- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
Kint az OS X Mavericks GM
-
bmwk1200s
őstag
válasz
negyedes #14912 üzenetére
Max 2000 euro all rendelkezesre, es az apple.at oldalrol probaljuk osszerakni a gepet.
A gond a naggyal, hogy az araba nem fer bele minden.
Tehat vagy 16GB ram, vagy FusionDrive.
Elvileg a kisebbikbe veleferne mindketto, csak kerdes besegit e az iris a renderbe, vagy sem. -
bmwk1200s
őstag
válasz
Totheground #14909 üzenetére
Ha meglátnád szegény milyen kis lyukban dolgozik, megértnéd miért nem jó neki az ekkora megjelenítő.
Most egy 17" laptopon dolgozik -
bmwk1200s
őstag
Kis segítséget kérnék.
Kedves ismerősöm, aki építész mérnök, Atlantis-szal, ArchiCaddel dolgozik szeretne iMacre váltani.
A kérdésem az, hogy mivel játszani egyáltalán nem fog vele, a 27es túl nagy neki, elég e a mostani alap 21.5 iMac amiben csak Iris Pro van, vagy az egyel erősebbet érdemes vennie?
És igen, azon is spekulálok, hogy mi kell neki jobban? Az erősebb GPU ami esetleg beszáll a renderelésbe, vagy 16GB ram, és vagy a fusion drive, hogy értelmes sebessége is legyen a rendszernek…
Minden tanácsot szívesen várok. -
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
válasz
powerup2 #14876 üzenetére
Én mikor eladóként dolgoztam csak sajtreszelőnek hívtuk, jól nézett ki, de már a G5 óta tök ugyan az… gáz volt na..
Ez meg teljesen egyedi, korrektül fejlesztett, és inkább R2D2 kisöccse, sem mint kuka
Amúgy jaa… lehetne fekete MBP, az nagyon bejönne
Régen kedvencem volt a fekete MB, kár hogy már nincs.De cserébe ez van nekem:
-
bmwk1200s
őstag
válasz
powerup2 #14874 üzenetére
Mert szép, a szoba, iroda dísze.
És ne feledjük elvben marha jó megoldást találtak a hő elvezetésére. Csendes, nagy teljesítményű és energia hatékony lesz.
Igen, az egymilla az azért fogszívásos… de most őszintén! Akinek nem melóra kell, annak nehogy már ne legyen bőven elég az alap iMac? Főleg hogy fusion drive-al olyan gyors, annyi kraft van benne…. sose használja ki egy mezei user se... -
bmwk1200s
őstag
válasz
powerup2 #14859 üzenetére
Szerintem felejtős.
Eleve nem játékra van a Mac, de ezen ha nem is full-hdben, el kellene fusson pár mai játék is.
Minden másra meg bőven elég kell legyen, amennyiben helytálló az nvidiaval való összehasonlítás.
Plusz az Apple nyomatja a még kisebbet, més kevesebb anyagól még kevesebb fogyasztással projektet, szerintem nem fog kapni dedikált GPU-t már egyik MacMini sem.
Sőt, lehet lesz olyan 15MBP is, amiben nem lesz majd külön GPU. Látva, hogy a legkisebb iMac sem kapott. -
bmwk1200s
őstag
Tud valaki vmi megoldás?
A Mail app szó szerint felforralja a gépet, amennyiben maga az app fut, de a gép nem csatlakozik egy hálózathoz sem.
Tehát amíg van wifi, vagy lan semmi gond, de ahogy nincs internetkapcsolat, felviszi a CPU használatot az egekbe, a gép hőfoka 80fok és csak tekeri tekeri, de hogy minek és mit akar?
Úgy vettem észre véletlen, hogy zene miatt hagytam menni a gépet, de a netet lekapcsoltam, gondoltam minek, és ha nem nézek rá, lehet le is égeti nekem a gépet... -
bmwk1200s
őstag
Akinek van apple taviranyitoja a machez, annak erosen ajanlom az alabbi programot.
RemoteBuddy
Tudom nem valami olcso, de ha valaki olyan kenyelmes ember (vagyis lusta budos diszno) mint en, akkor annak nagyon meg fogja erni.
