Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArrayOfLilly

aktív tag

válasz biker #28425 üzenetére

Nem szeretnék öncélúan kötekedni, de már bocs, ha minden használt alkalmazásom elfér rajta és ott van folyamatosan, akkor miért érdekelne, hogy blokk szinten melyik része lehetne máshol, mint az SSD-n?

Elfogadom a nézőpontodat, hogy aki folyamatosan az SSD-n szeretné tárolni az egész PS-t, azt nevezhetjük paranoidnak és hogy ez nettó erőforráspazarlás, de ezt szokta meg 2015 őszéig, és aki csak SSD-t használ, az is ugyanezt csinálja. (Csak most éppen nem őket szapuljuk, pedig ha mondjuk kisebb keresletet generálnának és nem sietnének a ki tudja hová a tök felesleges melójukkal, mint mondjuk a reklámgrafika, meg egyéb úri huncutságok, akkor olcsóbb lenne az SSD és jutna a fusion drive-okba is - huhh, milyen demagóg tudok lenni és mekkora agyatlan marhaságot tudok leírni anélkül, hogy rámszakadna a mennyezet... :-))))

Szóval nem értem, mivel érdemelte ki a felhasználó a hozzászólásodból sütő mérhetetlen lenézést?

Én pl. egyetértek veled abban, hogy nem árt tisztában lenni vele, hogyan működik, amit használni szeretnék és a gyakorlati tapasztalatok után érdemes morogni vagy sem.

Csak éppen én, mint felhasználó, nem tudok előbb tapasztalatot szerezni a saját use case-imre vonatkozóan és azután vásárolni, és akkor bizony, én is inkább biztonsági játékot játszanék és a 2 vagy 3 TB-os változatot venném meg a 128GB SSD-vel.

És ettől még nem érezném magam hülyének, csak a befektetésemet biztonságosabbnak és pláne jövőtállóbbnak.

És akkor nem kell megbíznom egy algoritmusban, amiről alig tudhatom, hogyan működik, miközben azt azért napi szinten tapasztalom, hogy az OS többi része hónapról-hónapra egyre kevésbé gördülékenyen.

Mondd, te kit (mit) választanál?

• Ragnar95

félisten

válasz biker #28425 üzenetére

Ez valóban jogos pont, félreértettem mire gondoltál :R
    Bevallom, amikor először hallottam a FusionDrive-ról a megjelenésekor, én sem realizáltam, hogy a file-szintű megoldása a FusionDrive-nak mennyivel kisebb SSD-vel képes hozni ugyanazt a teljesítményt, mintha teljes appokat kéne az SSD-n tárolni külön tárolók esetében.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés