagszimulációs renderelés. És persze élethű szimulációk, játékok.

Ha ilyenekkel nem tervezel foglalkozni, akkor sok pénzt megpórolhatsz, amit költhetsz például egy igen fasza routerre vagy jóminőségű monitor(ok)ra, stb. A több monitor a Te esetedben úgyi alapkövetelmény...

SZERINTEM

• blakey

titán

válasz TigerCat #29685 üzenetére

Ha a 2012-essel nincs gond akkor biztos, hogy az újjal sem és nekem munkaeszköz.

Új hozzászólás Aktív témák