30 napig ingyen kiprobalhato. -
bmwk1200s
őstag
Front Row hianyaban milyen alternativ media lejatszo van ami ugyan igy beepul a rendszerbe es az apple fele taviranyitoval vezerelheto?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
n.andras74 #14359 üzenetére
Persze, elfogadom.. de meglepett, hogy a Safari az folyamatosan strandlabda barmit csinalok vele, plusz megesz egyedul 3GB ramot
-
bmwk1200s
őstag
Mavericks alatt mas is tapasztalta mar hogy nem lehet lefuttatni a purge parancsot terminalban?
Nekem legalabbis azt irja hogy nincs jogosultsagom hozza ami igen erdekes... -
bmwk1200s
őstag
Használja már valaki élesben a Maverickset?
Mármint elsődleges rendszerként?
Arra gondoltam, hogy ha már megvan a telepítője, felnyomom a meglévő MLra, aztán ráhúzúm a DP5ös frissítést...
Merhetem, vagy még nagyon nem ajánlott? -
bmwk1200s
őstag
Ma észrevettem a syspref-ben a time machine beállításoknál, hogy a kis lakat fel van oldva, pedig tisztán emlékszem, hogy tegnap lezártam. Megnéztem és a többi beállításoknál is, ahol le volt zárolva lakattal, mind fel van oldva.
Ez mitől lehet? -
bmwk1200s
őstag
Már én is kíváncsian várom, hogy mit mondasz... jó felé halad a fejlesztés?
Most olvastam, hogy kinn az OpenGL 4.4. Gondolom ennek az implementálása nem a Mavericks alatt fog megtörténni, pedig ez egy technológiailag élen járó vállalatnál nem szerencsés...
És akkor még nem is beszéltünk az OpenCL 2.0ról... -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet az itunes-t rávenni, hogy megegye a flac formátumot? Mivel tudnám úgy konvertálni, hogy a minőség megmaradjon és az iphone-ra is át tudjam aztán syncelni a számokat?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Blaise #13261 üzenetére
A Mariahilferen levő Saturn 3 órás akciójában, ahol is volt 100gep illetve ahogy írtam 3 óra..
Én voltam a 67.Így ezzel az árral és az azóta megvett plusz rammal, SSD-vél meg alatta is tudtam maradni az eredeti árnak. No így lett nekem egy szuper gyors MBP-m
Kapott meg egy táskát, és meg december elott megkapja a kiterjesztett garit.
Plusz nagyon elgondolkodtam egy fekete tokon, ami rapattinhato és külsőleg olyan lesz mint egy BlackBook ami mai napig nagy kedvencem és meg védi is az alumíniumot a karcoktol. -
bmwk1200s
őstag
A status baron lévő óra elég gyakran megfeledkezik magáról és nem frissül, beáll egy adott időn és azt mutatja addig amíg rá nem kattintok. Akkor kiírja a pontos időt, de után nem frissül addig amíg a gépet újra nem indítom. Az agyamra megy, mert folyton azt hiszem, hogy még korán van, közben pedig akár órák is eltelhettek. Nincs erre valami gyógyír?
-
bmwk1200s
őstag
Van olyan lehetőség Mac OS X alatt, mint ami debütált a win8-al, a hibernált kernel, amivel nagyon gyors lett a win8 betöltődése?
Ha jól értem a gép teljesen kikapcsolt állapotba kerül, nincsen áram alatt a memória sem, majd a bekapcsoló gomb lenyomása után kb 15 sec múlva már be is lehet jelentkezni a rendszerbe. Sima HDD és nem SSD!
Tudom, hogy macet nem szokás kikapcsolni.. de napközben (kb 10óra) nem vagyok itthon, minek legyen sleepben? Viszont megirigyeltem a win8 gyors rendszer-betöltődését, így ha van mód (nem akarok még SSD-t venni) arról szeretnék tudni.
KösziNem tetszett a nagyon lassú leállítás sem. Emlékszem Snow Leo alatt volt hogy max 2sec volt egy kikapcsolás, most meg akár fél perc is. Nekem ez segített:
sudo launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.coreservices.appleevents.plist
sudo defaults write /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.coreservices.appleevents ExitTimeOut -int 2
sudo launchctl load /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.coreservices.appleevents.plist
Még mindig nem a fénykor, de kb. 7-8sec alatt leáll.
Felelősséget nem vállalok ha vki. kipróbálja, nálam egy hete gond nélkül megy a dolog. -
bmwk1200s
őstag
Remélem nem kérdezek nagy butaságot, de mi történik akkor, mikor hosszabb időt marad a macbook pro sleepben és már nem is villog a fehér led.. de mikor felnyitom a képernyőt beindul a gép, csak több időbe telik neki és megjelenik egy fehér töltő csík is.. ez valami hibrid-sleep?
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Egy ideje képtelen vagyok a MacBook Promra appot telepíteni a storebol. Mindig hibát jelez es hogy a purchases fül alatt próbáljam ujra..
De nem is engedi ujra letölteni, az a baj!
A dockon levő töltő csík teljesen megtelik, de nem tűnik el es nem is indítható az app.
A lauchpaden us ez a helyzet..ott van az ikonja amit nem lehet torolni es rajta a tolto csík..
Jogjavítást próbáltam de nem hozott eredményt.
A rendszerem: 10.8.2 -
bmwk1200s
őstag
Van itt vki, aki regisztrált fejlesztő az apple-nél és letöltötte már a 10.8.3 egyik mostani bétáját?
Mire lehet számítani? Megoldódik a wifis probléma? Gyorsul valamit a rendszer? Üzemidő?
Olvastam,hogy fejlesztik a grafikus részt is.. ez miben nyilvánul meg? -
bmwk1200s
őstag
válasz
rootkiller #12434 üzenetére
Akkor ez nem a mail.app hibája, hanem a gmail ilyen?
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
A mail.app-ban két gmailes fiók van beállítva. Alapból csak az inbox van kijelölve kékkel, így mindig látom, ha új levél jön és abból a legelsőt már nyitott állapotban..
A gondom, ha törlök innen egy levelet, akkor az adott mail fiókban, az összes levél mappában még mindig megmarad.. hogyan tudom ezt beállítani úgy, hogy amit az inboxban törlök egyszer, az innen az összes levél mappából is azonnal törlődjön? Elég idegesítő, hogy több száz levél van ott, amit töröltem olyanokkal, amik még kellenek, ezért megint végigmenni ezen, hogy mi kell és mi nem... hát ne mááár..Remélem érthető a kérdésem.
Itt egy kép:
-
bmwk1200s
őstag
Köszönöm, feltettem... elvileg még igy is átlagon felül teljesít az akksi.. na meglátjuk hogy alakul..
Jól emlékszem, hogy 1000 töltési ciklus után is meg kellene maradni a teljes kapacitás 80%-nak?
Én úgy használom, hogy feltöltöm 100%-ra, és rögtön le is veszem a töltőről a gépet, majd használom igy akksiról addig amíg nem sikit a töltőért 10%nál.. így lehet a leghosszabb akksi időt elérni, nem? -
bmwk1200s
őstag
Mac-re van vmi beépített szoftver, amivel ki lehet olvastatni a legutolsó teljes feltöltés óta eltelt időt?
MacBook Pro 13asról van szó.. és hát.. az istat szerint 14teljes ciklus óta az "egészsége" már csak 95%..
Úgy érzem jó, ha 4 órát megy egy teljes feltöltéssel... ebben wifis net van, alacsonyra állított fényerő, bill. világítás kikapcsolva, fut a mail, az itunes kis ablakban, a böngésző a safari... -
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Megint érdekességet csinál az iPhoto meg az iTunes..
iPhone sync-nél az iTunes a foto részen, olyan eventeket jelez, amik nincsenek is benne az iPhoto app-ban sőt, sehol nem kellene szerepelnie mert már töröltem. Ennek ellenére kijelölhető és syncelhető az iphone-ra, de az iPhoto appban nincs is benne..
Kerestem spotlightal, hogy hol a fenébe vannak a képek, belenéztem az iPhoto adatbázisába, ott sem látom.. szóval fogalmam sincs, hogy honnan keríti elő az Itunes ezeket a képeket...
De nagyon idegesít, hogy nincs, ki vannak törölve, ennek ellenére mint syncelető opció ott vannak az itunesban, ha rádugom a telót.
Ötlet? -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
13as új MacBook Pro-n az iPhoto írtó lassan tölt be és áll le.. van benne kb 1000kép..
Bármire nyomok azonnal strandlabdázik.. csináltam már jogjavítást de nem segit.. ennek tényleg ennyire lassúnak kell lennie?Más: SSD-t akarok majd a gépbe, és az lenne a kérdésem, hogy majd mikor wifiről telepítem újra a rendszert az ssd-re, akkor az iLife csomag is települni fog?
-
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
Azt be lehet állítani a not.centerben, hogy a facebook üzenetekről is kapjak értesítést? Ha pl. valaki facebook chaten rámír, akkor az is megjelenjen banner formában pár másodpercre..
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
SSD beépítés előtt állok és megpróbáltam letölteni a ML legfrissebb verzióját, hogy bootolható flashdriveot csináljak. Tudom, hogy képes wifiről is letölteni a rendszert, de nem akarnám már az időt húzni ezzel..
A gondom az, hogy bár ML-el kaptam meg a MBP nem engedi ingyenes letölteni azt a storeból. De miért nem? A géppel együtt én a rendszert is kifizettem, legalább is úgy gondolom. Miért kellene újra pénzt adnom érte?
Tud erre vki. vmi. magyarázatot adni? -
bmwk1200s
őstag
Mit ajánlanátok kezdő MacBook Pro tulajnak, milyen beállításokat végezzek el feltétlen? Milyen programokat használtok, amik tényleg szinte nélkülözhetetlenek?
Miért csinálja az iTunes, hogy minden egyes indításnál megkérdi, engedem e, hogy külső program hozzáférjen.. azt hiszem az iphone-os remote miatt.. de hát a tüzfalnál már régen meg van engedve..
Egyéb tippek, trükkök, pl. akksi kimélése, fényerő, használat.. szóval minden hasznos tanács..
Onyx telepítve van, de kérdés, hogy hogyan érdemes és mikor használni? Egyenlőre még nem futtattam.
Sima jog javítát a disk utilityvel csináltam mert nem ment az esc+option-ra a felolvasás.. de megoldotta..Köszönöm előre is.. akár privát is jöhet
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Miamiquake #12135 üzenetére
Köszönöm, viszont kívánom!
-
bmwk1200s
őstag
Nálatok 10.8.2 alatt megy a text to speach esc+option combóra?
Nálam semmi sem történik, csak akkor, ha a kijelölt szövegre jobb klikk és ott kiválasztom, hogy olvassa fel... miért nem működik a bill. combóra? -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Végre Mactértem közétek
Egy szép osztrák saturn akciónak köszönhetően már nem volt visszaútAz alap 13as MacBook Pro-t 888.- kínálták, szerintem nagyon baráti ár volt
Később a kicsike kap majd SSD-t, és még ramot.De már most tudom, hogy szép és hosszú barátság lesz ez
Két kérdés:
1. sikerült beállítanom a magyar helyesírás ellenőrzést, de chrome alatt nem megy.. a rendszert amúgy angolul használom, mi lehet az oka?
2. a dashboardot nem külön asztalon akarom használni, hanem mint régen, ha ugy akarom jöjjen elő rá a meglővő asztalra.. kikapcsoltam hogy külön asztala legyen, de 10.8.2 alatt az f4 már a lauchpadet hozza elő..
nem lehet ezt megoldani valahogy? (amúgy a bill. részen azt irja hogy az f4 a dashboardra van állítva, pedig nem hozza elő vele csak a lauchpadet)Köszönöm előre is!
-
bmwk1200s
őstag
válasz
n.andras74 #11986 üzenetére
Az activity monitorba elvileg ki kell tudnod lőni a futo folyamatok közül vagy a force quit-al...
-
bmwk1200s
őstag
válasz
n.andras74 #11984 üzenetére
Én várom milyen kérdéseid lesznek, mert nekem meg remélhetőleg az iMac-em jön meg hamarosan.. és kíváncsi vagyok, hogy neked mik lesznek az első lépések winről való váltás után
Amúgy használd egészséggel a kis jószágot! -
bmwk1200s
őstag
Kár hogy már nincs fekete háttér az albumok mögött csak fehér.. és tényleg nincs coverflow.. érdekes.. vajon az osx-ből is kikopik majd?
-
bmwk1200s
őstag
Mini Player nézetre váltva alig jöttem rá, hogyan lehet hangerőt állítani...
-
bmwk1200s
őstag
Nincs valakinek vmi biztos infoja az uj iMac-ekkel kapcsolatosan?
Tenyleg elhalaszottak a kiszallitasokat 2013ra? Ezzel viszont az a baj, hogy a legtobb APR-nek meg mar nincs keszleten a regi... az Apple megengedheti maganak, hogy asztali vonalon ne legyen gepe (ok, a mac mini es a mac pro is asztali) karacsony elott a boltokban -
bmwk1200s
őstag
Pontosan.. ezért gondolkodtam el.. mert ennyim simán lenne rá.. a gondom a ram.. 4GB tuti elég lenne 3-4 esetleg 5 évig?
A benne rejlő nem éppen izmost CPU és GPU páros kiszolgálna úgy, hogy azért némi játékocska, filmezés, kép szerkesztés Lightroomal, video vágás AVID-al, pici Photoshop tanulás, netezés.. esetleg xcode tanulmányozása program fejlesztés céljából..végül is amatőr és hobbi szinten, de megőszülni nem akarok ezzel... és tényleg hosszú távra tervezném..
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Drachoo #10985 üzenetére
Óóóó nem is lesz itt baj!!
Az fog megtörténni ami régóta várunk páran nagy titokban
Az Apple felhasználva hatalmas készpénzállományának egy jelentős részét, bevásárolja magát az ARM-be és az AMD-be..
Ezek után teljesen független lesz, mindenkitől, tényleg újra magának tervezi a kis fogyasztású CPU-kat (iPhone, iPad, iPod), és az erősebb, főleg grafikában erősebb APU-kat (iMac, Macbook Pro - Air).
No nem bánom.. a Mac Pro-kban maradhat intel... -
bmwk1200s
őstag
-
bmwk1200s
őstag
Üdv!
No kinek hogy muzsikál a 10.8.1?
Notebook tulajoknak javult az akksi idő? -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy nem tudom letölteni az ingyenes olimpia tv appot, mert az osztrák app storeban nincs benne..
El tudná nekem valaki online küldeni?Nem kell feltörtnek lennie, hisz ingyenes
Köszönöm előre is!
-
bmwk1200s
őstag
Volt szerencsém ma kipróbálni a Retina MacBookPro-t és azt kell mondjam tényleg pofás cucc.. nagyon könnyű ahhoz képest, amit vártam, a kijelző valóban elképesztő.. DE! még részletre meg is tudnám venni, de minek? A teljesítménye olyan brutális, sosem használnám ki és boot időben, gyári appok megnyitásában szinte észrevehetetlen kül. volt a 13as alap MacBook Airhez képest (mértem az időket
)
Nyilán profi alkalmazásoknál, esetleg játékoknál (mára eléggé kinőttem belőlük) biztosan kijönne a teljesítmény beli kül. eleve a komolyan GPU és CPU miatt..
Ami nagyon bejött még, hogy olyan tok... igazából két részes fekete műanyag védő alul, felül ami tiszta olyanná varázsolja mint a régi blackbook volt, ami nagyon bejött
Egy szó mint száz, minden mac érdeklődőnek ki kell próbálni, meg kell fogdosni a retinas gépet, de általános, félprofi használatra aligha ajánlható.. sokkal jobb az air! Szerintem!!!
Még annyi megjegyzés, hogy a retina gépen a hűtő nyílások baromi jól lettek tervezve, konkrétan keresni kell, hogy meglásd.. de akkor is jól néznek ki, mint valami sportkocsin a légbeömlők, viszont érdekel, hogy egy kicsit porosabb helyen használva, mennyire szennyeződik a gép napi használat mellett.... majd az idő eldönti..
A ventilátorokat egyik gépnél sem hallottam még csak felbúgni sem.. az air is megkapta az új, halkabb ventiket. -
bmwk1200s
őstag
Az az érzésem, hogy jól éreztem én két dolgot is.
Elkapkodott döntés volt, illetve az emberek egy része azt hiszi, hogy a Mac-et gondolattal lehet irányítani.
Nem, ez is egy informatikai eszköz, ami rengeteg lehetőséget rejt magában.
Ismerek olyan embert, aki évek óta használja és bizony mai napig vannak pozitiv meglepetései mikor új dolgokat fedez fel a rendszerben.
De ehhez is idő kell, meg kell tanulni, rá kell érezni az ízére.
Nem mindenkinek való, ez tény. De előbb ismerkedni kellett volna vele, aztán vásárolni..
Sajnálom a dolgot, mert neked ez elég negativ élmény és ezt adod majd tovább a környezetednek, holott ez tiszta user fail... -
bmwk1200s
őstag
válasz
roberto211 #10592 üzenetére
Nyiss meg egy pár alkalmazást, aztán próbáld ki a mission controllt, aztán a launchpad-et, vagy a spotlightba milyen egyszerű és gyors keresni...és nem csak arra jó
.. akkor magyar nyelv is van már a Lion rendszerben...
Tapasztalt ki a gesztusokat, a full screen appokat..
Ezek közötti egyszerű váltást..
A mailben a postafiókjaid állítsd be..
Ááá.. én úgy irigyellek most -
bmwk1200s
őstag
válasz
roberto211 #10588 üzenetére
De tényleg mi van rajta? Snow Leo? Lion?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
roberto211 #10586 üzenetére
Csak tudnám, hogy mit vártál tőle.. mi lesz?
Amúgy milyen rendszer van rajta? Bal felső sarok, apple logo, about this mac...
Csomó látványos és egyben hasznos dolog van rajta, amit fel kell fedezni, ki kell tapasztalni...
Pl. amit én nagyon szeretek benne, hogy elindítok egy alkalmazást, aztán még vagy 5öt, 6otés nem zárom be őket csak ha ki kell kapcsolni a gépet.. mert nem lassítják a rendszert..
Az airt kicsit féltettem ettől, de amit a kollégák mondtak, és ami videókat most láttam, alaptalan volt a félelem -
bmwk1200s
őstag
válasz
roberto211 #10580 üzenetére
De most konkrétan mi a baj vele?
Mielőtt megvetted úgy látom eléggé odavoltál érte... mi okozza a csalódást? -
bmwk1200s
őstag
válasz
Alex91 #10577 üzenetére
Tudom, hogy jó gép... egy mac csak jó lehet
Én csak azt mondtam, hogy szerintem nem így kell fejest ugrani, hacsak nem úgy vagy a pénzzel, hogy teljesen mind1.. és szerintem ő sem így van vele..
Sajnos ott tartunk, hogy sok mitosz lengi be a márkát, akik ismerik, használják tudják miért jó, de sokan akik csak storykat hallottak azt hiszik, hogy ez valami megváltó és csak ránéz a gép meg már csinálja is...Ne add fel ilyen könnyen! Boot camp, windows telepítő be, aztán amig megszokod a rendszert lesz egy win is rajta...
-
bmwk1200s
őstag
válasz
roberto211 #10565 üzenetére
Szia!
Nem akarok én beleugatni, csak érteni szeretném, hogy úgy vettél 250ért egy iMac-et, hogy igazából nem is tudtad mi fán terem? Volt rajta egy Apple logó és annyi?
Szerintem a minimum ilyen jellegű és mennyiségű pénz kiadásnál, hogy megnézem mit tud és hogy tudja... APR-er ezért vannak.. bemész, kipróbálod, kérdezel.. megveszed..vagy nem.
Én, itt páran ismernek, évek óta gyüjtök, alig várom, hogy végre ne más vigye el a pénzt, és rengeteg könyvet, fórumot járok a témában, mert tudom, eldöntöttem, hogy váltani akarok.
Több Apple gépet is kipróbáltam és látod, még mindig kérdezek én is, mert tudom, hogy egy esélyem van jól dönteni és nem akarom megbánni..
Nem volt kicsit elkapkodott ez a beruházás? -
bmwk1200s
őstag
válasz
Blaise #10545 üzenetére
Nem gond, én Bécsben élek és dolgozom
Itt az McShark-nál van applecare, csak még nem jártam utánaKöszi srácok... nem tudom pontosan mikor, de ha meglesz a kicsike, majd irom a tapasztalatokat!
Köszi a videókat nézem!
Még annyit, hogy átlag felhasználásra, mégha később ki is próbálok komolyabb appokat, nem éri meg a felár az i7es prociért, ugye? -
bmwk1200s
őstag
válasz
M@trixfan #10542 üzenetére
Rendben van, meggyőztetek.. már csak azért is mert tényleg nem lehet később beletenni
Másik kérdés..
Mi a helyzet az applecare-el? Nagyon jó lenne az a 3év gari 1 év helyett, de ezt rögtön meg kell venni hozzá és beaktiválni a sorozatszámhoz, vagy van valamennyi idő? Mert az sem olcsó dolog és ha lenne mondjuk rá 60 nap, akkor az megkönnyítené a dolgom...(windows virtualizációhoz elég két magos rendszer?
)
(érdemes egy airen AVIDal, Final Cutal kisérletezni? én azt hittem arra a pro gépek valók)
-
bmwk1200s
őstag
válasz
M@trixfan #10538 üzenetére
Köszönöm a választ.
Nagyon elgondolkodtam a 8GB-on, mert plusz 100euro még belefér...
De annyira elképzelhetetlen számomra, hogy ennyi ram kelljen
Mert attól gyorsabb nem lesz elvileg.. vagy igen?Láttam még összehasonlítást a retina macbook pro-val.. és általános használat mellett kis sem jött a sebességbeli kül. csak a profi alkalmazásoknál...
Szóval valóban... elég kell hogy legyen -
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis multitaskos kérdésem.
Árérzékeny vagyok, de régóta szeretnék Mac-et, hosszú évekig szeretném használni...
Úgy gondolom, hogy max a 13as alap airt engedhetem meg magamnak, mindenképpen hordozható gépet szeretnék.
A kérdésem, lehet megmosolyogtató lesz
Akinek air van, mit gondol, ezek a munkafolyamatok gond nélkül futnak párhuzamosan:
- itunes háttérben syncel egy iphone-nal
- chat program nyitva
- chrome, vagy safari több tabbal nyitva (facebook, youtube hd videoval, pár egyéb oldal)
- fájl másolás külső eszközről a gépre
- mail alkalmazás
- netről nagyobb méretű fájl letöltéseSajnos ez jelenlegi öreg hp laptopon már nem megy... örülök, hogy a chrome megy még rajta.. youtube videok már igy is beszaggatnak... sajna igy állandóan ki kell lőnöm ami nem kell és sosem futhat semmi párhuzamosan.. ugy tudom a Mac ebben is nagyon jó, jól gazdálkodik a hardvererőforrásokkal..
Köszönöm a választ!
-
bmwk1200s
őstag
Nem rossz ez a core i3 550
Mondom én, hogy az erősebb 21.5 érné meg a legjobban! -
bmwk1200s
őstag
Ahaaa...azért így vicces a Turbocharged kifejezés...
Mind1...most legalább év végéig elég modernnek fog számítani az imac...de aztán jön a radeon 6000 széria, lesz megint fél év, mire belepakolják majd...
A kisebb 21es nem rossz vétel...bár az apple storból én a "nagyobb" 21est választanám, az opcionális core i5el....ha lenne rá pénzem, ami nincs...
-
bmwk1200s
őstag
Tudna dobni valaki egy linket, hogy hogyan alakul az új imac-ek teljesítménye a régebbiekhez képest?
Nekem úgy rémlik, hogy eddig az apple oldalán fenn volt ilyen zöld csíkkal jelölve az elődmodellhez képest, de sehol sem találom...előre is köszönöm annak aki linkel... -
bmwk1200s
őstag
Na bezárt a store...kiváncsi vagyok, hogy mi frissül..
Lesz e Mac Pro update, illetve MacBook Air frissités...esetleg új iMac is... -
bmwk1200s
őstag
Nyer egy vállveregetést, aki megmondja hány forint értékű Mac cucc van az asztalon a videó végén!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- EAFC 25
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Elado pc, I7-14700KF, RTX 4070, 32GB ram 7200mhz
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest